MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ladybirth, bezpiecznie możesz paracetamol (apap, codipar). A najlepiej jak możesz- zmierz ciśnienie- jeśli niskie to kawka może pomóc. Przerabiałam to, niemal codziennie, masakra... ja nie chciałam leków brać, stosowałam zmrożony kompres żelowy, raz na czoło raz na kark, jeśli dasz radę to możesz spróbować, u mnie się sprawdzało, choć trwało długo, ale ból puszczał.
-
Lady, jak juz bardzo boli weź Apap, na pocieszenie dodam, ze te bóle miała w identycznym terminie, kilka takich dni było, ale szybko przeszło i juz nie wróciło. Warto zmierzyć ciśnienie tez, aby mieć pewność, ze to nie od wysokiego ciśnienia. Bedzie dobrze
Mada, to jutro beta, tak? Mocno trzymam kciuki! Pokaz nam tu min.20 jednostek.Aina -
nick nieaktualny
-
MedA i to jak da popalić za to ze nie wierzylas w niego i miałaś chwilę zwątpienia.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
Lady, z tym ciśnieniem chodzi o to, aby nie było za wysokie, bo takie bywa w ciazy powodując bóle głowy i to jest niebezpieczne. Nie ważne ze jesteś niskocisnieniowcem, teraz to sie moze zmienić. Dlatego dobrze byłoby je zmierzyć.
Życzę aby Apap pomógł i szybko przeszło.Aina -
To dobrze ze mi piszesz bo bym myślała ze skoro zawsze niskie to teraz tez. Póki co wypiłam kawkę i robie sobie zimne okłady na czoło i jest znacznie lepiej.
A powiedz mi jeszcze, czy Ty robiłaś sobie jakieś badania moczu? W medart tylko krew badam a czytałam wczoraj ze w moczu może wyjść jakaś bakteria czy infekcja. -
Mi dr zlecił mocz tylko raz, ale ja robie raz w miesiacu wraz z morfologia i zawsze komplet na wizytę zawożę. To ważne badanie, wiec zrób koniecznie. Np.dzis tez badałam sama dodatkowo, bo siusiam jak szalona, wiem, ze Maluszek uciska, ale ostatnio mam ogromne parcie na pęcherz i zasugerowano mi, by sprawdzić, czy moze to nie infekcja, na szczęście wyniki w pięknej normie
No i mocz moze zasugerować cukrzyce, jak wyjdzie w nim glukoza, a to tez bardzo ważne w ciazy.
Jesli sie czujesz dobrze i masz blisko to zrób na dniach mocz, a potem rób z morfologia kontrolnie. Na pewno wszystko bedzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:10
Aina -
nick nieaktualny
-
Mi dr zlecił badanie moczu i krwi tylko raz na początku , potem pytałam czy zrobić to powiedział że na razie nie potrzeba. Przy następnej wizycie znowu spytam o badanie krwi i moczu zobaczymy co powie?! Trochę to dziwne że nie zleca tych badań częściej. Cytologia pobierał mi w 19 tc.
-
Ja chodzę do mojego lokalnego ginka na NFZ po skierowanie, a czasem mocz robie sama bo to grosze kosztuje.
Mi dr zleca stałe krzepliwosc i czasem wspomni, aby morfologie tez zrobić.
Najlepiej raz w miesiacu, czy przed wizyta zrobić morfologię i mocz. Dr zawsze przyjmuje moje wszystkie wyniki i je analizuje, nawet jak nie zlecił.
Cytologię miam jedna, Lady nastaw sie na to badanie za około półtora miesiąca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 10:16
Aina -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKata chyba nie o ciebie chodziło
A mam pytanie szczególnie do Camparii (bo wiem, że ty z Alabem jesteś zaprzyjaźniona ) - mogę sobie dziś wieczorem kupić i zapłacić za badanie, które będę robić jutro? Bo jutro wstaniemy i od razu wyruszamy i nie chciałabym jeszcze od rana walczyć z internetami...