MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlanta wrote:U mnie dokladnie tak samo. Pierwsza po punkcji standardowo, a drugiej nie widać. Testy tak samo negatywne. Pisalam nawet do dr, odp zeby jeszcze trochę zaczekać a jeśli nic się nie wydarzy to przyjechac na wizytę. Także daje sobie czas do poniedziałku.
To mnie uspokoilas trochę -
nick nieaktualnyCytri89 wrote:Hej! Dziękuje za odpowiedz! Właśnie tez nie byłam zbyt dociekliwa bo właściwie nie wiedziałam o co pytać. To on musi wiedzieć co robi. Ale nie usłyszałam od niego nigdy rady co powinnismy wprowadzić w życie oprócz wizyt w klinice 🤷♀️ Mój partner ma średnią morfologię i zapytał ze może to od okazyjnego alkoholu, a dr stwierdził ze musiałby beczki pic i tak jest i koniec nie da się noc zrobić. Gdzie w internecie roi się od informacji na temat poprawy morfologii.
P. S Trzymam mocno kciuki!
No właśnie u Ab lepiej nie rozmawiać o leczeniu przez internet, jest na to chyba uczulony.
U nas były fatalne wyniki nasienia i tez podczas wizyty zapytaliśmy czy można to poprawić i jak ? Odpowiedział tak, że prawie pod stół wpadłam. Po prostu on nie zapisuje złotych rad na poprawę nasienia, tylko działamy z takim jakie jest i on robi wszystko, zeby z tymi kiepskimi wynikami się udało. Nam się udało, teraz tez do niego chcemy wrócić po rodzeństwo.
Powodzenia 🙏🏻❤️
Zielona_, Kaach lubią tę wiadomość
-
Luluiza wrote:No właśnie u Ab lepiej nie rozmawiać o leczeniu przez internet, jest na to chyba uczulony.
U nas były fatalne wyniki nasienia i tez podczas wizyty zapytaliśmy czy można to poprawić i jak ? Odpowiedział tak, że prawie pod stół wpadłam. Po prostu on nie zapisuje złotych rad na poprawę nasienia, tylko działamy z takim jakie jest i on robi wszystko, zeby z tymi kiepskimi wynikami się udało. Nam się udało, teraz tez do niego chcemy wrócić po rodzeństwo.
Powodzenia 🙏🏻❤️
Te Jego taktyki na nie, chyba nie zawsze się sprawdzają 🤷♀️ u Nas udało się naturalnie, -
Kobietki widzę, że dużo z Was bierze prenatal uno, przy mutacjach genu mthfr czy dr. pozwolił Wam brać te witaminy? Prenatal uno zawiera też zwykły kwas foliowy. Mi dr mówił, że przy mutacjach zwykły kwas odkłada się w organizmie i go zatruwa. Też kupiłam prenatal i nie biorę. Dałyście mi do myślenia...
-
Miśka01 wrote:Kobietki widzę, że dużo z Was bierze prenatal uno, przy mutacjach genu mthfr czy dr. pozwolił Wam brać te witaminy? Prenatal uno zawiera też zwykły kwas foliowy. Mi dr mówił, że przy mutacjach zwykły kwas odkłada się w organizmie i go zatruwa. Też kupiłam prenatal i nie biorę. Dałyście mi do myślenia...HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Miśka01 wrote:Kobietki widzę, że dużo z Was bierze prenatal uno, przy mutacjach genu mthfr czy dr. pozwolił Wam brać te witaminy? Prenatal uno zawiera też zwykły kwas foliowy. Mi dr mówił, że przy mutacjach zwykły kwas odkłada się w organizmie i go zatruwa. Też kupiłam prenatal i nie biorę. Dałyście mi do myślenia...
.
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Magdaa90 wrote:Trzymam kciuki ✊🏼 Kiedy testujesz ?
Magdaa90, Gaja88, Madzia9106 lubią tę wiadomość
-
Magnetisme wrote:Ja byłam ostatnio na wizycie po długiej przerwie i dr sam zlecił to co uważał za słuszne. Na własną rękę nic nie badałam. Weź tylko gruby portfel 🙈 poza badaniami z krwi dr pobrał wymazy i cytologię. Wyszło prawie tysiaczka plus wizyta 🙀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 19:09
-
Miśka01 wrote:Kobietki widzę, że dużo z Was bierze prenatal uno, przy mutacjach genu mthfr czy dr. pozwolił Wam brać te witaminy? Prenatal uno zawiera też zwykły kwas foliowy. Mi dr mówił, że przy mutacjach zwykły kwas odkłada się w organizmie i go zatruwa. Też kupiłam prenatal i nie biorę. Dałyście mi do myślenia...
Też mam mutacje, i też zażywać Prenatal Uno plus folate ze Swansona.
Tez mialam obawy czy brac🤷🏻♀️ -
nick nieaktualnyNowa38 wrote:W zaleceniach po 10 dniach i to wypada 13 stycznia, nie, nie przesądna nie jestem ale przy poprzedniej pozytywnej becie testowałam w 11 albo 12 dniu więc testujemy 15
-
Pelerynka12 wrote:Ja też się leczyłam u dr A B, osobiście zmieniłam klinikę, dr A B nie wierzy w immunologie, z resztą ja pozostali lekarze w klinice, a chciałam pójść w tym kierunku po nieudanych transferach i w innej się udało
A można wiedzieć gdzie i u jakiego lekarza się udało? 🙂07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Ja dostałam na mutacje wit B12 i kwas foliowy ze Solgara 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 18:11
Endometrioza, mutacja Mthfr
1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
10dpt beta-0 -
Magdaa90 wrote:To podziwiam za wytrwałość bo ja bym nie wytrzymała 😅 testy już robiłam od 5dpt 🙉
przy pierwszym i drugim podejściu myślałam, że zwariuje tak ten czas wolno płynął. Za pierwszym razem u Ż zrobiłam betę w 7 dpt i wyszła bliska 0, lekarz kazał odstawić leki i tak zrobiłam. Później zaczęłam czytać, że niektóre kliniki każą robić bety dopiero w 14 dpt i za drugim i kolejnym razem czekaliśmy dłużej.
Magdaa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Powiem tak, może nie powinnam, ale przy drugiej ciąży nie ma już takiej nerwówki i spiny. Wytrwale czekamy
przy pierwszym i drugim podejściu myślałam, że zwariuje tak ten czas wolno płynął. Za pierwszym razem u Ż zrobiłam betę w 7 dpt i wyszła bliska 0, lekarz kazał odstawić leki i tak zrobiłam. Później zaczęłam czytać, że niektóre kliniki każą robić bety dopiero w 14 dpt i za drugim i kolejnym razem czekaliśmy dłużej.
Trzymam kciuki żeby u Was się udało !
Ja niestety zaczynam „zabawę” od nowa od dzisiaj -
nick nieaktualny
-
Magdaa90 wrote:Tak przy drugim dziecku jest trochę inaczej ale chyba uległam presji forum i dlatego robiłam. Kolejnym razem czekam do bety.
Trzymam kciuki żeby u Was się udało !
Ja niestety zaczynam „zabawę” od nowa od dzisiajTrzymam kciuki
Magdaa90, Madzia9106 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, mam zapytanie czy któraś z Was mroziła nadprogramowe komórki pobrane podczas punkcji. Jutro mam punkcje, a ze względu na to że to pierwsza procedura mogą zapłodnić tylko 6. Nie wiem co z pozostałymi, czytałam ze komórka z rozmnożenia może nie nadawać się do zapłodnienia później. Wczoraj na wizycie dr B mi powiedział że mam 14 pęcherzyków i jeszczej akieś mniejsze które mogą dobić, i mam przemyśleć temat . Pomożecie? Doradzicie?
-
Madzia9106 wrote:Cześć dziewczyny, mam zapytanie czy któraś z Was mroziła nadprogramowe komórki pobrane podczas punkcji. Jutro mam punkcje, a ze względu na to że to pierwsza procedura mogą zapłodnić tylko 6. Nie wiem co z pozostałymi, czytałam ze komórka z rozmnożenia może nie nadawać się do zapłodnienia później. Wczoraj na wizycie dr B mi powiedział że mam 14 pęcherzyków i jeszczej akieś mniejsze które mogą dobić, i mam przemyśleć temat . Pomożecie? Doradzicie?
Szczerze, bardzo ciężki temat, mi dr A. B mówił, żenię poleca mrożenia bo są później gorszej jakość te komórki, nie tylko mi, natomiast są też takie dziewczyny, którym poleca, więc jak z tym jest to nie wiem do dnia dzisiejszego, czy dokyor ma dwie opinie na ten temat czy jak 🤷♀️Madzia9106 lubi tę wiadomość
Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.