X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała też uważam, że szyjka nie ma znaczenia, bo kto cię niby nauczył to rozróżniać? Pobierałaś jakieś nauki prywatne u ginekologa, czy na WDŻ-cie w szkole uczyli? :D Dla mnie to tam czarna magia :)
    Mysza zbadaj sobie od razu przeciwciała - będziesz wiedziała na czym stoisz tak naprawdę, a potem przejdź na bg :)

• AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala przestań martwić się na zapas, może akurat ten 3 transfer okaże się skuteczny, czego Ci zycze i kropka. Trochę pozytywnego myślenia nie zaszkodzi ;)

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ta nadzieja wcale nie jest glupia...

Mysza1986 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już nie narzekam, niech wam będzie. Będę biadolić pojutrze :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Mysza genetyka to domniemania. Ja bym oznaczyła przeciwciała. To nie Ty miałaś je oznaczać? komuś pisałam niedawno co dokładnie trzeba.

Tak tak pisałaś ale Dr powiedziała że na tym etapie nie mam ich badań więc tak też zrobiłam. Nie chcę nic robić na własną rękę jednak.

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz zbadać przeciwciała to koniecznie przed przejściem na dietę. Jakbyś chciała zrobić biopsję to też koniecznie przed.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD trzeba czekac na bete, pania embriolog z Novum poczytaj.
    Ja powtarzam jutro bo dzis polska klinika nie ma tej opcji.
    Trudny dzien w zawieszeniu gdzie przykra prawda daje o sobie znac ciezkimi piersiami. Zatrzymanie wody w nich mam zawsze przed @.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaNata. wrote:
    Lady właśnie tez myślałam że już się rozpakowalas ;) a ty jeszcze blokujesz brzuszek

Ja juz tez chciałabym się rozpakować. Ostatni tydzień a tu zero objawów. A brzuszek zaraz zwalniam dla Małej i Alberty :) A Ty jak się czujesz?

• AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    Ja juz tez chciałabym się rozpakować. Ostatni tydzień a tu zero objawów. A brzuszek zaraz zwalniam dla Małej i Alberty :) A Ty jak się czujesz?
    No tak jak ja ale ja termin mam na 28 więc jeszcze troszkę, chociaz dr mowil ze szyjka sie skrocila i psychicznie mogę się już nastawiac na poród. Maly tez już jest niecierpliwy i wierci sie non stop i to z taką siłą.

A u Ciebie jak nastawienie psychiczne? Malutka urosła trochę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 14:53

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jak chcesz zbadać przeciwciała to koniecznie przed przejściem na dietę. Jakbyś chciała zrobić biopsję to też koniecznie przed.

DR odpisała, że i tak mam przejść na BG bez badania przeciwciał, zawsze mogę jednak je zrobić na własną rękę... mam dylemat, pogadam wieczorem z M co robimy.

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja bym zbadała. Co Ci szkodzi - jak Ci wyjdą przeciwciała to zrobisz biopsję i jak wyjdzie faktycznie celiakia to będziesz przestrzegać bardzo nawet tego co może zawierać śladowe ilości - bo coś co z założenia jest bg np kasza jaglana a ta z biedry też "może zawierać gluten" i będziesz musiała się zaopatrywać w specjalnych działach dla BG.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko wiedząc czy posiadasz przeciwciała wiesz kiedy organizm jest gotowy do następnego crio a tak to pewnie każe Ci odczekać 3-6 miesięcy bez badań

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia mi dr powiedziała min 3 miesiące wiec pewnie tak będzie . Choć ja pewnie zrobiłabym te p/c jutro i zaraz przeszła na diete bg żeby czas sobie płynął . A wiadomo w ciemno brać zarodki ( jeśli tu jest przyczyna ) to szkoda by taka błahostka miała wpływ na niepowodzenie .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak macie, że Pani dr odpisuje czasem tylko na część zadanych w sms pytań? Bo mam wrażenie, że właśnie Mysza w tej chwili nie dostała jednoznacznej odpowiedzi. Mam rację? :)

MalaHD uwielbiam Twoje wpisy i to, jak zaskakujące słowa potrafisz łączyć w jednym zdaniu :D

Widzę, że wywołałam niezłą dyskusję. Co ciekawe u mnie temat badania celiakii jeszcze się z Panią dr nie pojawił, ale coś czuję, że po kolejnym nieudanym crio i mnie to dotknie...

Alberta, trzymaj się dzielnie. Szokuje mnie, jak to tam u Was się odbywa, te trudności w zrobieniu badań itd. Sikacz jako potwierdzenie ciąży? Przecież przyrost bety może np. dać informację o ciąży pozamacicznej... Czas oczekiwania na wynik też zaskakujący

MalaHD lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 miesiące to takie minimum. Mi mówiła, że jak grudniowy transfer nie wyjdzie to 3 miesiące ścisłej diety jeszcze (mimo, że ja dietę ścisłą miałam już od prawie 4 miesięcy w dniu transferu) i wtedy badanie przeciwciał i jak będzie ok to wtedy crio żeby zarodków nie marnować, bo u niektórych to nawet pół roku potrzeba aby spadły całkowicie

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? To ja myślę, że z tą celiakią to fanatyzm. Coś na zasadzie racja moja jest najmojsza.
    Są różne diety bez - bez nabiału, bez laktozy, bez mięsa. Jeśli coś komuś nie szkodzi to ograniczenie danego składnika nic nie da. Wiadomo, że produkty zawierające gluten są w większości wysoko przetworzone i niezdrowe ale nie sądzę by np pełnoziarniste produkty żytnie komuś kto nie ma celiakii szkodziły.

Rozmawiałyśmy chyba kiedyś z Myszą o tych badaniach genetycznych na głównym to raczej dziewczyny były zdziwione więc nie jest to ogólnie praktykowane

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fanatyzm nie fanatyzm, ja zaszłam w ciążę skutkującą porodem po 6 miesiącach bg (wcześniej nie reagowałam na leki). Co ciekawe przeszłam na nią podczas leczenia w Medart ale nie znałam kompletnie powiązania dieta bg-leczenie niepłodności (to był 2013 rok i jeszcze nie było takiego bum glutenowego). Zalecił mi ją alergolog po testach ze względu na koszmarne azs. Dr K dowiedziała się o tej diecie w połowie ciąży. Z tą ciążą też nie szło, dopiero po solidnym dietowaniu ruszyło, chociaż byłam sceptyczna. Jak nie stosowałam diety to w ciążę nie zachodziłam lub ją roniłam bardzo szybko. Przypadek? Nie sądzę.W badaniach wyszedł mi jeden gen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 18:03

dżdżownica, elcia_aa lubią tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Czy Wy też tak macie, że Pani dr odpisuje czasem tylko na część zadanych w sms pytań? Bo mam wrażenie, że właśnie Mysza w tej chwili nie dostała jednoznacznej odpowiedzi. Mam rację? :)

MalaHD uwielbiam Twoje wpisy i to, jak zaskakujące słowa potrafisz łączyć w jednym zdaniu :D

Widzę, że wywołałam niezłą dyskusję. Co ciekawe u mnie temat badania celiakii jeszcze się z Panią dr nie pojawił, ale coś czuję, że po kolejnym nieudanym crio i mnie to dotknie...

Alberta, trzymaj się dzielnie. Szokuje mnie, jak to tam u Was się odbywa, te trudności w zrobieniu badań itd. Sikacz jako potwierdzenie ciąży? Przecież przyrost bety może np. dać informację o ciąży pozamacicznej... Czas oczekiwania na wynik też zaskakujący

Gabrysia jest dokładnie tak jak piszesz, raz trzeba Panią dr ponaglać żeby w ogóle coś odpisała, raz sama tworzy elaboraty, a raz odpowiada tylko na część SMS-a, także podsumowując tym razem nie odpisała czy podchodzimy do crio w przyszłym cyklu, ale jeszcze w nią wierzę, że odpisze...

eh trudna z nią komunikacja, ale i tak lepsze to niż płacenie za wizytę przy skonsultowaniu każdego badania i pierdoły

A co do tego zastanawiania się nad p/c ostatnio procedura, leki i ciągłe badania mnie trochę spłukały finansowo, a to będzie znów kolejne 150zł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 17:30

gabrysia111 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta powtarzasz dziś bete? Pisz nam tu szybko bo ja cała w nerwach jestem.

Iwonn dr powiedzial Ci swoją teorię dlaczego się nie udało? Idziesz do niego na wizytę teraz?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja dopiero idę do doktorka w niedziele. Ciekawa sama jestem co mi powie. Ale stawiam na " nie ten zarodek".
    Alberta trzymaj sie kochana.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ