MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyznam się Wam, że kupiłam dziś sikacza, żeby zobaczyć tłustą krechę, bo nigdy tego nie doświadczyłam (jak były to bladziochy w poprzednich ciążach). I przyjemnie było zobaczyć kreskę testową przed kontrolną i jeszcze zanim strużka doleciała do końca
MalaHD, dżdżownica, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
A mam takie pytanie z innej beczki kobietki w ciąży czy pracujecie czy jesteście na zwolnieniu odkąd zaszlyscie w ciążę? Bo teraz jak wyszła mi ta anemia wzięłam sobie na trochę zwolnienie, bo mogłabym spać 24h. Kompletnie nie mam siły na nic...Starania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
Ja tak jak pisalam:pracuje bo libie zajac czyms innym glowe, ale praca lekka biurowa I tez nie 8h dziennie.
To chyba indywidualne zalezy od tego hak sie ktos czuje.
Kiciu, dziekuje za slowa rozsadku I pociechybardzo ich potezebowalam.
Niunia... no cos Ty? Wiem ze sie boisz... ale predzej czy pozniej musisz to zrobic...
Kasiula: &&& kciuki sa, z
Ostatnio mamy ti dobra passe wiec dołączajecie! -
Niunia, nie robiąc badania wydłużasz swoją niepewność... Wiem, że to trudne, sama jestem po 3 ciążach biochemicznych, ale warto znaleźć w sobie siłę.
Ja jestem na L4 od transferu, bo czułam, że muszę tym razem myśleć tylko o sobie i odpocząć. Pracę mam spoko, biurową, niespecjalnie stresującą, ale potrzebowałam czasu dla siebie. Być może to właśnie pomogło... Chcę zostać w domu przynajmniej do usg serduszkowego, a potem na chwilę wrócę do pracy poukładać wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 18:25
-
Niunia czy beta będzie negatywna, czy pozytywna to już jest dawno przesądzone. Tylko kwestia kiedy Ty się o tym dowiesz. Ale w obu przypadkach lepiej, żebyś dowiedziała się o tym jak najszybciej. Powodzenia!
Mysza1986 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Cześć dziewczyny. Witam wszystkich
Planuje wkrótce zostać pacjentką Kliniki z zamiarem przystąpienia do IVF. Chciałabym się od Was dowiedzieć jak wygląda przygotowanie do procedury. Ile czasu zajmuje, czy można wszystko wykonać w jednym bądź 2 kolejnych cyklach. Jakie badania konieczne - wymazy/ posiewy, cytologia, bad . lab. , usg piersi ?? Które z nich powinnam wykonać lub zaktualizować wcześniej żeby mieć komplet? W którym dniu cyklu startuje procedura? Dodam, że wstępna diagnostyka wykonana zarówno u mnie jak i męża.
-
ja siedzę w domu o ile przebywanie 24h z nadzwyczaj żyww dwulatką można nazwać siedzieniem
o 17 czuję się jak po dniówce w górnictwie. Korzystajcie z uroków pierwszej ciąży, spacerów, relaksu, możliwośco czytania książek i wsłuchiwania się we własny organizm także polecam nie pracować do porodu, bo to ostatnia szansa na słodkie nicnierobienie
We, MalaHD, gabrysia111 lubią tę wiadomość
-
Malina_ wrote:Cześć dziewczyny. Witam wszystkich
Planuje wkrótce zostać pacjentką Kliniki z zamiarem przystąpienia do IVF. Chciałabym się od Was dowiedzieć jak wygląda przygotowanie do procedury. Ile czasu zajmuje, czy można wszystko wykonać w jednym bądź 2 kolejnych cyklach. Jakie badania konieczne - wymazy/ posiewy, cytologia, bad . lab. , usg piersi ?? Które z nich powinnam wykonać lub zaktualizować wcześniej żeby mieć komplet? W którym dniu cyklu startuje procedura? Dodam, że wstępna diagnostyka wykonana zarówno u mnie jak i męża.
Witaj, wiesz wszystko zależy od waszych indywidualnych uwarunkowań. Ja jeden cykl byłam na tabletkach anty a później zaczynaliśmy już stymualcje. W zależności od tego do kogo się wybierasz czy do pana doktora czy pani doktor będzie to różnie wyglądać. Doktor jest dość okrojony w badaniach i dość szybko to wszystko u niego przebiega, Pani doktor z tego co wiem robi więcej badań i trochę dłużej to u niej wygląda. Ale oboje są świetni w tym co robią więc z pewnością będziesz w dobrych rękach. Ja miałam robione badania z krwi i posiew bo cytologie miałam aktualna od swojego ginekologa.Starania od 2013r.
Kicia też tak uważam. To nanajpiękniejszy dla mnie czas. Spaceruje, czytam książki, odpoczywam, wysypiam się. Jem pyszne śniadanka bo mam czas iść do sklepu na spokojnie i sobie przygotować a nie jakiegoś banana w biegu. Nikt mnie nie stresuje i jestem szczęśliwa jak nigdy
-
Dziewczyny co robiły prenatalne u Szymańskiego + Pappa -> ile czekałyście na wyniki?? Chyba po raz trzeci ten temat poruszam, ale czekam już ponad dwa tygodnie
Mam wrażenie, że on się na mnie uwziął i robi to specjalnie! W zeszły wtorek dzwonili do mnie i pytali o moją wagę, bo niby chcial mi to policzyć, ale wagi mu brakowało i od tego czasu cisza. W sobotę babka z recepcji miała mu przypomnieć o mnie i ponoć w sobotę był w pracy od rana no ale dalej cisza
Ja już nie wiem czy mam tam codziennie dzownić czy co? Jestem na niego taka zła, w końcu tyle pieniędzy mu za to płaciłam!! Chciałabym zobaczyć w końcu te wyniki i wiedzieć na czym stoję
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Dziewczyny co robiły prenatalne u Szymańskiego + Pappa -> ile czekałyście na wyniki?? Chyba po raz trzeci ten temat poruszam, ale czekam już ponad dwa tygodnie
Mam wrażenie, że on się na mnie uwziął i robi to specjalnie! W zeszły wtorek dzwonili do mnie i pytali o moją wagę, bo niby chcial mi to policzyć, ale wagi mu brakowało i od tego czasu cisza. W sobotę babka z recepcji miała mu przypomnieć o mnie i ponoć w sobotę był w pracy od rana no ale dalej cisza
Ja już nie wiem czy mam tam codziennie dzownić czy co? Jestem na niego taka zła, w końcu tyle pieniędzy mu za to płaciłam!! Chciałabym zobaczyć w końcu te wyniki i wiedzieć na czym stoję
Antonna ja jeszcze nie dzwoniłam bo byłam dokładnie tydzień temu tam, wyniki krwi widziałam że już dawno są, ale czekam jeszcze bo twierdziła Pani w rejestracji że same do mnie zadzwonią. Poczekam jeszcze do środy i też będę dzwonić i się upominać. Nie sądzę żeby to mu musiało zająć jakoś nie wiadomo ile czasu, a w końcu za to placilysmy.Starania od 2013r.
Odnośnie PAPPA u Szym ja czekałam prawie 3 tyg i okazało się ze jak coś jest nie w normie to dzwoni sam Szymański. Rejestracja dostaje tylko dobre wyniki. Gorsze są omawiane przez dr. On często dzwoni ze stacjonarnego tel kliniki. Niestety ja szukałam moich wyników to p. Maria tez nie miała wiedzy co się dzieje.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc