MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
kinga25 wrote:Ja tez mialam ,doktor mowil ,ze jak nic mnie nie zaczyna bolec ,plamienia sie nie zwiekszaja ,to lezec w lozku ,wiecej progesteronu ,relanium ,nospy nawet nie bralam ,luteine podjezykowo dodatkowo i poprostu lezec .Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Ruda2017 wrote:Dr odpisał że jak nie przejdą plamienia to wizyta za 2 dni. Nic więcej mam nie brać.
To odpoczywaj te 2 dni napewno nic się nie dzieje
Wstawaj tylko na siusiu zobaczysz będzie dobrze 😘😘Ruda2017 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Czekamy na Ciebie synku 😍😍
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 -
Mi dziewczyny wróciły mdłości, wymioty, 31 tydzień A tu taki bajer ...mało tego takie skurcze miałam w nocy mały latał jak szalony wzięłam nospe, relanium i był i ok .oczywiście skurcze nie bolesne były ale pół nocy się bałam liczyłam ruchy...rano pierwsze co to wypilam coś zimnego i zjadłam by mały dawał znaki ...naszczescie rusza się więc powinno być ok ale noc była dziwna miałam wrażenie że urodze ....czy to początek ciąży, czy środek, czy końcówka nie ma znaczenia stres zostaje cały czas taki sam . ..zawsze cośGrudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Dziewczyny czy któraś jest teraz w MedArt? Dzwonię dzwonię i nikt nie odbiera. Taki tam armagedon?Starania od 2015 r. Metodą prób i błędów
Hiperprolaktynemia.
AMH 0,97
3× IUI nieudane
INF 01.2019 MedArt d. Ż
8dpt beta 75,71
9dpt beta 143,79
26dpt ❤
Czekamy na córeczkę ❤
Nie zwycięża tylko ten kto nie walczy. -
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Dziewczyny, napiszcie jak szczepiłyście swoje dzieci. Które szczepionki wybrałyście? Ja im więcej czytam tym mniej wiem ;/
Szczepiłam identycznie jak imbirek, nawet te same szczepionki. Jutro Lili stuknie roczek i już do mnie dzwonili z przychodni. Czekaja nas dawki przypominające poprzednich i mmr (Odra, świnka, różyczka) i nimenrix (meningokoki szczepy ACWY)
Lili jest terminator i wszystkie zniosła super. Po Bexsero miała podwyższona temperaturę, ale zbiłam ja jedna dawka paracetamolu.
Imbirek poleciła mi grupę na Facebooku „szczepienia rozwiewamy wątpliwości” kopalnia wiedzy 🙂
Dla mnie jedynym minusem są ceny. Już nawet szkoda pisać, ze wszystkie szczepienia w normalnym państwie powinny być darmowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 14:26
Nowa38 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta12 wrote:Mi dziewczyny wróciły mdłości, wymioty, 31 tydzień A tu taki bajer ...mało tego takie skurcze miałam w nocy mały latał jak szalony wzięłam nospe, relanium i był i ok .oczywiście skurcze nie bolesne były ale pół nocy się bałam liczyłam ruchy...rano pierwsze co to wypilam coś zimnego i zjadłam by mały dawał znaki ...naszczescie rusza się więc powinno być ok ale noc była dziwna miałam wrażenie że urodze ....czy to początek ciąży, czy środek, czy końcówka nie ma znaczenia stres zostaje cały czas taki sam . ..zawsze coś
Marta, a nie masz mozliwosc pojsc na ktg? Ja mam w szkole rodzenia za darmo od 32 tc. Dzisiaj w poludnie bylam, skurcze wyszly prawie zadne, za to w Mała nie wiem co wstapilo... pol godziny tetna 145-180, kopala w pelote jak wariat, przycisk od ruchow moglabym naciskac bez przerwy. Martwie sie czy to jest normalne, chyba wysle ten zapis Kru i zapytam go co sądzi. Bo na co dzien ona kopie raczej przecietnie, nie wariuje az tak 🙄 -
nick nieaktualnyMoly wrote:Dla mnie jedynym minusem są ceny. Już nawet szkoda pisać, ze wszystkie szczepienia w normalnym państwie powinny być darmowe.
Moly, a jakie sa wlasnie koszty szczepien tych lepszych nierefundowanych tak do 1. roczku zycia dziecka? Chcialabym wiedziec z jakimi wydatkami sie liczyc
-
Ruda2017 wrote:Dr odpisał że jak nie przejdą plamienia to wizyta za 2 dni. Nic więcej mam nie brać.MedArt 12/2018
-
Hej dziewczyny.
Mam pytanko.
Wiecie może, czy jest jakaś zależność między badaniem sono HSG a owulacją??? Zaczynam się martwić, ponieważ w końcu udało mi się pozbyć bakterii, wyleczyłam ją, miałam badanie sono HSG- oby dwa jajowody drożne, więc teraz jak nawet sam lekarz powiedział szanse przez 3-4 cykle na ciążę są jeszcze więcej, a ja się martwię, że akurat w tym cyklu w ktorym miałam największe nadzieje nie było owulacji? Czy da radę to jakoś sprawdzić?? Tzn. byłam na monitoringu owulacji w 11 dc (pęcherzyk miał 17 mm), lekarz stwierdził, że owulacja będzie albo w 13 dc albo w 14 dc, natomiast badanie sono HSG miałam w 12 dc (teoretycznie pęcherzyk miał wtedy pewnie ok.19 mm- w każdej chwili mogł pęknąć), lecz to dopiero w 13 dc (tak jak lekarz przepuszczał) poczułam lekki ból, do tego w tym dniu szyjka była NAJWYŻEJ, CIĘŻKO BYŁO JĄ DOTKNĄĆ (bo badałam), najwięcej śluzu płodnego również było w 13 dc, a w 14 dc już szyjna niżej, śluzu prawie brak, więc wszystko wskazywałoby na owulację własnie w 13 dc, LECZ.....
teraz moje obawy się zaczęły, bo nie wiem czy mam jeszcze na cokolwiek czekać (w sensie na ciążę) czy nie, ponieważ ZAWSZE ALE TO ZAWSZE w II fazie cyklu po owu miałam temp. w granicach 37-37,2 a w I fazie cyklu 36,6-36,7. Teraz natomiast nie miałam czasu mierzyć temp w I fazie bo cały czas byłam w rozjazdach, i tak z ciekawości zmierzyłam sobie temp w 18 dc (czyli raczej na pewno już po owu ) i temp tylko 36,7 stopnia SZOOOK....zdołowałam się tym max, dzisiaj 19 dc również zmierzyłam i nadal 36,7 stopnia, czy to znaczy że owulacji nie było???
Dodam również, że byłam jeszcze na monitoringu wczoraj (18 dc) i lekarz stwierdził, że na 90% była bo już nie ma pęcherzyka, jest taki jakby zapadnięty czy coś, ale na 100% mi powiedzieć nie może bo już trochę za późno przyszłam...
Dziewczyny powiedzcie proszę, czy mam jeszcze na co czekać, czy już tylko na okres??? (jeszcze tydzien czekania chyba zwariuję()....
Jedyne czego nie wiem, to jakie tym razem miałam temp w I fazie cyklu (niestety nie mierzyłam), ale i tak obawiam się, że teraz w II fazie cyklu 36,7 stopnia to jak na mnie malutko:((
CZY BADANIE PROGESTERONU 7 DNIU PO OWULACJI (czyli u mnie w 20-21 dc) potwierdzi mi że owulacja się odbyła, czy raczej nie?? Jaki powinien być wtedy progesteron??
Liczę na wasze odpowiedzi kochane!starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Susula wrote:Zazwyczaj plamienia to nic strasznego, mogą być nawet od rozciągania macicy, czy poprostu jakieś naczynko pęknie. U mnie trochę trwały, byłam w międzyczasie na usg i okazało się że kosmowka się lekko odkleila od macicy i stąd niewielkie plamienia które trwały 1,5 tyg. Leżę zgodnie z zaleceniami i chyba wszystko jest już ok
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!
Uspokoiłyście mnie. Wzięłam relanium wcześniej bo mnie trzęsło, pospałam z kotem 3 godz. Plamienia było coraz mniej, teraz nic.Mera, Marta12 lubią tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
nick nieaktualnybaileys wrote:Moly, a jakie sa wlasnie koszty szczepien tych lepszych nierefundowanych tak do 1. roczku zycia dziecka? Chcialabym wiedziec z jakimi wydatkami sie liczyc
6w1 hexacima 160zl 3x
Prevenar13 na pneumokoki 230zl 3x
Rotarix na rotawirusy 285zl 2x
Bexsero na meningokoki szczep B 320zl 3x
Bexsero można później i wtedy jest mniej dawek, ale ja meningokoków akurat się bałam i zaszczepiłam odrazu jak to było możliwe.baileys, Nowa38 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niezapominajka12345 wrote:Hej dziewczyny.
Mam pytanko.
Wiecie może, czy jest jakaś zależność między badaniem sono HSG a owulacją??? Zaczynam się martwić, ponieważ w końcu udało mi się pozbyć bakterii, wyleczyłam ją, miałam badanie sono HSG- oby dwa jajowody drożne, więc teraz jak nawet sam lekarz powiedział szanse przez 3-4 cykle na ciążę są jeszcze więcej, a ja się martwię, że akurat w tym cyklu w ktorym miałam największe nadzieje nie było owulacji? Czy da radę to jakoś sprawdzić?? Tzn. byłam na monitoringu owulacji w 11 dc (pęcherzyk miał 17 mm), lekarz stwierdził, że owulacja będzie albo w 13 dc albo w 14 dc, natomiast badanie sono HSG miałam w 12 dc (teoretycznie pęcherzyk miał wtedy pewnie ok.19 mm- w każdej chwili mogł pęknąć), lecz to dopiero w 13 dc (tak jak lekarz przepuszczał) poczułam lekki ból, do tego w tym dniu szyjka była NAJWYŻEJ, CIĘŻKO BYŁO JĄ DOTKNĄĆ (bo badałam), najwięcej śluzu płodnego również było w 13 dc, a w 14 dc już szyjna niżej, śluzu prawie brak, więc wszystko wskazywałoby na owulację własnie w 13 dc, LECZ.....
teraz moje obawy się zaczęły, bo nie wiem czy mam jeszcze na cokolwiek czekać (w sensie na ciążę) czy nie, ponieważ ZAWSZE ALE TO ZAWSZE w II fazie cyklu po owu miałam temp. w granicach 37-37,2 a w I fazie cyklu 36,6-36,7. Teraz natomiast nie miałam czasu mierzyć temp w I fazie bo cały czas byłam w rozjazdach, i tak z ciekawości zmierzyłam sobie temp w 18 dc (czyli raczej na pewno już po owu ) i temp tylko 36,7 stopnia SZOOOK....zdołowałam się tym max, dzisiaj 19 dc również zmierzyłam i nadal 36,7 stopnia, czy to znaczy że owulacji nie było???
Dodam również, że byłam jeszcze na monitoringu wczoraj (18 dc) i lekarz stwierdził, że na 90% była bo już nie ma pęcherzyka, jest taki jakby zapadnięty czy coś, ale na 100% mi powiedzieć nie może bo już trochę za późno przyszłam...
Dziewczyny powiedzcie proszę, czy mam jeszcze na co czekać, czy już tylko na okres??? (jeszcze tydzien czekania chyba zwariuję()....
Jedyne czego nie wiem, to jakie tym razem miałam temp w I fazie cyklu (niestety nie mierzyłam), ale i tak obawiam się, że teraz w II fazie cyklu 36,7 stopnia to jak na mnie malutko:((
CZY BADANIE PROGESTERONU 7 DNIU PO OWULACJI (czyli u mnie w 20-21 dc) potwierdzi mi że owulacja się odbyła, czy raczej nie?? Jaki powinien być wtedy progesteron??
Liczę na wasze odpowiedzi kochane!
-
Ruda2017 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!
Uspokoiłyście mnie. Wzięłam relanium wcześniej bo mnie trzęsło, pospałam z kotem 3 godz. Plamienia było coraz mniej, teraz nic.Ruda2017 lubi tę wiadomość
MedArt 12/2018
-
Moly wrote:Imbirek, a jak u Was było po MMR?
Spoko, zero jakichkolwiek powikłań jak to mówi moja dr przez to, że ta szczepionka oskarżana jest o autyzm to jest najbardziej przebadaną szczepionką z każdej strony 😉
Moly lubi tę wiadomość
M&K 2017
M 😍 2020 -
baileys wrote:Marta, a nie masz mozliwosc pojsc na ktg? Ja mam w szkole rodzenia za darmo od 32 tc. Dzisiaj w poludnie bylam, skurcze wyszly prawie zadne, za to w Mała nie wiem co wstapilo... pol godziny tetna 145-180, kopala w pelote jak wariat, przycisk od ruchow moglabym naciskac bez przerwy. Martwie sie czy to jest normalne, chyba wysle ten zapis Kru i zapytam go co sądzi. Bo na co dzien ona kopie raczej przecietnie, nie wariuje az tak 🙄
Wiesz ,ja nie mam możliwości ktg tzn na ścisłośc mogę pójść do szpitala ale u nas jest tak że to mały szpital i zaraz kładą Cię co najmniej na 3 dni żeby mieć zapłacone...już nie wspomnę o przyjęciu w izbie przyjęć....patrzą na Ciebie jak byś przyszła z kosmosu teraz już się uspokoił jest płynny ruch ale jak tak będzie kolejna noc to trudno muszę tutaj pójść...wiesz może to była jego reakcja na wymioty wieczorne bo naprawdę było porządnie .A ogólnie jak pójdę do szpitala 8 powiem że tylko ktg chce to oni muszą mi zrobić?Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
Baileys...Tak szczerze to ha nigdy nie miałam ktg w czwartek miałam wizytę i dr.nic nie wspomniał za niecały tydzień mam prenatalne więc zapytam jak to jest czy ja już powinnam mieć robione te badanie regularnie? Czy mam dojeżdżać do kliniki specjalnie? Bo każda z was o tym piszę A ja nie miałam ani razu nawet wspomniane ...🙄🙄Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż
31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍