Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja póki co podchodziłam tylko do ostatniego transferu pod okiem doktora P, ale za jakiś czas wrócę do kliniki na kolejną procedurę, więc też chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach
Przy okazji proszę Was o dodanie podpisu pod petycją do Wojewody Małopolskiego o nieuchylanie uchwały o dofinansowanie IVF w Krakowie:
https://www.petycjeonline.com/signatures/petycja_do_wojewody_maopolskiego_o_nieuchylanie_uchway_w_sprawie_refundacji_in_vitro_w_krakowi/panib lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Gusia1985 wrote:Dzięki za info😘 myślałam że więcej. Im bliżej tym bardziej się boje a jednocześnie nie mogę się doczekać.
Teraz więcej się dzieje na wątku, niech jeszcze więcej dziewczynek wyjdzie z ukrycia to będzie raźniej 😉 i można się więcej dowiedzieć.
Ja też nie mogę się doczekać a z drugiej strony delikatny stres. 🥰
A co suplementujecie? Bo ja dopytywałam doktora, szczególnie po to poszłam wcześniej na wizytę żeby się dowiedzieć co już zażywać, wiem że dziewczyny piszą że biorą dhea i q10, ovarin 2x1, a ja pytałam dwa razy a on mówi że tylko ovarin 1x1. No nie wiem...Słoneczko2 lubi tę wiadomość
-
Nowagg wrote:Ja też nie mogę się doczekać a z drugiej strony delikatny stres. 🥰
A co suplementujecie? Bo ja dopytywałam doktora, szczególnie po to poszłam wcześniej na wizytę żeby się dowiedzieć co już zażywać, wiem że dziewczyny piszą że biorą dhea i q10, ovarin 2x1, a ja pytałam dwa razy a on mówi że tylko ovarin 1x1. No nie wiem...
Mogę prosić na priv -
Salome wrote:Ja póki co podchodziłam tylko do ostatniego transferu pod okiem doktora P, ale za jakiś czas wrócę do kliniki na kolejną procedurę, więc też chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach
Przy okazji proszę Was o dodanie podpisu pod petycją do Wojewody Małopolskiego o nieuchylanie uchwały o dofinansowanie IVF w Krakowie:
https://www.petycjeonline.com/signatures/petycja_do_wojewody_maopolskiego_o_nieuchylanie_uchway_w_sprawie_refundacji_in_vitro_w_krakowi/
Myślisz, że z dofinansowania będą mogły skorzystać pary, które już zaczęły procedurę?? -
Słoneczko2 wrote:Mogę prosić na priv✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Allende wrote:Myślisz, że z dofinansowania będą mogły skorzystać pary, które już zaczęły procedurę??
Nie będzie takiej możliwości.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Nowagg wrote:Ja też nie mogę się doczekać a z drugiej strony delikatny stres. 🥰
A co suplementujecie? Bo ja dopytywałam doktora, szczególnie po to poszłam wcześniej na wizytę żeby się dowiedzieć co już zażywać, wiem że dziewczyny piszą że biorą dhea i q10, ovarin 2x1, a ja pytałam dwa razy a on mówi że tylko ovarin 1x1. No nie wiem...
Ja biorę na poprawę komórek suplementy, które poleca autorka książki "It starts with the egg". Polecam przeczytać2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Drogie Panie zaglądam na chwilę żeby życzyć Wam Wesołych i Spokojnych Świąt 😘
Odpoczynku od lekarzy, chwili zapomnienia i radości z tego że mamy obok siebie kochających i wspierających mężczyzn i wspaniale rodziny 🙂
Mnie niestety zmógł covid, więc Święta w łóżku, zdala od bliskich. Ale może to mi właśnie jest potrzebne żeby się ostatecznie zebrać po porażce i wrócić silniejsza.
Wszystkiego dobrego ☺️😍Jestemza, Asia8818, Bazylia86, Gusia1985, panib lubią tę wiadomość
-
Hello.
U nas w przedświąteczny czas zdarzył się cud😁😍
Na prima aprilis pozytywny test❤️ w pierwszym cyklu po punkcji , w trakcie szczepień🙈 szok i niedowierzanie.
Jestem już na accofilu , za tydzień z hakiem wizyta u Jerzego .
Także każdej z Was w ten Świąteczny czas życzę tak pięknej niespodzianki 😘🐣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2021, 10:37
Gusia1985, Allende, Silaczka, panib, Sleepy, PrincessLeia lubią tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestemza wrote:Hello.
Na prima aprilis pozytywny test❤️ w pierwszym cyklu po punkcji , w trakcie szczepień🙈 szok i niedowierzanie.
Także każdej z Was w ten Świąteczny czas życzę tak pięknej niespodzianki 😘🐣Gusia1985 lubi tę wiadomość
-
Bazylia86 wrote:Gratuluję! Co za historia!😀 Czyli jednak dr Jerzy przyniósł Wam szczęście! W naszym przypadku taki cud jest już niemożliwy- jutro o 13.00 transfer😊
Trzymam kciuki za udany transfer ✊✊🙂 daj znać jak będziesz po.Jakiego mrozaczki transferujecie?Bazylia86, Kity lubią tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
✓10.2020
✓Allo mlr 0%
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
)💙💙💪
Jestemza wrote:Hello.
Także każdej z Was w ten Świąteczny czas życzę tak pięknej niespodzianki 😘🐣
Wow, rewelacja! Wchodzę sobie tutaj tak spokojnie, myślę - pewnie jakieś życzenia dziewczyny dopisały ... No wow, takie życzenia to ja lubię!! 😍😍😍
Trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój sytuacji.
A może to wcale nie szczepienia, tylko efekt po stymulacji? To była twoja pierwsza?
Edit: doczytałam, że nie pierwsza, hihi. Ale to nie za wcześnie na efekty po szczepieniu? Jeszcze nic na temat immunologii nie wiem, dlatego głupio pytam 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2021, 16:19
Bazylia86, Jestemza lubią tę wiadomość
-
Jestemza wrote:Dziękuje, my dalej jesteśmy w pozytywnym szoku, ale beta ładnie przyrasta więc mam nadzieję że będzie pięknie 😄 Myślę że Jerzy i szczepienia to było to😁przede mną jeszcze ostatnie w tym tygodniu.
Trzymam kciuki za udany transfer ✊✊🙂 daj znać jak będziesz po.Jakiego mrozaczki transferujecie?Jestemza lubi tę wiadomość