X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ustalony termin laparoskopii na 12 lutego, również dali mi listę badań które mam zrobić przed zabiegiem. Podejrzenie endometriozy.
    Lekarz postraszył mnie, że jest to ingerencja w jajniki (torbiel na jajniku) poza tym inny lekarz ginekolog nie leczył mnie żadnymi lekami, tylko czy one mogą coś pomóc na torbiel endometrialną (o ile jest to endometrioza)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaga nie wiem czy endometrioze leczy sie lekami- ale to chyba powinien wiedziec lekarz prowadzacy.. ? Mialam laporoskopie w grudniu- tylko ja mam pco, jednak lezala ze mna na sali dziewczyna z ednometrioza i tez miala laporoskopie jajnikow- z tego co wiem jest to jedna z lepszych metod leczenie jezeli starasz sie o dziecko ..

a ja dzis bylam u mojej gin i co sie okazalo.. dzis podobno pekl mi pecherzyk a powinien jakies 4 dni temu, pomijajac to ze to moj pierwszy cykl po lapo i dzis jest 27 dzien cyklu..tylko laporoskopia mi wszytsko poprzesuwala.. podobo endometrium cienkie i pewnie nic z tego nie wyjdzie ale mamy dzis sie poprzytulac i czekac..
    w sumie cuda sie zdarzaja heeh :)

• anucha Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ailatan to super trzymam kciuki, żeby się udało. Ja dziś niestety dostałam @ i smutkuje, no ale czego ja się spodziewałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dzieki za trzymanie kciukow.. no zobaczymy co z tego wyjdzie.. teraz zostało tylko czekanie.. nie martw sie i nie łam- w koncu sie uda:) moze najlepiej sie na tym nie skupiac :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laski :-) ja muszę zrobić komplet badań raczej z tego powodu że normalnie leczę się w prywatnej klinice a pobyt w szpitalu mam "załatwiany" więc pewnie nie ma czasu na badania i długie leżaki w łóżku szpitalnym :-)
    A oglądanie program na TVP2 In vitro czekając na dziecko ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moja laparoskopia już tuż tuż. 21 stycznia. Bardzo się boję. w czerwcu 2014 miała ablację na serce, mm nadzieję, że nie okaże się to przeciwskazaniem. Badań żadnych robić nie muszę. Pani pielęgniarka dziś dzwoniła o potwierdzenie terminu i powiedziała, że badania będą na miejscu. Życzę Wam owocnych cykli po laparoskopii ;) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na laporoskopii :) ja juz w pierwszym cyklu po odzyskalam owulacje , pecherzyk pekl - bylo widoczne na usg :) teraz czekam czy cos udalo sie powołać na ten świat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra a Ty masz Pco ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan trzymam mocno kciuki :-) chociaż Cię nie znam, to będę się cieszyć Twoim - Waszym szczęściem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneto- dzieki :) za Ciebie rowniez trzymam kciuki :) cos czuje ze ten cykl jednak wypadnie.. to cienkie endometrium mnie zmartwilo wiec moze byc ze tak powiem licho.. chociaz cienkie a nie powiedziala mi ile.. wiec nawet nie moge sprawdzic czy z takiego endometrium dzieciaczki sie poczely :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Aleksandra a Ty masz Pco ?

Tak, niestety mam Pcos

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez :)) rozumiem ze owulacja u Ciebie nie wysepowala? jak bylas leczona?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie teraz jeszcze lepiej się nawyrabiało.....już 11 dzień cyklu a ja wciąż krwawię ehhhh może to po stymulacji hormonalnej :-/

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Hej dziewczyny, moja laparoskopia już tuż tuż. 21 stycznia. Bardzo się boję. w czerwcu 2014 miała ablację na serce, mm nadzieję, że nie okaże się to przeciwskazaniem. Badań żadnych robić nie muszę. Pani pielęgniarka dziś dzwoniła o potwierdzenie terminu i powiedziała, że badania będą na miejscu. Życzę Wam owocnych cykli po laparoskopii ;) :*

Hej, ja również miałam laparo po przebytej ablacji. Na konsultacje z anestezjologiem musiałam przynieść wynik z ekg, lekarz nie widział przeciwskazań. Oprócz tego niezależnie od "kwestii sercowych" musiałam dostarczyć jeszcze wynik z badań wirusowych. Generalnie nie ma się co bać, na sali zaraz Ci się film urwie, a jak otworzysz oczy, będziesz już "po". pozdrawiam!

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    ja tez :)) rozumiem ze owulacja u Ciebie nie wysepowala? jak bylas leczona?
    Owulacja... hmmm nie wiem co to jest heh. Chociaz poprzedni cykl to baaardzo dxiwny był, nigdy takiego nie miałam. A leczenie trwa fługo, bylam u wielu lekarzy , oczywiscie nikt mi nie pomogl. Jeden to nawet mi jajnik chcial usunac;/ nie wiem po co.... ucieklam gdzie pieprz rośnie. Aż we wrześniu trafiłam do pani prof. Skrzypulec-Plinta w Mikołowie. Od raxu cały plan leczenia i z marszu termin na laparo. Po drodze bardzo dużo testow musialam xrobić i badań z krwi, m.in. test po stosunku. Leki oczywiście clostilbegyt od 2 do 6 dc potem od 7 do 14 estrofem a od 20 do 25 dwa razy dziennie luteine ta wieksza dawke. No i czekam;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag dzièkuje Ci za pocieszenie, bałam się, że jestem z tym sama. Chciałabym mieć to już za sobą. Udoło Ci się po laparoskopii?:)

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie. Jednak ja miałam laparoskopię diagnostyczną, która potwierdziła drożność obu jajowodów i niestety endomendę.

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile już jesteś po laparoskopii?? Mi będą nakłówać jajniki, żeby w końcu zaczęły porządnie pracować;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili kurcze niezla historie mialas.. chcieli wycinac jajnik? co to za rzeznik bez wiedzy? Az trudno uwierzyc ze tacy lekarza sie trafiaja.. ja mialam lapo 17 grudnia ciagle ciagne 1 szy cykl ktory sie zaczal jeszcze przed operacja.. ale udalo sie , jajniki zaczely pracowac, pojawil sie pecherzyk, peknal.. za 5 dni testuje czy ktos sie we mnie rozwija czy walczyc musze dalej.. ale najwazniejsze ze sie udalo:) ruszylo:) wczesniej bylam 3 miesiace na clo i nic.. zero reakcji:) takze napewno i Tobie pomoze:)) trzymam kciuki.. lapo nic przyjemnego ale.. szybko sie dochodzi do siebie ;)

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    A ile już jesteś po laparoskopii?? Mi będą nakłówać jajniki, żeby w końcu zaczęły porządnie pracować;))

Pół roku..

f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ