X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Nowanadzieja,bardzo ciężki temat.Nam bardzo polecał mrożenie komórek bo twierdzil,ze po co znowu brać duże dawki puregonu i wogole jak można wykorzystać te zamrozone komorki i nic nie wspominał o tym,że po rozmrozeniu mogą byc słabszej jakości więc zamrozilismy.Sama jestem ciekawa czy tak jest.A pytaliscie doktora co On o tym myśli czy faktycznie są słabsze?

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił też,że bez sensu znowu robić punkcje i przy tym dodatkowy stres itd.Ale szczerze dziś chyba byśmy nie mrozili bo jeśli chodzi o koszty to wyjdzie pewnie to samo A może faktycznie świeże są lepszej jakości.Badz tu człowieku mądry 🤷‍♀️

• Kaach Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Szczerze, bardzo ciężki temat, mi dr A. B mówił, żenię poleca mrożenia bo są później gorszej jakość te komórki, nie tylko mi, natomiast są też takie dziewczyny, którym poleca, więc jak z tym jest to nie wiem do dnia dzisiejszego, czy dokyor ma dwie opinie na ten temat czy jak 🤷‍♀️
    Nam też odradzał bo mówił, że koszty mrożenia są podobne do punkcji a świeże są lepsze 🤷🏼‍♀️. Teraz sama nie wiem co bym zrobiła bo z 6 zostały 2 zdrowe zarodki, a w tej chwili nie mamy już wcale. Nie wiem czy była to dobra decyzja.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Powiem tak, może nie powinnam, ale przy drugiej ciąży nie ma już takiej nerwówki i spiny. Wytrwale czekamy :) przy pierwszym i drugim podejściu myślałam, że zwariuje tak ten czas wolno płynął. Za pierwszym razem u Ż zrobiłam betę w 7 dpt i wyszła bliska 0, lekarz kazał odstawić leki i tak zrobiłam. Później zaczęłam czytać, że niektóre kliniki każą robić bety dopiero w 14 dpt i za drugim i kolejnym razem czekaliśmy dłużej.

A ja się nie zgodzę. Mam już syna i marzę o tym żeby miał rodzeństwo. Marzę o tym tak samo jak marzyłam o nim i mam nawet wrażenie, że przeżywam to wszystko bardziej niż przy nim, mimo że nawet jeszcze nie doszło do transferu.

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Nam też odradzał bo mówił, że koszty mrożenia są podobne do punkcji a świeże są lepsze 🤷🏼‍♀️. Teraz sama nie wiem co bym zrobiła bo z 6 zostały 2 zdrowe zarodki, a w tej chwili nie mamy już wcale. Nie wiem czy była to dobra decyzja.

Jak pójdę na wizytę to mu powiem,że ma mi oddać 2 tysiące za mrożenie ponieważ nie uprzedził nas,że mrożone są słabsze 😋😜

Cytri89 lubi tę wiadomość

• Kamaaa Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Tak jak pisze Nowanadzieja,bardzo ciężki temat.Nam bardzo polecał mrożenie komórek bo twierdzil,ze po co znowu brać duże dawki puregonu i wogole jak można wykorzystać te zamrozone komorki i nic nie wspominał o tym,że po rozmrozeniu mogą byc słabszej jakości więc zamrozilismy.Sama jestem ciekawa czy tak jest.A pytaliscie doktora co On o tym myśli czy faktycznie są słabsze?

Hmm mi się wydaje, że skoro brałaś duże dawki puregonu to może nie było dobrej odpowiedzi organizmu na stymulację ? I przez to dr mówił żeby mrozić bo nie było gwarancji jak pójdzie przy kolejnych próbach ?

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa wrote:
    Hmm mi się wydaje, że skoro brałaś duże dawki puregonu to może nie było dobrej odpowiedzi organizmu na stymulację ? I przez to dr mówił żeby mrozić bo nie było gwarancji jak pójdzie przy kolejnych próbach ?

Ja też brałam duże dawki,ale to jest dobierane do AMH i nie ma nic wspólnego z tym czy mrozić czy nie, moja koleżanka przy PCOS miska mniejsze dawki i też mówił, że nie.

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • Madzia9106 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam 225 i 250 mam około 14 pęcherzyków, dr nie powiedział że są słabsze, to wyczytałam w necie. Pytając AB odpowiedział mi że jeśli będzie 5-6 nadprogramowych to lepiej zamrozić, ale chciałam poznać wasze opinię. Tymbardziej że nie mam już refundacji na leki.

• Kamaaa Znajoma

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Amh to jest dla mnie zagadka - miałam 1.5 a po roku suplementacji koenzymem Q10 skoczyło mi na 2.5 (badane w tych samych jednostkach ) ... I teraz czy to faktycznie jakośc jajeczek się polepszyła czy to jakoś sztucznie podwyższyły się wyniki? czy o co chodzi 🤷 Mi dr Z powiedzial na 1wizycie (jak miałam te 1.5),że mój problem leży w jajnikach że mam słabe jajeczka i mówił że ostatecznie proponuje KD jakby się nie udało bez owijania w bawelne .... Także miałam mega doła :/

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetisme wrote:
    A ja się nie zgodzę. Mam już syna i marzę o tym żeby miał rodzeństwo. Marzę o tym tak samo jak marzyłam o nim i mam nawet wrażenie, że przeżywam to wszystko bardziej niż przy nim, mimo że nawet jeszcze nie doszło do transferu.
    No ja napisałam jak jest u mnie :)

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa wrote:

Oczywiście możesz mieć rację ale i tak uważam,że jeśli faktycznie tak jest,że po mrożenie są słabsze to powinien nam o tym powiedziec

• Cytri89 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysii wrote:
    Hey,

Mozna wiedziec do ktorego lekarza chodzisz I jaka to witamina B12 zwykla czy metylowana?

Sysii pomyliłam się - metylokobalamine 1000ug Solgara dokładnie. Chodzę do A B

Endometrioza, mutacja Mthfr

1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
    10dpt beta-0
  • Cytri89 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pytanie z innej paki, czy MedArt kiedykolwiek starał się o dofinansowanie z Urzędu Miasta na ivf? Będzie nowy program 2021-2024 i zastanawiam się czy Klinika ma szanse, ponieważ znaczenie ma tu procent sukcesu, skuteczność. Strona nie podaje statystyk Np z ubiegłych lat 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 18:23

Endometrioza, mutacja Mthfr

1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
    10dpt beta-0
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytri89 wrote:
    Dziewczyny a pytanie z innej paki, czy MedArt kiedykolwiek starał się o dofinansowanie z Urzędu Miasta na ivf? Będzie nowy program 2021-2024 i zastanawiam się czy Klinika ma szanse, ponieważ znaczenie ma tu procent sukcesu, skuteczność. Strona nie podaje statystyk Np z ubiegłych lat 🤷‍♀️

Niestety nie, jak kiedyś się pytałam to była odpowiedź, że im się nie chce w to bawić.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytri89 wrote:
    Medart to prywatna klinika wiec na pewno nie.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia9106 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam zapytanie czy któraś z Was mroziła nadprogramowe komórki pobrane podczas punkcji. Jutro mam punkcje, a ze względu na to że to pierwsza procedura mogą zapłodnić tylko 6. Nie wiem co z pozostałymi, czytałam ze komórka z rozmnożenia może nie nadawać się do zapłodnienia później. Wczoraj na wizycie dr B mi powiedział że mam 14 pęcherzyków i jeszczej akieś mniejsze które mogą dobić, i mam przemyśleć temat . Pomożecie? Doradzicie?

Powodzenia jutro😊✊

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Medart to prywatna klinika wiec na pewno nie.

Akurat to, że są prywatna klinika nie ma znaczenia

• Sysii Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytri89 wrote:
    Sysii pomyliłam się - metylokobalamine 1000ug Solgara dokładnie. Chodzę do A B

Dziekuje za odpowiedz:)

Cytri89 lubi tę wiadomość

:)
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wczorajszej wizycie usg miałam chyba 9 pęcherzyków. Z czego jak powiedziała dr.K 6 myśli że będzie ok . To szału nie mam w porównaniu do niektórych z Was , . Ale może to wystarczy 😁

• Madzia9106 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, jestem po punkcji. Okazało się że AB pobrał 16 komórek, z tego 12 dojrzałych, 6 będą zapładniać, a 6 mrozić. Aż popłakałam się ze szczęścia :) teraz oby dalej szło pozytywnie :) ściskam.

Cytri89, Magdaa90, Lena 87, Zielona_, Manis, Kaach, Aguś93, Magda 26, Madżka89 lubią tę wiadomość

‹‹ 2545 2546 2547 2548 2549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ