LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
takataka ja wrote:Ja laparo mialam w czwartek czuje sie dobrze.
Niektóre z Was pisza ze od razu po laparo byly przytulance
Ja we wtorek wyszłam. W srode były przytulasy a na drugi dzien dostałam infekcji. Jak każda kobieta czasami mam ale pierwszy raz cos swedzialo mojejgo męża. Wiec na moim przykładzie nie wiem czy to takie dobre. I od czego to sie zastanawiam. Ktoś tak miał?
Co u ciebie dała laparo?
-
wombi wrote:domi
ja miałam biopsję, nic nie wykazała, za to histeroskopia wykazała jakies polipy czy inne syfy.
Ostatnio Sylka udzielała się na wątku o lamecie i wiem, że miała zacząć brać zastrzyki, ale nie wiem jak to u niej wyszło -
madlenka wrote:Ja we wtorek wyszłam. W srode były przytulasy a na drugi dzien dostałam infekcji. Jak każda kobieta czasami mam ale pierwszy raz cos swedzialo mojejgo męża. Wiec na moim przykładzie nie wiem czy to takie dobre. I od czego to sie zastanawiam. Ktoś tak miał?
Co u ciebie dała laparo?
Jesli miałaś sprawdzana drożność jajowodow to lekarz wpuszcza taki niebieski plyn moze on uczulil.
U mnie stwierdzil lekarz 2stopien endo. I na szczescie jajowody drożne. Przypalil ogniska endo powiedzial ze reszta lekami . Kazal sie oszczędzać 2 tyg bez wysilku i przytulancow . (Wizyta kontrolna i dalej zadecyduje )
Ja narazie krwawie wiec dziwilam sie ze niektore w tym samym cyklu zaszly w ciaze .
-
Widzisz ja plamilam tak naprawdę w dzien operacji. Pozniej bardzo mało. No ale u mnie nic nie robili. Ja tez jeszcze 1,5 tyg na zwolnieniu, we wt juz zdejmuje szwy. Mi powiedzieli ze kontrola u swojego lekarza za 4-6 tyg ale ja wybieram sie za tydzień. Moze mi juz ustawi leki. Tak bym chciała zeby to ciagle czekanie sie w końcu skonczylo.
-
takataka ja wrote:Mi założyli szwy rozpuszczalne.
Madlenka życzę Ci wszystkiego dobrego.
Dam znac co powiedzial mi lekarz po wizycie .
Martwie sie tylko tym ze dosc mocno krwawie . Miala ktoras z Was tak, jak dlugo trwalo krwawienie?
Ja na swoim przykładzie mogę Ci napisać ze także mocno krwawiłam. Krwawienie trwało kilka dni. Miałam robiona laparoskopię i histerskopie.
takataka ja lubi tę wiadomość
-
Przepraszam, zapomniałam zapytać lekarza o powrót do ćwiczeń. Ja na trzy cykle wracam do clo. Jak nie pomoże to zmiana leków. W tym cyklu, cyklu z laparoskopia miałam owulacje z jajnika lewego, ze zdrowym jajowodem gdzie zazwyczaj tej owulacji stamtąd nie mam. Taka niespodzianka
-
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny laparo mialam 09.03 orientujecie sie kiedy moge zaczac stosowac masc na blizny ( cepan) ?
-
hipisiątko wrote:Ja nie stosował żadnych maści bo zwyczajnie zapomniałam. Teraz po roku śladu nie mam nawet najmniejszego po pierwszej laparo a po drugiej mam minimalne ślady.
-
olencja wrote:no ja sie dowiedzialam troche wiecej o moim zabiegu, bedzie przezpochwowy wiec nie bedzie sladow na sadelku:) jade 9go do szpitala i 10 bede dzialac:) dzizas niech sie okaze ze to endo i niech ja wysla w kosmos!!
olencja lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:no ja sie dowiedzialam troche wiecej o moim zabiegu, bedzie przezpochwowy wiec nie bedzie sladow na sadelku:) jade 9go do szpitala i 10 bede dzialac:) dzizas niech sie okaze ze to endo i niech ja wysla w kosmos!!
A jak sprawdza czy nie ma zrostów na organach wew? Nie słyszałam o takiej operacji. Mozesz napisać cos wiecej? Bo, może się mylę ale dla mnie to wyglada na zwykle hsg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 21:41