Macierzyństwo- Kraków
-
WIADOMOŚĆ
-
Allende wrote:O wow, to odetchnęłaś z ulgą 😊 gratki!
Ja nie wiem jakiej klasy, może jakiś papier dostanę? Tzn wiem, że są ładne i dobrej klasy tylko ja nie rozumiem tych oznaczeń, pierwsza liczba się odnosi do dni hodowli?
Transfer jak się u mnie w rodzinie wyliżą z covida, bo marnie to wygląda...
A Ty kiedy??
Ja ok tydzień po zamrożeniu dostałam raport z hodowli, a ok 3 tyg po filmik.Powinnas też dostać, zaglądaj na portal pacjenta.
Kurde widzę że ten covid atakuje że zdwojoną siłą teraz😬
Ja najprawdopodobniej w maju, jeśli allo mlr po szczepieniach wzrośnie.Salome lubi tę wiadomość
✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
nick nieaktualnySilaczka wrote:Kobiety, czy był ktoś w sytuacji po 4 nieudanych ivf , różnych protokołach i cudach i 5 ivf u dr P. Przyniosło wreszcie dobre zarodki i ciążę?
Albo idę na 5ivf albo AK Czechy . Potrzebuje b.dobrego lekarza i embriologow,bo to nasza ostatnia szansa . To ostatek ,gdzie chcemy walczyć na naszych gametachJestemza, Gusia1985, Silaczka lubią tę wiadomość
-
Drogie Panie, czy któraś z Was była u dr Sydora na wizycie ws konsultacji immunokogicznej. Myślę żeby umówić się do niego i zastanawiam się czy miałyście już porobione jakieś badania czy dr sam zleci co będzie uważał za słuszne. Pytam bo nie chce marnować czasu i jeśli jest jakaś diagnostyczna świętość to po prostu bym to załatwiła już bo jednak na to imnuno to się czeka.
-
Jestemza wrote:Pierwsza liczba to stadium rozwoju, na pierwszej stronie wątku marcowego masz fajna tabelkę wszystko wykasnione, zajrzyj😉
Ja ok tydzień po zamrożeniu dostałam raport z hodowli, a ok 3 tyg po filmik.Powinnas też dostać, zaglądaj na portal pacjenta.
Kurde widzę że ten covid atakuje że zdwojoną siłą teraz😬
Ja najprawdopodobniej w maju, jeśli allo mlr po szczepieniach wzrośnie.
Hejka gratulacje zdrowego zarodka. Dziewczyny nie bylo mnie kilka dni a ty nas tyle jest 😁😁
Bedziemy razem miec transfer ja tez w maju.
Odnosnie lekow mialam taka sama terapie ja kolezanki. Najpierw antykoncepcja potem gonopeptyl gonal i jeszcze jeden. Multu witamin. Teraz juz przed transferem mam zaczac przyjmowac witaminy z pregna start.
Ja polecam zaufac doktorowi bo wie co robi.Salome, Jestemza lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie muszę umówić się do P.Ale mówił że najlepiej między 9-11 DC więc wtedy pójdę ☺️✓Starania od 2015 (cb)
💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
08.2020 badania:
🔍MTHFR 677C>T homozygota
🔍 pai-1 4g heterozygota
🔍Hashimoto-Euthyrox
🔍Kariotypy prawidłowy
🔍 Przeciwciała ok
🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona
✓10.2020
Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
✓Allo mlr 0%
✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
✓ Hla c 05,07
✓Hla partnera c 07
💉💊01/02.2021-> 2 procedura
Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
)💙💙💪
04.2021 naturalny cud😍💪 -
Wracam z update. Miałam mieć punkcje w czwartek bądź piątek. Wychodzi na to ze moje pecherzyki rosną wolno i punkcja będzie w niedziele. Z dobrych wiadomości mam 5 przewodnich pęcherzyków i doszło kolejnych 4-5. Są wielkości 10-14 mm wiec czekamy na resztę ekipy z punkcja. Dostałam na kolejne 3 dni mensinorm. Doktor P. tym razem zaskoczony ze tak wolno im idzie mimo dużych dawek leku ale jednocześnie zadowolony ze urosły nowe pecherzyki.
Sto_krotka, Gusia1985, Jestemza, Allende lubią tę wiadomość
MACIERZYNSTOW Krakow
3 INV punkcje 5 blastocyst (2xmozaika, 2euploid, 1 uneuploid) ❄️ 02.2022 1 transfer beta 0, 04.2022 2 transfer (6.2.1 biochem, 05.2022 3 transfer 05.06 wizyta brak 💔
EUROFERTIL
3 INV punkcje 6 blastocyst (3 euploid, 2xmozaika, 1 uenuploid), 22.02 transfer blastocysty 4.1.1
BHCG 6dpt - 7.5, 8dpt - 25.2, 10 dpt - 52.7, 12dpt - 111, 14dpt - 270.7, 16dpt - 665.4, 18dpt - 1616,9
18.03 (5t6d) jest serduszko -
Gusia1985 wrote:Siłaczka ja miałam dwie procedury ale w innej klinice, po pierwszej transfer dwóch zarodków z 3 doby, a po drugiej jednego też z 3 doby. Beta nawet nie drgneła. Mam niską rezerwę, mąż ok.
Kity dostałam cały wykaz badań do zrobienia od dr. P.,byłam u niego na konsultacji i muszę mieć do transferu i jeśli się uda accofil do 12 tyg.
Umówiłam się też do dr. Sydora żeby zerknął na wyniki, wizyte mam w kwietniu.
Do dr. P. mam się zgłosić ze świeżym wynikiem amh i fsh i jak wszystko będzie ok to będe mieć długi protokół. Teraz suplementacja😉
Dzięki 😉 tyle że ja u P też jeszcze nie byłam, walczę o miejsce póki co. Tylko że jak już postanowiłam że wracam do walki o dzidzie to nie mogę usiedzieć na miejscu bezczynnie, chciałbym już coś robić 😂 -
Kity wrote:Drogie Panie, czy któraś z Was była u dr Sydora na wizycie ws konsultacji immunokogicznej. Myślę żeby umówić się do niego i zastanawiam się czy miałyście już porobione jakieś badania czy dr sam zleci co będzie uważał za słuszne. Pytam bo nie chce marnować czasu i jeśli jest jakaś diagnostyczna świętość to po prostu bym to załatwiła już bo jednak na to imnuno to się czeka.
Kity lubi tę wiadomość
-
Kity wrote:Dzięki 😉 tyle że ja u P też jeszcze nie byłam, walczę o miejsce póki co. Tylko że jak już postanowiłam że wracam do walki o dzidzie to nie mogę usiedzieć na miejscu bezczynnie, chciałbym już coś robić 😂
Ja lotem dostałam wizytę do dr P. Na kwiecień,tylko dlatego że w M. Zaczynaliśmy ,ale wtedy wydawało nam się,że to tylko problem z seminogramem. Mają być zapisy od maja ponoć na 2 część roku. Ogólnie chciałam do dr dostać się już w lipcu,wtedy byłam na liście rezerwowych,potem mi dzwonili z dnia na dzień o wizytę ,na którą nie mogłam iść ,a trzeba było olać pracę i wziąć L4 na już. Dr to nasza ostatnia deska ratunku .... Tylko nie wiem co by było u nas nowego,ja już brałam i peregon i gonal i mensinorm i ovitrelle i pregnyl i lamette i ovalep i antyki , długi protokół był, krótki , leki o długim działaniu na wyciszenie jajników 3 MSC przed procedura ...no cuda ! I encorton i duphaston i diostinex, mam wrażenie że wszystko już było i w różnych kombinacjach . -
Kity wrote:Drogie Panie, czy któraś z Was była u dr Sydora na wizycie ws konsultacji immunokogicznej. Myślę żeby umówić się do niego i zastanawiam się czy miałyście już porobione jakieś badania czy dr sam zleci co będzie uważał za słuszne. Pytam bo nie chce marnować czasu i jeśli jest jakaś diagnostyczna świętość to po prostu bym to załatwiła już bo jednak na to imnuno to się czeka.
Kity lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Jestemza wrote:Ja właśnie muszę umówić się do P.Ale mówił że najlepiej między 9-11 DC więc wtedy pójdę ☺️
Ja tez tak mam przyjsc. Bo wtedy jest w stanie okreslic kiedy bedzie transfer. I wtedy tez daje cale zalecenia i leki.Jestemza lubi tę wiadomość
-
Salome wrote:Dziewczyny, a napiszcie mi proszę, jak wygląda stymulacja u dra P? Jakich leków używa na długim protokole? Wiem, że podejście jest indywidualne, ale zauważyłam, że lekarze jednak mają swoje ulubione metody.
Salome lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu
Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologiastracone dwa miesiące.
04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
Przeglądy kurnika Tarnów
Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
18.08.20 Punkcja 25 jajekmarvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
19 zapłodnionych zarodkóww piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2
Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym
Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
15.10.20 transfer -> nieudanywalczymy dalej!
-
Kity wrote:Muszę się chyba pochwalić bo cieszę się jak małe dziecko! Udało mi się dodzwonić do Tarnowa, na dwa telefony dzwoniłam 😂 i 17. 04 pierwsza wizyta u dr P 😁💪
dziś już czuję @ po transferze... Bola plecy i brzuch i było lekkie plamienie. Nie robiłam ostatecznej bety :0