X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolutex to progesteron w zastrzykach. Dr daje wybór albo lutinus albo prolutex.
    7dpt możesz śmiało betowac więc już w poniedzialek :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki MalaHD moze rzeczywiscie w poniedzialek zrobie ta bete.

w57v3e3kt53bmubr.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, wizytę mam 25.05. Wczoraj beta wyszła 4200, ale i tak jestem pełna strachu, pamiętając co mi się zdarzyło ostatnio.
    Apteka na Słowiańskiej nazywa się teraz Medkon, Meddom nazywała się chyba wcześniej? To jest sieć aptek, są też inne lokalizacje. Omyłkowo zadzwoniłam nie do tej co trzeba i zamówiłam nie tam gdzie miałam :)
    Magedu - na pewno masz brać Lutinus i Prolutex? Nie słyszałam jeszcze o takiej kombinacji.
    Mała, czy w DOZ-ie można zamówić przez internet lek na receptę? W którym DOZ-ie w Poznaniu odbierasz? A jaki preparat luteiny bierzesz- jaka nazwa?
    Iwonn, również wyrazy wsparcia, los się musi w końcu odmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 22:50

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba sporo nas tam będzie 25.05 :) Doskonale rozumiem Twoje obawy, niby beta prawidłowa, ale na razie jakoś nie oswoiłam się z ciąża. Może po USG uwierzę...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie piekne wysokie bety wiec wierze, ze I na usg wszystko bedzie bardzo dobrze :) chociaz doskonale rozumiem wasze obawy... jakos tak nie chce sie czlowiek cieszyc zeby nie zapeszyc...

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena możesz zamówić z odbiorem w aptece, wysyłkowo tylko nie można realizować recept. Ja odbieram w dozie na dąbrowskiego przy rynku jezyckin ale można tam wybrać dowolny doz.
    A luteine biorę o nazwie "luteina" :P i kosztuje 7 zl a nie jak lutinus sto stów.

Mysza ja w zasadzie zaczelam się cieszyć po ostatnim usg w 9 tyg. Wcześniej tylko strach i nerwy. Teraz też się okropnie boję i sram w gacie przed prenatalnymi ale w końcu się cieszę ciąża i już nie oklamuje ludzi jak ktoś się domyśla, że coś jest inaczej niż zwykle ;)

A88 trzymam kciuki! Za piękne jajka i bardzo żwawe żołnierzyki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 06:25

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży. Wiem, że może trochę jeszcze wcześnie jest, ale może kroraś bedzie zainteresowana. Będę sprzedawać ubranka po Pawełku (urodzony w grudniu). Ubranka mam naprawdę ładne i nie zniszczone :-) więc jeśli okaże się u którejś z Was synuś to zapraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 07:55

We lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • MAGEDU Znajoma

Wysłany: 19 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    jestem pacjentką dr Żaka.
    LEna1 - pytałam Go 2 razy i mi potwierdzał, że Lutinus i Prolutex. Też się zdziwiłam, tym bardziej, że czytałam, że lekarze w Med Art kombinują z lekami, jak dobrze pamiętam Duphaston + Prolutex zalecają stosować.
    Nie wiem, dlaczego ja mam tak, ale ufam, że Doktorro wie, co robi. Może to dlatego, ze w poprzedniej ciąży zarodek przestał się rozwijać, a było już nawet serduszko? Przed rozpoczęciem stymulacji powiedział tylko, że tym razem musimy zawalczyć o jeszcze lepsze endometrium (dodam, że i tak było bardzo dobre).

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktorek nie lubi duphastonu. Zapisuje zwykłą lutkę, to pani dr przepisuje duphaston.
    Jakie miałaś endo? I jaki jest jego plan na lepsze?
    Masz mrożaczki czy podchodzisz jeszcze raz do całej procedury?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też Prolutex i Lutinus 3×1

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magedu jeszcze do niedawna prolutex plus lutius był standardem w naszej klinice, szczególnie u dr K, później dotarła do jakiś badań, że lepiej dawać naturalny i sztuczny progesteron, dlatego przerzuciła się na zestaw dupek+prolutex, także żadnej nowości w tej twojej kombinacji leków nie ma, spokojnie :) miałam 2 transfery na zestawie 3x lutinus, 1x prolutex a trzeci na 2x prolutex i 1x lutinus :)

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie poczułam pierwsze ruchy dzieciątka. A już myślałam że nigdy nie będzie mi to dane. to wynagradza cały trud, poswiecenie i wszystkie pieniądze wydane w Medarcie :) :D Trzymam kciuki za was i za waszą wolę walki. Trzymajcie się!!

MedA, a88, MalaHD, gabrysia111, antonna, anakonda, AnnaNata., Ainaa lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzdzownica - ryczę ;)

pozdrawiam spod kroplówki. 13 komórek.
    nasienie dramat, dr powiedział, że będą robić co mogą, żeby było co transferować :(

no a jeśli dojdzie do transferu, to na 100% będzie go robił Młody B,więc mimo wszystko fajnie by było, jakby Zuchy dały radę jednak powalczyć i dać matce szansę się przy okazji ponapalać trochę :P

dżdżownica, antonna lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzdzownica <3 nie mogę się doczekać! Jak już czujesz ruchy to pewnie zaczynasz się robić spokojniejsza.

A88 trzymam kciuki żeby coś udało im się wybrać. Jutro bedziesz wiedziała?

dżdżownica lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, jutro rano mam dzwonić.
    Czym zabijałyście czas oprócz sudoku i puzzli?

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Dziewczyny w ciąży. Wiem, że może trochę jeszcze wcześnie jest, ale może kroraś bedzie zainteresowana. Będę sprzedawać ubranka po Pawełku (urodzony w grudniu). Ubranka mam naprawdę ładne i nie zniszczone :-) więc jeśli okaże się u którejś z Was synuś to zapraszam.

Ja może będę chętna jak już urodzę i zorientuje się czego potrzebujemy.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari u mnie póki co dziewczynka m być, ale zobaczymy na wizycie w przyszłym tygodniu :)

A88 gratuluję liczby komórek! Myślę, że Ci wszystkie zapłodnią, więc jakieś większe szanse powinnaś mieć. No kurcze mam nadzieję, że znajdą te kilkanaście dobrych plemników! Niech się starają i robią co mogą!

dżdżownica gratki z okazji pierwszych ruchów! Ja też się nie mogę ich doczekać :)

Nika a jak Tobie mija końcówka ciąży? Będziesz rodzić w Św. Rodziny tak? Masz tam opłaconą jakąś położną czy salę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 11:26

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puzzle, krzyżówki i telewizor. Teraz spacer dobrze też zrobi. Czytać się niestety nie da. Ja się nie mogłam skupic.
    Umylam też lodówkę i zrobiłam remanent szafy. Choć przydałby się jeszcze jeden bo w nic dupy juz nie mogę wcisnąć :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika tylko ja ma same zimowe ubranka, długie rękawki, a Ty rodzisz latem przecież, ale jakby co to ok :-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak Mała, pewnie zamiast XXS potrzebujesz teraz XS, straszne! :P [zazdro] :P

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ