Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika225 wrote:Cześć dziewczyny
Przebrnęłam dziś przez większość wpisówopowiem krótko moja historie i może to odpowie na czyjeś pytania
Do dr P trafiłam we wrześniu, gdzieś tam coś przeczytałam i postanowiłam spróbować. Udało mi się zapisać do Tarnowa, masa badań i po za kiepskimi parametrami męża wyszło allo mlr 1,1% czyli klapa, a do tego skopane Kiry.
Dostaliśmy zalecenie szczepienia, w międzyczasie stymulacja. Udało się pobrać 17 pęcherzyków, 10 było ok. Z 6 zapłodnionych komórek mamy 4 mroziaczki.
Jeśli chodzi o klinikę, byliśmy na kwalifikacji u anastazjologa, u genetyka i Pań położnych. Wszystko zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie, każdy był miły o wszystko tłumaczył.
Dzień punkcji to bajka, wiadomo byliśmy mocno zestresowani bo to pierwsza procedura. Panie pielęgniarki, które pobierały różne badania mega sympatyczne, starały się nas wyluzować. Sam moment punkcji tez rewelacja, żarty na sali, pielęgniarka głaskała mnie po nodze, a później zasnęłamNa sali po punkcji tez wszystko ok, leżałam jakieś 40 minut, w międzyczasie dostałam herbatkę. Po wszystkim wizyta u lekarza i do domu.
Chyba w drugiej i piątej dobie telefon od embriologa z informacją o zarodkach.
Jeśli chodzi o samego dr P, jest to mój trzeci lekarz wiec
Jakieś porównanie mam.
Pamietam jak wyszłam z pierwszej wizyty, byłam w takich szoku bo trwała 40 minut. Każda kolejna tez ok.20-30.
Doktor jest dość specyficzny i zapewne nie każdemu będzie odpowiadać duża bezpośredniość. Ja jestem zachwycona kontaktem, naprawdę dobrze się u niego czuje, nie boje się o nic zapytać.
Najprawdopodobniej w kwietniu czeka mnie transfer
Jeśli chodzi o szczepienia do po 3 dawkach allo wzrosło na 38,5%
Cześć Mika 😊 w sumie nie mam nic mądrego do powiedzenia ale się uśmiechnęłam, bo mnie również pobrano 17 komórek, 10 było dojrzałych, 6 zapłodnionych i finalnie 4 mrozaki 😊 badałaś w końcu zarodki? Jesteś pewnie młodsza, bo widziałam Twój wpis o refundacji leków 😊 trzymam kciuki za transfer ✊✊ -
Dziewczyny, witajcie.
Jeżeli któraś mogła by mi rozjaśnić.
Byłam na przedwstępnej wizycie o in vitro, jestem u dr P.
Standardowo wyleciało mi z głowy kilka najkonkretniejszych pytań.
Rozmawialiśmy o tym ze zacznę od antykoncepcji 1 dc a później wejdą zastrzyki na stymulacje i o badaniu ewentualnych zarodków. Mam zgłosić się na wizytę tylko z wynikiem AMH świeżym na samym końcu cyklu poprzedzającego wejściem na antykoncepcyjne.
Teraz pytania:
Po pierwsze, kiedys myślałam że antykoncepcyjne idą cały cykl poprzedzający stymulacje,miesiaczka a potem stymulacja, ale czytałam że raczej jest inaczej. Więc jak to było u Was z dr P? ile mija od tego 1 dc na antykoncepcji do punkcji? Pytam ponieważ jeżeli jest pełny cykl i dopiero kolejny z punkcją to zastanowilibyśmy się na podejściem o 1 cykl wcześniej.
Po drugie wszystike wirusowe i wymazowe badabja robi sie juz blizej punkcji i transferu? Zawsze myślałam że przed 1 dniem procedury trzeba mieć już wszystkie badania.
Po trzecie gdzie lepiej iść na tą wizytę do Tarnowa czy Krakowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 14:28
-
Nowagg wrote:Dziewczyny, witajcie.
Jeżeli któraś mogła by mi rozjaśnić.
Byłam na przedwstępnej wizycie o in vitro, jestem u dr P.
Standardowo wyleciało mi z głowy kilka najkonkretniejszych pytań.
Rozmawialiśmy o tym ze zacznę od antykoncepcji 1 dc a później wejdą zastrzyki na stymulacje i o badaniu ewentualnych zarodków. Mam zgłosić się na wizytę tylko z wynikiem AMH świeżym na samym końcu cyklu poprzedzającego wejściem na antykoncepcyjne.
Teraz pytania:
Po pierwsze, kiedys myślałam że antykoncepcyjne idą cały cykl poprzedzający stymulacje,miesiaczka a potem stymulacja, ale czytałam że raczej jest inaczej. Więc jak to było u Was z dr P? ile mija od tego 1 dc na antykoncepcji do punkcji? Pytam ponieważ jeżeli jest pełny cykl i dopiero kolejny z punkcją to zastanowilibyśmy się na podejściem o 1 cykl wcześniej.
Po drugie wszystike wirusowe i wymazowe badabja robi sie juz blizej punkcji i transferu? Zawsze myślałam że przed 1 dniem procedury trzeba mieć już wszystkie badania.
Po trzecie gdzie lepiej iść na tą wizytę do Tarnowa czy Krakowa?
Zależy jakim protokołem idziesz. Tez jestem u dr P. Ja miałam długi protokół. Wiec dwa miesiące brałam Marvelon i stymulacja (chyba gonapeptyl) wszedł w takcie. Nie pamietam dokładnie ale wiem ze jakoś na raz to wszystko brałam. Krótki protokół to miesiąc stymulacji i w kolejnym cyklu punkcja. Pytaj go dokładnie i dociekaj, bo odpowiada bardzo lakonicznie, co mnie osobiście denerwuje.
Wirusowe badania musisz mieć przed punkcją, ale najlepiej zrobić to jak najwcześniej. Pielęgniarki powinny dać Ci rozpiskę badań które masz mieć zrobione i przed punkcją kilka dni przed punkcją trzeba dostarczyć. Ja wysyłałam mailem.
Do Tarnowa na monitoring nie musisz się umawiać, ale za to czekasz w kolejce po 4 h czasem nawet dłużej, ale możesz podjechac w każdy dzien, bo przyjmuje codziennie. A w Krakowie chyba jest tylko kilka dni w tygodniu. Wiec jak Ci wypadnie wizyta w sobotę to musisz do Tarnowa przyjęć, bo w Krakowie go nie ma.
Jeśli chodzi o badanie zarodków, to trzeba czekać na nie od 2 do 4 tygodni, wiec może się tak zdarzyć, ze transfer będziesz miała nie w kolejnym cyklu, ale w następnym dopiero. Ale uważam ze warto badać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 15:21
2018 - początek starań
🙍🏽♀️AMH 2,76
Immunologia przebadana
Allo 23,5 👎🏻
🙎🏼♂️
asthenoteratozoospermia
I IVF08.2020- rozpoczęcie stymulacji do pierwszego IVF- długi protokół
Punkcja 11.2020: 11 pęcherzyków, 9 dojrzałych 7 zapłodnionych. Mamy: ❄️ 5.1.1 ❄️ 4.1.2 (przebadane genetycznie)
1. FET: 7 dpt - beta 43 -> 10 dpt beta 24 😢 (Został ❄️ 4.1.2)
2. FET 😢
II IVF 6.2021 z ND
Mamy: ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5.11,4.11,3.11
3. FET❄️ 5.1.1 7 dpt beta 57 , 9 dpt beta 105, 11 dpt beta 102 😢
4. FET ❄️ 5.1.1 ❤️ -
Ja miałam anty od 1 dc przez 20 dni, w 14 stym wjechał gonapeptyl aż do punkcji cały czas.od 21 DC chyba gonal a na końcówce mensinorm, dwa dni przed punkcja ovutrielle.Ale to wszystko zależy jak zareagujesz na stymulację.Czasem może coś dodać, czasem odjąć.
W protokole krótkim miałam stymulację gonalem od 2 dnia cyklu, pozniej dwa razy orgalutan i dwa dni przed punkcja ovutrielle.Bez anty.Ale to u innego lekarza✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Dziękuję dziewczyny, tak jak mówię na pewno mówił o anty od 1 dc więc mam cichą nadzieję że to ta druga opcja czyli anty 20 dni, gonapeptyl,gonal i mensinorm czyli jakieś 30/32 dni do punkcji. Tak jak pisze wiele dziewczyn jego pacjentek na innym forum. A mowił tak samo o zastrzykach i monitoringu od 14 dc.
Chciałabym zacząć końcem maja po prostu, ale konkretne rzeczy, gdyby miały być na anty 1 cykl lub 2 wstecz to wolałabym zacząć wcześniej. Chyba by mi powiedział. O transferze mówił że na pewno odroczony. I na badanie zarodków co by dużo mówić ... no namówił nas. Dziękuję za podpowiedź odnośnie badań może Pani z kliniki mi prześle jakieś listy koniecznych badań i zrobię sobie troszkę wcześniej, zacznę te najdłużej ważne. Bo rozumiem ze tu nie ma znaczenia co doktor zaleci, tylko stała lista ktora jest wymagana przez klinike? -
Nowagg wrote:Dziękuję dziewczyny, tak jak mówię na pewno mówił o anty od 1 dc więc mam cichą nadzieję że to ta druga opcja czyli anty 20 dni, gonapeptyl,gonal i mensinorm czyli jakieś 30/32 dni do punkcji. Tak jak pisze wiele dziewczyn jego pacjentek na innym forum. A mowił tak samo o zastrzykach i monitoringu od 14 dc.
Chciałabym zacząć końcem maja po prostu, ale konkretne rzeczy, gdyby miały być na anty 1 cykl lub 2 wstecz to wolałabym zacząć wcześniej. Chyba by mi powiedział. O transferze mówił że na pewno odroczony. I na badanie zarodków co by dużo mówić ... no namówił nas. Dziękuję za podpowiedź odnośnie badań może Pani z kliniki mi prześle jakieś listy koniecznych badań i zrobię sobie troszkę wcześniej, zacznę te najdłużej ważne. Bo rozumiem ze tu nie ma znaczenia co doktor zaleci, tylko stała lista ktora jest wymagana przez klinike?
Hej. Ja nie jestem wprawdzie u doktora P lecz u pani doktor K, ale miałam antykoncepcję od 1 dc do 14 dc, później zastrzyki. Mensinorm, bemfola i menopur, orgalutran. Dało super efekt. -
Dziewczyny czy którejś z Was po PGS wyszło,że zarodek ma mozaikę z delecja w chromosomie nr 1 (del.1 pter p31.1)? Dr Przybycień mówi,że niby jest niski procent mozaikowości,ale jeszcze nie widział,żeby ktoś miał wadę w chromosomie nr 1. Zalecił wizytę u genetyka,bo nie wie czy może transferować taki zarodek.
-
Słoneczko2 wrote:Cześć dziewczyny czy są tu pacjentki doktora Przybycienia które będą podchodzić do in vitro
Jestemza lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016
Niedoczynność tarczycy
Hiperprolaktynemia
AMH 4,1
Jeden jajowód niedrożny
Usunięta torbiel
Kir AA
Sierpień 2021 IVF Macierzyństwo Kraków dr P.
❄️❄️
18.10. 2022 r 👶 Iga -
Słoneczko2 wrote:Cześć dziewczyny czy są tu pacjentki doktora Przybycienia które będą podchodzić do in vitro
Ja! Jestem w trakcie. Przed drugim transferemJestemza lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
🙍🏽♀️AMH 2,76
Immunologia przebadana
Allo 23,5 👎🏻
🙎🏼♂️
asthenoteratozoospermia
I IVF08.2020- rozpoczęcie stymulacji do pierwszego IVF- długi protokół
Punkcja 11.2020: 11 pęcherzyków, 9 dojrzałych 7 zapłodnionych. Mamy: ❄️ 5.1.1 ❄️ 4.1.2 (przebadane genetycznie)
1. FET: 7 dpt - beta 43 -> 10 dpt beta 24 😢 (Został ❄️ 4.1.2)
2. FET 😢
II IVF 6.2021 z ND
Mamy: ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 5.11,4.11,3.11
3. FET❄️ 5.1.1 7 dpt beta 57 , 9 dpt beta 105, 11 dpt beta 102 😢
4. FET ❄️ 5.1.1 ❤️ -
Gusia1985 wrote:Kobietki możecie mi napisać ile tak mniej więcej jest wizyt usg na długim protokole?
Dr. mi powiedział że od 1 dc zaczynającego stymulacje do punkcji 6 tyg.
Fajnie że wątek w końcu odżył 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 10:13
Gusia1985 lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07