MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam problem. Kurcze dziś do południa dostałam plamienie jestem 6 tc. I oczywiście pierwsza myśl że juz nic z tego nie będzie. Pierwszy transfer tyle leków a wizytę dopiero mam w piątek napisałam lekarzowi ale pewnie stwierdzi że bez badania nic mi nie powie. Oczywiście jestem obstawione lekami ze wszystkich możliwych stron i myślę że to może po tym clexanie tak się zrobiło. Może która miala z was podobnie??
Magda26 -
Magda 26 wrote:Dziewczyny mam problem. Kurcze dziś do południa dostałam plamienie jestem 6 tc. I oczywiście pierwsza myśl że juz nic z tego nie będzie. Pierwszy transfer tyle leków a wizytę dopiero mam w piątek napisałam lekarzowi ale pewnie stwierdzi że bez badania nic mi nie powie. Oczywiście jestem obstawione lekami ze wszystkich możliwych stron i myślę że to może po tym clexanie tak się zrobiło. Może która miala z was podobnie??
Magda 26, Manis, Kora88 lubią tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Magda 26 wrote:Dziewczyny mam problem. Kurcze dziś do południa dostałam plamienie jestem 6 tc. I oczywiście pierwsza myśl że juz nic z tego nie będzie. Pierwszy transfer tyle leków a wizytę dopiero mam w piątek napisałam lekarzowi ale pewnie stwierdzi że bez badania nic mi nie powie. Oczywiście jestem obstawione lekami ze wszystkich możliwych stron i myślę że to może po tym clexanie tak się zrobiło. Może która miala z was podobnie??
A bierzesz może jakieś leki dopochwowe?
Ja też miałam takie plamienia że 2, 3 razy, na pewno jakoś 7 tydzień ,10 tydzień ....i myślę że było to podrażnienie aplikatorem od dopochwowego lutinusa...poza tym czytałam też ,że to mogą być plamienia związane ze zmianami hormonalnymi....generalnie dr K powiedziała mi ,że do 15,16 tygodnia gdyby coś się działo ,to na pewno nie jechać na IP bo oni nic innego,niż ja sama sobie w domu zapodac nie mogą ...dr w razie czego zaleciła nospe max,relanium i leżeć ...poza tym też warto brać magnez (ja mam magneb6) na ewentualne skurcze.
Trzymam kciuki✊✊✊Magda 26 lubi tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyn, jak tam u Was ten tydzień? Szykuje się jakieś testowanie?
Magdaa90, jak sie czujesz kochana? Powtarzałaś wczoraj betę?
U mnie dziś początek nowego cyklu, w tym miesiącu próbujemy z Panią dr na naturalnym, bo ani estrofem + divigel, ani puregon na moje endo nie działają... macie jakieś "domowe" rady na słabe endo?Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
Zielona_ wrote:Hej dziewczyn, jak tam u Was ten tydzień? Szykuje się jakieś testowanie?
U mnie dziś początek nowego cyklu, w tym miesiącu próbujemy z Panią dr na naturalnym, bo ani estrofem + divigel, ani puregon na moje endo nie działają... macie jakieś "domowe" rady na słabe endo?Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Manis wrote:Hej, ja też początek cyklu i startujemy z ocenami cyklu od czwartku. Jeszcze nie wiem co i jak . A ile razy byłaś na wizycie na ocenie cyklu ? Kiedyś tu wyczytałam że suszone morele i czerwone wino na poprawę Endo 😁🤣 więc nic tylko się napić 🤪
Też mam początek cyklu 😁 w czwartek wizyta jestem na Puregonie i Gonapeptyl szykuje się do pobrania komórek ale zobaczymy co pojutrze powie doktor K 😉Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Ja tez zaczynam od początku przygotowania do ivf, tzn teraz tabletki antykoncepcyjne, za tydzień we wtorek wizyta i okaże się co dalej, czy możemy zaczynać stymulację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 17:16
Zielona_, Paolita lubią tę wiadomość
-
Manis, Paolita, ale się zsynchronizowałyśmy
Morele suszone mam, wino kupione, to tylko znaczy, że trzeba otwierać i niechaj endo rośnie pięknie!
Wiesz co ja miałam zazwyczaj w 3dc, pozniej zalezy 9dc albo 11dc jakos tak, przy puregonie byłam już w 9dc bo tak mi szybko hormony skoczyły i od kolejnego dnia już brałam duphaston. Także myślę, że na pewno będziesz musiała robić na bieżąco badania krwi i koło 9 dnia cyklu kolejna wizyta. Zależy pewnie też jakie masz długie
Paolita - to dokładnie tak jak ja miałam też puregon + gonapeptyl, mimo małych dawek u mnie niestety hiperkaale szybko minęło.
Martucha to trzymamy kciuki żeby można ruszać ze stymulacjąPromieniowanie, Manis, Paolita, Martucha29 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
nick nieaktualnyZielona_ wrote:Hej dziewczyn, jak tam u Was ten tydzień? Szykuje się jakieś testowanie?
U mnie dziś początek nowego cyklu, w tym miesiącu próbujemy z Panią dr na naturalnym, bo ani estrofem + divigel, ani puregon na moje endo nie działają... macie jakieś "domowe" rady na słabe endo?
Właśnie słyszałam ze orzechy brazylijskie , czerwone wino tylko jakiś konkretny szczep, suszone morele, ogólnie wszystko co zawiera cynk i selen, umiarkowany ruch tez jest wskazany żeby macica była ukrwiona, trzymam kciuki aby w tym cyklu udało się podjeść ✊🏼✊🏼✊🏼
Tak powtarzałam i rośnie na szczęście wczoraj 12dpt była 807 🤗🥰
Kora88, Karo84, Aguś93, Manis, Kaach, Paolita, Lena 87, Pantera13, Nowa38 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielona_ wrote:Hej dziewczyn, jak tam u Was ten tydzień? Szykuje się jakieś testowanie?
U mnie dziś początek nowego cyklu, w tym miesiącu próbujemy z Panią dr na naturalnym, bo ani estrofem + divigel, ani puregon na moje endo nie działają... macie jakieś "domowe" rady na słabe endo?
Ja w czwartek transfer ❄
U mnie słabo estradiol rósł albo wariował wysoko, więc teraz estrofem 2mg 3x1 doustnie i estofem 1mg 1x1/2 dopochwowo i lenzetto 2x1 i w końcu wyniki idealne i ze spokojem podchodzę do 3 próbyManis, Paolita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManis wrote:Hej, ja też początek cyklu i startujemy z ocenami cyklu od czwartku. Jeszcze nie wiem co i jak . A ile razy byłaś na wizycie na ocenie cyklu ? Kiedyś tu wyczytałam że suszone morele i czerwone wino na poprawę Endo 😁🤣 więc nic tylko się napić 🤪
Manis, Zielona_ lubią tę wiadomość
-
Karo84 wrote:Ja w czwartek transfer ❄
U mnie słabo estradiol rósł albo wariował wysoko, więc teraz estrofem 2mg 3x1 doustnie i estofem 1mg 1x1/2 dopochwowo i lenzetto 2x1 i w końcu wyniki idealne i ze spokojem podchodzę do 3 próby
Powodzenia i trzymam kciuki. Ja jutro jeszcze usg i w piątek transfer 🙈Manis lubi tę wiadomość
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa