X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Kurcze dziś do południa dostałam plamienie jestem 6 tc. I oczywiście pierwsza myśl że juz nic z tego nie będzie. Pierwszy transfer tyle leków a wizytę dopiero mam w piątek napisałam lekarzowi ale pewnie stwierdzi że bez badania nic mi nie powie. Oczywiście jestem obstawione lekami ze wszystkich możliwych stron i myślę że to może po tym clexanie tak się zrobiło. Może która miala z was podobnie??

Magda26
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka jest nazwa tabletek na nudności? Kiedyś była tu o nich mowa ale nie mogę znaleźć.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:
    Dziewczyny mam problem. Kurcze dziś do południa dostałam plamienie jestem 6 tc. I oczywiście pierwsza myśl że juz nic z tego nie będzie. Pierwszy transfer tyle leków a wizytę dopiero mam w piątek napisałam lekarzowi ale pewnie stwierdzi że bez badania nic mi nie powie. Oczywiście jestem obstawione lekami ze wszystkich możliwych stron i myślę że to może po tym clexanie tak się zrobiło. Może która miala z was podobnie??
    Ja tak miałam. Byłam na wizycie u AB serduszkowej i dostałam brązowego plamienia. AB zwiększył mi prolutex do 2x1 i duphaston chyba 3x2. Przeszło i jak widać zaraz rodzę ;*. Może być to implantacyjne albo w okolicy miesiączki tez się pojawi. Jak to brązowe to bez stresu :*.

Magda 26, Manis, Kora88 lubią tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Megu Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wygląda teraz wizyta przed invitro. Trzeba przyjść razem?

• Mikka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megu wrote:
    Dziewczyny, jak wygląda teraz wizyta przed invitro. Trzeba przyjść razem?

Nie trzeba a wręcz chyba nawet nie można razem :)

Zielona_, Megu lubią tę wiadomość

• Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Dziewczyny, jaka jest nazwa tabletek na nudności? Kiedyś była tu o nich mowa ale nie mogę znaleźć.
    Imbirex -tabletki

Nowa38 lubi tę wiadomość

Magda26
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 26 wrote:

A bierzesz może jakieś leki dopochwowe?
    Ja też miałam takie plamienia że 2, 3 razy, na pewno jakoś 7 tydzień ,10 tydzień ....i myślę że było to podrażnienie aplikatorem od dopochwowego lutinusa...poza tym czytałam też ,że to mogą być plamienia związane ze zmianami hormonalnymi....generalnie dr K powiedziała mi ,że do 15,16 tygodnia gdyby coś się działo ,to na pewno nie jechać na IP bo oni nic innego,niż ja sama sobie w domu zapodac nie mogą ...dr w razie czego zaleciła nospe max,relanium i leżeć ...poza tym też warto brać magnez (ja mam magneb6) na ewentualne skurcze.
    Trzymam kciuki✊✊✊

Magda 26 lubi tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    vomitusheel - ja to polecam

Nowa38 lubi tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyn, jak tam u Was ten tydzień? Szykuje się jakieś testowanie? :)

Magdaa90, jak sie czujesz kochana? Powtarzałaś wczoraj betę?

U mnie dziś początek nowego cyklu, w tym miesiącu próbujemy z Panią dr na naturalnym, bo ani estrofem + divigel, ani puregon na moje endo nie działają... macie jakieś "domowe" rady na słabe endo? :(

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Promieniowanie Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś Międzynarodowy Dzień Kobiet w ciąży. Ciąży i zdrowych narodzin, Wam i sobie życzę. :-)

Kamaaa, Paolita, Zielona_, Magdaa90, Figasmakiem, Kora88, Marysia089, Panna Migotka, Lili❤️, Lena 87, Pantera13 lubią tę wiadomość

• Manis Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:

U mnie dziś początek nowego cyklu, w tym miesiącu próbujemy z Panią dr na naturalnym, bo ani estrofem + divigel, ani puregon na moje endo nie działają... macie jakieś "domowe" rady na słabe endo? :(
    Hej, ja też początek cyklu i startujemy z ocenami cyklu od czwartku. Jeszcze nie wiem co i jak . A ile razy byłaś na wizycie na ocenie cyklu ? Kiedyś tu wyczytałam że suszone morele i czerwone wino na poprawę Endo 😁🤣 więc nic tylko się napić 🤪

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Hej, ja też początek cyklu i startujemy z ocenami cyklu od czwartku. Jeszcze nie wiem co i jak . A ile razy byłaś na wizycie na ocenie cyklu ? Kiedyś tu wyczytałam że suszone morele i czerwone wino na poprawę Endo 😁🤣 więc nic tylko się napić 🤪

Też mam początek cyklu 😁 w czwartek wizyta jestem na Puregonie i Gonapeptyl szykuje się do pobrania komórek ale zobaczymy co pojutrze powie doktor K 😉

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczynam od początku przygotowania do ivf, tzn teraz tabletki antykoncepcyjne, za tydzień we wtorek wizyta i okaże się co dalej, czy możemy zaczynać stymulację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 17:16

Zielona_, Paolita lubią tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis, Paolita, ale się zsynchronizowałyśmy :D

Morele suszone mam, wino kupione, to tylko znaczy, że trzeba otwierać i niechaj endo rośnie pięknie!
    Wiesz co ja miałam zazwyczaj w 3dc, pozniej zalezy 9dc albo 11dc jakos tak, przy puregonie byłam już w 9dc bo tak mi szybko hormony skoczyły i od kolejnego dnia już brałam duphaston. Także myślę, że na pewno będziesz musiała robić na bieżąco badania krwi i koło 9 dnia cyklu kolejna wizyta. Zależy pewnie też jakie masz długie :)

Paolita - to dokładnie tak jak ja miałam też puregon + gonapeptyl, mimo małych dawek u mnie niestety hiperka :/ ale szybko minęło.
    Martucha to trzymamy kciuki żeby można ruszać ze stymulacją :)

Promieniowanie, Manis, Paolita, Martucha29 lubią tę wiadomość

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:

Właśnie słyszałam ze orzechy brazylijskie , czerwone wino tylko jakiś konkretny szczep, suszone morele, ogólnie wszystko co zawiera cynk i selen, umiarkowany ruch tez jest wskazany żeby macica była ukrwiona, trzymam kciuki aby w tym cyklu udało się podjeść ✊🏼✊🏼✊🏼

Tak powtarzałam i rośnie na szczęście wczoraj 12dpt była 807 🤗🥰

Kora88, Karo84, Aguś93, Manis, Kaach, Paolita, Lena 87, Pantera13, Nowa38 lubią tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinot Noir czerwone, tak tu dziewczyny kiedyś pisały :)

Magdaa90, Manis lubią tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Promieniowanie Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam wizyty w 3 dniu cyklu. To moja pierwsza wizyta do in vitro. Potem jak będą ulokowane kolejne wizyty? Chodzi o przygotowanie się do tego tak mniej wiecej, w pracy. Wiadomo dojazdy itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:

Ja w czwartek transfer ❄

U mnie słabo estradiol rósł albo wariował wysoko, więc teraz estrofem 2mg 3x1 doustnie i estofem 1mg 1x1/2 dopochwowo i lenzetto 2x1 i w końcu wyniki idealne i ze spokojem podchodzę do 3 próby

Manis, Paolita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Orzechy brazylijskie i wino pinot noir 😁

Manis, Zielona_ lubią tę wiadomość

• miczelina Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Ja w czwartek transfer ❄

U mnie słabo estradiol rósł albo wariował wysoko, więc teraz estrofem 2mg 3x1 doustnie i estofem 1mg 1x1/2 dopochwowo i lenzetto 2x1 i w końcu wyniki idealne i ze spokojem podchodzę do 3 próby

Powodzenia i trzymam kciuki. Ja jutro jeszcze usg i w piątek transfer 🙈

Manis lubi tę wiadomość

luty 2016 :( cb
    luty 2017 :( cb
    sierpień 2017 :( cb
    sierpień 2018 :( cb
    wrzesień 2020 :( cp - usunięty prawy jajowód

Grudzień 2021 zaczynamy IVF
    27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
    7dpt - beta 0.6 ;(

Endometrium polipowate
    Mutacja pai-1 4g heterozygota
    od lutego 2020 - dieta bezglutenowa
‹‹ 2577 2578 2579 2580 2581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ