X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Dziewczyny A kogo jeszcze możecie polecić z Macierzyństwa, bo koleżanka się wybiera i nie wie do jakiego lekarza. Dr P mega terminy, dr Wyroby nie ma ... kto tam jeszcze jest oprócz dr Mirockiego??
    A czemu "oprócz Mirockiego"?
    Bo ja właśnie się wybieram do niego pierwszy raz za miesiąc.

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    A czemu "oprócz Mirockiego"?
    Bo ja właśnie się wybieram do niego pierwszy raz za miesiąc.
    Mnie akurat średnio się spodobał i nie wiele pomógł , nie zlecił badan żadnych, podszedł dość schematycznie , owszem był bardzo uprzejmy ale nie o to tu chodzi. Oczywiście w Twoim przypadku może być całkiem inaczej , najlepiej jak sama się przekonasz i wyrobisz zdanie 😊

Lucy2323 lubi tę wiadomość

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaJaga wrote:
    Hej, dzwoniłam dzisiaj do Macierzyństwa. Chciałam zapisać się do dr Wyroby - powiedzieli, że tam już nie pracuje ☹️ wiecie dlaczego? Do dr Przybycienia jestem w kolejce oczekujących. Kogo polecacie? Nie chce już czekać - chce działać! ☹️
    Dr W. razem z M. Otworzyli nowa przychodnię - OVI, przy błoniach. Szczerze mówiąc to myślałam, że nadal będą jeszcze pracować w Macierzyństwie. Mnie stymulował dr M., na czas jego urlopu ( u mnie przypadło to na przygotowania do crio) przejął mnie W. Dziewczyny polecały też dr Knafel ( nie wiem czy dobrze napisałam nazwisko), ale ja z nią kontaktu nie miałam. Dr P. Przyjmuje też zdaje się w Tarnowie, może tam będzie szybciej wizyta?

Hercia35 lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. To dr W już nie przyjmuje w macierzyństwie? Jak dokładnie nazywa się ta ich klinika?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Hej. To dr W już nie przyjmuje w macierzyństwie? Jak dokładnie nazywa się ta ich klinika?
    Ovi

Wysłany: 14 lipca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Jest na Wyczółkowskiego 14/6. Chyba nie mają jeszcze strony internetowej. Ja tam byłam chyba 2 dni po otwarciu, to jeszcze sprzęt wnosili, nie było pielęgniarek a lekarze nie umieli jeszcze terminala obsługiwać 😁

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Jest na Wyczółkowskiego 14/6. Chyba nie mają jeszcze strony internetowej. Ja tam byłam chyba 2 dni po otwarciu, to jeszcze sprzęt wnosili, nie było pielęgniarek a lekarze nie umieli jeszcze terminala obsługiwać 😁
    http://ovary-activation.com/ a to czasem nie jest ta klinika i jej strona ?

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wrote:
    http://ovary-activation.com/ a to czasem nie jest ta klinika i jej strona ?
    Tak to jest ta klinika :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Tak to jest ta klinika :)
    Agika Ty to też miałaś drogę długą i ciężką ... pamiętam... Ale widzę że wreszcie się udało 😊❤
    Jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Agika Ty to też miałaś drogę długą i ciężką ... pamiętam... Ale widzę że wreszcie się udało 😊❤
    Jak się czujesz?
    Hercia I agika wy jesteście moja nadzieja ,że kiedyś się uda i że uda się u dr W lub P. To muszę już dzwonić tam do kliniki,jak jestem na leczeniu u dr w? Zaczynaliśmy w m. W czerwcu teraz 2020

Hercia35 lubi tę wiadomość

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia widzę w stopce że masz endometrioze czy dr P przed II stymulacja dawał Ci coś na wyciszenie enomendy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Hercia widzę w stopce że masz endometrioze czy dr P przed II stymulacja dawał Ci coś na wyciszenie enomendy?
    Pamiętam że mialam Elonve ale czy to na wyciszenie endometeiozy to nawet nie wiem 🙊 powiem szczerze że podczas drugiej procedury bralam co mi dr przepisywal i nawet zanadto się nie zaglebialam co na co jest 🙈 Po każdej wizycie przywozilam z apteki górę lekow za 1000-1500zl.. zresztą kto chodzi do dr P to wie 🤣

Jolciaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Ja dostałam na wyciszenie endomenty lek na 3 MSC. Dał mi to dr W

• Jolciaa Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Ja dostałam na wyciszenie endomenty lek na 3 MSC. Dał mi to dr W
    Tak dr P mi mówił o tym leku co bierzesz mówił że daje on 40 % szans na wyciszenie mi przepisał implant w cholere drogi ale może ja mam bardziej zaawansowana wersję tego dziadostwa.. 😒 Ponieważ moje komórki przy punkcji niedojrzały co może być przyczyna endomendy

• Zielona@ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dr Mirocki przyjmuje jescze w Macierzyństwie?? Wiecie może coś na temat cen w tej nowej klinice?

Starania od 2010 r. - 4 IUI

Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
    ➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
    ➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
    31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
    8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
    ➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
    ➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
    ➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰

Wysłany: 16 lipca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Czy dr Mirocki przyjmuje jescze w Macierzyństwie?? Wiecie może coś na temat cen w tej nowej klinice?
    Nie wiem, czy nadal przyjmuje. W maju jeszcze tam był. W tej nowej klinice za wizytę płaciłam 250 zł, tyle że to było USG prenatalne, nie wiem czy normalne wizyty też są w tej cenie.

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona@ wrote:
    Ja dzisisj mam wizytę u niego w Macierzyństwie więc przyjmuje 🙂

Edit. Nie wiem dokładnie od kiedy ale do połowy sierpnia dr będzie na urlopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 17:44

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa wrote:
    Tak dr P mi mówił o tym leku co bierzesz mówił że daje on 40 % szans na wyciszenie mi przepisał implant w cholere drogi ale może ja mam bardziej zaawansowana wersję tego dziadostwa.. 😒 Ponieważ moje komórki przy punkcji niedojrzały co może być przyczyna endomendy
    Ja miałam dojrzałe,ale słabej jakości. Z zaburzeniami zoony i coś tam było z wakuolami

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Pamiętam że mialam Elonve ale czy to na wyciszenie endometeiozy to nawet nie wiem 🙊 powiem szczerze że podczas drugiej procedury bralam co mi dr przepisywal i nawet zanadto się nie zaglebialam co na co jest 🙈 Po każdej wizycie przywozilam z apteki górę lekow za 1000-1500zl.. zresztą kto chodzi do dr P to wie 🤣
    Elonva jest chyba na Taki równomierny wzrost pęcherzyków .

Żyje tu ktoś? Co u Was dziewczyny?

• K91 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! To mój pierwszy post tutaj, ale jestem z Wami od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że to "śledzenie" wątków na tym forum bardzo mi pomogło - psychicznie :) Może to zabrzmi dziwnie, ale dziękuję Wam ❤ I w ślad za ostatnią wypowiedzią - tak, brakuje mi tu Waszych wypowiedzi, na które z utęsknieniem czekam każdego dnia ;) jak "psychiczna" jakaś 😂 Dlatego postanowiłam coś napisać ;)

Co o mnie więcej? 29 lat, mąż 34 lata. Staramy się od 17 miesięcy. Po badaniach wyszło, że u męża jest bardzo mało plemników - co dziwne z racji tego, że jest bardziej "helfli-fit-eko" niż ja ;) nie ma nałogów, ćwiczy, itp. Trafiliśmy do dr Wyroby. Na ten moment - po 2 wizytach - jestem bardzo zadowolona z kontaktu z nim. Powiedział nam, że w grę wchodzi tylko in vitro. Mimo, że się tego spodziewaliśmy, to jednak niedowierzalismy, bo myśleliśmy, że zaczniemy od suplementów, może od inseminacji. A tu? Jak grom z jasnego nieba. Ale po pierwszym szoku, dziekowalismy, że trafiliśmy na lekarza, który chyba chce nam oszczędzić zmartwień, kolejnych płonnych nadzieji i rozczarowań. Idziemy w to w jak w dym ;) i teraz nie mogę się doczekać wyników badań i września. A dni ciągną się niemiłosiernie... jestem pełna strachu, ale jeszcze bardziej nie mogę się doczekać.

Na pierwszej wizycie byliśmy w Macierzyństwie a na drugiej już w tej nowej klinice. Nie wiem o niej nic więcej niż Wy. Ciekawa też jestem jakie tam będą ceny 🤷‍♀️

Jeszcze raz Wam dziękuję ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 18:53

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ