MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam i cieszę się ze mamy wysyp ciąż. Ja prawdopodobnie urodzę w ciągu 2 tyg byłam już na pierwszych badaniach w Szpitalu św. Rodziny i jestem pozytywnie zaskoczona personelem i opieka. Nie jestem pod opieka Szymańskiego ale jest tam inny lekarz który został mi polecony. Jak będę po to się odezwę. Póki co bardziej spokojna czekam na porod.
MalaHD, Mysza1986, gabrysia111, antonna, Ainaa, AnnaNata. lubią tę wiadomość
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Dziewczyny wiecie może ile kosztuje mrożenie zarodków w medarcie? Czy to jest jednorazowa opłata czy za każdy zarodek sie płaci?Czy za transfer sie coś płaci? Ile zarodków brałyście?Ja sie waham boje sie że nie poradzę sobie z bliźniakami gdyż mamy już jedno dziecko.
-
Dziewczyny, dziś mój 16dpt, dziś wieczorem jednrazowo zauważyłam że śluz na papierze jest delikatnie podbarwiony na różowo, to nawet nie kropla czy nitka tylko zabarwienie/ odcień...
Strasznie się boję... 6-9dpt miałam brązowe plamienia ale potem się skonczyły... miałyście coś takiego? -
Nika8686 wrote:Czytam i cieszę się ze mamy wysyp ciąż. Ja prawdopodobnie urodzę w ciągu 2 tyg byłam już na pierwszych badaniach w Szpitalu św. Rodziny i jestem pozytywnie zaskoczona personelem i opieka. Nie jestem pod opieka Szymańskiego ale jest tam inny lekarz który został mi polecony. Jak będę po to się odezwę. Póki co bardziej spokojna czekam na porod.Nika8686 wrote:Czytam i cieszę się ze mamy wysyp ciąż. Ja prawdopodobnie urodzę w ciągu 2 tyg byłam już na pierwszych badaniach w Szpitalu św. Rodziny i jestem pozytywnie zaskoczona personelem i opieka. Nie jestem pod opieka Szymańskiego ale jest tam inny lekarz który został mi polecony. Jak będę po to się odezwę. Póki co bardziej spokojna czekam na porod.
Nika, ja osobiście polecam ten szpital. Miałam tam rok temu zabieg robiony i byłam zadowolona. Rodzilam też w Świętej Rodzinie i też polecam, wiadomo że porod nie należy do tych przyjemnych rzeczy ale nie jest tak źleWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 21:10
I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
3 sniezynki
30.04.17 synus 3464kg 58cm -
a ok już doczytałam, że zauważyłaś dopiero. U mnie też się tak zaczęło podbarwionym śluzem. Tylko ja nie brałam nic dopochwowo i nie było opcji, że to skaleczenie śluzówki. Masz relanium w domu? Kładź się do łóżka i obserwuj. No spa, jakby się rozkręcało/nasilało to pewnie dr relanium zaleci i wstawanie tylko do toalety. Może to tylko jednorazowa akcja przez lutinus
-
dziękuję za szybką reakcję i wsparcie, staram się uspokoić, bo to nawet nie nitka czy kropelka tylko podbarwienie, staram się nie panikować...
wczoraj aplikowałam lutinusa ( co 2 dni, naprzemiennie z globulami z kwasem bornym?) i to tu upatruję że coś lutinus mógł podrażnić
no spę wziełam, relanium nie mam... melisę sobie zaparzę ...
przy kolejnym siuiu już czysto... oby tak dalej było jeśli to się powtórzy uderzam do Pani dr...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:03
-
Mnie się natomiast jakieś paskudne przeziębienie przyplątało. 2 dni z gorączką, a teraz już nie ma gorączki tylko kaszel i ledwo mówię. Boję się wziąć cokolwiek mocniejszego i zażywam tylko Prenalen syrop i tabletki. Bardzo się denerwuję, czy to nie zaszkodzi. Co za pech, akurat teraz.
-
Mysza1986 wrote:dziękuję za szybką reakcję i wsparcie, staram się uspokoić, bo to nawet nie nitka czy kropelka tylko podbarwienie, staram się nie panikować...
wczoraj aplikowałam lutinusa ( co 2 dni, naprzemiennie z globulami z kwasem bornym?) i to tu upatruję że coś lutinus mógł podrażnić
no spę wziełam, relanium nie mam... melisę sobie zaparzę ...
przy kolejnym siuiu już czysto... oby tak dalej było jeśli to się powtórzy uderzam do Pani dr...
Oby nic poważnego.A Ty jednak Lutinus zażywasz? Bo myślałam , że Prolutex z Duphastonem
-
Zostało mi kilka tabletek od ostatniego transferu i dr poleciała je "wykończyć" biorą własnie co drugi dzień jedną
I ponownie: kochane jesteście!
Lenka, najwazniejsze że już gorączki nie masz! kaszel wylezysz i wygrzejesz mam nadzieję szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:26
-
Mysza, kwas borny odkaża pochwę, więc być może łatwiej wtedy o skaleczenie. Sms do Pani dr nie zaszkodzi, choć pewnie dziewczyny już ją uprzedziły z poradami
Lena, było tu parę przypadków ciąż, które zaczynały się od przeziębienia przed betąWażne, że samo nieco przechodzi. W razie czego pisz do dr.
Powiem Wam, że czas mi tak wolno leci, że masakra... Mam jeszcze 2 tygodnie prawie czekać na USG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 06:12
-
Gabrysia niestety później nie będzie lepiej. Ja też tak odliczalam i czas się dłuzyl niesamowicie. Myślałam że byle do serduszka, potem żeby skończyć 10 tc, później że już po prenatalnych będę spokojniejsza, teraz jak na szpilkach czekam na połówkowe
Niestety po naszych przeżyciach żyjemy od wizyty do wizytygabrysia111 lubi tę wiadomość
-
Mnie tez złapało przeziębienie po transferze, najpewniej przez encorton. A potem dla przyjemności jeszcze zapalenie pęcherza. Poszłam wtedy na l4 i siedziałam w domu.
Gabi wiem co czujesz, ja dostawałam na łeb. Postaraj się nie czytać internetów. Ja się naczytałam i miałam pełne gacie. Już jestem spokojniejsza choć jak pomyślę o prenatalnych to mam ochotę zejść na zawał.
Mysza mam nadzieję, że to tylko jednorazowo i po prostu się zadrapnelas. Od lutinusa wszystko jest rozpulchnione więc o to chyba nie trudno. Wypoczywaj :*gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
gabrysia111 wrote:Powiem Wam, że czas mi tak wolno leci, że masakra... Mam jeszcze 2 tygodnie prawie czekać na USG?
To były najdłuższe 3 tygodnie mojego życia. Odliczałam każdy dzień jak wariatka. Na szczęście kolejne wizyty brałam już bardziej na luzie i czekam na nie bardziej cierpliwie
O Gabi widzę, że kolejna beta wleciałaCzekam na Wasze suwaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 09:24
gabrysia111 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ano widocznie u mnie to byl incydent I tego sie trzymajmy
ja chodze do lekkiej pracy siedzacej niestresujacej na killka godzin dziennie I jestem z tego bardzo zadowoona bo inaczej chyba dostalabym na głowe od doszukiwania sie roznych rzeczy I myslenia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 11:13