LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny czy któraś z Was miała laparo pod koniec okresu już w czasie plamienia własciwie a nie krwawienia? bo u mnie przez ten wydluzony cykl operacja przypada na 4-5 dc gdzie mam jeszcze brazowe plamienie:/ nie chcialabym tracic terminu i czekac na nowy:/
hipisiątko lubi tę wiadomość
-
Poinformuj lekarza o swoich wątpliwościach, z tego co przeczytałąm (czytałam caaaaałe 453 strony forum LAPAROSKOPIA) to zabieg w dniu krawienia/plamienia odpada. Spróbuj jedynie poprosić o przesunięcie terminu o kilka dni. Powodzenia!
-
Foto_Anna wrote:Poinformuj lekarza o swoich wątpliwościach, z tego co przeczytałąm (czytałam caaaaałe 453 strony forum LAPAROSKOPIA) to zabieg w dniu krawienia/plamienia odpada. Spróbuj jedynie poprosić o przesunięcie terminu o kilka dni. Powodzenia!
Hipisiatko,licze wlasnie na to ze wypadnie mi trn 5dc,musze jakims szamanskim sposobem przyspieszyc okres z 28 na 26ktore mam zazwyczaj -
U mnie też mówiono, że musi być po miesiączce i bez plamień. Tylko ja miałam ten plus, że umawiałam się 1dc więc łatwiej było przewidzieć wszystko.
Dziś mam 16dc, tydzień po laparo i taki gęsty śluz z domieszką krwi. Może takie coś się jeszcze teraz zdarzać czy raczej nie powinno?
-
Agnieszka_A. wrote:U mnie też mówiono, że musi być po miesiączce i bez plamień. Tylko ja miałam ten plus, że umawiałam się 1dc więc łatwiej było przewidzieć wszystko.
Dziś mam 16dc, tydzień po laparo i taki gęsty śluz z domieszką krwi. Może takie coś się jeszcze teraz zdarzać czy raczej nie powinno?Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny a ja mam takie trochę inne pytanie. Ile czasu po laparoskopii czekałyście z podjęciem aktywności fizycznej - ćwiczeń?
Ogólnie czuję się już dobrze. Wszystko ładnie się pogoiło (minęło 9 dni od zabiegu) i chciałabym zacząć ćwiczyć. Pytanie tylko czy lepiej jeszcze poczekać? -
Agnieszka_A. wrote:Dziewczyny a ja mam takie trochę inne pytanie. Ile czasu po laparoskopii czekałyście z podjęciem aktywności fizycznej - ćwiczeń?
Ogólnie czuję się już dobrze. Wszystko ładnie się pogoiło (minęło 9 dni od zabiegu) i chciałabym zacząć ćwiczyć. Pytanie tylko czy lepiej jeszcze poczekać?
Aga, mam identyczny dylemat, bo od lutego ćwiczę z Chodakowską
i jestem 7 dni od zabiegu, nie wiem kiedy mogę wznowić mój "skalpel"
Osobiście myślę, że tyle na ile pozwala nam kondycja- ale wszystko w granicach rozsądku -może najpierw delikatnie, bez forsowania się, spotniowo zwiększać intensywność ćwiczeń. Skoro na seks nam lekarze pozwalają... to i ćwiczyć też możemy.Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
-
Ja miesiąc po zabiegu zaczęłam biegać, wcześniej nie było możliwości i poza tym to ryzyko przepukliny mnie odstraszało
Agnieszka_A. lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Witam się ponownie. Właśnie przyszła @. Także za tydz ostateczna kwalifikacja, w niedziele na oddział i operacja 10dc w poniedziałek. Tym razem wstrzeliłam się idealnie ale wszystko będzie wiadomo w ptk. Mam nadzieje że nic już nie wymyślą i w końcu będę to mieć za sobą.
Agnieszka_A., Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Mam do Was pytanie, gdzie na Śląsku najlepiej zrobić laparoskopie na nfz? Wg wyniku hsg mam prawy jajowód niedrożny. Z opisu wynika, że płyn do niego wpływał ale nie wypływał do otrzewnej. Ciekawa jestem czy można by go udrożnić i w ogóle sprawdzić co tam u mnie w środku słychać . Z góry dziękuję za Waszą pomoc
Pozdrawiam2011 - ICSI 2 blastocyst - ukochany synek -
nick nieaktualnyKarola00-84 wrote:Hej Dziewczyny! Mam do Was pytanie, gdzie na Śląsku najlepiej zrobić laparoskopie na nfz? Wg wyniku hsg mam prawy jajowód niedrożny. Z opisu wynika, że płyn do niego wpływał ale nie wypływał do otrzewnej. Ciekawa jestem czy można by go udrożnić i w ogóle sprawdzić co tam u mnie w środku słychać . Z góry dziękuję za Waszą pomoc
Pozdrawiam
Śląsk: Łubinowa w Katowicach.
Cofnij sobie parę stron do tyłu. W styczniu br miałam tam laparo.
Polecam i terminy szybkie. -
nick nieaktualny
-
Czy u tego dr Bystrzejewskiego byłaś na wizycie w tym szpitalu czy w Centrum Medycznym Panewniki? Właśnie przeczytałam o nim opinie i widzę, że to świetny lekarz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 15:24
2011 - ICSI 2 blastocyst - ukochany synek -
nick nieaktualny