LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
olencja wrote:a mi sie spoznia wyliczony pod laparo okres i bede musiala przelozyc o miesiac operacje:( jak nie urok to sraczka!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
olencja wrote:a mi sie spoznia wyliczony pod laparo okres i bede musiala przelozyc o miesiac operacje:( jak nie urok to sraczka!!
-
olencja wrote:uff zaczelo sie plamienie, jest dobrze, poki co z 8dc przesunie mi sie na 6 dc, ale wszystko zalezy od kolejnego cyklu,jesli tez mi sie wydluzy to bede musiala przelozyc o kilka miesiecy laparo:(
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny,
nadszedł ten dzień - jutro idę do szpitala rano na laparo, ale zabieg najprawdopodobniej pojutrze. Strach mnie ogarnął, choć wmawiam sobie, że się nie boję
Jestem gotowa i zdeterminowana, nie moge się doczekać, będzie ogień!
Prosze, trzymajcie kciuki by obyło się bez kompikacji.
Tak dla info, jutro mam 13dc, zabieg będzie więc w 14 dc.
Pakuje się -
olencja wrote:kuzwa ona operuje tylko w poniedzialki i wez tu czlowieku badz madry i wycyrkluj z cyklem zeby trafic na poniedzialek, wrrr wsciekla jestem, jeszcze mi sie taki dlugi cykl nie trafil
Olencja,
Jak wypatrywałąm mojej @ by w końcu zadzwonić i umówić się na termin zabiegu, tez jak na złość spóźniła się jak nigdy aż o 4 dni! -
Foto_Anna wrote:Dziewczyny,
nadszedł ten dzień - jutro idę do szpitala rano na laparo, ale zabieg najprawdopodobniej pojutrze. Strach mnie ogarnął, choć wmawiam sobie, że się nie boję
Jestem gotowa i zdeterminowana, nie moge się doczekać, będzie ogień!
Prosze, trzymajcie kciuki by obyło się bez kompikacji.
Tak dla info, jutro mam 13dc, zabieg będzie więc w 14 dc.
Pakuje się
Jak bym wiedziała to bym odrazu kupiła espumisan pomaga na ten gaz co wtłączająWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 21:01
Foto_Anna lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Powodzenia !! I naprawde nie ma się co bać!!!
Jak bym wiedziała to bym odrazu kupiła espumisan pomaga na ten gaz co wtłączają -
Cześć kochane,
wczoraj miałam laparo, dziś wyszłam do domu. Okropne mam bóle klatki piersiowej gdy oddycham, oddycham i rozmawiam minimalnie Brzuch nie boli prawie wcale.
Opiszę więcej jutro, gdy poczuję się lepiej. -
Foto_Anna wrote:Cześć kochane,
wczoraj miałam laparo, dziś wyszłam do domu. Okropne mam bóle klatki piersiowej gdy oddycham, oddycham i rozmawiam minimalnie Brzuch nie boli prawie wcale.
Opiszę więcej jutro, gdy poczuję się lepiej.
A coś u Ciebie znaleźli?Foto_Anna lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Foto_Anna wrote:Cześć kochane,
Opiszę więcej jutro, gdy poczuję się lepiej. -
Po kilku próbach udrożniono mi prawy jajowód (jednak skubaniec był zapchany!)
i przecięto jakiś zrost prawego jajowodu ze ścianą otrzewnej.
No więc wyliftingowana jestem jak szesnastolatka
Teraz jak tylko mąż się o mnie choćby otrze, będę w ciążymadlenka, Flowwer, Karlas, Meginka, pola89, hipisiątko, AnnaManna lubią tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:Po kilku próbach udrożniono mi prawy jajowód (jednak skubaniec był zapchany!)
i przecięto jakiś zrost prawego jajowodu ze ścianą otrzewnej.
No więc wyliftingowana jestem jak szesnastolatka
Teraz jak tylko mąż się o mnie choćby otrze, będę w ciąży
Bo ja za was trzymamKarlas, pola89, Foto_Anna, AnnaManna lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Hej I mnie podziurkowali 28 lutego. W końcu doczekałam się po prawie 5 latach starań (w tym 4 wędrówek po lekarzach). I całe szczęście, że zabieg był i że mam go już za sobą.Jutro jadę na zdjęcie szwów. Dość szybko doszłam do siebie. Od wczoraj już brzuch nie dokucza. Normalnie mogę się ruszać.
Zabieg miałam robiony u dr Tomaszewskiego na Parkowej. Trafiłam do niego w grudniu. Trochę powalczyliśmy z bakteriami i mogłam umawiać zabieg.
W histeroskopii stwierdzono: jama macicy prawidłowej wielkości, ujścia jajowodów widoczne - reaktywne, endometrium stosowne do fazy cyklu. W laparoskopii stwierdzono: trzon macicy prawidłowej wielkości z mięśniakiem w trzonie - wyłuszczono go; przydatki lewe: jajnik z prawdiłowym aparatem pęcherzykowym w zroście z otrzewną - zrosty uwolniono; jajowód wolny na przebiegu, drożność jajowodu uzyskano po wysokociśnieniowych grupach podania. Przydatki prawe: jajnik z prawidłowym aparatem pęcherzykowym, jajowód wolny na przebiegu, drożność jajowodu uzyskano po wysokociśnieniowych grupach podania. Pozostałe narządy jamy brzusznej bez widocznych zmian. W jamie brzusznej i w jamie macicy pozostawiono żel przeciwzrostowy Hyalobarrier.
Myślę, że od kolejnego cyklu wznowimy starania. Może teraz będzie w końcu jakaś szansa.
Trzymam za Was kciukipola89, madlenka, wombi, Karlas, monia10291, Meginka, Flowwer, Foto_Anna lubią tę wiadomość