X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! W końcu jakiś pozytyw :) ale beta wielka! Wow! Brałaś dwa zarodki, czy jeden?

• iwonn Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajda wrote:
    Tak dziewczyny ja dziś testowałam i wynik: 306,86 :)
    Gratulacje :-) ktory to dpt ?

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • ajda Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 8dpt tak dwa zarodki :) Jestem przeszczęśliwa i jeszcze w to nie wierze!!! Nie mam pojęcia co dalej robić...

ajda
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda wow super przejełaś brzuszek po Campari :) Gratuluję i rośnijcie zdrowo :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to co robić?! Cieszyć się! :) ale taka duża beta... Czyżby bliźniaki? :)

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dwójeczka, bo w 8 dpt to beta ok. 60-100 zwykle wychodzi ;)

• AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda co za piękna wiadomość. No i beta wskazuje na 100% ze obydwa się przyjęły. Gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 17:18

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda gratulacje:-) wiedziałam że równowaga zostanie zachowana i któraś wreszcie zajdzie:-) ktöra następna? Bo zaraz kolejne brzuchy się zwolnią.
    My od dziś w domu :-)

AnnaNata., Ainaa, MedA, ladybirth lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • ajda Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo, też się trochę zastanawiam dlaczego aż taka wysoka jest?

ajda
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari super, że w domku :) rodziłaś na Polnej? Na jaki oddział trafiłaś po porodzie?

• Odeta Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda gratulacje, super wiadomość :)

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajda - wielkie gratulacje, jak nic bliźniaki :)
    Campari, no to tydzień Was przetrzymali, super, że już w domu, jak sobie radzisz w nowej roli?
    Gabi... temat rzeka... i wiem, że ciąże u innych nawet takich, jak ja (długie lata starań, cała masa IUI, 4 IVF) wcale nie dodają nadziei, ale czy my nie czekamy na Twoją betę? Ponadto dopiero zaczęliście u Pani dr, ja polecam nie bać się, odrzucić lęki, potraktować starania, jak... wyjście do pracy, nie zadręczać się, cieszyć się na każdą wizytę w Medart, na każdy zastrzyk, zabieg, bo one mają przybliżyć Was do upragnionego celu, no i oczywiście doprowadzić do niego. Wierzę, że się Wam uda, o ile już się nie udało :)

gabisssko lubi tę wiadomość

Aina
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała też tak któraś.
    29 tc gorączka, zimne dreszcze zalewają poty , bolacy brzuch i żołądek, brak apetytu ;(

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu, zadzwoń do gina, bo to chyba grypsko jest :( ale tez moze to byc jakiś ciążowy problem, czego oczywiście nie zycze. Albo do szpitala podjedz, nie ma co czekac, czy sie krępować, za poważna sprawa. Zycze zdrowia i oby to była szybka do opanowania pierdoła.

Aina
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki konkretnie magnez bierzecie po transferze i w jakiej ilości?

• Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rodziłam na polnej ze względu na bezpieczeństwo malucha, bo zaczęło się ciut za wcześnie. Porodówka super, nie mam na co narzekać, studentki miłe, uczynne, położne miałam spoko. Lekarze trochę nadęci. Po porodzie leżałam na położniczym II, przerobiłam wszystkie chyba zmiany położnych i pielęgniarek- w większości ok, wiadomo-hotel 5* to to nie jest. Świetna położna laktacyjna-Elwira :-) ogólnie pod złymi opiniami się nie podpiszę, tyle też, że mogę sądzić, że w miare uprzejme podejście do mnie i mojego malucha mogło wynikać z pewnej wyjątkowości-(ciężki poród, złe samopoczucie długo po, powikłania u malucha, długi pobyt)-choć na pewno nie ja jedna.
    Ainaa-no radzę sobie...jakoś, muszę. Myślę, że z biegiem czasu wszystko ogarnę, nabierzemy rytmu, ale najgorsze są pobudki w nocy i przerażenie czy z moim dzieckiem wszystko w porządku, czy oddycha...myśl, ze nie przeżyłabym gdyby coś się Mu stało. To już jest zupełnie inne życie, fala zalewającej miłości podszyta niepokojem... każdej z Was tego życzę :-)

Gabisssko ja Tobie powiem tak: nie czekaj na ciążę, żyj i działaj w tle. Nigdy odwrotnie, nie przedkładaj starań nad inne sprawy. Wiem, że starające się nie chcą tego słuchać, ale nasza psychika jest wielką tajemnicą i działa cuda. Trzeba sobie dać szansę na odblokowanie...

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari ja również miło wspominam pobyt na Polnej, tylko oddział PGIV nienajlepiej. A co do obaw o oddech to poczytaj o Snuza Hero. Ja używałam prawie rok i bardzo sobie chwalę.

• antonna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajda gratulacje!! Więcej tutaj takich dobrych wiadomości proszę :)

Campari a co temu Twojemu maluszkowi było? W którym tygodniu urodziłaś?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakocia mamy babysense 5.
    Antonna urodziłam w 36+2. Mamy konflikt grup głównych krwi i rh, wcześniactwo, ciężki poród zakończony vacum co spowodowało krwiaka na główce- wszystko to spowodowało żółtaczkę z którą walczyliśmy tydzień. Do tego kiepsko jadł co też nie pomagało się z niej wykaraskać.

r9bzabd.png
  • gabisssko Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, cieszę się, że już jesteś w domu. Najważniejsze, że już w porządku. Życzę wytrwałości w uczeniu się nowej roli :)

Ainaa, beta dziś <1,2, więc odstawiam leki.
    Dziewczyny, ja już byłam na etapie "odpuszczenia", ale wizyty w Medarcie dają dużo siły i wiary i paradoksalnie chyba przez to jest ze mną teraz tak źle. Znając tyle pozytywnych historii stamtąd liczyłam, że po wszystkim, co już przeszłam teraz to się szybko uda. No ale klops :/ Wiem, że to nie powinien być teraz mój główny cel, ale mam tak dość różnych innych rzeczy w moim życiu, że to zdawałoby się rozwiązać część problemów...

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ