MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonna mówili ci na wizycie że dziewczynka czy na badaniach prenatalnych? Ja się zastanawiałam właśnie czy teraz na wizycie coś mi już powiedzą odnośnie płci, bo idę we wtorekStarania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
We wrote:Antonna mówili ci na wizycie że dziewczynka czy na badaniach prenatalnych? Ja się zastanawiałam właśnie czy teraz na wizycie coś mi już powiedzą odnośnie płci, bo idę we wtorek
Na prenatalnych mi Szymański mówił
dżdżownica wrote:Antonna to można sobie opłacić sale w św rodzinie? Mamy tam jakieś fory że względu na znajomości?
No właśnie nie wiemAle myślałam, że w każdym szpitalu można sobie zapłacić za lepszą salę (o ile jest dostępna)
To jest temat, który będę dopiero zgłębiać
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
No kurde mi nic nie mówił na temat płci, ale wyrażał się tak jak kojarzę jakby miał to być chłopak. No zobaczymy na wizycie we wtorekStarania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
nick nieaktualny
-
Nika a jak Tobie mija końcówka ciąży? Będziesz rodzić w Św. Rodziny tak? Masz tam opłaconą jakąś położną czy salę?[/QUOTE]
Końcówka coraz trudniejsza zaczęłam puchnąć i mam problemy z jelitami przez coraz mniej miejsca w brzuchu. Mecze się szczególnie w nocy.
Będę rodzic w św. Rodzinie z lekarzem poleconym mi w klinice. Moja szyjka trzyma i wszystko wskazuje ze będzie cc. Dr mi mówił ze jak nie ma skurczy porodowych i szyjka trzyma to trudno o SN nawet przy ich staraniach. Tak wiec czekam już last week z brzuchalem:)
Co do ciuszkow straszą ze lipiec i sierpień ma być chłodny a Body i śpiochy to głównie bawełna chyba ze masz jakieś wersje dresowe i cieplutkie tylko.
Trzymam za was kciuki Babeczki dla mnie każdy moment ciąży powodował i stres i radość a każde dziecko inaczej się w brzuchu zachowuje i robi z matka co chce.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Ten lekarz przyjął mnie na wizytę po 35 tc. Takich wizyt zaplanował 4 z czego 2 w szpitalu. Gdybym zaczęła rodzic mam dzwonić nawet w nocy on przyjedzie. Jak będzie szybki porod to SN. A jak nic się nie stanie do 40 tc to cc. Tak jest opłata za ta opiekę ale myśle ze do przyjęcia i nizsza niż słyszałam na Polnej. Jak ktoś będzie chętny to po porodzie mogę pisać na priv. Póki co jestem zadowolona ze współpracy kultury tego lekarza i fajnego podejścia.
Szyjka ma ok 2 cm. Przez 2 tyg zmniejszyła się o 2 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 17:27
AnaC lubi tę wiadomość
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Witajcie Dziewczyny, czy mogę dołączyć? Szukam jakiejś dobrej duszy,która pozytywnie przeszła IUI w Medarcie i zechciałaby ze mną pogadać.
W wielkim skrócie: mąż ma słabe nasienie i zastanawiam się co dalej. Jesteśmy po wizycie u urologa/androloga i w trakcie suplementacji. Gratuluję Wszystkim Szczęściarom! -
nick nieaktualny
-
Witaj, mamy 53mln w całości, 3% morfologię, ruch całkowity 36% (postępowy 14%).
Mój gin i urolog męża twierdzą,że to jest ok do IUI...Wg jednego lekarza od niepłodności jest nawet szansa na naturalną ciazę,ale ja już mam dość tej niepewności czy i kiedy się uda (jeśli w ogóle). Zaczytuję się na forum i zaczynam mieć wątpliwości,co do tych parametrów odnośnie IUI.
Dziękuję za dobre słowoTobie również powodzenia życzę!
a88 wrote:cześć Nula, jeśli możecie podejść do IUI, to nasienie musi być tylko trochę słabsze, niż powinno, więc Ty głowa do góry, a my trzymamy kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 18:06
-
antonna wrote:No właśnie nie wiem
Ale myślałam, że w każdym szpitalu można sobie zapłacić za lepszą salę (o ile jest dostępna)
To jest temat, który będę dopiero zgłębiać
W Sw.Rodzinie wszystkie sale są takie same ( dopiero od ok roku oddane do użytku).
Rodzilam w tym szpitalu, również miałam opłaconego lekarza którego polecił mi Szymański. Zaczęłam rodzic w nocy i nie było problemu z odebranie telefonu przez lekarza i przejechaniu do kliniki odebrać porod.
Wcześnie można było sobie opłacić położna, ale teraz w Sw.Rodzinie mają one najwyraźniej zakaz umawiania się prywatnie poza dyzurami. Ogólnie położne służą pomocą przy maluszkach w dzień i w nocy, przez cały pobyt spotkałam tylko 2-ch nie zbyt miłych, a reszta to naprawdę super babki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 18:22
I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
3 sniezynki
30.04.17 synus 3464kg 58cm -
Nula, ja jestem po w sumie 8 IUI, z których dwie zakończyły się ciążą biochemiczną. Co prawda nie w Medart, a na Polnej, ale jestem potwierdzeniem, że tak da się zajść w ciążę. Parametry męża były takie sobie (przede wszystkim nie miał w ogóle plemników o ruchu tego pierwszego typu), ale wystarczające do inseminacji. Dziś wiem, że to raczej nie miało szans się udać, bo mam polipowate endometrium, ale uważam, że warto spróbować tej metody. Trzymam za Was kciuki!
-
Nula ja jestem przykładem, że można zajść naturalnie nawet jak wszystko i wszyscy mówią że szanse zerowe. Trzeba wierzyć, walczyć. Ledwo patrzę na oczy ze zmęczenia, mój maluch jest bardzo wymagający, ale warto dziewczyny, warto. Walczcie.
Nula30 lubi tę wiadomość
-
AnnaNata. wrote:W Sw.Rodzinie wszystkie sale są takie same ( dopiero od ok roku oddane do użytku).
Rodzilam w tym szpitalu, również miałam opłaconego lekarza którego polecił mi Szymański. Zaczęłam rodzic w nocy i nie było problemu z odebranie telefonu przez lekarza i przejechaniu do kliniki odebrać porod.
Wcześnie można było sobie opłacić położna, ale teraz w Sw.Rodzinie mają one najwyraźniej zakaz umawiania się prywatnie poza dyzurami. Ogólnie położne służą pomocą przy maluszkach w dzień i w nocy, przez cały pobyt spotkałam tylko 2-ch nie zbyt miłych, a reszta to naprawdę super babki.
A sale takie same to znaczy? Ilu osobowe? Z łazienką? Ja będę chętna do wszystkich informacji