LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
jodła30 wrote:No i jestem w ciąży:) pisałam Wam że w czerwcu miałam laparo i histero. W sobotę lekkie plamienia a w środę zrobiłam test i dwie kreseczki na razie przeżywam szok i obawę czy będzie ok czy dam radę Ale pewnie wkrótce to minie
Przyprawa123 lubi tę wiadomość
listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
3.08.początek cyklu z antykami. -
Nic naturalnie. To miał być pierwszy miesiąc bez żadnych monitoringow lekarzy itp i był. Zdradzę chociaż może to przypadek że w dniu owulacji wypiliśmy z mężem po dwie lampki czerwonego wina może to też wpłynęło na ciśnienie i nas samych 2.5 roku staran ogólnie za nami
Przyprawa123 lubi tę wiadomość
-
jodła30 wrote:No i jestem w ciąży:) pisałam Wam że w czerwcu miałam laparo i histero. W sobotę lekkie plamienia a w środę zrobiłam test i dwie kreseczki na razie przeżywam szok i obawę czy będzie ok czy dam radę Ale pewnie wkrótce to minie
Gratulacje! Czytałam twój wpis przed własną laparoskopią i trzymałam mocno kciuki
Dajesz nam nadzieje Powodzenia_Walka od 2016_
7.2018- laparoskopia i histeroskopia (ul. Polna Poznań)
*endometrioza I stopnia
*jajowody drożne
*M. Morfologia 3%
I IUI- 30.11.18
II IUI- stymulowany cykl-7 pęcherzyków-odwołana -
Muru wrote:Gratulacje! Czytałam twój wpis przed własną laparoskopią i trzymałam mocno kciuki
Dajesz nam nadzieje Powodzenia
Też trzymam za Was kciuki! Mam wrażenie teraz że wszystko jest w życiu po coś- moment zajscia, moment w życiu, pracy itp. Oby wam wszystkim się udało :** -
Hej! Dołączam do Was. Niedługo będę miała laparoskopię. Czy którejś z Was po nieudanych ivf pomogła laparoskopia?
Duże blizny zostają?Słabość jest siłą w nas...
6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 5 procedur in vitro, 17 transferów, 18 zarodków
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
Synek -
Asiula86 wrote:Hej! Dołączam do Was. Niedługo będę miała laparoskopię. Czy którejś z Was po nieudanych ivf pomogła laparoskopia?
Duże blizny zostają?
Hej nie wypowiem się nt. Ivt ale napiszę o bliźnich. Są one małe- pępek, i dwie po bokach w okolicach bikini. Są minimalne. moim zdaniem warto poddac się zabiegowi.Asiula86 lubi tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:Hej! Dołączam do Was. Niedługo będę miała laparoskopię. Czy którejś z Was po nieudanych ivf pomogła laparoskopia?
Duże blizny zostają?
U mnie po 2 latach prawie już nic nie widać. Miałam 3 blizny w pępku, po lewej i prawej stronie brzucha. Ładnie się zagoiły, przez jakiś czas po operacji stosowałam Octanisept.
Może wy się wypowiecie gdzie polecacie zrobić laparo, woj. łódzkie ewentualnie mazowieckie wchodzi w grę i też prywatnie ?
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Witajcie dziewczyny. Pisałam do Was w lipcu że w sierpniu będę miała laparoskopię i miałam razem z histeroskopią i HSG miesiąc temu.Wycięli mi mieśniaki,jednego polipa i ogniska endometriozy. Mam problem,a do lekarza mam termin dopiero za tydzień. 9dni temu dostałam @ pierwszy po zabiegu (tzn od razu po zabiegu krwawiłam przez tydzień)a teraz mocne krwawienie przez 3dni i prawie od tygodnia plamienie (wystarczy wkładka ale plamienie jest prawie czarnego koloru). Bardzo się tym martwię. Jak miałyście pierwsze @ po zabiegu?Przyprawa123, Czarpar lubią tę wiadomość
Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
Jola79 wrote:Gratulacje.
Witajcie dziewczyny. Pisałam do Was w lipcu że w sierpniu będę miała laparoskopię i miałam razem z histeroskopią i HSG miesiąc temu.Wycięli mi mieśniaki,jednego polipa i ogniska endometriozy. Mam problem,a do lekarza mam termin dopiero za tydzień. 9dni temu dostałam @ pierwszy po zabiegu (tzn od razu po zabiegu krwawiłam przez tydzień)a teraz mocne krwawienie przez 3dni i prawie od tygodnia plamienie (wystarczy wkładka ale plamienie jest prawie czarnego koloru). Bardzo się tym martwię. Jak miałyście pierwsze @ po zabiegu?
Hej, miałam identycznie. Martwiłam się, ponieważ praktycznie od zabiegu miałam cały czas plamienia. Raz mocniejsze, raz lżejsze. Zadzwoniłam do mojego lekarza do Poznania, powiedział, że to normalne i że mogę mieć wcześniej miesiączkę i tak też się stało. Tak samo miałam ogniska endometriozy ale jedynie w zatoce Douglasa. Lekarz powiedział, że po laparoskopii organizm może inaczej funkcjonować. Ja osobiście mam zupełnie inne owulacje- bezbolesne, intensywne. Nie wiedziałam, co się dzieje, poszłam na kontrole do ginekologa i okazało się, że mam cyber jajeczkowanie Miesiączki również są mniej bolesne. Wcześniej plamiłam przed- teraz w ogóle.
Jeżeli coś cię niepokoi to pójdź na kontrole, zadzwoń do swojego lekarza. To normalne, że się martwimy_Walka od 2016_
7.2018- laparoskopia i histeroskopia (ul. Polna Poznań)
*endometrioza I stopnia
*jajowody drożne
*M. Morfologia 3%
I IUI- 30.11.18
II IUI- stymulowany cykl-7 pęcherzyków-odwołana -
Jola79 wrote:Gratulacje.
Witajcie dziewczyny. Pisałam do Was w lipcu że w sierpniu będę miała laparoskopię i miałam razem z histeroskopią i HSG miesiąc temu.Wycięli mi mieśniaki,jednego polipa i ogniska endometriozy. Mam problem,a do lekarza mam termin dopiero za tydzień. 9dni temu dostałam @ pierwszy po zabiegu (tzn od razu po zabiegu krwawiłam przez tydzień)a teraz mocne krwawienie przez 3dni i prawie od tygodnia plamienie (wystarczy wkładka ale plamienie jest prawie czarnego koloru). Bardzo się tym martwię. Jak miałyście pierwsze @ po zabiegu?
Miałam podobnie, nie ma się czym przejmować. A mój lekarz nie chciał połączyć histero z laparo eh..
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Dziewczyny, jestem 10 dni po laparoskopii i jak więcej w domu pochodzę i się pozginam przy pracach domowych to wzdyma mi brzuch jakbym była w zaawansowanej ciąży. Proszę o info czy to normalne.
Czy powinnam iść do lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 18:16
-
Zuza6 wrote:Dziewczyny, jestem 10 dni po laparoskopii i jak więcej w domu pochodzę i się pozginam przy pracach domowych to wzdyma mi brzuch jakbym była w zaawansowanej ciąży. Proszę o info czy to normalne.
Czy powinnam iść do lekarza?
To normalne Ja jestem 3 miesiące po zabiegu i brzuszek jest widoczny heszcze
Zuza6 lubi tę wiadomość
-
jodła30 wrote:To normalne Ja jestem 3 miesiące po zabiegu i brzuszek jest widoczny jeszcze
Witam Was dziewczyny. Ja także jestem po laparo miałam usunięte zrosty i dużego mięśniaka prawie 8cm. Czytając ten wątek miałam nadzieję że większej ilości kobietek udało już się zajść w ciążę, no ale niestety się rozczarowałam. Jednak i tak wieże że w końcu nam się uda!W marcu puste jajo.
Aromek od września.
20 cykl starań. -
Witam was i dołączam. Niestety jeszcze trochę muszę poczekać bo termin laparo mam wyznaczony w połowie listopada. Chyba nie dam rady przeczytać tych 500 stron tematu ale choć trochę wstecz poczytam bo jesteście skarbnicą wiedzy dla takich laików jak ja jeśli chodzi o laparoskopie
Tym którym sie udało to gratuluję a tym ktorym nie to wierzę że przyjdzie wkoncu i na nas odpowiednia pora by ujrzeć 2 kreseczki
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
To ja też się dopiszę Też pewnie będę miała w listopadzie. Niby mam wyznaczony termin na 29. października, ale na 200% nie będę miała wtedy, bo będę w trakcie @... 22 mam mieć konsultację anestezjologiczną, ale pewnie też się przesunie. Więc póki co czekam na @, żeby już się wyklarowało. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko i trzymam kciuki za inne dziewczyny, które też szykują się do laparoStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyhipisiątko wrote:Dokładnie 3 i 2 lata po ostatniej laparoskopi, dwóch mcach antyków podeszłam do ivf. Obecnie 3dpt i czekamy cierpliwie jeszcze 10 dni.
Ale mam złe przeczucia bo wczoraj pojawiła się żywa krew ale lekarz uspokaja że pewnie rozrzedziłam krew clexane i spowodowałam podrażnienia tym patykiem od lutinusa.
Powodzenia Hipisiątko !
Nieustająco trzymam kciuki !
Ps. jeśli mogę zapytać, to jak przeszłaś stymulację? Ile udało się wyhodować i pobrać jajek?hipisiątko lubi tę wiadomość
-
Ewka1700 wrote:Ja jestem 2,5 roku po laparo i ani drgnie. Tracę powoli wiarę, że naturalnie się uda...
Przyprawa123 dostałaś jakieś leki po laparo ??W marcu puste jajo.
Aromek od września.
20 cykl starań. -
hejka:) Dziewczyny wesprzyjcie radą Czy spotkałyście sie z tym żeby na zabieg laparo brac ze sobą do szptala podklady?07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)