X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, jestescie super wsparciem. Nie mam gdzie jutro zrobic bety. Rano sikacz oraz w srode i jade do polskiej kliniki, opcja 6 funtow 2 dni lub 20 funtow sroda pozny wieczor. Rzeczywiscie cienko to wyglada. Plamienie bylo 6dpt rano malo brazowe. Osiwieje zupelnie bo ciagle mam nadzieje. Czy spotkalyscie przypadek, ze tak niska beta skoczyla czy raczej nie powinnam sie ludzic?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a H oznacza high czyli wyzszy od normy. Tak ulatwiaja odczyt, u nas tlustym drukiem lub wykrzyknik przy wyniku.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale na papierach z transferu wyraźnie napisane 10 dni :D
    Kochana bierz progesteron i powtórz. Dobrze to nie wygląda ale może jednak zdarzy się cud i tego Ci życzę

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Alberta ;( czyli coś się zadziało, ale jednak biochemiczna ;/ kurde, no co tu sie dzieje na tym naszym forum?! Na głównym taki wysyp ciąż a tu taka dupa! Mała w tobie nadzieja!

ja własnie też mam takie spostrzeżenia że na nasz wątek ten wiosenny bociek jeszcze nie doleciał, Mała weź ty go nam tu sprowadź !

Alberta- Twoja cierpliwość jest dziś wystawiona na podwójną próbę... wspieram mocno <3

bv5tg9v.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta niska ta beta no chyba ze w UK oni to podają w jakiś innych jednostkach. Skoro jeżdżą po lewej stronie, mają mile zamiast km to wcale by mnie nie zdziwiło ze i betę inaczej podają ;)
    A tak powaznie to trzymaj się dzielnie bo wyobrazam sobie ze to czekanie bardzo Cię teraz stresuje. Daj znać jak wyjdzie jutro sikaniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 22:29

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,4

mam wyniki na tę nieszczęsną celiakię ale nie potrafię ich rozgryźć (tradycyjnie czekam na odzew Pani dr) ale może któraś z Was jak je interpretować?

HLA-DQA1*05 (łańcuch alfa HLA-DQ2) Wykryto

HLA -DQB1*02 (łańcuch beta HLA-DQ2) Nie wykryto

HLA-DQA1*03 (łańcuch alfa HLA-DQ8) Nie wykryto

HLA-DQB1*0302 (łańcuch beta HLA-DQ8) Nie wykryto

Nie wykryto heterodimera (łańcuch alfa i beta) HLA DQ2 (HLA-DQ2.5). Nie wykryto

heterodimera (łańcuch alfa i beta) HLA DQ8.

bv5tg9v.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Lena a tę pierzgę jak pijesz? Bo ja czytałam, że ona najlepiej się przyswaja z miodem więc wieczorem zalewam pierzgę letnią wodą, dodaję miód i zostawiam do rana i piję na czczo. Generalnie dzięki miodowi ze smakiem nie mam problemu, ale z konsystencją tej namoczonej pierzgi :D Mój organizm nie cierpi tego typu rozmoczonych rzeczy, dlatego też nie jem na przykład płatków z mlekiem :)

Zalewam 2 łyżeczki woda na noc i rano wypijam. (ktoś tu tak radził ). Nie piłam na czczo, to ma znaczenie ? Miodu też nie dodawałam. Może byłaby lepsza. :P

Dziękuję za porady z badaniami i witaminą D. :)

• AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta no beta nie zachwyca jeśli być szczerym ale czekamy na powtórkę i mocno zaciskam kciuki aby była wysoka.

Lady właśnie tez myślałam że już się rozpakowalas ;) a ty jeszcze blokujesz brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 23:38

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja piję 2 łyżki, bo gdzieś czytałam, że dzienna dawka to 30-40 g plus łyżka miodu :) o tym na czczo też gdzieś czytałam, ale pewnie aż takiego znaczenia to nie ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Dziewczyny,4

mam wyniki na tę nieszczęsną celiakię ale nie potrafię ich rozgryźć (tradycyjnie czekam na odzew Pani dr) ale może któraś z Was jak je interpretować?

I co? Dostałaś odp od dr? Będzie ona jednoznaczna niestety- dieta bg, pytanie ile będzie ci kazała czekać do krio, czy ci zrobi od razu czy 3 msc... Ale nie martw się, nawet gdyby ten gen ci nie wyszedł to tak by ci kazała przejść na bg :) mam nadzieję, że w twoim wypadku rzeczywiście to okaże się problemem, odstawisz gluten i zaraz będziesz z brzuszkiem paradować :)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a można mieć celiakię i zero problemów przy jedzeniu glutenu? Bo ja cały czas bardzo sceptycznie to bg traktuję (ciągle "wymyślane" są nowe choroby i rozwiązania na nie). Zastanawiam się, czy to przejście na bg i zachodzenie w ciążę to w wielu wypadkach jednak nie efekt psychologiczny...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie bociek raczej nie przyleci. Wiem nie powinnam ale zrobiłam test dupa. Brzuch już dziś jak na @ szyjka nisko otwarta i mnie pokusilo. No cóż, tylko co dalej? Jak wygląda histeroskopia u Ż? On w ogóle kieruje? Na NFZ pewnie nie ale ile to w medart kosztuje?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Dziewczyny, a można mieć celiakię i zero problemów przy jedzeniu glutenu? Bo ja cały czas bardzo sceptycznie to bg traktuję (ciągle "wymyślane" są nowe choroby i rozwiązania na nie). Zastanawiam się, czy to przejście na bg i zachodzenie w ciążę to w wielu wypadkach jednak nie efekt psychologiczny...

Można:) ja jestem tego najlepszym przykładem:) zero typowych problemów związanych z celiakia, a jednak jak przeszłam na bg to po ok 3 tyg się lepiej poczulam, zniknęły problemy ze snem, skóra mi się poprawiła. I 4 inseminacje i 3 transfery nieudane pomimo idealnych wyników plus jedno poronienie z powodu zatrzymania akcji serduszka. A teraz wszystko książkowo bo bardzo pilnuje diety.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Dziewczyny,4

Masz tak jakby pół jednego genu celiaki, czyli normalnie być miała duże szanse że nigdy nie zachorujesz. Teraz pewnie będziesz musiała zrobić przeciwciała. Jeśli nie wyjdą to transfer w następnym miesiącu po przejściu na dietę. A jak wyjdą to ok 6 miesięcy czekania i ścisłej diety. Ale podejrzewam że nie wyjdą Tobie i jak przejdziesz na dietę to już w następnym cyklu się uda :)

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:

Oj Gabi - wyrażasz dokładnie moje zdanie na ten temat :) Obecność genu nie oznacza, że jesteś chora, tak samo jak nieobecność genu nie oznacza, że nie masz podwyższonych przeciwciał więc de facto trzeba by zrobić i genetykę i przeciwciała, aczkolwiek też nie wydaje mi się, żeby to było decydujące o tym czy się uda, czy nie... Tak wiem, któraś z was zaszła miesiąc po przejściu na bg, ale tak naprawdę w miesiąc gluten się nie wypłukał, bo sama dr mówiła, że potrzeba na to od 3-6 msc więc uważam, że to po prostu przypadek i mega szczęście - zresztą nie ważne jak, ważne że wyszło :)
    Mała jeszcze troszkę za wcześnie na test! Histero na NFZ robi dr K więc jakby ci zależało bardzo to może byś go przegadała i cię wcisnął na ten NFZ do K, ale ktoś kiedyś pisał że 1800?- 1200?. Niemniej jeszcze nic nie jest przesądzone, a jak sama mówiłaś Twoja intuicja jest do dupy więc może znów się to potwierdzi :D I nas tu zaskoczysz śliczniutką betą, bo na test jest zdecydowanie za wcześnie - Twój maluch jeszcze nie produkuje tyle hcg, żeby go wykryć w moczu!

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA to mi się udało miesiąc po przejściu na dietę:) ale nie jestem odosobnionym przypadkiem. Siostra jednej położnej z MedArtu dokładnie miała tak samo. I kilka pacjentek też bo mówił mi to dr i położna.
    Możecie sceptycznie do tego podchodzić, z reszta ja też patrzyłam na to z przymrużeniem oka. Ale mi się wydaje że to jest najprostszy i najtańszy sposób żeby sobie pomóc. Jeśli komuś geny nie wyszły to może to być na wyrost przechodzenie na bg ale jeśli Mysza ma choć pół genu to wydaje mi się że trzeba spróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:12

1JyDp2.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako ekspert od diet i ograniczeń całe życie powiem tak nasz organizm przyjmując coś co mu szkodzi wytwarza p/c i stan zapalny organizmu nie duży ale jednak . Jeśli chodzi o gluten to miałam na początku mieszane uczucie czy to dobry pomysł ale ja lepiej się czuję tzn bardziej moje jelita z którymi mam problem a encorton był dla nich lekarstwem przed dieta bg. Jeśli chodzi o gluten a ciąża chciałabym żeby i u mnie to zadziałało.
    Ja już chwytem się wszystkiego więc ja na miejscu Myszy już bym przeszła na dietę BG i spróbowała czy coś ruszy .

dżdżownica lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak czy siak uważam, że to jest moda jak każda inna - swojego czasu wszystkie dziewczyny brały atosiban, żeby zapobiec skurczom i pomóc się zarodkowi zagnieździć po czym okazało się, że to bujda, choć niektóre kliniki do dziś to praktykują, tak samo jak intralipid - badania pokazują, że statystycznie nie ma żadnej różnicy czy ty przeprowadzisz transfer w osłonie intralipidu, czyli tak naprawdę dużej dawce soi, czy nie, ale w Polsce mamy aktualnie szał na intralipid mimo, że na zachodzie się tego nie praktykuje, gdyż badania pokazały, że zarówno w grupie kontrolnej jak i w grupie badawczej odsetek ciąż był taki sam. Oczywiście można próbować, ale ciekawe jest to, że tylko nasi "ześwirowani" na punkcie zdrowego żywienia rekomendują dietę bg a w innych klinikach się tego nie bada :) Zresztą nikt mi nie powie, że nie ma dziewczyn, które mają celiakię (o której nie wiedzą) a w ciążę zachodzą bez problemu i rodzą dzieci :)
    Tak czy siak spróbować nie zaszkodzi, sama ograniczam znacznie gluten, w zasadzie staram się nie jeść go wcale, mimo, że nie nam żadnego genu celiakii w związku z czym nie doznałam żadnych pozytywów przejścia na bg, którą na samym początku bardzo przestrzegałam, teraz np. idąc do knajpy wybieram dania z założenia bg, ale nie drążę czy ono rzeczywiście w 100% jest bg, wędliny kupuję normalne, czyli w zasadzie też z jakimiś tam strzępkami glutenu i żyję bardzo dobrze, a mój brak ciąży jest spowodowany zupełnie innym problem, na który to czy będę żarła tonami ten gluten, czy nie nie ma żadnego wpływu. No ale to jest sytuacja, w której ja znam swój problem i wiem, dlaczego nie mogę zajść w ciążę i wiem również, że w chwili obecnej tego nie zmienię, bo jeszcze nikt nic nie wymyślił (a przynajmniej nie przeszło jeszcze badań klinicznych) i mogę tylko liczyć na to, że zarodek trafi idealnie w receptor, których mam jak na lekarstwo a co za tym idzie jest to prawie tak prawdopodobne jak wygrana w totka :)
    Ale jeśli uważasz, że dieta ci pomogła - świetnie, tak jak są dziewczyny, które uważają, że pomogła im modlitwa, akupunktura, intralipid lub bieganie nago po lesie a Kożuchowskiej dieta św.Hildegardy (czyli taka inna nazwa ivf :D) Ostatecznie ważne, że masz to szczęście, że ci się udało, jednak nie stawiajmy znaku równości między dietą bg a ciążą, bo jakby to było takie proste i oczywiste to wystarczyłoby nie jeść glutenu i kliniki nie miały by roboty w ogóle :)

Campari lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meda a powiedz mi jak z tą receptywnoscia? Skąd o tym wiesz? Robiłaś test era czy histeroskopia to wykaże? Dr mi wspomniał, że mogę mieć problem z receptywnoscia ale nie dopytalam oczywiście. Ale jeśli miałaś cb to jednak jakoś ten zarodek się przyczepia tylko później coś idzie nie tak.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA Ty wiesz jaki masz problem, ale często są przypadki że w sumie niewiadomo dlaczego nie wychodzi. Okazało się że moja siostra też ma celiakie bo robiła po moich wynikach a ma dwoje dzieci i bez problemu zaszła i donosiła. Ale i ona i dzieciaki mają AZS i tak się u nich objawia celiakia. Także każdy przypadek jest inny, ale jeśli ktoś ma gen to sprawa powinna być bezdyskusyjna.

1JyDp2.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ