X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie w sumie dobrze, że nie zapamiętałam co on tam mówił i co do ,,dwa coś tam'', bo bym zgłupiała przez te dwa tygodnie:D dziękuję:)))
    Mysza1986 wrote:
    Niezapominajka super wieści 😍 pociesze Cię że teraz czas od wizyty do wizyty będzie się wydawał wiecznością 🤪 te 2 'cos' to może po prostu te 2 pozostałe pęcherzyki po prostu? Nie Ma co się teraz nad tym zastanawiać - jest dobrze, bierz leki i wypoczywaj w spokoju 🥰

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 2 marca 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coś mi się kojarzy, że może o jakiś krwiakach mówił, sama nie wiem:D ale póki co nie będę się tym przejmować, byle do 16.03 :)) wtedy mam nadzieję, że będzie już coś wyraźniej widać, bo dzisiaj dr musiał się trochę naszukać;))
    Luluiza wrote:
    Dokładnie, oby było dalej wszystko dobrze💪🏻🙏🏻❤️
    U mnie AB szukał krwiaków i kolejny gin po nim tez, podobno lubią być na początku i przy okazji wspomaganych zapłodnień, ja nie mam, ale to podobno żadna wielka patologia i wciągną się z czasem ❤️Tak wiec nic się nie martw i teraz dbaj o siebie.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Dziewczyny, jak piszecie o wymazy to chodzi o badania na chlamydia, mycoplasma i ureaplasma? Bo akurat to miałam zlecone przez dr Ż i jeszcze robił mi posiew tlenowy i grzybów drozdzopodo. Czy jeszcze coś powinno być?
    Ja miałam ten sam pakiet.

Super Niezapominajko 😍

niezapominajka12345, Zoska lubią tę wiadomość

uwo9s65govurilvf.png
  • Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2020, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodze do dr Kru wujek mojego meza jest lekarzem kardiologiem i powiedział ze swoją zona, zebym jednak zaczela chodzic do lekarza ze szpitala, bo to jednak lepiej. Ich synowa dwa razy rodzila w sw rodzinie polecili mi dr Jachowskiego , zebym sie na niego powolala. Powiedzcie mi czy go polecacie i czy ktoras z Was chodzila do konca do medartu i innego lekarza np ze szpitala zostało mi 3,5 miesiąca do porodu.

• Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2020, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dziewczyny jest serduszko!!!:)) Ale jestem szczęśliwa!! Czy ja kiedyś uwierze w to, że jestem w ciąży?? chyba nie....bo nadal nie wierzę!!:D Ciąża pojedyncza:D a ja się martwiłam, żeby czasem trojaczków nie było, jak dr Kru usłyszał że podczas iui były aż 3 pęcherzyki to zrobił wielkie oczy i mówi :,, no nie no, tak to tylko zaryzykować dr K mogła, ja bym nie zaryzykował'':D hehehehe
    A dr Kru ? Jeny jak ja uwielbiam jego podejście do pacjentki, naprawdę jest przesympatyczny i pożartować można, wizyta od razu robi się ,,luźniejsza'';)

Na początku oczywiście byłam mega zestresowana, bo sobie myślę ,, oby była w macicy'', ale dr od razu zbadał i mówi, że jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy (czy jak to tam, ja się nie znam:D) wymiar podał 1,54 cm to chyba ten ciążowy tak??
    I ogólnie mówi, że dosyć ciężko tam narazie cokolwiek dojrzeć, ale oglądał z każdej strony, szukał szukał i znalazł od jakiejś innej strony zarodek i nawet pokazał mi serduszko:)) i chyba widziałam, jak bije...bo coś się tak ruszało na monitorze, ale to wszystko takie małe było że ja sama już nie wiem i nie mogę sobie przypomnieć faktów z wizyty z tego wszystkiego:D hehe aż nie dowierzam!!

To by było na tyle dobrego, bo niestety też powiedział, że coś tam go trochę zmartwiło... co zobaczył na usg jakieś dwa ....hmmm i oczywiście zapomniałam co dwa:/ (może i dobrze, bo pewnie bym cały internet przeczytała w związku z tym) , nie wiem kurcze czy jakieś krwiaki czy co, no nie mogę sobie przypomnieć...
    Ale powiedział, że w związku z tym zwiększamy clexane z 0,4 do 0,6 o zgrozo!:(
    Może Wy wiecie o czym ja pisze?? Wy w końcu bardziej doświadczone:)

No i to tyle, ja i tak nie wierzę, a teraz kolejne 2 tygodnie (bo wizyta za dwa tygodnie) będą jeszcze dłuższe niż poprzednie:D Ale, że dzisiaj zobaczę serduszko to się nie spodziewałam, bo jak mi tutaj pisałyście, to ja się przestałam już nastawiać i myślałam tylko ,,oby ciąża była w macicy'' i tak na szczęście jest:)

Wspomniałam też, że coś mnie lekko pobolewa czasem z prawej strony to zlecił próby wątrobowe na następną wizytę (może wątroba już mi nawala od nadmiaru tabletek?:D) hehe bo się dr śmiał, że całą aptekę biorę i że na prawdę duuuużo tego mam i powoli będziemy z tego schodzić:D

Dr powiedział, że jeszcze nie ma co skakać z radości (lubie że jest taki szczery), bo to początki i nigdy nic nie wiadomo, ale póki co jest ok i bądźmy dobrej myśli:)
    Gratulacje! Nie stresuj sie mi tez tak mowil, ze do 10 tyg jest ryzyko. Mozesz miec krwiaki stad te plamienia ja krwawilam a niczego nie bylo widac z czasem pojawil sie krwiak kazał tylko lezec i brać zalecone leki. Takze glowa do gory bedzie dobrze!

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• Mikka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Ja też grzeszyłam- ale wiadomo z umiarem, bo nie ma co ryzykować, aby potem nie żałować😉 Jednego dnia prasowałam ubranka, to nastepnego cały dzien leniuchowalam😉 A Tobie, ale zapiernicza ten suwaczek😁

U mnie cudownie- dziękuję, że pytasz😍 Naszemu zarodkowi w Medart nie dopracowali funkcji spania😉, ale poza tym każdego dnia jest coraz fajniej- takie 3 miesięczne niemowlę jest już mega pocieszne🥰 I kurczak jak czytam forum i sobie przypomnę jak to było starać się o tego brzdąca to najchętniej z objęć bym go nie wypuściła.

Dziewczyny, bardzo mocno trzymam kciuki, aby każda z Was doczekała się swojego małego cudu!!

Haha moja dziewczynka też nie mam tej funkcji🤣 trzeba złożyć reklamację :D

• Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, cudowne wieści ❤

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów

Wysłany: 3 marca 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że ja nie krwawie ani nie plamie więc nie wiem co on tam właściwie widział, a przypomnieć sobie jak zwykle nie mogę...heh no do 10 tyg to jest jednak stres, oby wszystko było dobrze 🙈😍✊👍
    Iwa20 wrote:
    Gratulacje! Nie stresuj sie mi tez tak mowil, ze do 10 tyg jest ryzyko. Mozesz miec krwiaki stad te plamienia ja krwawilam a niczego nie bylo widac z czasem pojawil sie krwiak kazał tylko lezec i brać zalecone leki. Takze glowa do gory bedzie dobrze!

A gustu lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska, ja mialam tylko chlamydie ale to pol roku wczesniej w Invimedzie. Pozniej juz dr Z nic nie zlecil. Coz nie dojde teraz do tego dlaczego tak zrobil. Mysle ze to zabiedbanie, a jeszcse go pytalam czy musze zrbic jakies badania. Musze to odpuscic bo chyba nie mam innego wyjscia, bulam mega zadowlona z dr Z. Glupio mi zapytac dlaczego nie zlecil posiewu. Musze isc dalej :((

• Mikka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa20 wrote:
    Dziewczyny chodze do dr Kru wujek mojego meza jest lekarzem kardiologiem i powiedział ze swoją zona, zebym jednak zaczela chodzic do lekarza ze szpitala, bo to jednak lepiej. Ich synowa dwa razy rodzila w sw rodzinie polecili mi dr Jachowskiego , zebym sie na niego powolala. Powiedzcie mi czy go polecacie i czy ktoras z Was chodzila do konca do medartu i innego lekarza np ze szpitala zostało mi 3,5 miesiąca do porodu.

Ja chodziłam do końca do Medartu i rodziłam w św rodzinie. Opieka na każdym oddziale profesjonalna. W żaden sposób nie odczułam że Nie mam "swojego lekarza" wręcz odwrotnie... mialam wrażenie że będąc pacjentka dr kru zupełnie inaczej patrzą na pacjenta ( dr kru zna się z ordynatorem)
    Ps. Byłam na dwuosobowym pokoju przez tydzien z koleżanka też z med Art. Kiedy jak położną prowadziła na salę do 4 osobowa to inna położną wiedząc że jest z med Art krzyknęła żeby ta Panią zaprowadzić na "dwójkę"

Być może przypadek... Ale poza tym naprawdę opieka super A druga sprawa to taka że dr kru jest też w stanie pomóc ;)

iMonia lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Zoska, ja mialam tylko chlamydie ale to pol roku wczesniej w Invimedzie. Pozniej juz dr Z nic nie zlecil. Coz nie dojde teraz do tego dlaczego tak zrobil. Mysle ze to zabiedbanie, a jeszcse go pytalam czy musze zrbic jakies badania. Musze to odpuscic bo chyba nie mam innego wyjscia, bulam mega zadowlona z dr Z. Glupio mi zapytac dlaczego nie zlecil posiewu. Musze isc dalej :((

Różni lekarze, różne opinie. On chyba po prostu uważa, że jak nie ma objawów to nie ma co leczyć i nie wpływa to na zajście w ciążę lub nie. Wydaje mi się, że on jest bardzo skutecznym lekarzem, jeśli chodzi o leczenie niepłodności. Widocznie jego doświadczenie pokazuje, że to nie ma znaczenia.

diversik89 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • antonna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa20 wrote:

Spotkałam Jachowskiego na sali już po porodzie. Był bardzo miły. Była tam ze mną jego pacjentka i naprawdę się nią interesował i widać było, że mu zależało, żeby wszystko było ok.
    Ja po pierwszym porodzie bez swojego lekarza w szpitalu jestem zdania, że warto jednak kogoś mieć. Przynajmniej ja już więcej nie będę prowadziła ciąży u lekarza spoza szpitala. Wszystko jest super, dopóki nie ma problemów. Jak są problemy i randomowy lekarz decyduje o tym co ma z Tobą być to już nie jest tak fajnie. A pewnie jeszcze gorzej jak długo tam jesteś i co chwila każdy lekarz mówi Ci co innego. Może to też kwestia charakteru, ale mi było ciężko komuś obcemu zaufać i do tej pory źle to wspominam. Myślę, że decyzję o CC bym przyjęła lepiej i pogodziłabym się z nią, gdybym usłyszała to od lekarza, który prowadził ciążę i mnie zna i ja znam jego. A tak to był armagedon 🙈

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Ja chodziłam do końca do Medartu i rodziłam w św rodzinie. Opieka na każdym oddziale profesjonalna. W żaden sposób nie odczułam że Nie mam "swojego lekarza" wręcz odwrotnie... mialam wrażenie że będąc pacjentka dr kru zupełnie inaczej patrzą na pacjenta ( dr kru zna się z ordynatorem)
    Ps. Byłam na dwuosobowym pokoju przez tydzien z koleżanka też z med Art. Kiedy jak położną prowadziła na salę do 4 osobowa to inna położną wiedząc że jest z med Art krzyknęła żeby ta Panią zaprowadzić na "dwójkę"

Być może przypadek... Ale poza tym naprawdę opieka super A druga sprawa to taka że dr kru jest też w stanie pomóc ;)
    Mikka a mogłabyś wyjaśnić co znaczy że dr Kru "jest w stanie pomóc"??

bv5tg9v.png
  • Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:

Dzieki za informacje czyli piszesz , ze bez potrzeby ja bylam w tym szpitalu z krwawieniem przez 4 dni opieka tez super. Bo ja juz tak rozmyslam, bo naczytam sie, ze na medart krzywo patrza ale to raczej na polnej i pewnie nie w kazdym przypadku. Chodźi o ordynatora Kujawe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa20 wrote:
    Dzieki za informacje czyli piszesz , ze bez potrzeby ja bylam w tym szpitalu z krwawieniem przez 4 dni opieka tez super. Bo ja juz tak rozmyslam, bo naczytam sie, ze na medart krzywo patrza ale to raczej na polnej i pewnie nie w kazdym przypadku. Chodźi o ordynatora Kujawe?

Iwa, ja jestem obecnie pacjentka Jachowskiego i polecam. Chodziłam do niego przed ciąża. Teraz wróciłam.
    Tez dużo badań zleca, na szczęście AB go ubiegł i wszystko miałam porobione 🙏🏻😎

• Mikka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mam na myśli to że dr kru ma dobre relacje z ordynatorem i ustala z nim np. przyjęcia do szpitala. Tak było w moim i znajomej przypadku. Ja zostałam przyjętą w dniu terminu i czekałam tam 6 dni na poród gdzie inne kobiety które nie miały objawów porodu zostały wysyłane do domu. ( ja akurat byłam zadowolona ze mogę zostać bo czułam się bezpiecznie) jeśli chodzi O przypadek koleżanki to ordynator był poinformowany o przebiegu ciąży i poronieniach i dzięki temu nie było mowy o wypisaniu jej do domu A poród był wywoływane znacznie wcześniej niż jak w "zwylych przypadkach" więc uważam że bez problemu dr kru jest w stanie pomóc. Do tego w trakcie mojego pobytu w szpitalu pytał kilka razy czy wszystko w porządku i w razie problemów kazał informować.

Pomijając znajomości w św rodzinie czulam się tak samo dobrze jak w medarcie:)

Tak Iwa chodzi o Kujawe :)

Mysza1986, diversik89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:

Panel urogenitalny, właśnie te urea itd są podobno bardzo niebezpieczne, my mieliśmy IUI i miałam te wszystkie posiewy robione.. u AB.
    Bałam się wyników, powinni mi wtedy internet wyłączyć.. i mam wszystkie ujemne. AB mówił, że większość z tych bakterii nie daje żadnych objawów.
    Przy ivf kurde Ż powinien chyba tym bardziej zrobić dokładne badania, żeby zwiększyć skuteczność.

Hiacynta48 lubi tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Mysza mam na myśli to że dr kru ma dobre relacje z ordynatorem i ustala z nim np. przyjęcia do szpitala. Tak było w moim i znajomej przypadku. Ja zostałam przyjętą w dniu terminu i czekałam tam 6 dni na poród gdzie inne kobiety które nie miały objawów porodu zostały wysyłane do domu. ( ja akurat byłam zadowolona ze mogę zostać bo czułam się bezpiecznie) jeśli chodzi O przypadek koleżanki to ordynator był poinformowany o przebiegu ciąży i poronieniach i dzięki temu nie było mowy o wypisaniu jej do domu A poród był wywoływane znacznie wcześniej niż jak w "zwylych przypadkach" więc uważam że bez problemu dr kru jest w stanie pomóc. Do tego w trakcie mojego pobytu w szpitalu pytał kilka razy czy wszystko w porządku i w razie problemów kazał informować.

Pomijając znajomości w św rodzinie czulam się tak samo dobrze jak w medarcie:)

Tak Iwa chodzi o Kujawe :)
    O! bardzo cenne info- dziękuję <3

bv5tg9v.png
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam bylam dzis u Kru na wizycie jest serduszko.❤❤❤. Powiedział ze wszystko jest dobrze a tak się martwilam.

Anulas, Imbirek91, Maggy, antonna, diversik89, alexxandra_aa, Mysza1986, Angel9306, Antonina, Kaach, AnkaBe, Mrs.P, Gaja88, niezapominajka12345, iMonia, mika_do, bdziągwa, Panna Migotka, Zoska, Starajacsieocud, Dalia90, truskawka26 lubią tę wiadomość

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Witam bylam dzis u Kru na wizycie jest serduszko.❤❤❤. Powiedział ze wszystko jest dobrze a tak się martwilam.

Gratulacje. ❤️❤️❤️❤️‼️🙏🏻

A gustu, Mysza1986 lubią tę wiadomość

‹‹ 2070 2071 2072 2073 2074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ