MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
No i w ogóle moje dziecko bardzo uparte było, doktor sporo musiał mnie nadusic i napukac tym USG żeby obróciła się tak jak chciałStarania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
We wrote:No i w ogóle moje dziecko bardzo uparte było, doktor sporo musiał mnie nadusic i napukac tym USG żeby obróciła się tak jak chciał
To mnie też tak dusil ale uspokajal że to dziecku nie zaszkodzi. I tak ładnie mówił "dzidziuś"opis też miałam po 15 min, ale o płytę dla mnie upomniala się pani Maria
-
No mi tez mówił że dziecku nic nie będzie ale ostro mnie tam pukał tym USG po brzuchu aż mój mąż widziałam cały w nerwach był ale ja mu zaufałam w końcu musi wiedzieć co robi:)
dżdżownica lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
MalaHD wrote:Jezuuu dżdżownica ja pamiętam Twoją betę a tu już połówkowe...
Powiedzcie mi il kosztują prenatalne u Sz? pewnie pytałam ale nie pamiętam. I pappa ile? To się później zbiera do kupy i wylicza? jestem w tym zielona
Ja płaciłam 350 zł + 180 zł Pappa. Jak robisz Pappę to doktor Ci da tylko opis badania + płyta, a na prawdopodobieństwa chorób będziesz czekać przynajmniej tydzień :>
dżdżownica wrote:To mnie też tak dusil ale uspokajal że to dziecku nie zaszkodzi. I tak ładnie mówił "dzidziuś"opis też miałam po 15 min, ale o płytę dla mnie upomniala się pani Maria
A u mnie mówił "płód" i strasznie mnie to denerwowałoI też mi trochę popukał w brzuch, żeby dziecko się odsunęło od błony :> To mi się akurat zabawne wydawało, jak tak skakało przez to
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Campari wrote:He he, pamiętam, że mną też nieźle trząsł...nie wiem czy to czasem nie przez to moje dziecko jest takim głupolem
Dżdżownica, a ile Ty masz lat jeśli mogę spytać?
33. Może to jeszcze nie jakiś kosmos ale czytalam że po 30 wyniki pappy są słabsze i się bałam że coś mi źle wyjdzie. A na usg było wszystko idealnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej,
ja bede zaczynac 2 podejscie za ok 2 tygWczoraj dr zlecil mi badania genetyczne na mutacje MTHRF, i pewnie byl to strzal w 10 bo dzis odebralam wyniki: kwas foliowy >24 przy normie >5,38, homocysteina 18,53, norma 3,70-13,90. Mam brac metylowany kwas foliowy
-
Aura to ogromną masz tę homocysteinę :o Koniecznie kup metylowany kwas foliowy oraz witaminę B12 w postaci metylokobalminy. Jeszcze kiedyś czytałam, że poza kwasem foliowym i B12, powinno się też brać B6, żeby najskuteczniej obniżyć homocysteinę - ale to musiałabyś doczytać. Ja jak zbadałam kwas foliowy to też miałam > 24, ale homocysteinę miałam 7, więc stwierdziłam, że jest oki i nie badałam tej mutacji. Lekarka też mi nie kazała badać.
A88 doktorek ma doświadczenie z Elonvą. Zakładam, że skoro tym razem chce Ci dać Elonvę, to wg niego będziesz mieć lepsze rezultaty niż przy Puregonie👧 2017 ❤ 👶 2021