MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak pisze Nowanadzieja,bardzo ciężki temat.Nam bardzo polecał mrożenie komórek bo twierdzil,ze po co znowu brać duże dawki puregonu i wogole jak można wykorzystać te zamrozone komorki i nic nie wspominał o tym,że po rozmrozeniu mogą byc słabszej jakości więc zamrozilismy.Sama jestem ciekawa czy tak jest.A pytaliscie doktora co On o tym myśli czy faktycznie są słabsze?
-
Nowanadzieja wrote:Szczerze, bardzo ciężki temat, mi dr A. B mówił, żenię poleca mrożenia bo są później gorszej jakość te komórki, nie tylko mi, natomiast są też takie dziewczyny, którym poleca, więc jak z tym jest to nie wiem do dnia dzisiejszego, czy dokyor ma dwie opinie na ten temat czy jak 🤷♀️HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Nowa38 wrote:Powiem tak, może nie powinnam, ale przy drugiej ciąży nie ma już takiej nerwówki i spiny. Wytrwale czekamy
przy pierwszym i drugim podejściu myślałam, że zwariuje tak ten czas wolno płynął. Za pierwszym razem u Ż zrobiłam betę w 7 dpt i wyszła bliska 0, lekarz kazał odstawić leki i tak zrobiłam. Później zaczęłam czytać, że niektóre kliniki każą robić bety dopiero w 14 dpt i za drugim i kolejnym razem czekaliśmy dłużej.
A ja się nie zgodzę. Mam już syna i marzę o tym żeby miał rodzeństwo. Marzę o tym tak samo jak marzyłam o nim i mam nawet wrażenie, że przeżywam to wszystko bardziej niż przy nim, mimo że nawet jeszcze nie doszło do transferu. -
Kaach wrote:Nam też odradzał bo mówił, że koszty mrożenia są podobne do punkcji a świeże są lepsze 🤷🏼♀️. Teraz sama nie wiem co bym zrobiła bo z 6 zostały 2 zdrowe zarodki, a w tej chwili nie mamy już wcale. Nie wiem czy była to dobra decyzja.
Jak pójdę na wizytę to mu powiem,że ma mi oddać 2 tysiące za mrożenie ponieważ nie uprzedził nas,że mrożone są słabsze 😋😜Cytri89 lubi tę wiadomość
-
Lena 87 wrote:Tak jak pisze Nowanadzieja,bardzo ciężki temat.Nam bardzo polecał mrożenie komórek bo twierdzil,ze po co znowu brać duże dawki puregonu i wogole jak można wykorzystać te zamrozone komorki i nic nie wspominał o tym,że po rozmrozeniu mogą byc słabszej jakości więc zamrozilismy.Sama jestem ciekawa czy tak jest.A pytaliscie doktora co On o tym myśli czy faktycznie są słabsze?
Hmm mi się wydaje, że skoro brałaś duże dawki puregonu to może nie było dobrej odpowiedzi organizmu na stymulację ? I przez to dr mówił żeby mrozić bo nie było gwarancji jak pójdzie przy kolejnych próbach ? -
Kamaaa wrote:Hmm mi się wydaje, że skoro brałaś duże dawki puregonu to może nie było dobrej odpowiedzi organizmu na stymulację ? I przez to dr mówił żeby mrozić bo nie było gwarancji jak pójdzie przy kolejnych próbach ?
Ja też brałam duże dawki,ale to jest dobierane do AMH i nie ma nic wspólnego z tym czy mrozić czy nie, moja koleżanka przy PCOS miska mniejsze dawki i też mówił, że nie.Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Brałam 225 i 250 mam około 14 pęcherzyków, dr nie powiedział że są słabsze, to wyczytałam w necie. Pytając AB odpowiedział mi że jeśli będzie 5-6 nadprogramowych to lepiej zamrozić, ale chciałam poznać wasze opinię. Tymbardziej że nie mam już refundacji na leki.
-
Z tym Amh to jest dla mnie zagadka - miałam 1.5 a po roku suplementacji koenzymem Q10 skoczyło mi na 2.5 (badane w tych samych jednostkach ) ... I teraz czy to faktycznie jakośc jajeczek się polepszyła czy to jakoś sztucznie podwyższyły się wyniki? czy o co chodzi 🤷 Mi dr Z powiedzial na 1wizycie (jak miałam te 1.5),że mój problem leży w jajnikach że mam słabe jajeczka i mówił że ostatecznie proponuje KD jakby się nie udało bez owijania w bawelne .... Także miałam mega doła
-
Magnetisme wrote:A ja się nie zgodzę. Mam już syna i marzę o tym żeby miał rodzeństwo. Marzę o tym tak samo jak marzyłam o nim i mam nawet wrażenie, że przeżywam to wszystko bardziej niż przy nim, mimo że nawet jeszcze nie doszło do transferu.
-
Kamaaa wrote:Hmm mi się wydaje, że skoro brałaś duże dawki puregonu to może nie było dobrej odpowiedzi organizmu na stymulację ? I przez to dr mówił żeby mrozić bo nie było gwarancji jak pójdzie przy kolejnych próbach ?
Oczywiście możesz mieć rację ale i tak uważam,że jeśli faktycznie tak jest,że po mrożenie są słabsze to powinien nam o tym powiedziec -
Sysii wrote:Hey,
Mozna wiedziec do ktorego lekarza chodzisz I jaka to witamina B12 zwykla czy metylowana?
Sysii pomyliłam się - metylokobalamine 1000ug Solgara dokładnie. Chodzę do A BEndometrioza, mutacja Mthfr
1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
10dpt beta-0 -
Dziewczyny a pytanie z innej paki, czy MedArt kiedykolwiek starał się o dofinansowanie z Urzędu Miasta na ivf? Będzie nowy program 2021-2024 i zastanawiam się czy Klinika ma szanse, ponieważ znaczenie ma tu procent sukcesu, skuteczność. Strona nie podaje statystyk Np z ubiegłych lat 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 18:23
Endometrioza, mutacja Mthfr
1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
10dpt beta-0 -
Cytri89 wrote:Dziewczyny a pytanie z innej paki, czy MedArt kiedykolwiek starał się o dofinansowanie z Urzędu Miasta na ivf? Będzie nowy program 2021-2024 i zastanawiam się czy Klinika ma szanse, ponieważ znaczenie ma tu procent sukcesu, skuteczność. Strona nie podaje statystyk Np z ubiegłych lat 🤷♀️
Niestety nie, jak kiedyś się pytałam to była odpowiedź, że im się nie chce w to bawić. -
Cytri89 wrote:Dziewczyny a pytanie z innej paki, czy MedArt kiedykolwiek starał się o dofinansowanie z Urzędu Miasta na ivf? Będzie nowy program 2021-2024 i zastanawiam się czy Klinika ma szanse, ponieważ znaczenie ma tu procent sukcesu, skuteczność. Strona nie podaje statystyk Np z ubiegłych lat 🤷♀️13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Madzia9106 wrote:Cześć dziewczyny, mam zapytanie czy któraś z Was mroziła nadprogramowe komórki pobrane podczas punkcji. Jutro mam punkcje, a ze względu na to że to pierwsza procedura mogą zapłodnić tylko 6. Nie wiem co z pozostałymi, czytałam ze komórka z rozmnożenia może nie nadawać się do zapłodnienia później. Wczoraj na wizycie dr B mi powiedział że mam 14 pęcherzyków i jeszczej akieś mniejsze które mogą dobić, i mam przemyśleć temat . Pomożecie? Doradzicie?
Powodzenia jutro😊✊ -
Hejka, jestem po punkcji. Okazało się że AB pobrał 16 komórek, z tego 12 dojrzałych, 6 będą zapładniać, a 6 mrozić. Aż popłakałam się ze szczęścia
teraz oby dalej szło pozytywnie
ściskam.
Cytri89, Magdaa90, Lena 87, Zielona_, Manis, Kaach, Aguś93, Magda 26, Madżka89 lubią tę wiadomość