X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Kurcze dziś do południa dostałam plamienie jestem 6 tc. I oczywiście pierwsza myśl że juz nic z tego nie będzie. Pierwszy transfer tyle leków a wizytę dopiero mam w piątek napisałam lekarzowi ale pewnie stwierdzi że bez badania nic mi nie powie. Oczywiście jestem obstawione lekami ze wszystkich możliwych stron i myślę że to może po tym clexanie tak się zrobiło. Może która miala z was podobnie??

Magda26
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka jest nazwa tabletek na nudności? Kiedyś była tu o nich mowa ale nie mogę znaleźć.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Dziewczyny mam problem. Kurcze dziś do południa dostałam plamienie jestem 6 tc. I oczywiście pierwsza myśl że juz nic z tego nie będzie. Pierwszy transfer tyle leków a wizytę dopiero mam w piątek napisałam lekarzowi ale pewnie stwierdzi że bez badania nic mi nie powie. Oczywiście jestem obstawione lekami ze wszystkich możliwych stron i myślę że to może po tym clexanie tak się zrobiło. Może która miala z was podobnie??
    Ja tak miałam. Byłam na wizycie u AB serduszkowej i dostałam brązowego plamienia. AB zwiększył mi prolutex do 2x1 i duphaston chyba 3x2. Przeszło i jak widać zaraz rodzę ;*. Może być to implantacyjne albo w okolicy miesiączki tez się pojawi. Jak to brązowe to bez stresu :*.

Magda 26, Manis, Kora88 lubią tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Megu Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wygląda teraz wizyta przed invitro. Trzeba przyjść razem?

• Mikka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megu wrote:
    Dziewczyny, jak wygląda teraz wizyta przed invitro. Trzeba przyjść razem?

Nie trzeba a wręcz chyba nawet nie można razem :)

Zielona_, Megu lubią tę wiadomość

• Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dziewczyny, jaka jest nazwa tabletek na nudności? Kiedyś była tu o nich mowa ale nie mogę znaleźć.
    Imbirex -tabletki

Nowa38 lubi tę wiadomość

Magda26
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:

A bierzesz może jakieś leki dopochwowe?
    Ja też miałam takie plamienia że 2, 3 razy, na pewno jakoś 7 tydzień ,10 tydzień ....i myślę że było to podrażnienie aplikatorem od dopochwowego lutinusa...poza tym czytałam też ,że to mogą być plamienia związane ze zmianami hormonalnymi....generalnie dr K powiedziała mi ,że do 15,16 tygodnia gdyby coś się działo ,to na pewno nie jechać na IP bo oni nic innego,niż ja sama sobie w domu zapodac nie mogą ...dr w razie czego zaleciła nospe max,relanium i leżeć ...poza tym też warto brać magnez (ja mam magneb6) na ewentualne skurcze.
    Trzymam kciuki✊✊✊

Magda 26 lubi tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    vomitusheel - ja to polecam

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyn, jak tam u Was ten tydzień? Szykuje się jakieś testowanie? :)

Magdaa90, jak sie czujesz kochana? Powtarzałaś wczoraj betę?

U mnie dziś początek nowego cyklu, w tym miesiącu próbujemy z Panią dr na naturalnym, bo ani estrofem + divigel, ani puregon na moje endo nie działają... macie jakieś "domowe" rady na słabe endo? :(

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Promieniowanie Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś Międzynarodowy Dzień Kobiet w ciąży. Ciąży i zdrowych narodzin, Wam i sobie życzę. :-)

Kamaaa, Paolita, Zielona_, Magdaa90, Figasmakiem, Kora88, Marysia089, Panna Migotka, Lili❤️, Lena 87, Pantera13 lubią tę wiadomość

• Manis Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:

U mnie dziś początek nowego cyklu, w tym miesiącu próbujemy z Panią dr na naturalnym, bo ani estrofem + divigel, ani puregon na moje endo nie działają... macie jakieś "domowe" rady na słabe endo? :(
    Hej, ja też początek cyklu i startujemy z ocenami cyklu od czwartku. Jeszcze nie wiem co i jak . A ile razy byłaś na wizycie na ocenie cyklu ? Kiedyś tu wyczytałam że suszone morele i czerwone wino na poprawę Endo 😁🤣 więc nic tylko się napić 🤪

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Hej, ja też początek cyklu i startujemy z ocenami cyklu od czwartku. Jeszcze nie wiem co i jak . A ile razy byłaś na wizycie na ocenie cyklu ? Kiedyś tu wyczytałam że suszone morele i czerwone wino na poprawę Endo 😁🤣 więc nic tylko się napić 🤪

Też mam początek cyklu 😁 w czwartek wizyta jestem na Puregonie i Gonapeptyl szykuje się do pobrania komórek ale zobaczymy co pojutrze powie doktor K 😉

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczynam od początku przygotowania do ivf, tzn teraz tabletki antykoncepcyjne, za tydzień we wtorek wizyta i okaże się co dalej, czy możemy zaczynać stymulację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 17:16

Zielona_, Paolita lubią tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis, Paolita, ale się zsynchronizowałyśmy :D

Morele suszone mam, wino kupione, to tylko znaczy, że trzeba otwierać i niechaj endo rośnie pięknie!
    Wiesz co ja miałam zazwyczaj w 3dc, pozniej zalezy 9dc albo 11dc jakos tak, przy puregonie byłam już w 9dc bo tak mi szybko hormony skoczyły i od kolejnego dnia już brałam duphaston. Także myślę, że na pewno będziesz musiała robić na bieżąco badania krwi i koło 9 dnia cyklu kolejna wizyta. Zależy pewnie też jakie masz długie :)

Paolita - to dokładnie tak jak ja miałam też puregon + gonapeptyl, mimo małych dawek u mnie niestety hiperka :/ ale szybko minęło.
    Martucha to trzymamy kciuki żeby można ruszać ze stymulacją :)

Promieniowanie, Manis, Paolita, Martucha29 lubią tę wiadomość

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:

Właśnie słyszałam ze orzechy brazylijskie , czerwone wino tylko jakiś konkretny szczep, suszone morele, ogólnie wszystko co zawiera cynk i selen, umiarkowany ruch tez jest wskazany żeby macica była ukrwiona, trzymam kciuki aby w tym cyklu udało się podjeść ✊🏼✊🏼✊🏼

Tak powtarzałam i rośnie na szczęście wczoraj 12dpt była 807 🤗🥰

Kora88, Karo84, Aguś93, Manis, Kaach, Paolita, Lena 87, Pantera13, Nowa38 lubią tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinot Noir czerwone, tak tu dziewczyny kiedyś pisały :)

Magdaa90, Manis lubią tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Promieniowanie Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam wizyty w 3 dniu cyklu. To moja pierwsza wizyta do in vitro. Potem jak będą ulokowane kolejne wizyty? Chodzi o przygotowanie się do tego tak mniej wiecej, w pracy. Wiadomo dojazdy itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:

Ja w czwartek transfer ❄

U mnie słabo estradiol rósł albo wariował wysoko, więc teraz estrofem 2mg 3x1 doustnie i estofem 1mg 1x1/2 dopochwowo i lenzetto 2x1 i w końcu wyniki idealne i ze spokojem podchodzę do 3 próby

Manis, Paolita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Orzechy brazylijskie i wino pinot noir 😁

Manis, Zielona_ lubią tę wiadomość

• miczelina Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Ja w czwartek transfer ❄

U mnie słabo estradiol rósł albo wariował wysoko, więc teraz estrofem 2mg 3x1 doustnie i estofem 1mg 1x1/2 dopochwowo i lenzetto 2x1 i w końcu wyniki idealne i ze spokojem podchodzę do 3 próby

Powodzenia i trzymam kciuki. Ja jutro jeszcze usg i w piątek transfer 🙈

Manis lubi tę wiadomość

luty 2016 :( cb
    luty 2017 :( cb
    sierpień 2017 :( cb
    sierpień 2018 :( cb
    wrzesień 2020 :( cp - usunięty prawy jajowód

Grudzień 2021 zaczynamy IVF
    27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
    7dpt - beta 0.6 ;(

Endometrium polipowate
    Mutacja pai-1 4g heterozygota
    od lutego 2020 - dieta bezglutenowa
‹‹ 2577 2578 2579 2580 2581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ