MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielona_ wrote:Hej dziewczyn, jak tam u Was ten tydzień? Szykuje się jakieś testowanie?
Magdaa90, jak sie czujesz kochana? Powtarzałaś wczoraj betę?
U mnie dziś początek nowego cyklu, w tym miesiącu próbujemy z Panią dr na naturalnym, bo ani estrofem + divigel, ani puregon na moje endo nie działają... macie jakieś "domowe" rady na słabe endo?
Jutro jeszcze wizyta i jeśli wszystko będzie ok, to w piątek transfer. Tym razem jestem na cyklu naturalnym. Ale patrząc na to jakie znowu mam ilości tabletek i zastrzyki to wątpię w jego naturalność 🤣Zielona_ lubi tę wiadomość
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Zielona_ wrote:Manis, Paolita, ale się zsynchronizowałyśmy
Morele suszone mam, wino kupione, to tylko znaczy, że trzeba otwierać i niechaj endo rośnie pięknie!
Wiesz co ja miałam zazwyczaj w 3dc, pozniej zalezy 9dc albo 11dc jakos tak, przy puregonie byłam już w 9dc bo tak mi szybko hormony skoczyły i od kolejnego dnia już brałam duphaston. Także myślę, że na pewno będziesz musiała robić na bieżąco badania krwi i koło 9 dnia cyklu kolejna wizyta. Zależy pewnie też jakie masz długie
Paolita - to dokładnie tak jak ja miałam też puregon + gonapeptyl, mimo małych dawek u mnie niestety hiperkaale szybko minęło.
Martucha to trzymamy kciuki żeby można ruszać ze stymulacją
W czwartek się okaże co dalej 😝🤭 -
Promieniowanie wrote:Zaczynam wizyty w 3 dniu cyklu. To moja pierwsza wizyta do in vitro. Potem jak będą ulokowane kolejne wizyty? Chodzi o przygotowanie się do tego tak mniej wiecej, w pracy. Wiadomo dojazdy itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 22:27
Panna Migotka, Promieniowanie, Paolita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kora88 wrote:To chyba zależy od protokołu i sytuacji. Ja pierwszą wizytę miałam chyba w grudniu, a transfer w sierpniu. Najpierw była dieta oczyszczająca z glutenu, dodatkowe badania itp., tak się jakoś toczyło, a nie wydłużyliśmy. Punkcja w lipcu. Co do pracy, ja akurat brałam zwykle UW bo mam kawałek do Poz. Trzymam ✊🏻
A tak z innej beczki, dieta oczyszczająca z glutenu to tak sama z siebie czy masz nietolerancję czy się źle czułaś? Zastanawiam się nad zmianą mleka na bez laktozy. Odstawiłas słodycze? Myślę o tym, ale trudne to jest. -
Promieniowanie wrote:A tak z innej beczki, dieta oczyszczająca z glutenu to tak sama z siebie czy masz nietolerancję czy się źle czułaś? Zastanawiam się nad zmianą mleka na bez laktozy. Odstawiłas słodycze? Myślę o tym, ale trudne to jest.
Dieta bez glutenu, warzyw psiankowatych, mleko i jego pochodne też odstawione (to już nawet wcześniej) i nie jadłam mięsa. Podjadam mięso w ciąży, bo czuje czasem że muszę i się nie wzbraniam w tym okresie.
Zalecenie od lekarza: dieta BG, bez psiankowatych, bez mleka. Reszta to mój wybór.
Jest czasem bardzo ciężko, ale da się przyzwyczaić.Pantera13 lubi tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Mam hashimoto, ogólnie źle się czułam, ale nie byłam pewna czy to to.
Dieta bez glutenu, warzyw psiankowatych, mleko i jego pochodne też odstawione (to już nawet wcześniej) i nie jadłam mięsa. Podjadam mięso w ciąży, bo czuje czasem że muszę i się nie wzbraniam w tym okresie.
Zalecenie od lekarza: dieta BG, bez psiankowatych, bez mleka. Reszta to mój wybór.
Jest czasem bardzo ciężko, ale da się przyzwyczaić.
Czuć determinację. Brawo!Kora88 lubi tę wiadomość
-
Lena 87 wrote:Z 9 zamrożonych komórek 4 zaplodnimy się prawidłowo niestety dziś w czwartym dniu dostaliśmy informację,że wszystkie się zatrzymały 😔nie mamy nic😣jestem załamana 😭
Ściskam Cię wirtualnie!Endometrioza, mutacja Mthfr
1 ivf (❄️❄️❄️❄️, po PGS ❄️)
10dpt beta-0 -
Lena87, strasznie mi przykro, ściskam Cię mocno!Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
Lena 87 wrote:Z 9 zamrożonych komórek 4 zaplodnimy się prawidłowo niestety dziś w czwartym dniu dostaliśmy informację,że wszystkie się zatrzymały 😔nie mamy nic😣jestem załamana 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 21:59
-
Przykro mi. Wiem, że każda z Nas wiąże duże nadzieje. A to boli. Pozdrawiam Cię serdecznie.