Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Macierzyństwo- Kraków
Odpowiedz

Macierzyństwo- Kraków

Oceń ten wątek:
  • Jestemza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    O wow, to odetchnęłaś z ulgą 😊 gratki!
    Ja nie wiem jakiej klasy, może jakiś papier dostanę? Tzn wiem, że są ładne i dobrej klasy tylko ja nie rozumiem tych oznaczeń, pierwsza liczba się odnosi do dni hodowli?
    Transfer jak się u mnie w rodzinie wyliżą z covida, bo marnie to wygląda...
    A Ty kiedy??
    Pierwsza liczba to stadium rozwoju, na pierwszej stronie wątku marcowego masz fajna tabelkę wszystko wykasnione, zajrzyj😉
    Ja ok tydzień po zamrożeniu dostałam raport z hodowli, a ok 3 tyg po filmik.Powinnas też dostać, zaglądaj na portal pacjenta.
    Kurde widzę że ten covid atakuje że zdwojoną siłą teraz😬
    Ja najprawdopodobniej w maju, jeśli allo mlr po szczepieniach wzrośnie.

Salome lubi tę wiadomość

✓Starania od 2015 (cb)
    💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok
    🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona

✓10.2020
    Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
    ✓Allo mlr 0%
    ✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    💉💊01/02.2021-> 2 procedura
    Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silaczka wrote:
    Kobiety, czy był ktoś w sytuacji po 4 nieudanych ivf , różnych protokołach i cudach i 5 ivf u dr P. Przyniosło wreszcie dobre zarodki i ciążę?

Albo idę na 5ivf albo AK Czechy . Potrzebuje b.dobrego lekarza i embriologow,bo to nasza ostatnia szansa . To ostatek ,gdzie chcemy walczyć na naszych gametach
    3 nieudane procedury , z tych procedur tylko 2 zarodki....zmieniłam klinike i z 4 procedury uzyskaliśmy 4 zarodki 😳 dla mnie to bylo ogromne zaskoczenie, poki co nie mam na koncie udanego transferu ale i tak ogromna radość z tej ostatniej procedury.

Jestemza, Gusia1985, Silaczka lubią tę wiadomość

• Kity Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie, czy któraś z Was była u dr Sydora na wizycie ws konsultacji immunokogicznej. Myślę żeby umówić się do niego i zastanawiam się czy miałyście już porobione jakieś badania czy dr sam zleci co będzie uważał za słuszne. Pytam bo nie chce marnować czasu i jeśli jest jakaś diagnostyczna świętość to po prostu bym to załatwiła już bo jednak na to imnuno to się czeka.

• Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    Pierwsza liczba to stadium rozwoju, na pierwszej stronie wątku marcowego masz fajna tabelkę wszystko wykasnione, zajrzyj😉
    Ja ok tydzień po zamrożeniu dostałam raport z hodowli, a ok 3 tyg po filmik.Powinnas też dostać, zaglądaj na portal pacjenta.
    Kurde widzę że ten covid atakuje że zdwojoną siłą teraz😬
    Ja najprawdopodobniej w maju, jeśli allo mlr po szczepieniach wzrośnie.

Hejka gratulacje zdrowego zarodka. Dziewczyny nie bylo mnie kilka dni a ty nas tyle jest 😁😁

Bedziemy razem miec transfer ja tez w maju.

Odnosnie lekow mialam taka sama terapie ja kolezanki. Najpierw antykoncepcja potem gonopeptyl gonal i jeszcze jeden. Multu witamin. Teraz juz przed transferem mam zaczac przyjmowac witaminy z pregna start.
    Ja polecam zaufac doktorowi bo wie co robi.

Salome, Jestemza lubią tę wiadomość

• Jestemza Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie muszę umówić się do P.Ale mówił że najlepiej między 9-11 DC więc wtedy pójdę ☺️

✓Starania od 2015 (cb)
    💊💉1 procedura-czerwiec-Lipiec 2020 Punkcja->transfer 3.1.1 , nieudany.
    08.2020 badania:
    🔍MTHFR 677C>T homozygota
    🔍 pai-1 4g heterozygota
    🔍Hashimoto-Euthyrox
    🔍Kariotypy prawidłowy
    🔍 Przeciwciała ok
    🔍Prolaktyna po obciążeniu podwyższona

✓10.2020
    Zmiana lekarza ->💪diagnostyka immuno:
    ✓Allo mlr 0%
    ✓Kiry bx( brak m.in 3 implantacyjnych)
    ✓ Hla c 05,07
    ✓Hla partnera c 07
    💉💊01/02.2021-> 2 procedura
    Mamy zamrożone dwa( 1 przebadany,zdrowy
    )💙💙💪
    04.2021 naturalny cud😍💪
  • truskawa85 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z update. Miałam mieć punkcje w czwartek bądź piątek. Wychodzi na to ze moje pecherzyki rosną wolno i punkcja będzie w niedziele. Z dobrych wiadomości mam 5 przewodnich pęcherzyków i doszło kolejnych 4-5. Są wielkości 10-14 mm wiec czekamy na resztę ekipy z punkcja. Dostałam na kolejne 3 dni mensinorm. Doktor P. tym razem zaskoczony ze tak wolno im idzie mimo dużych dawek leku ale jednocześnie zadowolony ze urosły nowe pecherzyki.

Sto_krotka, Gusia1985, Jestemza, Allende lubią tę wiadomość

preg.png
    MACIERZYNSTOW Krakow
    3 INV punkcje 5 blastocyst (2xmozaika, 2euploid, 1 uneuploid) ❄️ 02.2022 1 transfer beta 0, 04.2022 2 transfer (6.2.1 biochem, 05.2022 3 transfer 05.06 wizyta brak 💔
    EUROFERTIL
    3 INV punkcje 6 blastocyst (3 euploid, 2xmozaika, 1 uenuploid), 22.02 transfer blastocysty 4.1.1
    BHCG 6dpt - 7.5, 8dpt - 25.2, 10 dpt - 52.7, 12dpt - 111, 14dpt - 270.7, 16dpt - 665.4, 18dpt - 1616,9
    18.03 (5t6d) jest serduszko
  • Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 18:12

Jestemza, Sto_krotka lubią tę wiadomość

• Kity Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia1985 wrote:
    Siłaczka ja miałam dwie procedury ale w innej klinice, po pierwszej transfer dwóch zarodków z 3 doby, a po drugiej jednego też z 3 doby. Beta nawet nie drgneła. Mam niską rezerwę, mąż ok.

Kity dostałam cały wykaz badań do zrobienia od dr. P.,byłam u niego na konsultacji i muszę mieć do transferu i jeśli się uda accofil do 12 tyg.
    Umówiłam się też do dr. Sydora żeby zerknął na wyniki, wizyte mam w kwietniu.
    Do dr. P. mam się zgłosić ze świeżym wynikiem amh i fsh i jak wszystko będzie ok to będe mieć długi protokół. Teraz suplementacja😉

Dzięki 😉 tyle że ja u P też jeszcze nie byłam, walczę o miejsce póki co. Tylko że jak już postanowiłam że wracam do walki o dzidzie to nie mogę usiedzieć na miejscu bezczynnie, chciałbym już coś robić 😂

• Gusia1985 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 18:12

• Bazylia86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kity wrote:
    Drogie Panie, czy któraś z Was była u dr Sydora na wizycie ws konsultacji immunokogicznej. Myślę żeby umówić się do niego i zastanawiam się czy miałyście już porobione jakieś badania czy dr sam zleci co będzie uważał za słuszne. Pytam bo nie chce marnować czasu i jeśli jest jakaś diagnostyczna świętość to po prostu bym to załatwiła już bo jednak na to imnuno to się czeka.
    Mnie badania immuno zlecił dr P., a po otrzymaniu wszystkich wyników byłam na konsultacji u dr. Sydora. Do dr. Sydora miałam dość odległy termin w Tarnowie, ale niespodziewanie zwolniło się miejsce i konsultacja wypadła jeszcze przed kolejną wizytą u dr. P. Rozumiem Cię doskonale, ja po nieudanym transferze chciałam koniecznie coś robić, ale w końcu poczekałam na wizytę u dr. P., żeby zrobić te badania , które on uzna za potrzebne (chociaż nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie dodała i z własnej inicjatywy zrobiłam test CBA, którego nie miałam zleconego i on akurat wyszedł mi najgorzej😉). Do dr. Sydora byłam też zapisana na listę rezerwową do Gyncentrum w Krakowie na kwiecień, ale w zeszłym tygodniu do mnie dzwonili, bo zwolniło się miejsce. Z mojego doświadczenia wynika, że do niego dostać się w rozsądnym terminie to nie problem😊

Kity lubi tę wiadomość

• Silaczka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kity wrote:
    Dzięki 😉 tyle że ja u P też jeszcze nie byłam, walczę o miejsce póki co. Tylko że jak już postanowiłam że wracam do walki o dzidzie to nie mogę usiedzieć na miejscu bezczynnie, chciałbym już coś robić 😂

Ja lotem dostałam wizytę do dr P. Na kwiecień,tylko dlatego że w M. Zaczynaliśmy ,ale wtedy wydawało nam się,że to tylko problem z seminogramem. Mają być zapisy od maja ponoć na 2 część roku. Ogólnie chciałam do dr dostać się już w lipcu,wtedy byłam na liście rezerwowych,potem mi dzwonili z dnia na dzień o wizytę ,na którą nie mogłam iść ,a trzeba było olać pracę i wziąć L4 na już. Dr to nasza ostatnia deska ratunku .... Tylko nie wiem co by było u nas nowego,ja już brałam i peregon i gonal i mensinorm i ovitrelle i pregnyl i lamette i ovalep i antyki , długi protokół był, krótki , leki o długim działaniu na wyciszenie jajników 3 MSC przed procedura ...no cuda ! I encorton i duphaston i diostinex, mam wrażenie że wszystko już było i w różnych kombinacjach .

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kity wrote:
    Ja u dr K, ale podejrzewam,że dr P też standardowo zleci badania takie jak: Allo MLR, KIR, profil Th1/Th2. Z tym poszlam na wizytę do dr Sydora i on jeszcze zalecił komórki NK i test mikrocytotoksyczności. Potem wizyta i dostałam już zalecenia. Ale może się coś zmieniło w podejściu przez te pół roku. Na te badania dość długo czekałam w Gyncentrum, bo przez covid były ograniczone.

Kity lubi tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Kity Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia1985 wrote:
    Rozumiem Cię doskonale, czyli wybierasz się do dr. P.?

Jutro walczę o miejsce 💪 mam nadzieję że się uda

Bazylia86, Gusia1985, Asia8818, Jestemza lubią tę wiadomość

• Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    Ja właśnie muszę umówić się do P.Ale mówił że najlepiej między 9-11 DC więc wtedy pójdę ☺️

Ja tez tak mam przyjsc. Bo wtedy jest w stanie okreslic kiedy bedzie transfer. I wtedy tez daje cale zalecenia i leki.

Jestemza lubi tę wiadomość

• panib Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Dziewczyny, a napiszcie mi proszę, jak wygląda stymulacja u dra P? Jakich leków używa na długim protokole? Wiem, że podejście jest indywidualne, ale zauważyłam, że lekarze jednak mają swoje ulubione metody.
    Kochana mas u mnie w stopce :*

Salome lubi tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu <3
    Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
    30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
    Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologia :D stracone dwa miesiące.
    04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
    Przeglądy kurnika Tarnów <3
    Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
    18.08.20 Punkcja 25 jajek <3 marvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
    19 zapłodnionych zarodków <3 w piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2 <3
    Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym <3 :)
    Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
    15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
    15.10.20 transfer -> nieudany :( walczymy dalej!
  • Kity Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się chyba pochwalić bo cieszę się jak małe dziecko! Udało mi się dodzwonić do Tarnowa, na dwa telefony dzwoniłam 😂 i 17. 04 pierwsza wizyta u dr P 😁💪

Salome, Durkapa, Jestemza, Bazylia86, Gusia1985, Asia8818, Silaczka lubią tę wiadomość

• Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedzie refundacja w Krakowie.😁😁😁 podpisali ustawe.

Jestemza, Syla87 lubią tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8818 wrote:

Niby tak, ale jak to się ma do tych osób, które już zaczęły procedurę?

• Silaczka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kity wrote:
    Muszę się chyba pochwalić bo cieszę się jak małe dziecko! Udało mi się dodzwonić do Tarnowa, na dwa telefony dzwoniłam 😂 i 17. 04 pierwsza wizyta u dr P 😁💪
    Będziemy razem walczyć u dr P. Ja idę 22 :) dziś już czuję @ po transferze... Bola plecy i brzuch i było lekkie plamienie. Nie robiłam ostatecznej bety :0

• Silaczka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8818 wrote:
    A co z ludźmi,którzy mieszkają np pod KRK ? Też mogą przystąpić do programu czy tylko mieszkańcy?

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ