X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was miała laparo pod koniec okresu już w czasie plamienia własciwie a nie krwawienia? bo u mnie przez ten wydluzony cykl operacja przypada na 4-5 dc gdzie mam jeszcze brazowe plamienie:/ nie chcialabym tracic terminu i czekac na nowy:/

hipisiątko lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poinformuj lekarza o swoich wątpliwościach, z tego co przeczytałąm (czytałam caaaaałe 453 strony forum LAPAROSKOPIA) to zabieg w dniu krawienia/plamienia odpada. Spróbuj jedynie poprosić o przesunięcie terminu o kilka dni. Powodzenia!

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Poinformuj lekarza o swoich wątpliwościach, z tego co przeczytałąm (czytałam caaaaałe 453 strony forum LAPAROSKOPIA) to zabieg w dniu krawienia/plamienia odpada. Spróbuj jedynie poprosić o przesunięcie terminu o kilka dni. Powodzenia!
    Nie moge orzesunac terminu o kilka dni tylko o miesiac lub dwa i znow nie trafic..

Hipisiatko,licze wlasnie na to ze wypadnie mi trn 5dc,musze jakims szamanskim sposobem przyspieszyc okres z 28 na 26ktore mam zazwyczaj

u5cvp2.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mówiono, że musi być po miesiączce i bez plamień. Tylko ja miałam ten plus, że umawiałam się 1dc więc łatwiej było przewidzieć wszystko.

Dziś mam 16dc, tydzień po laparo i taki gęsty śluz z domieszką krwi. Może takie coś się jeszcze teraz zdarzać czy raczej nie powinno?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    U mnie też mówiono, że musi być po miesiączce i bez plamień. Tylko ja miałam ten plus, że umawiałam się 1dc więc łatwiej było przewidzieć wszystko.

Dziś mam 16dc, tydzień po laparo i taki gęsty śluz z domieszką krwi. Może takie coś się jeszcze teraz zdarzać czy raczej nie powinno?
    Ja miałam tydz po laparo jeszcze taki śluz ale zależy jak była ingerencja

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja niestety moge sie umawiac majac dwa cykle przed soba wiec to taka loteria jesli termin wypada na granicy, no ale poki co mam zamiar sie relaksowac i nagietkiem popedzac okres ;)

u5cvp2.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie trochę inne pytanie. Ile czasu po laparoskopii czekałyście z podjęciem aktywności fizycznej - ćwiczeń?

Ogólnie czuję się już dobrze. Wszystko ładnie się pogoiło (minęło 9 dni od zabiegu) i chciałabym zacząć ćwiczyć. Pytanie tylko czy lepiej jeszcze poczekać?

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie trochę inne pytanie. Ile czasu po laparoskopii czekałyście z podjęciem aktywności fizycznej - ćwiczeń?

Ogólnie czuję się już dobrze. Wszystko ładnie się pogoiło (minęło 9 dni od zabiegu) i chciałabym zacząć ćwiczyć. Pytanie tylko czy lepiej jeszcze poczekać?

Aga, mam identyczny dylemat, bo od lutego ćwiczę z Chodakowską :D
    i jestem 7 dni od zabiegu, nie wiem kiedy mogę wznowić mój "skalpel" :)
    Osobiście myślę, że tyle na ile pozwala nam kondycja- ale wszystko w granicach rozsądku -może najpierw delikatnie, bez forsowania się, spotniowo zwiększać intensywność ćwiczeń. Skoro na seks nam lekarze pozwalają... to i ćwiczyć też możemy.

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • wombi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiąc po zabiegu zaczęłam biegać, wcześniej nie było możliwości i poza tym to ryzyko przepukliny mnie odstraszało

Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
    14.02.2022 FET 3aa
    6dpt ⏸
    7dpt beta 72,70
    9dpt beta 178
    14dpt 1709
    25dpt jest <3 6t2d
    12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
    22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
    30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
    39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
    ---
    22.07.2024 FET :( 5bb
    16.09.2024 FET :( 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
    11.2024 AMH 0,36
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie. Właśnie przyszła @. Także za tydz ostateczna kwalifikacja, w niedziele na oddział i operacja 10dc w poniedziałek. Tym razem wstrzeliłam się idealnie ale wszystko będzie wiadomo w ptk. Mam nadzieje że nic już nie wymyślą i w końcu będę to mieć za sobą.

Agnieszka_A., Foto_Anna lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipsiątko i Wombi...że też ja o tym nie pomyślałam. Chyba więc lepiej sobie odpuszczę na te 4 tygodnie, a póki co będę spacerować. :)

Madlenka trzymam kciuki, żeby wszystko odbyło się w zaplanowanym terminie.

hipisiątko lubi tę wiadomość

• Karola00-84 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Mam do Was pytanie, gdzie na Śląsku najlepiej zrobić laparoskopie na nfz? Wg wyniku hsg mam prawy jajowód niedrożny. Z opisu wynika, że płyn do niego wpływał ale nie wypływał do otrzewnej. Ciekawa jestem czy można by go udrożnić i w ogóle sprawdzić co tam u mnie w środku słychać ;). Z góry dziękuję za Waszą pomoc :)
    Pozdrawiam

2011 - ICSI 2 blastocyst - ukochany synek
  • Karola00-84 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że staramy się z mężem o drugie dziecko. Pierwsze mamy dzięki ICSI, z drugim pomimo 6 pięknych blastocyst nie udało się. Teraz ze względów finansowych pozostało mi liczyć na cud.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola00-84 wrote:
    Hej Dziewczyny! Mam do Was pytanie, gdzie na Śląsku najlepiej zrobić laparoskopie na nfz? Wg wyniku hsg mam prawy jajowód niedrożny. Z opisu wynika, że płyn do niego wpływał ale nie wypływał do otrzewnej. Ciekawa jestem czy można by go udrożnić i w ogóle sprawdzić co tam u mnie w środku słychać ;). Z góry dziękuję za Waszą pomoc :)
    Pozdrawiam
    Witaj Karola:-)

Śląsk: Łubinowa w Katowicach.
    Cofnij sobie parę stron do tyłu. W styczniu br miałam tam laparo.
    Polecam i terminy szybkie.

• Karola00-84 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa dziękuję :) A byłaś u jakiegoś konkretnego lekarza? Polecasz tam kogoś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola00-84 wrote:
    Alisa dziękuję :) A byłaś u jakiegoś konkretnego lekarza? Polecasz tam kogoś?
    Tak: dr Bystrzejewski i dr Wieczorek.
    Za wizytę 150 zł i dostajesz skierowanie do nich na laparo.

• Karola00-84 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u tego dr Bystrzejewskiego byłaś na wizycie w tym szpitalu czy w Centrum Medycznym Panewniki? Właśnie przeczytałam o nim opinie i widzę, że to świetny lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 15:24

• Karola00-84 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten drugi dr z tego co widzę też ma bardzo dobre opinie.

• mili88 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zabarwiony lekko na brązowo (z konsystencji wyglądający na płodny) śluz po laparoskopii powinien niepokoić?

08hk3iv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili88 wrote:
    Dziewczyny, czy zabarwiony lekko na brązowo (z konsystencji wyglądający na płodny) śluz po laparoskopii powinien niepokoić?
    Nie powinien. Ja tez budziłam.

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ