X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek punkcja, to dzien urodzin mojej s.p. Babci, uznaje to za dobry znak ;) dr wrozy ok 10 komorek.
    A czy ja dobrze podslyszalam, ze doktorka nie ma jakos w najblizszych dniach? Nic mi nie mowil, a tez nie chcialam sie przyznac, ze podsluchuje siedzac w poczekalni :P

MedA, MalaHD, antonna lubią tę wiadomość

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, starajace sie w tej klinice, czy dostajecie od lekarzy recepty na clexane na ryczalt podczas staran? Ja dostaje na 100% chodze do innego lekarza ale Pani w aptece ostatnio mi powiedziala ze pracuje czasem przy tej klinice i jeszcze nigdy nie realizowala recepty na 100% a przychodza kobiety bez brzuszkow.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera, jeśli dobrze pamiętam, za pierwszym razem dostałam na 100%, ale później kolejne recepty już były na ryczałt (przed ciążą)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kejt89 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA,
    bardzo dziękuję! :) tam się wybiorę.
    A swoją droga uwielbiam takie godziny przyjęć.. Idealne wyłącznie dla emerytów i bezrobotnych.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje clexane na ryczałt. Mam MTHFR ale to raczej nie jest wskazaniem do refundacji.

A88 doktorka na 100% nie ma 24 a wtedy przypadnie Ci transfer? Wesze Breborowicza :D nie masz sie co stresować jak on Ci będzie robił. Same przyjemności :)
    U mnie obstawial 8-10 komórek a było 16 ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesli bedzie transfer, to na bank wypadnie 24go...(5 dzien of piatku) a co tam, co sobie popatrze na Mlodego B, to moje :D

Z reszta Ty jestes najlepszym przykladem na to, ze on przynosi szczescie ;)

MalaHD lubi tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Mysza ale to się rozkręca? ile globulek z kwasem bornym Ci zostało?
    Nie... ustalo, znow to bylo jednorazowo. Dzis caly dzien gacie suche I czyste, ale starach zostaje. Nie mam teraz w ogole zadnego sluzu co chyba tez nie jest do konca prawidlowe. Mam odpoczywac a jutro zrobic bete ponownie. Kazda wizyta w toalecie to lek o to co zobacze... dr napisala zeby nie aplikowac juz tych z bornym zostalo mi okolo 6 ... martwie sie rzecz jasna ze to sie powtorzy I ze to zly znak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 14:42

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, a może progesteron dodatkowo zbadaj? Nieraz dziewczyny pisały o plamieniach, które po prostu się zdarzają i niekoniecznie oznaczają coś złego. Kiedy masz USG? Nie martw się na zapas, będzie dobrze

Mysza1986 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziewczyny co robiły prenatalne u Szymańskiego + Pappa -> ile czekałyście na wyniki?? Chyba po raz trzeci ten temat poruszam, ale czekam już ponad dwa tygodnie :/ Mam wrażenie, że on się na mnie uwziął i robi to specjalnie! W zeszły wtorek dzwonili do mnie i pytali o moją wagę, bo niby chcial mi to policzyć, ale wagi mu brakowało i od tego czasu cisza. W sobotę babka z recepcji miała mu przypomnieć o mnie i ponoć w sobotę był w pracy od rana no ale dalej cisza :P Ja już nie wiem czy mam tam codziennie dzownić czy co? Jestem na niego taka zła, w końcu tyle pieniędzy mu za to płaciłam!! Chciałabym zobaczyć w końcu te wyniki i wiedzieć na czym stoję :(
    Ja byłam u niego we wt. w środę zrobiłam pappę w diag. czekałam na nią chyba tydzień, potem jak zaniosłam wynik to około 5 dni i panie z rej zadzwoniły że wszystko ok. Moze za samym wynikiem papy się tam tyle czeka?

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Ja byłam u niego we wt. w środę zrobiłam pappę w diag. czekałam na nią chyba tydzień, potem jak zaniosłam wynik to około 5 dni i panie z rej zadzwoniły że wszystko ok. Moze za samym wynikiem papy się tam tyle czeka?

Oj nie nie. Moja Pappa byla online juz 29.04, a wyniki dr opracował mi 13.05, a zadzwonili do mnie wczoraj, ze sa do odbioru :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Mysza, a może progesteron dodatkowo zbadaj? Nieraz dziewczyny pisały o plamieniach, które po prostu się zdarzają i niekoniecznie oznaczają coś złego. Kiedy masz USG? Nie martw się na zapas, będzie dobrze

Prog. Robilam razem z beta 9dpt I byl ok, dzis juz nie plamie, to sa incydenty. Jutro weryfkuje bete to sie okaze co I jak, usg dopiero 28.05, relanium jest na recepte a jak mam odpoczyw to nie bede jechac przez cale miasto po nia. Sorry a tak Wam tu panikuje co chwile ale tylko tu tak naprawde czuje ze moge...prawie nikt nie wie o ciazy, czekam do usg

Ps wlasnie zauwazylam ze wciaz powtarzam swlowo "incydenty" jakbym sama siebie chciala przekonac ze to noc takiego I bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 18:08

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nic się nie przejmuj. Każda z nas w większym lub mniejszym stopniu panikuje. To normalne :* staraj się w miarę możliwości nie denerwować

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że większość z nas rozumie Twoje obawy. Ja sama za każdym razem w wc dokładnie oglądam papier :/ I podobnie jak wcześniej MalaHD nieco martwię się brakiem jakichkolwiek objawów. Będzie dobrze, wytrzymaj. Idziemy łeb w łeb, może spotkamy się na porodówce ;)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia ja do tej pory nie mam ŻADNYCH objawów ;) nie wymiotowalam ani nie bylo mi niedobrze ani razu. W piersiach też żadnych zmian ale tu ubolewam bo mogłyby urosnac :D

gabrysia111 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD jeszcze urosną :D Ja też martwiłam się brakiem objawów, ale teraz się z tego cieszę :)

Mysza pisz nam tu ile chcesz o swoich obawach. Jak mnie brzuch bolał w 7 tc to też Wam zawracałam głowę :D

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, Ty z tymi Twoimi raptem 40 kilkoma kilogramami, to jakbys teraz jeszcze cyca dostała, to by Cie przeciez przewazyl ;)

antonna, Mysza1986, MalaHD lubią tę wiadomość

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, a Ty masz jeszcze Prolutex 2 razy dziennie ? Masz nowe wyniki progresteronu?
    Mała, a Ty tez bierzesz Prolutex + Duphaston 2 x 2?
    Mnie wczoraj pobolewało podbrzusze i znowu mam czarne myśli. A do wizyty jeszcze dużo czasu :(

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po sobotniej becie wróciłam do Prolutexu raz dziennie. Progesteronu nie badałam więcej (w zeszły czwartek wynosił coś koło 27). Jeśli to Cię pocieszy, to też miewam "odczucia" w dole brzucha, ale raczej nie ma w tym nic niepokojącego. Śluzówka się rozpulchnia, a my jesteśmy wyczulone na wszystko, więc zwracamy na to uwagę. Kiedy masz wizytę?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore prolutex 1x dziennie I duphaston 2x 2tabletki, tez zwracm uwage na kazde odczucia I skrecenia w brzuchu. Dzis zrobilam bete wiec wieczorem bedzie jasnosc czy wszystko ok sie rozwija. Plamienia wczoraj ustaly.

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza &&&&

Lena ja biorę prolutex raz dziennie i 3x luteine. Ale ja progesteron miałam 200 więc spokojnie tej lutki mogłam nie brać wcale ale jak już zaczęłam to tak biorę.

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ