X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K91 wrote:
    Cześć dziewczyny! To mój pierwszy post tutaj, ale jestem z Wami od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że to "śledzenie" wątków na tym forum bardzo mi pomogło - psychicznie :) Może to zabrzmi dziwnie, ale dziękuję Wam ❤ I w ślad za ostatnią wypowiedzią - tak, brakuje mi tu Waszych wypowiedzi, na które z utęsknieniem czekam każdego dnia ;) jak "psychiczna" jakaś 😂 Dlatego postanowiłam coś napisać ;)

Co o mnie więcej? 29 lat, mąż 34 lata. Staramy się od 17 miesięcy. Po badaniach wyszło, że u męża jest bardzo mało plemników - co dziwne z racji tego, że jest bardziej "helfli-fit-eko" niż ja ;) nie ma nałogów, ćwiczy, itp. Trafiliśmy do dr Wyroby. Na ten moment - po 2 wizytach - jestem bardzo zadowolona z kontaktu z nim. Powiedział nam, że w grę wchodzi tylko in vitro. Mimo, że się tego spodziewaliśmy, to jednak niedowierzalismy, bo myśleliśmy, że zaczniemy od suplementów, może od inseminacji. A tu? Jak grom z jasnego nieba. Ale po pierwszym szoku, dziekowalismy, że trafiliśmy na lekarza, który chyba chce nam oszczędzić zmartwień, kolejnych płonnych nadzieji i rozczarowań. Idziemy w to w jak w dym ;) i teraz nie mogę się doczekać wyników badań i września. A dni ciągną się niemiłosiernie... jestem pełna strachu, ale jeszcze bardziej nie mogę się doczekać.

Na pierwszej wizycie byliśmy w Macierzyństwie a na drugiej już w tej nowej klinice. Nie wiem o niej nic więcej niż Wy. Ciekawa też jestem jakie tam będą ceny 🤷‍♀️

Jeszcze raz Wam dziękuję ❤
    Ja w tej nowej za wizytę płaciłam 250 więc drożej niż w Macierzyństwie. Akurat próbuje od dwóch dni dodzwonić się tam do recepcji i już mi ręce opadają 🤷
    Klinika nowa, więc ciężko o niej mieć już jakieś zdanie. Zobaczymy jak będzie funkcjonować.
    Wg mnie dobrze, że W. nie naciąga na iui...często to poprostu strata kasy, czasu i nerwów.

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K91 wrote:
    Cześć dziewczyny! To mój pierwszy post tutaj, ale jestem z Wami od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że to "śledzenie" wątków na tym forum bardzo mi pomogło - psychicznie :) Może to zabrzmi dziwnie, ale dziękuję Wam ❤ I w ślad za ostatnią wypowiedzią - tak, brakuje mi tu Waszych wypowiedzi, na które z utęsknieniem czekam każdego dnia ;) jak "psychiczna" jakaś 😂 Dlatego postanowiłam coś napisać ;)

Co o mnie więcej? 29 lat, mąż 34 lata. Staramy się od 17 miesięcy. Po badaniach wyszło, że u męża jest bardzo mało plemników - co dziwne z racji tego, że jest bardziej "helfli-fit-eko" niż ja ;) nie ma nałogów, ćwiczy, itp. Trafiliśmy do dr Wyroby. Na ten moment - po 2 wizytach - jestem bardzo zadowolona z kontaktu z nim. Powiedział nam, że w grę wchodzi tylko in vitro. Mimo, że się tego spodziewaliśmy, to jednak niedowierzalismy, bo myśleliśmy, że zaczniemy od suplementów, może od inseminacji. A tu? Jak grom z jasnego nieba. Ale po pierwszym szoku, dziekowalismy, że trafiliśmy na lekarza, który chyba chce nam oszczędzić zmartwień, kolejnych płonnych nadzieji i rozczarowań. Idziemy w to w jak w dym ;) i teraz nie mogę się doczekać wyników badań i września. A dni ciągną się niemiłosiernie... jestem pełna strachu, ale jeszcze bardziej nie mogę się doczekać.

Na pierwszej wizycie byliśmy w Macierzyństwie a na drugiej już w tej nowej klinice. Nie wiem o niej nic więcej niż Wy. Ciekawa też jestem jakie tam będą ceny 🤷‍♀️

Jeszcze raz Wam dziękuję ❤

Ja też codziennie sprawdzam wpisy tutaj. Chciałabym poczytać coś ku pokrzepieniu,bo mamy 3 ivf za sobą, tylko 2 transfery, została nam 1 blastka ...słaba. chciałabym żeby mi pomogli w tej klinice. Gdzie jest ta nowa klinika.

My już 4ivf mamy bez refundacji,więc tym bardziej drze co i za ile :x

Wysłany: 22 lipca 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    Ja też codziennie sprawdzam wpisy tutaj. Chciałabym poczytać coś ku pokrzepieniu,bo mamy 3 ivf za sobą, tylko 2 transfery, została nam 1 blastka ...słaba. chciałabym żeby mi pomogli w tej klinice. Gdzie jest ta nowa klinika.

Ta nowa jest na Wyczólkowskiego, ale nie wiem jak tam wygląda sprawa z procedurami ivf bo w maju jak byłam to dopiero sprzęty przywozili

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • K91 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:

Trzymam kciuki by następna próba była szczęśliwa! Jeśli to Cię pokrzepi to na forach często czytałam, że to właśnie te "słabe" były tymi szczęśliwymi :) więc nie należy spisywać ich na straty ;)

Co do kosztów całej procedury to też jestem ciekawa. Nie wiadomo na ile się przygotować. Ja nie wiem nawet jak dobrej kliniki nowej się dodzwonić 🤦‍♀️

Wysłany: 22 lipca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K91 wrote:
    Trzymam kciuki by następna próba była szczęśliwa! Jeśli to Cię pokrzepi to na forach często czytałam, że to właśnie te "słabe" były tymi szczęśliwymi :) więc nie należy spisywać ich na straty ;)

Co do kosztów całej procedury to też jestem ciekawa. Nie wiadomo na ile się przygotować. Ja nie wiem nawet jak dobrej kliniki nowej się dodzwonić 🤦‍♀️
    12 422 01 68 to numer na recepcję, ale dzwonię 3 dzień i nikt nie odbiera. Najlepiej do doktorka dzwonić.
    Koszty są spore, wszystko też zależy od tego kiedy się uda. Nam w Macierzyństwie wyszło ok 13-15 tys( pakiet + wizyty jeszcze przed stymulacja+ wizyty męża u andrologia i jego badania w Macierzyństwie, + mrożenie nasienia i zarodkow), plus leki do stymulacji i później po transferze - dodatkowe parę tys. Łącznie wyszło nam ok 20 tys.

Ps My sporo badań mieliśmy zanim trafiliśmy do Macierzyństwa, więc na nie i na leki, które braliśmy wcześniej poszło coś koło 10 tys. Akurat mieliśmy szczęście bo udał się pierwszy transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 18:59

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    12 422 01 68 to numer na recepcję, ale dzwonię 3 dzień i nikt nie odbiera. Najlepiej do doktorka dzwonić.
    Koszty są spore, wszystko też zależy od tego kiedy się uda. Nam w Macierzyństwie wyszło ok 13-15 tys( pakiet + wizyty jeszcze przed stymulacja+ wizyty męża u andrologia i jego badania w Macierzyństwie, + mrożenie nasienia i zarodkow), plus leki do stymulacji i później po transferze - dodatkowe parę tys. Łącznie wyszło nam ok 20 tys.

Ps My sporo badań mieliśmy zanim trafiliśmy do Macierzyństwa, więc na nie i na leki, które braliśmy wcześniej poszło coś koło 10 tys. Akurat mieliśmy szczęście bo udał się pierwszy transfer.
    My Nie mamy nawet refundacji już :o cały czas wierzę,że wyciszamy zapalenie endometrium i uda się transfer tej naszej blastki 4.3.3 ale dr dużo szans nie dawał tej akcji

• K91 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:

Dzięki za numer :* też staram się dodzwonić ale też nikt nie odbiera 😔

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    My Nie mamy nawet refundacji już :o cały czas wierzę,że wyciszamy zapalenie endometrium i uda się transfer tej naszej blastki 4.3.3 ale dr dużo szans nie dawał tej akcji
    Najgorsze, że nie dość że nie ma refundacji procedury, to jeszcze w pewnym momencie traci się refundację na leki. Kompletnie tego nie rozumiem.
    Ważne że jakieś szanse są ✊🍀 Choćby to miał być 1% to trzeba wierzyć, że się uda i przywoływać myślami to co dobre 🍀 Nam w innej klinice od razu zalecali mtese, w drugiej w ogole nie dawali szans i od razu chcieli robić ivf nasieniem dawcy, czego kompletnie nie ogarniam bo jednak parę plemników mieliśmy.

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K91 wrote:
    Dzięki za numer :* też staram się dodzwonić ale też nikt nie odbiera 😔
    Próbuj do któregoś z lekarzy, bo inaczej to chyba nie da rady 😔

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Najgorsze, że nie dość że nie ma refundacji procedury, to jeszcze w pewnym momencie traci się refundację na leki. Kompletnie tego nie rozumiem.
    Ważne że jakieś szanse są ✊🍀 Choćby to miał być 1% to trzeba wierzyć, że się uda i przywoływać myślami to co dobre 🍀 Nam w innej klinice od razu zalecali mtese, w drugiej w ogole nie dawali szans i od razu chcieli robić ivf nasieniem dawcy, czego kompletnie nie ogarniam bo jednak parę plemników mieliśmy.
    I co zaproponowalo macierzyństwo w kwestii selekcji lub poboru plemników? Nam właśnie mtse ... Choć w innej klinice były plemniki ,ale z opcją fertilchip były lepsze,a to też nie jest chyba mega wielką selekcja

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    I co zaproponowalo macierzyństwo w kwestii selekcji lub poboru plemników? Nam właśnie mtse ... Choć w innej klinice były plemniki ,ale z opcją fertilchip były lepsze,a to też nie jest chyba mega wielką selekcja
    No w sumie to nic nie kombinowali. Najpierw Bergier zalecił mężowi suplementy, więc zaczął znowu łykać tabsy, ale początkowo to wyniki tylko pogarszały się. W październiku coś tam w nasieniu było więc szybko zamrozilismy. Później przy transferze były świeże plemniki. Mieliśmy zwykle icsi, więc myślę że swoją robotę zrobił embriolog. Na 6 komórek zaplodnilo się 5, jeden zarodek przestał się rozwijać w 4 dobie - od początku był slabeuszkiem. Pozostałe 4 zamrożone 5 i 6 dobie.
    Nam mówili że bez sensu żebyśmy dopłacali do specjalnej selekcji plemników, bo u nas jest ich tak mało, że przy zwykłym icsi mamy zapewnioną super selekcję, bo jak się trafi już na szkiełku plemnik to jest oglądany z każdej strony. Pytaliśmy o to Bergiera, Miro i Wyrobe ich zdanie było takie samo. A utwierdziliśmy się w nim po rozmowie z panią embriolog na warsztatach.
    U Was azoospermia, że od razu mtese?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 16:45

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    No w sumie to nic nie kombinowali. Najpierw Bergier zalecił mężowi suplementy, więc zaczął znowu łykać tabsy, ale początkowo to wyniki tylko pogarszały się. W październiku coś tam w nasieniu było więc szybko zamrozilismy. Później przy transferze były świeże plemniki. Mieliśmy zwykle icsi, więc myślę że swoją robotę zrobił embriolog. Na 6 komórek zaplodnilo się 5, jeden zarodek przestał się rozwijać w 4 dobie - od początku był slabeuszkiem. Pozostałe 4 zamrożone 5 i 6 dobie.
    Nam mówili że bez sensu żebyśmy dopłacali do specjalnej selekcji plemników, bo u nas jest ich tak mało, że przy zwykłym icsi mamy zapewnioną super selekcję, bo jak się trafi już na szkiełku plemnik to jest oglądany z każdej strony. Pytaliśmy o to Bergiera, Miro i Wyrobe ich zdanie było takie samo. A utwierdziliśmy się w nim po rozmowie z panią embriolog na warsztatach.
    U Was azoospermia, że od razu mtese?
    U nas oligoazoospermia ,choć niby przy 3ivf wyniki męża o niebo lepsze. To ma być nasze 4ivf więc już chwytamy się wszystkiego ....

Boje się,że wybraliśmy zły czas. Pasowały mi dojazdy do kliniki ,a tu dr W już tam nie pracuje i teraz mi nowa lokalizacja nie pasuje tak dobrze.

W ogóle On tam robi ivf ,jest już wyposażenie itd? Terminy są luźne ... Bo dziś dzwoniłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co sądzicie o selekcji plemnikow do iui na płytce fertile chip? To podobno lepsze niż wirowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 17:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny,co sądzicie o selekcji plemnikow do iui na płytce fertile chip? To podobno lepsze niż wirowanie.

B.dobra opcja :) ja bym brała ...

U nas dr stwierdził,że dzięki fertilchip mieliśmy 8/8 zapłodnień komórek jajowych,bo plemniki były ok. Ale cóż potem ,stały klops....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 08:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    B.dobra opcja :) ja bym brała ...

U nas dr stwierdził,że dzięki fertilchip mieliśmy 8/8 zapłodnień komórek jajowych,bo plemniki były ok. Ale cóż potem ,stały klops....
    Milka, a słyszałaś o tym, że fertile chip zwiększa powodzenie iui? To w Artvimedzie w labie mi mila Pani powiedziała, że to dużo lepsza metoda selekcji nasienia przy np. problemach z morfologia. U nas to wlasnie jest problemem. Teraz zmieniamy klinke bo dr Ch najpierw powiedział że to nie dla nas po czym wpisał w rozpoznaniu teratozoospermia. Doszliśmy do wniosku, że nie będzie z nas robił idiotow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 13:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Milka, a słyszałaś o tym, że fertile chip zwiększa powodzenie iui? To w Artvimedzie w labie mi mila Pani powiedziała, że to dużo lepsza metoda selekcji nasienia przy np. problemach z morfologia. U nas to wlasnie jest problemem. Teraz zmieniamy klinke bo dr Ch najpierw powiedział że to nie dla nas po czym wpisał w rozpoznaniu teratozoospermia. Doszliśmy do wniosku, że nie będzie z nas robił idiotow.

My to mieliśmy dopiero przy 3ivf ... Czemu ? Nie wiem... Nie chcę już wnikać. Teraz chcieliśmy być w M. Bo do rych Maja embrio. To znowu dr W. Odszedł i musimy liczyć na parens ... Średnio mi się do uśmiecha,ale cóż

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    My to mieliśmy dopiero przy 3ivf ... Czemu ? Nie wiem... Nie chcę już wnikać. Teraz chcieliśmy być w M. Bo do rych Maja embrio. To znowu dr W. Odszedł i musimy liczyć na parens ... Średnio mi się do uśmiecha,ale cóż
    Parens ma niefajnie opinie. Myślałaś o Gyncentrum?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Parens ma niefajnie opinie. Myślałaś o Gyncentrum?
    No właśnie po to się przeniosłam tutaj do M do Dr W w dużej mierze w związku z labo i wizja ivf w parens trochę mnie męczy, a skoro jeszcze mam za sobą 3 procedury nieudane to jestem zmęczona tymi myślami jeszcze bardziej. Nie stać mnie na kolejne "może się uda" :(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka90 wrote:
    No właśnie po to się przeniosłam tutaj do M do Dr W w dużej mierze w związku z labo i wizja ivf w parens trochę mnie męczy, a skoro jeszcze mam za sobą 3 procedury nieudane to jestem zmęczona tymi myślami jeszcze bardziej. Nie stać mnie na kolejne "może się uda" :(((
    Milka, ja mam córę z ręki dr W :) Pierwsza inseminacja udana :) w M byłam u dr M i porażka. Uważał, że 16, 17 mm pęcherzyk jest gotowy na to, aby podać ovitrelle. Oczywiście estradiolu nie bada bo po co. Wiązałam nadzieje z A, ale totalnie lekarz mi nie podpasował. Zresztą, trochę dziwi mnie, że dziewczyny leczą się tam parę lat i nadal w ciąży nie są. Widzę, że i u Ciebie można było zastosować fertile chip już od pierwszej procedury in vitro i może nie musiałabyś przechodzić tego co przechodzisz. Podejrzewam, że wiary w Tobie, że się uda jest niewiele. Mnie dodatkowo odrzucił komentarz dziewczyny na zl, może czytałas. Dlatego teraz zmiana na większą klinikę w której nikt nie ma prawa tak traktować ludzi.
    Dlaczego akurat Parens?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 10:58

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 13:08

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ