LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam ustalony termin laparoskopii na 12 lutego, również dali mi listę badań które mam zrobić przed zabiegiem. Podejrzenie endometriozy.
Lekarz postraszył mnie, że jest to ingerencja w jajniki (torbiel na jajniku) poza tym inny lekarz ginekolog nie leczył mnie żadnymi lekami, tylko czy one mogą coś pomóc na torbiel endometrialną (o ile jest to endometrioza)? -
nick nieaktualnyGaga nie wiem czy endometrioze leczy sie lekami- ale to chyba powinien wiedziec lekarz prowadzacy.. ? Mialam laporoskopie w grudniu- tylko ja mam pco, jednak lezala ze mna na sali dziewczyna z ednometrioza i tez miala laporoskopie jajnikow- z tego co wiem jest to jedna z lepszych metod leczenie jezeli starasz sie o dziecko ..
a ja dzis bylam u mojej gin i co sie okazalo.. dzis podobno pekl mi pecherzyk a powinien jakies 4 dni temu, pomijajac to ze to moj pierwszy cykl po lapo i dzis jest 27 dzien cyklu..tylko laporoskopia mi wszytsko poprzesuwala.. podobo endometrium cienkie i pewnie nic z tego nie wyjdzie ale mamy dzis sie poprzytulac i czekac..
w sumie cuda sie zdarzaja heeh -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam laski ja muszę zrobić komplet badań raczej z tego powodu że normalnie leczę się w prywatnej klinice a pobyt w szpitalu mam "załatwiany" więc pewnie nie ma czasu na badania i długie leżaki w łóżku szpitalnym
A oglądanie program na TVP2 In vitro czekając na dziecko ? -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, moja laparoskopia już tuż tuż. 21 stycznia. Bardzo się boję. w czerwcu 2014 miała ablację na serce, mm nadzieję, że nie okaże się to przeciwskazaniem. Badań żadnych robić nie muszę. Pani pielęgniarka dziś dzwoniła o potwierdzenie terminu i powiedziała, że badania będą na miejscu. Życzę Wam owocnych cykli po laparoskopii :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAneto- dzieki za Ciebie rowniez trzymam kciuki cos czuje ze ten cykl jednak wypadnie.. to cienkie endometrium mnie zmartwilo wiec moze byc ze tak powiem licho.. chociaz cienkie a nie powiedziala mi ile.. wiec nawet nie moge sprawdzic czy z takiego endometrium dzieciaczki sie poczely
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Hej dziewczyny, moja laparoskopia już tuż tuż. 21 stycznia. Bardzo się boję. w czerwcu 2014 miała ablację na serce, mm nadzieję, że nie okaże się to przeciwskazaniem. Badań żadnych robić nie muszę. Pani pielęgniarka dziś dzwoniła o potwierdzenie terminu i powiedziała, że badania będą na miejscu. Życzę Wam owocnych cykli po laparoskopii :*
Hej, ja również miałam laparo po przebytej ablacji. Na konsultacje z anestezjologiem musiałam przynieść wynik z ekg, lekarz nie widział przeciwskazań. Oprócz tego niezależnie od "kwestii sercowych" musiałam dostarczyć jeszcze wynik z badań wirusowych. Generalnie nie ma się co bać, na sali zaraz Ci się film urwie, a jak otworzysz oczy, będziesz już "po". pozdrawiam!3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
nick nieaktualnyailatan wrote:ja tez ) rozumiem ze owulacja u Ciebie nie wysepowala? jak bylas leczona?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAleksandrakili kurcze niezla historie mialas.. chcieli wycinac jajnik? co to za rzeznik bez wiedzy? Az trudno uwierzyc ze tacy lekarza sie trafiaja.. ja mialam lapo 17 grudnia ciagle ciagne 1 szy cykl ktory sie zaczal jeszcze przed operacja.. ale udalo sie , jajniki zaczely pracowac, pojawil sie pecherzyk, peknal.. za 5 dni testuje czy ktos sie we mnie rozwija czy walczyc musze dalej.. ale najwazniejsze ze sie udalo:) ruszylo:) wczesniej bylam 3 miesiace na clo i nic.. zero reakcji:) takze napewno i Tobie pomoze:)) trzymam kciuki.. lapo nic przyjemnego ale.. szybko sie dochodzi do siebie