MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowanadzieja dr A B jest ciężko pod tym względem i niestety w takich sytuacjach nie dojdzie się jakie ma zdanie, to samo jest z Luteina i Lutinuis, jednym dziewczyna mówi, że dla Niego nie ma znaczenia czy to czy to, jak chcą przejść na tańsza luteine, natomiast innym, że nie do końca 12 tc Lutinuis, potem przechodzą na luteinę 🤷♀️🤷♀️🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 13:32
-
Drogie koleżanki
możecie mi opisać jak wyglada biopsja endometrium? Jeszcze nie byłam na wizycie po nieudanej procedurze ivf, ale A B wspominał ze będzie trzeba zrobić jak się nie uda 🤷♀️Endometrioza, mutacja Mthfr
1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
10dpt beta-0 -
Dziewczyny, ja mam dziś jednak gorszy dzień...
Rano dostałam info, że dwa badane zarodki są nieprawidłowe genetycznie. Badamy jeszcze dwa - ostatnie, bo tylko 4 udało się wyhodować z 9 zapłodnionych komórek i jeśli też będą nieprawidłowe to pas..
Niby byłam na to gotowa, ale jakoś tak przykro. Trzymajcie kciuki proszę, nadzieja w tych dwóch ostatnich maluchach.Manis, Dominisia883, Madżka89 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
Cytri89 wrote:Drogie koleżanki
możecie mi opisać jak wyglada biopsja endometrium? Jeszcze nie byłam na wizycie po nieudanej procedurze ivf, ale A B wspominał ze będzie trzeba zrobić jak się nie uda 🤷♀️
Doktor robi biopsje u siebie w gabinecie. Wszystko trwa około 10 min. Przed biopsją robi USG, potem zakłada wziernik i pobiera materiał do badania. Do przyjemnych zabiegów to nie należy, ale spokojnie bez znieczulenia można wytrzymać. Na koniec wypisuje skierowanie na badanie histopatologiczne pobranego materialu i z pojemniczkiem idziesz do recepcji, oddajesz, płacisz 250 zł za wizytę plus 100 zł za badanie i czekasz na wyniki około 2-3 tyg.Cytri89 lubi tę wiadomość
-
Zielona_ wrote:Dziewczyny, ja mam dziś jednak gorszy dzień...
Rano dostałam info, że dwa badane zarodki są nieprawidłowe genetycznie. Badamy jeszcze dwa - ostatnie, bo tylko 4 udało się wyhodować z 9 zapłodnionych komórek i jeśli też będą nieprawidłowe to pas..
Niby byłam na to gotowa, ale jakoś tak przykro. Trzymajcie kciuki proszę, nadzieja w tych dwóch ostatnich maluchach.
Zielona, trzymaj się! Rozumiem co czujesz bo u nas tez po 16 zapłodnionych jajkach zostały 4 ❄️❄️❄️❄️ I okazało ze tylko jeden jest Ok. Teraz już wiem, że tak po prostu jest i trzeba próbować do skutku! Będzie dobrze! Jeszcze jest nadzieja!Zielona_ lubi tę wiadomość
Endometrioza, mutacja Mthfr
1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
10dpt beta-0 -
AniaaaM wrote:Nowanadzieja dr A B jest ciężko pod tym względem i niestety w takich sytuacjach nie dojdzie się jakie ma zdanie, to samo jest z Luteina i Lutinuis, jednym dziewczyna mówi, że dla Niego nie ma znaczenia czy to czy to, jak chcą przejść na tańsza luteine, natomiast innym, że nie do końca 12 tc Lutinuis, potem przechodzą na luteinę 🤷♀️🤷♀️🤦♀️
OMG🤦♀️🤦♀️, ja już nie będę nic więcej pisać...Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Niby byłam na to gotowa, ale jakoś tak przykro. Trzymajcie kciuki proszę, nadzieja w tych dwóch ostatnich maluchach.
Trzymaj się i pamiętaj,że do szczęścia wystarczy jeden i mam nadzieję,że chociaz jeden z tych dwoch bedzie tym szczesliwym😊Trzymam kciuki ✊✊✊Zielona_, Manis lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Ja tez jestem po puncji pobrano mi 16 komorek z czego 6 mi zamrożono a drugie 6 poddano zapłodnieniu.I w sumie na dzien dzisiejszy jest tylko 3 prawidlowe zarodki z czego poddajemy 2 do badań.Mam nadzieje ze beda zdrowe i beda czekały na mnie...najgorszy to ten czas oczekiwania..powodzenia dziewczyny może ten rok bedzie dla nas szcześliwy...Zielona_, Madzia9106 lubią tę wiadomość
Magda26 -
Lena 87 wrote:Tak jak pisze Nowanadzieja,bardzo ciężki temat.Nam bardzo polecał mrożenie komórek bo twierdzil,ze po co znowu brać duże dawki puregonu i wogole jak można wykorzystać te zamrozone komorki i nic nie wspominał o tym,że po rozmrozeniu mogą byc słabszej jakości więc zamrozilismy.Sama jestem ciekawa czy tak jest.A pytaliscie doktora co On o tym myśli czy faktycznie są słabsze?
Tak ja własnie pytałam czy nie beda gorsze od tych swieżych. To powiedzial ze nie i to nie wpływa pozniej na dalszy wzrost i jakość ja tez zamrazałam bo chyba kolejnej stymulacji bym nie wytrzymała .Magda26 -
Niby byłam na to gotowa, ale jakoś tak przykro. Trzymajcie kciuki proszę, nadzieja w tych dwóch ostatnich maluchach.Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Magda 26 wrote:Hej dziewczyny.
Ja tez jestem po puncji pobrano mi 16 komorek z czego 6 mi zamrożono a drugie 6 poddano zapłodnieniu.I w sumie na dzien dzisiejszy jest tylko 3 prawidlowe zarodki z czego poddajemy 2 do badań.Mam nadzieje ze beda zdrowe i beda czekały na mnie...najgorszy to ten czas oczekiwania..powodzenia dziewczyny może ten rok bedzie dla nas szcześliwy... -
Dzięki dziewczyny, jesteście kochane!
Manis wrote:Trzymam kciuki ❤ ja na pierwszym usg miałam 6 lub 9 jajeczek, także szału nie ma . Myślałam że będzie więcej. No ale cóż, jak będzie dobrze to w przyszłym tygodniu punkcja.Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
Promieniowanie wrote:Hej, dlaczego badasz dwa zarodki, a trzeciego nie?
Magda 26 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
Promieniowanie wrote:Hej, dlaczego badasz dwa zarodki, a trzeciego nie?
Zielona_ lubi tę wiadomość
Magda26 -
Zielona_ wrote:Możliwe, że tak jak ja ze względu na koszty. 2 zarodki to 5 tys, 3 to już 8500Magda26
-
Magda 26 wrote:Czyli tez badałas dwa zarodki...kurde najgorsze sa te koszty ale z drugiej strony mam nadzieje ze nie wazne sa az tak te koszty oby wynik byl pozytywny.A juz mialas wynik badania genetycznego??
tak kochana, dziś dostałam - niestety oba złe... badamy pozostałe dwa i trzymamy kciuki, żeby któryś był ok. Jeśli nie to raczej odpuszczamy, co ma być to będzie. Trzymam kciuki żeby u Ciebie wszystko było pozytywnieMagda 26 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
Zielona_ wrote:tak kochana, dziś dostałam - niestety oba złe... badamy pozostałe dwa i trzymamy kciuki, żeby któryś był ok. Jeśli nie to raczej odpuszczamy, co ma być to będzie. Trzymam kciuki żeby u Ciebie wszystko było pozytywnie
:)ja tez sie boje bo niby tak duzo tych komorek ,pozniej podzielilo sie tez 5 a w sumie zostalo tylko 3 szt.Tez chodzisz do AB??
Zielona_ lubi tę wiadomość
Magda26 -
Magda 26 wrote:Zobaczysz te nastepne dwa beda ok.
:)ja tez sie boje bo niby tak duzo tych komorek ,pozniej podzielilo sie tez 5 a w sumie zostalo tylko 3 szt.Tez chodzisz do AB??
Byle jeden - to już będzie sukces! U mnie pobrali 14 komóre, 9 zapłodnili, 6 sie rozwijało, na końcu zostały 4. No zobaczymy co to będzie.
Ja chodzę do dr KStarania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
21.04.2021 transfer na naturalnym