X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • Allende Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia86 wrote:
    Na pewno wszystko będzie cudownie😍 Niesamowite są takie historie jak Wasza. Ale pamiętam, że Ty bardzo wierzyłaś w naszego doktora i ostatecznie przyniósł Wam szczęście, chociaż na trochę innej drodze niż pewnie sam planował 😉 My mamy 3 mrożaki 5.1.1., 4.1.1. i 3.2.2., ale nie wiem, jakiego transferujemy🤷‍♀️

A oglądałaś filmik? Któryś Ci się najbardziej podoba? 🤭 Trochę żartuję, ale ja poczułam jakaś sympatię do jednego 😄😉 nie wiem czy tym tropem pójdę, ale ...hihi 😉
    Też trzymam kciuki, dawaj znać !✊

Bazylia86 lubi tę wiadomość

• Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    A oglądałaś filmik? Któryś Ci się najbardziej podoba? 🤭 Trochę żartuję, ale ja poczułam jakaś sympatię do jednego 😄😉 nie wiem czy tym tropem pójdę, ale ...hihi 😉
    Też trzymam kciuki, dawaj znać !✊
    Ja nie mam filmiku😔 A przynajmniej nic o tym nie wiem, ale nasze zarodki powstały w listopadzie 2020 r. Czy wtedy była już taka opcja? Chętnie bym sobie taki filmik obejrzała 😊

• Jestemza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Wow, rewelacja! Wchodzę sobie tutaj tak spokojnie, myślę - pewnie jakieś życzenia dziewczyny dopisały ... No wow, takie życzenia to ja lubię!! 😍😍😍
    Trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój sytuacji.
    A może to wcale nie szczepienia, tylko efekt po stymulacji? To była twoja pierwsza?
    Edit: doczytałam, że nie pierwsza, hihi. Ale to nie za wcześnie na efekty po szczepieniu? Jeszcze nic na temat immunologii nie wiem, dlatego głupio pytam 🤭
    Nie wiem, dla mnie to też szok, może się czegoś dowiem na wizycie;) stymulacja druga, za pierwszym razem transfer nieudany,beta nie drgnęła.A 6 lat temu byłam w cb

Allende lubi tę wiadomość

✓Starania od 2015 (cb)
    💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok
    🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona

✓10.2020
    Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
    ✓Allo mlr 0%
    ✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    💉💊01/02.2021-> 2 procedura
    Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
  • Allende Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia86 wrote:
    Ja nie mam filmiku😔 A przynajmniej nic o tym nie wiem, ale nasze zarodki powstały w listopadzie 2020 r. Czy wtedy była już taka opcja? Chętnie bym sobie taki filmik obejrzała 😊

Nie mam pojęcia od kiedy jest to możliwe. Nawet nie wiedziałam, że w ogóle jest. Taka niespodzianka 😊

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 18:13

• Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia1985 wrote:
    Bazylia jak po transferze? Pamiętaj że cały czas ✊🍀💚
    Po transferze dobrze jest zjeść ten twardy środek z ananasa🍍i frytki z McDonalda 🍟
    Dziękuję serdecznie za kciuki🥰Zabraliśmy kropeczkę 5.1.1 🙂Transfer w porządku, dr P. rzuca żarcikami, rozładowuje atmosferę, a to bardzo ważne. Panie pielęgniarki jak zwykle wspaniałe☺Frytki już zjedzone, ananas czeka w domu 🙂

Gusia1985, Jestemza, panib lubią tę wiadomość

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 18:14

• Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia1985 wrote:
    Super 😍
    Dobrze że przyjazna atmosfera bo to zawsze mniej stresu😉 uważaj na siebie. Brałaś l4?
    Na kiedy masz wyznaczone zrobić bete?
    Termin bety mam 14.04. Nie brałam l4, chociaż to była pierwsza rzecz, o którą doktor zapytał na sali zabiegowej😄Mam pracę biurową, dość stresującą, ale nie muszę w niej nic dźwigać. Ostatnio wzięłam zwolnienie i nie udało się, a tak przynajmniej będę mieć zajętą głowę innymi rzeczami😉

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia1985 wrote:
    Czyli tydzień czekania chyba że się skusisz wcześniej. Nie stresuj się nic w pracy i myśl pozytywnie. Jak się pracuje to czas szybciej mija.
    Dokładnie! Tydzień minie szybko. Poprzedni lekarz kazał zrobić betę po 10 dniach, nie wiem jak wtedy dałam radę tyle wytrzymać🙉

Asia8818 lubi tę wiadomość

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    Dziękuje, my dalej jesteśmy w pozytywnym szoku, ale beta ładnie przyrasta więc mam nadzieję że będzie pięknie 😄 Myślę że Jerzy i szczepienia to było to😁przede mną jeszcze ostatnie w tym tygodniu.
    Trzymam kciuki za udany transfer ✊✊🙂 daj znać jak będziesz po.Jakiego mrozaczki transferujecie?

Hejka gratulacje trzymam kciuki zeby wszystko sie udalo.

Jestemza lubi tę wiadomość

• Mika225 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowaliście leki w jakiejś konkretnej sieci aptek? Zastanawiam się czy są znaczące różnice między aptekami na leki do transferu?

• Allende Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika225 wrote:
    Dziewczyny kupowaliście leki w jakiejś konkretnej sieci aptek? Zastanawiam się czy są znaczące różnice między aptekami na leki do transferu?

Masz na myśli leki bez refundacji? Ja kupowałam w Ziko, ale szczerze - nie miałam weny żeby sprawdzać po wszystkich, gdzie jest najtaniej.

• panib Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia86 wrote:
    Zadzwoń do rejestracji, udostępnią ponownie na Twoim profilu, ja dostałam w tym miesiącu bo też się dopiero o tym dowiedziałam.punkcja w sierpniu 2020

Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu <3
    Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
    30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
    Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologia :D stracone dwa miesiące.
    04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
    Przeglądy kurnika Tarnów <3
    Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
    18.08.20 Punkcja 25 jajek <3 marvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
    19 zapłodnionych zarodków <3 w piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2 <3
    Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym <3 :)
    Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
    15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
    15.10.20 transfer -> nieudany :( walczymy dalej!
  • panib Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    Hello.
    U nas w przedświąteczny czas zdarzył się cud😁😍
    Na prima aprilis pozytywny test❤️ w pierwszym cyklu po punkcji , w trakcie szczepień🙈 szok i niedowierzanie.
    Jestem już na accofilu , za tydzień z hakiem wizyta u Jerzego .
    Także każdej z Was w ten Świąteczny czas życzę tak pięknej niespodzianki 😘🐣

Ale czad !!!! ❤

Gratulacje ! ❤

Jestemza lubi tę wiadomość

30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
    Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologia :D stracone dwa miesiące.
    Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
    19 zapłodnionych zarodków <3 w piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2 <3
  • panib Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jak tam dr P po wolnym? :)

• Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika225 wrote:
    Ja wcześniej kupowałam w dr Max, a ostatnio w Ziko. Obie na Bratysławskiej i obie polecone przez lekarzy z kliniki . Ale nie sprawdzałam, czy w innych dostałabym leki w lepszej cenie.

• Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panib wrote:
    Dziewczyny,
    Jak tam dr P po wolnym? :)
    Dziękuję za radę w sprawie filmiku🙂
    Dr P wczoraj na transferze był w fantastycznej formie, ciekawe jaki będzie rezultat...☺ Wybierasz się w najbliższym czasie do niego?

Sto_krotka, panib lubią tę wiadomość

• Jestemza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8818 wrote:
    Hejka gratulacje trzymam kciuki zeby wszystko sie udalo.
    Dziękuję, kiedy u Ciebie transfer?
    Bazylia kciuki za kropka zaciśnięte 😁✊

✓Starania od 2015 (cb)
    💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok
    🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona

✓10.2020
    Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
    ✓Allo mlr 0%
    ✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    💉💊01/02.2021-> 2 procedura
    Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ