X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej też nie mogę się już doczekać kiedy poczuję ruchy dziecka 😍😍😍🙈 bo tak to tylko sobotę ciągle myślę, ciekawe czy na pewno wszystko jest ok w brzuszku itp.🙈a czas od wizyty do wizyty ciągnie się niemiłosiernie 😔 od kiedy zaczęłaś czuć ruchy??🤔
    Luluiza wrote:
    Ja tak miałam od 7/8 do 16 tygodnia... z bardzo dużym natężeniem, teraz jestem w 20 i tak naprawdę mdłości już żadnych nie ma, ale coś się kończy coś zaczyna 😝 teraz są inne dolegliwości, ale tez czuć ruchy i to jest już ta przyjemna twarz 👶🏻ciąży 💪🏻

Cieszy mnie ten wysyp ciąż tutaj 👀👑❤️

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Hehehe dobre 🤣🙈🙈😉 nie no jak to jest aż tak źle to ja jednak podziękuję 🙈🤣 ale aż nie wierzę że normalnie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych 🙈z jeden dzień by się przydał wtedy bym poczuła że jestem w ciąży, miała dosyć i powrót do normalności 🤣😍😊

Może z drugiej będziesz miała o co prosisz 😎😂🎉🤭 ale serio to można się wykończyć, ja w jednym z tych dni wtedy miałam taką sytuacje, że leżałam w domu i zaczął wyć alarm na osiedlu, przeciwpożarowy- wiec uwierz mi że leżałam dalej i myśle sobie, że wole się spalić niż wstać 🙉😁 bo nie miałam siły 🤷🏻‍♀️

Kiedyś myślałam, że sporo to naciągane ze strony ciężarnych, dzisiaj wiem że to najprawdziwsza prawda 😁😎

Edit: ok 18 tyg, ale pewność miałam po tygodniu bo sama nie wiedziałam czy to wzdęcia czy co 🤣 Jestem dość szczupła i to podobno tez ma znaczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 18:08

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dobre 🤣🙈🙈😉 nie no jak to jest aż tak źle to ja jednak podziękuję 🙈🤣 ale aż nie wierzę że normalnie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych 🙈z jeden dzień by się przydał wtedy bym poczuła że jestem w ciąży, miała dosyć i powrót do normalności 🤣😍😊

Ja w żadnej ciazy nie mialam mdlosci ;) biust mi urosl w 15 tc ;) i tez mnie nie bolal nigdy ani troche - dopiero po porodzie 😏. A ruchy zaczelam czuc w 17 tc. Skonczony 16 tc. Takie male babelki to byly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 18:34

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png

Wysłany: 10 maja 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha o nie to serio lepiej nie, jeden dzień Góra taki by mi wystarczył bo póki co to też sądzę tak jak Ty kiedyś, że to wszystko naciągane trochę....tak samo jak te zachcianki na różne produkty🙈😉😊🙄 ja nie mam nic hehehe
    Luluiza wrote:
    Może z drugiej będziesz miała o prosisz 😎😂🎉🤭 ale serio to można się wykończyć, ja w jednym z tych dni wtedy miałam taką sytuacje, że leżałam w domu i zaczął wyć alarm na osiedlu, przeciwpożarowy- wiec uwierz mi że leżałam dalej i myśle sobie, że wole się spalić niż wstać 🙉😁 bo nie miałam siły 🤷🏻‍♀️

Kiedyś myślałam, że sporo to naciągane ze strony ciężarnych, dzisiaj wiem że to najprawdziwsza prawda 😁😎

Edit: ok 18 tyg, ale pewność miałam po tygodniu bo sama nie wiedziałam czy to wzdęcia czy co 🤣 Jestem dość szczupła i to podobno tez ma znaczenie.

Luluiza lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 10 maja 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo kurcze to ja już mam dzisiaj końcówkę 16 to muszę się jeszcze bardziej,,wsłuchiwać " w Maleństwo 😍🙈😊😉 nie mogę się doczekać!
    antonna wrote:
    Ja w żadnej ciazy nie mialam mdlosci ;) biust mi urosl w 15 tc ;) i tez mnie nie bolal nigdy ani troche - dopiero po porodzie 😏. A ruchy zaczelam czuc w 17 tc. Skonczony 16 tc. Takie male babelki to byly.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo kurcze to ja już mam dzisiaj końcówkę 16 to muszę się jeszcze bardziej,,wsłuchiwać " w Maleństwo 😍🙈😊😉 nie mogę się doczekać!

Do 20 tyg możesz nie czuć ruchów, bo to wiele czynników wpływa na odczucia :) możesz też czuć ale nie zdawać sobie z tego sprawy także do 20 tyg spokojnie - chociaż ja w jednej i drugiej ciąży już w 18 tyg czułam. Teraz w tej ciąży wręcz mnie to na początku irytowało bo mały tak nisko kopał że jego ruchy były dla mnie może nie nieprzyjemne ale doświadczenie było średnie 🤣🙈

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • antonna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ktorej scianie masz lozysko? Ja mialam na tylnej. Ale jak sie ma na przedniej to mniej czuc ruchy. Srednio kolo 20 tc zaczyna sie czuc w pierwszej ciazy. Nie ma sie co nastawiac. Ja tak jak Luluiza jestem bardzo szczupla, wiec to tez przyczynilo sie do tego, ze szybko czulam.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Marusia Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolegliwości ciążowe 😁 przy pierwszej ciąży to się wręcz czeka na jakiekolwiek objawy, ale u mnie nic nie wystapilo, żadnych mdłości, wstrętu czy zachcianek ☺️ Pod koniec ciąży miałam tylko bóle kręgosłupa 🙄 ale ogólnie to reszta mnie ominela, z tym biustem to rzeczywiście też miałam dużo żyłek i trochę urósł po koniec, wiec Niezapominajka wszystko przed Tobą 😁

Wysłany: 10 maja 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekam spokojnie do tego 20 tygodnia 🙈😊👍😍
    Imbirek91 wrote:
    Do 20 tyg możesz nie czuć ruchów, bo to wiele czynników wpływa na odczucia :) możesz też czuć ale nie zdawać sobie z tego sprawy także do 20 tyg spokojnie - chociaż ja w jednej i drugiej ciąży już w 18 tyg czułam. Teraz w tej ciąży wręcz mnie to na początku irytowało bo mały tak nisko kopał że jego ruchy były dla mnie może nie nieprzyjemne ale doświadczenie było średnie 🤣🙈

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 10 maja 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj nawet nie wiem, dr mi nigdy nic nie mówił na temat łożyska 😏😉
    To ja bardzo szczupla to nie jestem, więc pewnie do 20 tyg jak byk muszę czekać, no trudno...jakoś zleci 🙈😍😊👍
    antonna wrote:
    A na ktorej scianie masz lozysko? Ja mialam na tylnej. Ale jak sie ma na przedniej to mniej czuc ruchy. Srednio kolo 20 tc zaczyna sie czuc w pierwszej ciazy. Nie ma sie co nastawiac. Ja tak jak Luluiza jestem bardzo szczupla, wiec to tez przyczynilo sie do tego, ze szybko czulam.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj nawet nie wiem, dr mi nigdy nic nie mówił na temat łożyska 😏😉
    To ja bardzo szczupla to nie jestem, więc pewnie do 20 tyg jak byk muszę czekać, no trudno...jakoś zleci 🙈😍😊👍

Spoczko, jak cie pierdyknie w pęcherz to tak miło nie będzie 😂 u mnie w tej ciąży ruchy zaczęły nie tyle tym że czułam że kopnął tylko wiedziałam że walnął w pęcherz bo od razu ni z gruszki ni z pietruszki musiałam lecieć siku 😁 no i jakiś tydzień później zaczęłam już normalnie czuć :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020

Wysłany: 10 maja 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ło no ciekawe kurde jest to co piszecie🙈🙈🙈😍🤣 tym bardziej nie mogę się już doczekać 😊
    Imbirek91 wrote:
    Spoczko, jak cie pierdyknie w pęcherz to tak miło nie będzie 😂 u mnie w tej ciąży ruchy zaczęły nie tyle tym że czułam że kopnął tylko wiedziałam że walnął w pęcherz bo od razu ni z gruszki ni z pietruszki musiałam lecieć siku 😁 no i jakiś tydzień później zaczęłam już normalnie czuć :)

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ło no ciekawe kurde jest to co piszecie🙈🙈🙈😍🤣 tym bardziej nie mogę się już doczekać 😊
    Niezapominajko powiedz mi czy pod ten numer co jest na stronie można się dodzwonić do Konina ? W to nowe miejsce Bo próbuje i nic . Czy coś się tam zmieniło . ?

• Antonina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy stosujecie dla swoich Maluszków
    Sab Simplex lub Lefax?
    Od jakiego tygodnia i w jakiej dawce?

Będę niezmiernie wdzięczna, bo moja córeczka jutro ma 3 tygodnie i od 3 dni co wieczór ten sam scenariusz-płacze, pręży się i nie może kupki zrobic😪

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19, jak się czujesz? udało Ci się wczoraj zrobić badania?

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(

Wysłany: 11 maja 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    538 494 961- to jest dobry nr, mi zawsze odbiera babka z rejestracji, dzisiaj dzwoń to na pewno odbierze bo dzisiaj Kru przyjmuje w Koninie. Ta babka nie pracuje na pełny etat tam, przeważnie jest z 3 dni w tygodniu więc może nie zawsze odbiera, nie wiem 😉

Za dużo za dużo wrote:
    Niezapominajko powiedz mi czy pod ten numer co jest na stronie można się dodzwonić do Konina ? W to nowe miejsce Bo próbuje i nic . Czy coś się tam zmieniło . ?

Za dużo za dużo lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Matilda19, jak się czujesz? udało Ci się wczoraj zrobić badania?
    Dziękuje że pytasz 😏 ostatecznie na badania nie pojechałam bo w sobotę wieczorem zaczęło mi się zdecydowanie poprawić , ból ustąpił i całe napięcie w macicy które czułam ze mnie zeszło . W niedziele rano to już zupełnie bez dolegliwości , pisałam do dr K i kazała odpuścić badania jak mi lepiej. Z tym że u mnie wiąże się to z tym że ta moja biedna blastka tak dzielnie walczyła dwa dni żeby się w tym moim cholernym endo ulokować i chyba poległa 😞 od wczoraj leżę bo mi skrzydła podcięło to wszystko i beczę w poduszkę 😒Dr K nie ma pomysłu dlaczego tak jest a czytając Wasze historie i odpowiedzi lekarzy że „widocznie to nie ten zarodek” to już mam dosyć i najlepiej bym do Medartu ani nigdzie już nie wracała. Naprawdę podziwiam Waszą siłe i upór w walce bo to wszystko jest cholernie cholernie trudne 😞

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Dziękuje że pytasz 😏 ostatecznie na badania nie pojechałam bo w sobotę wieczorem zaczęło mi się zdecydowanie poprawić , ból ustąpił i całe napięcie w macicy które czułam ze mnie zeszło . W niedziele rano to już zupełnie bez dolegliwości , pisałam do dr K i kazała odpuścić badania jak mi lepiej. Z tym że u mnie wiąże się to z tym że ta moja biedna blastka tak dzielnie walczyła dwa dni żeby się w tym moim cholernym endo ulokować i chyba poległa 😞 od wczoraj leżę bo mi skrzydła podcięło to wszystko i beczę w poduszkę 😒Dr K nie ma pomysłu dlaczego tak jest a czytając Wasze historie i odpowiedzi lekarzy że „widocznie to nie ten zarodek” to już mam dosyć i najlepiej bym do Medartu ani nigdzie już nie wracała. Naprawdę podziwiam Waszą siłe i upór w walce bo to wszystko jest cholernie cholernie trudne 😞
    a co u was jest przyczyną że nie możecie zajść wiecie coś konkretnego ?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:

Czy ja cos mylę czy ty w środę miałaś transfer?

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Dziewczyny,
    Czy stosujecie dla swoich Maluszków
    Sab Simplex lub Lefax?
    Od jakiego tygodnia i w jakiej dawce?

Będę niezmiernie wdzięczna, bo moja córeczka jutro ma 3 tygodnie i od 3 dni co wieczór ten sam scenariusz-płacze, pręży się i nie może kupki zrobic😪

U nas jako tako pomagał Espumisan do każdego posiłku.
    Dąb simplex zaczęliśmy chyba właśnie w 3 tygodniu i nie pomogło w ogóle.
    Generalnie pomógł tylko czas, ale u nas to nie były klasyczne kolki tylko zwykłe niemowlęce problemy trawienne.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 2237 2238 2239 2240 2241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ