X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że ja ani razu nie miałam posiewu robionego. Powinnam o to poprosić?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD ja bym zrobiła dla pewności. Objawów nie miałam a całą ciążę jakis badziew sie plątał.

r9bzabd.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Ha ha kicia-węszysz spisek?? ;-)

Też mi to przeszło przez myśl :D

Mala mi posiew w ciąży Pani dr zleciła jak byłam na wizycie w 10 tc. Może Twój doktorek też Ci zleci wtedy posiew :) A wcześniej kazała mi zrobić przed HSG.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari szczerze mówiąc to nie wiem co o tym myśleć. Przed IVF wzięłam 6 antybiotyków, a teraz znowu wychodzi mi co raz coś innego. W ciąży już brałam 2 antybiotyki i czuję, że to się nie skończy. Spisek jak spisek, moja teoria jest raczej taka, że każdy coś ma tylko o tym nie wie. My się badamy, wiemy i antybiotyki idą co chwilę w ruch i co chwilę kwitnie coś nowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuuuu rozpoczęłam stymulację! :D

antonna, gabrysia111, MedA, MalaHD, Mysza1986, aura, dżdżownica lubią tę wiadomość

• aura Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow a88! ja jade jutro ale czuje w jajnikach, ze jeszcze na Logescie posiedze :/

• Żabka123 Nowa

Wysłany: 10 maja 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny poczytałam jeszcze trochę opinii na temat pana Żaka i chyba postanowione dzwonie i umawiam się na wizytę mam nadzieje że mi pomoże w końcu w tej mojej walce o małego szkraba.

Żabka123
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, dr Żak jest super, polecam wszystkim :)

Mała, Odnośnie posiewu, w ciąży jest obowiązkowy w około 36 tc i tylko ten jeden raz miałam posiew u dr.

Aina
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :))
    Chciałabym dołączyć do Was i dzielić z Wami radości i smutki(tych najlepiej żeby nie było:) Napiszę w skrócie na jakim jestem etapie. 2,5 roku starania o dziecko. Od stycznia pod opieką dr Żaka. Kiepskie parametry nasienia, u mnie niskie AMH 1,1. Rada doktora- najlepiej IVF (wiadomo - to dr Żak). Podjęliśmy decyzję o podejściu, podczas przygotowań i profilaktycznych badań zaszłam naturalnie niestety ciąża biochemiczna. Po tym zajściu od razy antyki Logest i stymulacja 10-dniowa Purogenem. Dzisiaj miałam punkcję, nie było źle - pobrano 13 komórek. Boję się co będzie jutro i zbiera mi się na wymioty przed jutrzejszą rozmową z doktorem na temat moich jajeczek. Też tak miałyście?

MalaHD lubi tę wiadomość

w57v3e3kt53bmubr.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiula!

Normalne, że się stresujesz. IVF to niestety trochę loteria, nie mamy wielkiego wpływu na wynik stymulacji czy zapłodnienia. 12 komórek to bardzo dobry wynik, nie martw się na zapas. Trzymam kciuki!

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kasiula ;) mogliście zaplodnic cala szczesliwa 13tke, czy nadprogramowe beda do mrozenia?

Wysłany: 10 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie do grupy. Tak, na pewno będziemy mrozić nadprogramowe, a88 nie wiem czy chodziło Ci o zarodki czy o moje komórki. Ile maksymalnie zapładniają przy jednym podejściu IVF, jest jakiś limit? Jak wiecie doktor Żak nie jest zbyt wylewnym człowiekiem a sama nie dopytałam. Trzymajcie za mnie kciuki, a ja będę trzymać za wszystkie tutaj dziewczyny, które się starają o pierwsze czy kolejne dziecko. Przyznam, że nam z mężem udało się 3 lata temu począć córeczkę naturalnie po 5 letnim staraniu i przebojach z poronieniem. Teraz powiedziałam, że nie będę czekać w nieskończoność a może się uda naturalnie w końcu lata lecą.

w57v3e3kt53bmubr.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 zapladniaja. Jeśli nie powiedziałaś żeby nadprogramowe komórki mrozic to niestety ich już pewnie nie ma.

Trzymam kciuki żebyś jutro dostała informacje o pięknych 6 zarodkach :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 10 maja 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakicia masakra! Jak tu przeczytałam ile z Was to ma to szok ! Mam antybiotyk amiksoklav sanprobis uper formuła oraz macmiror complex 500. Oby pomogło przez te 20dni kuracji. Dzis odbiorę wyniki badań krwi zobaczymy za to.wynik celiakli dopiero za 2 tygodnie

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Streptococcusa nie wyleczyłam, a u męża z nasienia zniknął po tygodniu antybiotyku. Każdy reaguje na leki inaczej. Ja w dzieciństwie dostawałam niestety sporo antybiotyków i być może stąd kiepskie efekty leczenia

l22ntv73m8tqf2yc.png

Wysłany: 10 maja 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mała za odpowiedź, niestety nie wiedziałam, że tylko 6 zapładniają. Szkoda, że nikt mnie nie poinformował o tym, bo pewnie bym mroziła :(:( dzięki za kciuki

w57v3e3kt53bmubr.png
  • Niunia06 Nowa

Wysłany: 10 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.Tez jestem pacjentka Dr.Zaka od września 2016.Jestem po ivf miałam 6 zarodków klasy 5 AA i 4AA.Za pierwszym razem miałam podane dwa zarodki zrobiłam bete pozytywna była ale zaczęłam plamic wieczorem tego samego dnia po odebraniu wynikiu z bety.Potem jeden zarodek podany historia się powtorzyła z beta i plamieniem i taki sam skutek był za trzecim razem.Po trzecim transferze zrobiłam sobie przerwę 2 miesiące.W niedziele miałam 4 transfer i podane dwa zarodki!Tak się cholernie boje tej niedzieli,ze znowu wszystko przepadnie i pokaże się plamienie.Powiem tylko tyle,że niema przeciwwskazań ,żeby być w tej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 22:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, a w teczce z dokumentami do podpisania nie mieliscie tez do podpisu oswiadczenia o tym, co robic z nadliczbowymi komorkami? Ja podpisywalam oświadczenie, ze sie zgadzam na zutylizowanie dodatkowych

• We Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna umawialas się już na polowkowe? Będziesz robić?

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.

Wysłany: 10 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia nie dziwie się, że się boisz. Też bym się bała.(już się boję). Tyle jest etapów przy których może coś pójść nie tak, że człowiek może na głowę dostać ze stresu. Przede wszystkim nie poddawaj się, bądź dobrej myśli. Nic w tej chwili nie zmienisz zamartwiając się. A tak poza tym 6 zarodków to bardzo dobry wynik. Ja nawet nie liczę na taki. W takim razie trzymam kciuki za powodzenie... do czterech razy sztuka :):)

w57v3e3kt53bmubr.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ