LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, cewnik fajna sprawa! Ja sie zarzekalam ze nie bede lać pod siebie do basenu i od razu bede korzystac z wc. Kiedy sie ocknelam i dotknelam brzucha czy nie jest caly pokrojony zawolalm pielegniarke czy moge isc do wc. A ona na to ze mam cewnik zalozony i sika sie samo. Zalozyli mi go w trakcie znieczulenia i nie czulam zadnego dyskomfortu zwiazanego z jego zalozeniem. Tak ze spokoj od sikania byl dwa dni, potem mi go usuneli-tez nic strasznego. Nie ma sie czym stresowac, i przybierac sobie do glowy. Ja tez w zwiazku z praca duzo rzeczy wiedzialam i na wiele bylam przygotowana. Wszystko jest do przezycia. Panie ktore byly operowane wtedy co ja podziwialy mnije za spokoj i stwierdzily ze ja sie chyba niczym nie przejmuje. A ja tylko przybralam taktyke ze musze to miec za soba i to jak najszybciej.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
nick nieaktualnyNo jak mi w trakcie zabiegu założą to też nie będę protestować zresztą będzie już za późno hehe;p Nie chciałabym jednak aby to na żywca było robione Ale i tak się okropnie stresuję... Z reguły to jestem taką trochę panikarą ale jakoś dam radę - muszę dać
-
nick nieaktualnyAleksandra hmm ja tez jestem panikarą- dlatego jak szłam na te operacje to nic a nic nie czytalam o tym. W sumie zupelnie nie wiedzialam na czym bedzie to poelgało.. w szpitalu juz mi troche powiedzieli, ale o tym ze mialam rurke i pompowal mnie respirator dowiedzialam sie po operacji i o tym ze gaz mi wpompowali .. im mniej wiesz tym lepiej znosisz:) ale widze ze Ty juz wiesz wszytsko.. w sumie to doprawdy nie ma sie czym martwic a kiedy idizsz do szpotala?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
my właśnie zaczynamy starania o in vitro, ale czytałam na ich stronie, ze amh poniżej 0,7 (wg II sposobu okreslania progów) dyskwalifikuje, a było 1,66, czyli super - to amh to rezerwa jajnikowa czyli pośrednio pozwala to ocenić ile komórek jajnikowych kobieta jeszcze posiada.
doczytałam teraz, że laparoskopia wpływa bardzo niekorzystanie, szkdoa ze wczesniej o tym nie wiedziałam, moze na laparoskopie bym sie niezdecydowała -
alicja123 wrote:jak wygląda u was wynik amh po laparoskopii torbieli jajników?
Po wycieciu torbieli z lewego i skaryfikacji drugiego jajnika wyszlo mi AMH 3.66 przy normie 1-3, czyli nawet ponad.
Mnie lekarz powiedzial, ze laparo wiaze sie z naruszeniem miazszu jajnika i zmniejszeniem rezerwy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 10:21
-
adrenalina wrote:Ja nie miałam nigdy tego badania ani przed operacja ani po
Moze powinnam zrobic na własna rękę te badanie skoro lekarz mi nie zasugerował ?
Adrenalina, czytalam, ze wracasz do gry fajnie
Ja miedzyczasie jestem po pierwszym nieudanym IMSI... Czekam na druga stymulacje, a wlasciwie wycieszanie endometriozy i stymulacje.
Mysle, ze dobrze by bylo gdybys zrobila AMH. Tobie tez majstrowali przy jajniku w czasie laparoskopii? -
nick nieaktualnylaporoskopia nic złego , dacie rade )
a ja dzis mam 9 dzien po owu, pierwzej owu od nie wiem kiedy.. jestem po laporoskopii i udalo mi sie od razu odsyskac owulacje samoistna.. i mam jasnoczerwone plamienie.. mam nadzieje ze sie nie rozkreci i to nie @ ktory powinien przyjsc za tydzien.. tylko wlasnie dobry znak za 2 dni testuje.. no chyba ze sie rozkreci ;/ -
plimka_bum wrote:dziewczyny a co wam lekarze stwierdzili po laparoskopi?
u mnie "endomenda". endometriozę rzadko rozpoznaje się na podstawie obrazu usg, chyba że np. pojawiają się torbiele. u mnie lekarz podejrzewał początkowo wodniaka, okazało się jednak, że to właśnie obraz usg się nakładał, a ogniska endomendy mam na jelitach. ja jeszcze przed laparo zbadałam amh, a że wyszło kiepskie, na wstępie zaznaczyłam, że nie wyrażam zgody na ingerencję w jajniki. na szczęście nie było takiej potrzeby, więc miałam tylko laparo zwiadowczą.3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualny