Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek punkcja, to dzien urodzin mojej s.p. Babci, uznaje to za dobry znak ;) dr wrozy ok 10 komorek.
    A czy ja dobrze podslyszalam, ze doktorka nie ma jakos w najblizszych dniach? Nic mi nie mowil, a tez nie chcialam sie przyznac, ze podsluchuje siedzac w poczekalni :P

nick nieaktualny, MalaHD, antonna lubią tę wiadomość

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, starajace sie w tej klinice, czy dostajecie od lekarzy recepty na clexane na ryczalt podczas staran? Ja dostaje na 100% chodze do innego lekarza ale Pani w aptece ostatnio mi powiedziala ze pracuje czasem przy tej klinice i jeszcze nigdy nie realizowala recepty na 100% a przychodza kobiety bez brzuszkow.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera, jeśli dobrze pamiętam, za pierwszym razem dostałam na 100%, ale później kolejne recepty już były na ryczałt (przed ciążą)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kejt89 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA,
    bardzo dziękuję! :) tam się wybiorę.
    A swoją droga uwielbiam takie godziny przyjęć.. Idealne wyłącznie dla emerytów i bezrobotnych.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje clexane na ryczałt. Mam MTHFR ale to raczej nie jest wskazaniem do refundacji.

A88 doktorka na 100% nie ma 24 a wtedy przypadnie Ci transfer? Wesze Breborowicza :D nie masz sie co stresować jak on Ci będzie robił. Same przyjemności :)
    U mnie obstawial 8-10 komórek a było 16 ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesli bedzie transfer, to na bank wypadnie 24go...(5 dzien of piatku) a co tam, co sobie popatrze na Mlodego B, to moje :D

Z reszta Ty jestes najlepszym przykladem na to, ze on przynosi szczescie ;)

MalaHD lubi tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Mysza ale to się rozkręca? ile globulek z kwasem bornym Ci zostało?
    Nie... ustalo, znow to bylo jednorazowo. Dzis caly dzien gacie suche I czyste, ale starach zostaje. Nie mam teraz w ogole zadnego sluzu co chyba tez nie jest do konca prawidlowe. Mam odpoczywac a jutro zrobic bete ponownie. Kazda wizyta w toalecie to lek o to co zobacze... dr napisala zeby nie aplikowac juz tych z bornym zostalo mi okolo 6 ... martwie sie rzecz jasna ze to sie powtorzy I ze to zly znak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 14:42

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, a może progesteron dodatkowo zbadaj? Nieraz dziewczyny pisały o plamieniach, które po prostu się zdarzają i niekoniecznie oznaczają coś złego. Kiedy masz USG? Nie martw się na zapas, będzie dobrze

Mysza1986 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziewczyny co robiły prenatalne u Szymańskiego + Pappa -> ile czekałyście na wyniki?? Chyba po raz trzeci ten temat poruszam, ale czekam już ponad dwa tygodnie :/ Mam wrażenie, że on się na mnie uwziął i robi to specjalnie! W zeszły wtorek dzwonili do mnie i pytali o moją wagę, bo niby chcial mi to policzyć, ale wagi mu brakowało i od tego czasu cisza. W sobotę babka z recepcji miała mu przypomnieć o mnie i ponoć w sobotę był w pracy od rana no ale dalej cisza :P Ja już nie wiem czy mam tam codziennie dzownić czy co? Jestem na niego taka zła, w końcu tyle pieniędzy mu za to płaciłam!! Chciałabym zobaczyć w końcu te wyniki i wiedzieć na czym stoję :(
    Ja byłam u niego we wt. w środę zrobiłam pappę w diag. czekałam na nią chyba tydzień, potem jak zaniosłam wynik to około 5 dni i panie z rej zadzwoniły że wszystko ok. Moze za samym wynikiem papy się tam tyle czeka?

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Ja byłam u niego we wt. w środę zrobiłam pappę w diag. czekałam na nią chyba tydzień, potem jak zaniosłam wynik to około 5 dni i panie z rej zadzwoniły że wszystko ok. Moze za samym wynikiem papy się tam tyle czeka?

Oj nie nie. Moja Pappa byla online juz 29.04, a wyniki dr opracował mi 13.05, a zadzwonili do mnie wczoraj, ze sa do odbioru :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Mysza, a może progesteron dodatkowo zbadaj? Nieraz dziewczyny pisały o plamieniach, które po prostu się zdarzają i niekoniecznie oznaczają coś złego. Kiedy masz USG? Nie martw się na zapas, będzie dobrze

Prog. Robilam razem z beta 9dpt I byl ok, dzis juz nie plamie, to sa incydenty. Jutro weryfkuje bete to sie okaze co I jak, usg dopiero 28.05, relanium jest na recepte a jak mam odpoczyw to nie bede jechac przez cale miasto po nia. Sorry a tak Wam tu panikuje co chwile ale tylko tu tak naprawde czuje ze moge...prawie nikt nie wie o ciazy, czekam do usg

Ps wlasnie zauwazylam ze wciaz powtarzam swlowo "incydenty" jakbym sama siebie chciala przekonac ze to noc takiego I bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 18:08

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nic się nie przejmuj. Każda z nas w większym lub mniejszym stopniu panikuje. To normalne :* staraj się w miarę możliwości nie denerwować

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że większość z nas rozumie Twoje obawy. Ja sama za każdym razem w wc dokładnie oglądam papier :/ I podobnie jak wcześniej MalaHD nieco martwię się brakiem jakichkolwiek objawów. Będzie dobrze, wytrzymaj. Idziemy łeb w łeb, może spotkamy się na porodówce ;)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia ja do tej pory nie mam ŻADNYCH objawów ;) nie wymiotowalam ani nie bylo mi niedobrze ani razu. W piersiach też żadnych zmian ale tu ubolewam bo mogłyby urosnac :D

gabrysia111 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD jeszcze urosną :D Ja też martwiłam się brakiem objawów, ale teraz się z tego cieszę :)

Mysza pisz nam tu ile chcesz o swoich obawach. Jak mnie brzuch bolał w 7 tc to też Wam zawracałam głowę :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, Ty z tymi Twoimi raptem 40 kilkoma kilogramami, to jakbys teraz jeszcze cyca dostała, to by Cie przeciez przewazyl ;)

antonna, Mysza1986, MalaHD lubią tę wiadomość

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, a Ty masz jeszcze Prolutex 2 razy dziennie ? Masz nowe wyniki progresteronu?
    Mała, a Ty tez bierzesz Prolutex + Duphaston 2 x 2?
    Mnie wczoraj pobolewało podbrzusze i znowu mam czarne myśli. A do wizyty jeszcze dużo czasu :(

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po sobotniej becie wróciłam do Prolutexu raz dziennie. Progesteronu nie badałam więcej (w zeszły czwartek wynosił coś koło 27). Jeśli to Cię pocieszy, to też miewam "odczucia" w dole brzucha, ale raczej nie ma w tym nic niepokojącego. Śluzówka się rozpulchnia, a my jesteśmy wyczulone na wszystko, więc zwracamy na to uwagę. Kiedy masz wizytę?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore prolutex 1x dziennie I duphaston 2x 2tabletki, tez zwracm uwage na kazde odczucia I skrecenia w brzuchu. Dzis zrobilam bete wiec wieczorem bedzie jasnosc czy wszystko ok sie rozwija. Plamienia wczoraj ustaly.

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza &&&&

Lena ja biorę prolutex raz dziennie i 3x luteine. Ale ja progesteron miałam 200 więc spokojnie tej lutki mogłam nie brać wcale ale jak już zaczęłam to tak biorę.

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ ‹ 469 470 471 472 473 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ