Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj, również byłam w Parensie, podchodziłam tam do 3 inseminacji a potem jeszcze do 4 w innej klinice oczywiście żadna nieudana. Po 5 letniej przerwie w leczeniu niepłodności znowu udałam się do Parensa tym razem chciałam in vitro ale zostałam potraktowana jak sztuka, po opiniach dziewczyn z tego forum wybrałam Macierzyństwo i dr Mirockiego który również ma i dobre i źle opinie. Po pierwszej wizycie miałam porównanie i powiem tak: bez porównania tu w Krakowie lekarz całkiem inaczej do tego podszedł, czułam że się interesuje nie ma problemu jeżeli chodzi o kontakt telefoniczny czy nawet mailowy pomimo że ja nawet nie rozpoczęłam stymulacji bo jeszcze jestem na etapie badań ale już niebawem ruszymy (mam taką nadzieje). Odpuść sobie ten Rzeszów jeżeli sama czujesz że nie warto. Ja że swojej decyzji jestem zadowolona.Lucy2323 wrote:Widzę Pola. Gratuluję.
Chcemy szybko kogoś wybrać i szybko się umówić.
Czytałam też o dr Wyroba. Opinie i na tak i nie.
W następnym miesiącu mam mieć pierwszą ( czwartą) inseminacja w Parensie i nie wiem czy nie darować już sobie jej , choć na badania do niej i tak już kasę wydaliśmy.
Gdybym miała pytania to mogę na priv?
Lucy2323 lubi tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
nick nieaktualnyLucy2323 wrote:Witam was. Zaczynamy naszą przygodę z invitro. Kompletnie nie wiemy gdzie się udać. Jesteśmy z Rzeszowa ale tu nie chcemy. Najbliżej nam do Krakowa, lekko ponad godzinkę jazdy.
Proszę doradzcie gdzie i do kogo warto pójść.
Hej. Ja jestem u dr W. W macierzyństwie, mieliśmy dopiero 1 wizytę,ale dr jest taki rzeczowy i można go o wszystko zapytać, przejrzał nasze papiery z dawnej kliniki ,zlecił leki i we wrześniu startujemy z 4 ivf lub kończymy transfer w dawnej klinice.
Trzy pierwsze ivf miałam w artvimedzie krk u dr Ch. Niestety totalna klapa , uzyskaliśmy raptem 2 słabe zarodki,powód ... Nie jest znany do dziś.
Jak już w artvimedzie doczekasz 1 wizyty u dr Ch to potem już mają zawsze terminy i ogólnie są tacy do pacjenta, jest tu też stosunkowo tanio . Nie wiem czy to dobrze czy źle ale podczas tych trzech procedur zlecano mi tylko podstawowe badania, nie miałam nigdy krzywej cukrowej, histeroskopii itp itd ...
-
Zielona i Milka dzięki za opinie.
Szukamy dopiero od piątku gdy nam lekarka otworzyła oczy i zasugerowała in vitro. Za długo czasu zmarnowaliśmy na byle jakie leczenie.
Także póki co decydujemy się na Macierzyństwo, tylko jeszcze lekarza wybieramy. W poniedziałek tam zadzwonię.

Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
nick nieaktualnyLucy2323 wrote:Zielona i Milka dzięki za opinie.
Szukamy dopiero od piątku gdy nam lekarka otworzyła oczy i zasugerowała in vitro. Za długo czasu zmarnowaliśmy na byle jakie leczenie.
Także póki co decydujemy się na Macierzyństwo, tylko jeszcze lekarza wybieramy. W poniedziałek tam zadzwonię.
Widzę,że masz pcos ... Dr przybycien czyni przy tym cuda. Sami czekamy do niego w kolejce dodatkowo, gdyby dr W nie pomógł
-
Dziewczyny załamałam się próba i totalna klapa 😢 z 11 dobrych pecherzykow 10 pustych nie wiadomo dlaczego... Dr P był zaszokowany mówi że rzadko ktoś się taki trafia.. Dostałam na wyciszenie endomendy pochodna zoladexu bo ma 80 % skuteczności i jeżeli finanse pozwolą próbujemy za 3 miesiace.. Może będą lepsze komórki..
-
Jolcia bardzo mi przykro... Czy mówił co mogło by być przyczyną? Czy to genetyka ?

Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Mówił że może endometrioza I dlatego będę mieć implant na 3 miesiące żeby ją wyciszył.. I że czasami frafi się nieudany cykl 😔sama nie wiem trochę się miotał, nie spodziewał się takiego wyniku.. I ja też. Mamy jeszcze oszczędności więc nie poddaje się.. Będziemy próbować po tej kuracji.. Co do genetyki to kariotypy ok zrobię imunologi i zobaczymy co z tego jeszcze wyjdzie...Lucy2323 wrote:Jolcia bardzo mi przykro... Czy mówił co mogło by być przyczyną? Czy to genetyka ?
-
Podobno dr Wyroba otworzył swoją klinikę albo gabinet, nie wiem na ile to prawda ale gdzieś mi sie obiło o uszy.AgaJaga wrote:Hej, dzwoniłam dzisiaj do Macierzyństwa. Chciałam zapisać się do dr Wyroby - powiedzieli, że tam już nie pracuje ☹️ wiecie dlaczego? Do dr Przybycienia jestem w kolejce oczekujących. Kogo polecacie? Nie chce już czekać - chce działać! ☹️
Edit. Na stronie znany lekarz jest zaznaczone że przyjmuje w KrakOviWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 20:32
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]
[/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja z macierzyństwa mogę polecić jedynie dr Przybycienia. Złoty człowiek i wspaniały lekarz. Warto czekać na wizytę u niego chociaż wiem że każda z Was chciałaby działać jak najszybciej
Ale myślę że lepiej poczekać niż tracić czas i pieniądze u niewłaściwego lekarza.
A z dr Wyroba to mnie zaskoczylyscie też 🤔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzwoniłam w czwartek , chciałam tylko receptę , pani mi powiedziała ze będzie dr W i ze śmiało mogę przyjechać , przyjechałam W sobotę nie było nikogo .. tylko położne 😉 ale receptę dostałamagika88 wrote:Tak dr. Wyroba otworzył swoją klinikę, byłam już kilka razy. Wielka szkoda dla Macierzyństwa bo pracował tam 18 lat.
Ja się leczę u doktora P jestem 11 dpt beta - 530
Hercia35, agika88, Jolciaa, Pola84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratulacje 😃Julia4 wrote:Dzwoniłam w czwartek , chciałam tylko receptę , pani mi powiedziała ze będzie dr W i ze śmiało mogę przyjechać , przyjechałam W sobotę nie było nikogo .. tylko położne 😉 ale receptę dostałam
Ja się leczę u doktora P jestem 11 dpt beta - 530 -
nick nieaktualnyNie wiem po co takie głupoty gadają, Albo że przyjmuje wieczór danego dnia co było bzdurą i jezdziłam już do Jego nowej kliniki.Julia4 wrote:Dzwoniłam w czwartek , chciałam tylko receptę , pani mi powiedziała ze będzie dr W i ze śmiało mogę przyjechać , przyjechałam W sobotę nie było nikogo .. tylko położne 😉 ale receptę dostałam
Ja się leczę u doktora P jestem 11 dpt beta - 530
Gratuluję pozytywnego zakończenia, teraz można życzyć jedynie cierpliwości
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny