Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Silaczka wrote:A co z ludźmi,którzy mieszkają np pod KRK ? Też mogą przystąpić do programu czy tylko mieszkańcy?
Tylko mieszkańcy Krakowa.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Kity wrote:Muszę się chyba pochwalić bo cieszę się jak małe dziecko! Udało mi się dodzwonić do Tarnowa, na dwa telefony dzwoniłam 😂 i 17. 04 pierwsza wizyta u dr P 😁💪
Też mi się udało dodzwonić i umówić na 1 wizytę na koniec kwietnia.
Mam pytanie czy Tobie Pani w rejestracji też powiedziała że zapisy są tylko dla kobiet które są zdecydowane na invitro ? -
Dziewczyny ja tez dzwonilam do Tarnowa... tez mi powiedzialy o tym in vitro.. a przecież ja nie wiem.. mąż ma slabe patametry bo tylko 2% morfologia ..ja niby wszystko ok oprocz hashimoto, dodatnich ANA1. ..
2 lata i dalej nic.. więc skad moge wiedzieć czy inv czy nie 🙁 A Pani w rejestracji nie chciała mnie zapisać -
Mnie też to zdenerwowowalo i zapytalam "czy decyzję o in vitro podejmuje się telefonicznie? Czy może lekarz o tym decyduje"
Więc się zapisałam skoro tacy mądrzy są
super podejście do pacjentki która czeka jak na zbawienie żeby się dostać do dobrego lekarza.
Myślałam że in vitro to ostateczność ale jak się okazuje chyba nie.Zmeczona..Ania lubi tę wiadomość
-
Zmeczona..Ania wrote:Dziewczyny ja tez dzwonilam do Tarnowa... tez mi powiedzialy o tym in vitro.. a przecież ja nie wiem.. mąż ma slabe patametry bo tylko 2% morfologia ..ja niby wszystko ok oprocz hashimoto, dodatnich ANA1. ..
2 lata i dalej nic.. więc skad moge wiedzieć czy inv czy nie 🙁 A Pani w rejestracji nie chciała mnie zapisać
A czy mąż był u jakiegoś lekarza? Może warto zacząć od męża skoro u ciebie ok. -
3 ciążą wrote:A czy mąż był u jakiegoś lekarza? Może warto zacząć od męża skoro u ciebie ok.
-
A może to decyzja doktora, że będzie przyjmował tylko pacjentki zdecydowane na i vitro? Pytałyscie?✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Jestemza wrote:A może to decyzja doktora, że będzie przyjmował tylko pacjentki zdecydowane na i vitro? Pytałyscie?
Tak to jest decyzja drJestemza lubi tę wiadomość
-
3 ciążą wrote:Mnie też to zdenerwowowalo i zapytalam "czy decyzję o in vitro podejmuje się telefonicznie? Czy może lekarz o tym decyduje"
Więc się zapisałam skoro tacy mądrzy są
super podejście do pacjentki która czeka jak na zbawienie żeby się dostać do dobrego lekarza.
Myślałam że in vitro to ostateczność ale jak się okazuje chyba nie.✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
3 ciążą wrote:Tak to jest decyzja dr
W styczniu jak dzwoniłam do Macierzyństwa to pani w rejestracji też mi powiedziała, że są zapisy tylko dla pacjentek zdecydowanych na in vitro. Z tego wynika, że dr skupia się tylko na tym.Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Ja już po jednym monitoringu u dr P i szczerze to nie dziwię mu się. Te kolejki, oczekiwanie, to ile on pracuje (mam wrażenie że on albo jest w pracy albo śpi, i tak cały tydzień, od poniedziałku do niedzieli, a przecież nie ma 30 lat już). Ja akurat jeszcze zapisywałam się jak nie było tego warunku o in vitro ale jak po jakimś czasie doktor stwierdzi że trzeba spróbować to jestem zdecydowana. Tak naprawdę wydaje mi się że to był dobry ruch ze strony doktora. On jest specjalistą IVF a przecież droga diagnostyczna przed IVF będzie dla większości taka sama i wielu lekarzy z klinik niepłodności będzie w stanie to sprawdzić (stymulacje, drożność jajowodów, badanie nasienia, monitoringu cyklu).
Zastanawiam się też czy w tym pytania o IVF chodzi o to czy ktoś przychodzi np. po dłuższym czasie starań i zostało tylko in vitro czy np. doktor miał dość par które z powodów etycznych nie chcą in vitro (dla mnie to jakiś kosmos ale ludzie są różni).
Jeżeli którakolwiek z Was leczyła się u doktora to wie jak wygląda oczekiwanie na monit, pewnie doktor chciał sobie odblokować choć trochę czasu żeby skupić się na IVF. A często czekając na monit słyszałam masę narzekań że co to ma być, dlaczego ktoś musi tak długo czekać skoro przyjechał z daleka. Wg mnie to jest straszne, doktor ma mnóstwo pacjentek bo jest bardzo dobrym specjalistą, nie wiem czego dziewczyny się spodziewają. To nie jego wina że jest dobrym lekarzemAsia8818, Jestemza lubią tę wiadomość
Starania od czerwca 2020
Klinika Macierzyństwo - dr P -
Calineczk81 wrote:Dziewczyny, zostały mi po staraniach leki do cyklu sztucznego i krążki nuvaring.✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
3 ciążą wrote:Też mi się udało dodzwonić i umówić na 1 wizytę na koniec kwietnia.
Mam pytanie czy Tobie Pani w rejestracji też powiedziała że zapisy są tylko dla kobiet które są zdecydowane na invitro ?
Tak, też mnie o to pytała. Cóż..... Oczywiście może to nieco zrazić osoby, które szukają innych rozwiązań i oczywiście to rozumiem. Ja jednak nie mam już złudzeń że cokolwiek innego pomoże. Więc pytanie mnie nie zaszokowało. A faktycznie jak dzwoniłam do Macierzynstwa też Pani na recepcji pytała o moja sytuację bo do dr P jest teraz kwalifikacja i nawet jak są miejsca to nie każdy się dostaje, ale jeśli mam wskazanie do ivf to ok. -
Calineczk81 wrote:Estrofem i plastry systen 50.
ale dopiero po świętach dowiem się haki zestaw będzie mi potrzebny.
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Cześć dziewczyny
Przebrnęłam dziś przez większość wpisówopowiem krótko moja historie i może to odpowie na czyjeś pytania
Do dr P trafiłam we wrześniu, gdzieś tam coś przeczytałam i postanowiłam spróbować. Udało mi się zapisać do Tarnowa, masa badań i po za kiepskimi parametrami męża wyszło allo mlr 1,1% czyli klapa, a do tego skopane Kiry.
Dostaliśmy zalecenie szczepienia, w międzyczasie stymulacja. Udało się pobrać 17 pęcherzyków, 10 było ok. Z 6 zapłodnionych komórek mamy 4 mroziaczki.
Jeśli chodzi o klinikę, byliśmy na kwalifikacji u anastazjologa, u genetyka i Pań położnych. Wszystko zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie, każdy był miły o wszystko tłumaczył.
Dzień punkcji to bajka, wiadomo byliśmy mocno zestresowani bo to pierwsza procedura. Panie pielęgniarki, które pobierały różne badania mega sympatyczne, starały się nas wyluzować. Sam moment punkcji tez rewelacja, żarty na sali, pielęgniarka głaskała mnie po nodze, a później zasnęłamNa sali po punkcji tez wszystko ok, leżałam jakieś 40 minut, w międzyczasie dostałam herbatkę. Po wszystkim wizyta u lekarza i do domu.
Chyba w drugiej i piątej dobie telefon od embriologa z informacją o zarodkach.
Jeśli chodzi o samego dr P, jest to mój trzeci lekarz wiec
Jakieś porównanie mam.
Pamietam jak wyszłam z pierwszej wizyty, byłam w takich szoku bo trwała 40 minut. Każda kolejna tez ok.20-30.
Doktor jest dość specyficzny i zapewne nie każdemu będzie odpowiadać duża bezpośredniość. Ja jestem zachwycona kontaktem, naprawdę dobrze się u niego czuje, nie boje się o nic zapytać.
Najprawdopodobniej w kwietniu czeka mnie transfer
Jeśli chodzi o szczepienia do po 3 dawkach allo wzrosło na 38,5%Allende, Gusia1985, Jestemza, Asia8818, Salome lubią tę wiadomość
-
@Mika225 czy przy wyniku Allo 38,5% po szczepieniach doktor powiedział, że to wystarczająco? Czekam właśnie na swoje wyniki po pierwszej serii szczepień, będą 9 kwietnia. Ja u dr też jestem od wrzesnia, pierwsza moja ciąża niestety obumarla w 6 tyg