X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabisssko Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda - wiem, wiem. W końcu przeczytałam cały ten wątek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zawsze tak mam, ale ja jestem twarda sztuka i mnie nie rusza ta ilość pęcherzyków. Nawet dr mówi, że o to się nie martwi akurat w moim przypadku :) anakonda, ale 2 blastki miałam jak miałam tylko 8 komórek, a teraz jak będę miała 20 to będzie problem i nawet dr nie pała optymizmem i tak jak napisałam wcześniej, powiedziała, że po prostu musimy to dokończyć i mieć nadzieję, że coś dotrwa. Nie rozmawiałam o transferze w 3 dobie, bo na razie widoków na świeży transfer nie ma nawet jakby były jakieś zarodki, bo endo za cienkie. Punkcja we wtorek plus minus jeden dzień. W sobotę się okaże, ale raczej później niż wcześniej, bo one idą w ilość przez co nie rosną szybko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    MedA a poprzednie ICSI tez miałaś na takich dawkach Puregonu?
    Pierwsze podejście dokładnie takie jak teraz czyli 1/2 gonapeptylu i 300 j, drugie decapeptyl i 450 Puregonu :)

• gabisssko Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA, wiem, że jesteś nauczona własnym doświadczeniem, ale pamiętaj, że życie zaskakuje. Jeszcze może się okazać, że będziesz miała z tego kilka pięknych blastek :) Czasem jakiś mały czynnik, o którym nawet byś nie pomyślała odwraca wszystko o 180 stopni i jest zupełnie inaczej, niż dotychczas. I tego Ci życzę :)

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA u mnie też było pełno, co prawda u naszej dr nie miałam żadnej oceny, ale Żak to ujął "o rany skąd ich tyle?". Ostatecznie pobrali 13, bo nie w każdym pęcherzyku jest komórka.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    MedA u mnie też było pełno, co prawda u naszej dr nie miałam żadnej oceny, ale Żak to ujął "o rany skąd ich tyle?". Ostatecznie pobrali 13, bo nie w każdym pęcherzyku jest komórka.
    Dokładnie a u mnie było odwrotnie na usg mało a pobrali 16 :/

MedA nosz musi być ten jeden jedyny !

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meda a jakie masz endo? Do jakiej grubości musi urośnac żeby transfer się odbył? I jakie brałas na to leki? U mnie tez słabe endo dlatego teraz testuje estrofem

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Odeta Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, od czasu do czasu podczytuję ten wątek ja również jestem pacjentką Medartu, a dokładnie dr Żaka. Kibicuję Wam wszystkim i serdecznie życzę pozytywnych bet :)
    Jestem w trakcie pierwszego podejścia do ivf, a właściwie wczoraj okazało się, że cała stymulacja na nic bo moje pęcherzyki przestały rosnąć i dr kazał od dziś brać luteinę, kolejna wizyta w środę.
    Wiem, że część z Was ma za sobą już kilka procedur, czy zdarzyło się wam coś podobnego?
    Czy przy kolejnej stymulacji było ok?
    Sama nie wiem co o tym myśleć, trochę się wczoraj zdziwiłam słysząc, że zaczynamy od nowa, tym razem krótkim protokołem.

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam 18 komórek, ale co z tego jak zapłodniło się 6, a do blastki jeden dotrwał ;/ gabissko u mnie jest niestety problem z jakością i tak jak u Katy nie wiadomo skąd bóle tak u mnie nie wiadomo skąd takie problemy, także dokończę tę historię i zobaczymy :) w każdym razie w sobotę będę rozmawiać o ponownej elektrokauteryzacji, bo skojarzyłam, że przy pierwszym podejściu byłam prawie, że po tym zabiegu, dlatego prawdopodobnie jest taka różnica między 1 podejściem a obecnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała moje endo ma na razie 5 mm, ale dr mówiła, że jeszcze nic nie jest przesądzone bo tak naprawdę odpowiada ono wielkości pęcherzyków, bo ich jest dużo ale na razie są stosunkowo małe i może endo dociągnie się do czasu punkcji, z tym, że obawiam się, że i tak transferu nie będzie, bo przez wydłużoną stymulację progesteron zaszaleje :) aktualnie na endo biorę tylko Puregon, który głównie ma stymulować jajniki, ale na to też działa.
    Odeta witamy na wątku, ale ci nie pomogę, bo mi się to nie zdarzyło...
    Dziewczyny, a któraś z was dziś testuje, tak? Tylko nie wiem która - We, kicia, czy Ewelina? Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 07:58

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeta mi się pecherzyk zatrzymał i nie rósł więcej. Ale byłam stymulowana mała dawka 50j bo to do naturala miało być. Pewnie też miałaś za mała dawkę od przyszłego cyklu masz zaczynać od większej?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA ja i We w poniedziałek, a Ewelina chyba w środę

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiem, czemu sobie ubzdurałam, że ktoś dziś testuje ;-) Tak czy siak trzymam kciuki!

• We Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wiem, że nie powinnam ale nie mogłam się już dziś na rano powstrzymać i zrobiłam sikacza ;/ niestety wyszedł negatywny a dziś 8dpt, więc jakoś straciłam już wiarę ;/ Wiem, że to wcześnie, ale moim zdaniem powinno chociaż delikatnie już coś widać ;/

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We taki sikaniec na tym etapie nie jest wiarygodny, szczególnie, że miałaś 3-dniowego podanego więc zanim się wgryzł to też trochę czasu minęło! Czekam na betę, nie sikańce ;-)

• We Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę na betę w poniedziałek, ale wynik dopiero dostanę po 15 ;/ bo u mnie takie głupie laboratorium ;/ zobaczymy, może coś wyjdzie.

Starania od 2013r.

Córka październik 3260g.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymasz ;-) Jak ja robię badania u siebie w mieście to mam wyniki koło 20-21 także czekanie do 15 jeszcze nie jest takie złe ;-)

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We ja to samo. Oddam krew ok.8 a wynik najwcześniej o 15.30 a może i o 19, bo do hcp wiozą o jakiejś 14 dopiero także będziemy obie gryzły pazury. Ja się trzymam z dala od aptek i drogerii żebym sikacza nie kupiła, pewnie jakbym weszła do rossmanna to bym się złamała

• We Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia dokładnie właśnie miałam to samo...nie wytrzymałam :)

Starania od 2013r.

Córka październik 3260g.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia a nie możesz iść bezpośrednio do HCP? ;-)

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ