X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn też niestety obstawiam teorię o "nie tym zarodku"... Ale może nas zaskoczy i zaproponuje ci dodatkowe badania :)
    Mała jak tam się trzymasz przed jutrzejszą betą? Czy poleciałaś/siknęłaś dziś? :D

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sikalam dziś i jutro też nie mam zamiaru :) czuję się bardzo na okres. Jestem dziś spokojna, wiem, że się nie udało i jakoś staram się z tym pogodzić.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech mała obyś się myliła! Ale jutro na betę idziesz, tak? :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idę, idę. Wcale nie chcę ale iść trzeba

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz :) A to dobrze dla psychiki robi po tygodniu huśtawki emocjonalnej, ale mam nadzieję, że będziesz skakać ze szczęścia, bo nie może być taki dół na tym naszym forum! :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, że to statystyka. Jeśli na głównym było tyle ciąż to nie ma bata żeby teraz nie było kilka negatywów. Jeszcze sobie wmawiam, mam nadzieję wiadomo. No nic nie poradzę, zrobiłam wszystko co mogłam, muszę cierpliwie poczekać do jutra i walczyć dalej.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała i takie nastawienie mi się podoba! :) Ja dziś dzwoniłam się umówić, bo dr chce mnie zobaczyć (ale i tak mi da anty znając życie i moje jajniki) to p. Iza bardziej przeżywała, że się nie udało niż ja :)

• Alberta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala odczucia jak na okres tez sa oznaka wczesnej ciazy u niektorych kobiet.

Negatywny sikacz 10dpt u mnie. Na bete dzis musialabym jechac prawie 2 godziny w jedna strone, zaplacic 20 funtow i czekac do poznego wieczora. Z m stwierdzilismy, ze to niepotrzebny stres. Co ma byc to bedzie. Czekajac na @ zrobie jeszcze sikacze i moze bete w piatek u rodzinnego.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta ale nie odstawilas proga? Ty dziewczyno zwariowana jesteś, ja choćbym miała jechać 5 godzin i zostawić 3 stowy to bym jechała :P ale jak już wiecie ja nie do końca jestem zrównoważona psychicznie

Jak p. Iza zobaczyla mnie z teczka to też miała nadzieje, że to po prostu nowa teczka a nie papiery do kolejnej punkcji ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaNata. wrote:
    No tak jak ja ale ja termin mam na 28 więc jeszcze troszkę, chociaz dr mowil ze szyjka sie skrocila i psychicznie mogę się już nastawiac na poród. Maly tez już jest niecierpliwy i wierci sie non stop i to z taką siłą.

A u Ciebie jak nastawienie psychiczne? Malutka urosła trochę?

Mala urosła nawet więcej niż myślałam także chyba nadgonila ta niedowage. Tego to już się dowiem po porodzie bo teraz już ciężko wagę określić. Cóż z tym nastawieniem to tak różnie. Strach jest ale i ekscytacja tez! Staram się sobie powtarzać ze nie ja pierwsza i tego się będę trzymać ;)

AnnaNata. lubi tę wiadomość

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Iza jest super! Bardzo ja lubię, widać że kobitka mocno nam wszystkim kibicuje.

Alberta przykro mi jesli faktycznie nie wyszlo :( mimo ze ja w sikacze nie wierzę. U mnie się nie sprawdziły mimo ciąży.

Mała ja też bym zapierdzielala na betę nawet na drugi koniec miasta ;) Kochana w Tobie nadzieja żeby ciut podnieść nasze forum na duchu! Cholerna wie co tu taka zła passa teraz..

Ainaa lubi tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że albo dziewczyny "zaskakują" przy 1 podejściu,
    albo męczą się ileś tam transferów lub nawet procedur...

Poprawcie mnie jeśli się mylę (chciałabym się mylić) :)

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to w większości przypadków jest tak, że jak zaskoczysz za pierwszym razem to oznacza, że problem był de facto tylko w zapłodnieniu, czyli np. nie miałaś owulacji, nie pękały pęcherzyki lub plemnik nie dał rady dotrzeć do komórki. Jeśli któryś z kolei transfer się nie udaje to problem jest głębszy i prawda jest taka, że część z nas nie będzie miała swojego dziecka, choćbyśmy zrobiły wszystko co na tę chwilę można, by pokonać ten głębszy problem... Ot taka smutna prawda, aczkolwiek to na szczęście niewielki ułamek z nas, ale jednak - niemniej wszystko wskazuje na to, że na naszym forum mnie spotka ten niebywały zaszczyt, także Wam musi się udać! :) I nie, nie użalam się nad sobą, tylko jestem realistką po prostu :P Ale to jeszcze trochę zanim ostatecznie się to potwierdzi :)

• Alberta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilam wczoraj progesteron bo cycki mam jak balony a on opoznia @ pomyslalam. Prolutex skonczyl sie w poniedzialek, zostaly mi czopki Cyclogest. Nowa nadzieja wstapila we mnie dzieki Wam. Nawet chcialam jechac na bete, ale nie zdazylabym do 14:30 a wtedy wynik jutro. Czopek przyjelam doodbytniczo bo z pochwy za bardzo wycieka. Umowiona jestem rano z lekarka z przychodni, powinna sie zgodzic na bete tego samego dnia. Martwie sie o pozamaciczna troche. Mam tylko jeden jajowod i on pobolewa.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda piszę Ci wiad. na prv
    A do Dziewczyny która pisała, że w diag robią allo mlr Med A? Czy małaHD ?:) Nie pamiętam która z was pisała, mam pytanie czy Wy wykonywałyście to badanie czy tylko gdzies znalazłyście że diag to robi?

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam w diagu w katalogu ale nie robiłam :)

elcia_aa lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Anakonda piszę Ci wiad. na prv
    A do Dziewczyny która pisała, że w diag robią allo mlr Med A? Czy małaHD ?:) Nie pamiętam która z was pisała, mam pytanie czy Wy wykonywałyście to badanie czy tylko gdzies znalazłyście że diag to robi?
    Ok czekam :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Kiła, HCV, HBS, toxoplazmoza igg i igm, różyczka, hiv.
    Musisz tez mieć grupę krwi i świeżą morfologie do punkcji.
    Ja biorę D-Vitum forte w oleju lnianym 4000 j.m. 2x dziennie

Dzięki, a które z tych badań musi zrobić mężczyzna przed IVF? :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała kciuki trzymam

MalaHD lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również! Szybciutko nam tu pisz jakąś wielgachną betę! :)

MalaHD lubi tę wiadomość

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ