X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja widziałam młodego B i facet jak facet, za superprzystojnego bym go nie uznała ;)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam sie podoba :D

A88 jak będziesz dostawała na łeb a mąż będzie miał Cię dosyć to pamiętaj, że ja jestem na l4 i mogę iść na kawę :D

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • We Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna mówili ci na wizycie że dziewczynka czy na badaniach prenatalnych? Ja się zastanawiałam właśnie czy teraz na wizycie coś mi już powiedzą odnośnie płci, bo idę we wtorek :)

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna to można sobie opłacić sale w św rodzinie? Mamy tam jakieś fory że względu na znajomości? ;-)

1JyDp2.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrote:
    Antonna mówili ci na wizycie że dziewczynka czy na badaniach prenatalnych? Ja się zastanawiałam właśnie czy teraz na wizycie coś mi już powiedzą odnośnie płci, bo idę we wtorek :)

Na prenatalnych mi Szymański mówił :)
    dżdżownica wrote:
    Antonna to można sobie opłacić sale w św rodzinie? Mamy tam jakieś fory że względu na znajomości? ;-)

No właśnie nie wiem :D Ale myślałam, że w każdym szpitalu można sobie zapłacić za lepszą salę (o ile jest dostępna) :D To jest temat, który będę dopiero zgłębiać :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • We Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde mi nic nie mówił na temat płci, ale wyrażał się tak jak kojarzę jakby miał to być chłopak. No zobaczymy na wizycie we wtorek :)

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie mówił, ale spytałam wprost :>

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, póki co leżę plackiem, ale M już mnie zaczyna mocno wkurzać samaniewiemczym, więc jeśli będzie groziła nam bójka, to chętnie się wyrwę na kawkę ;D

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha wkurzać to on Cię dopiero zacznie jak będziesz w ciąży! :P Ja mojego uduszę i zakopię w ogródku :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nika a jak Tobie mija końcówka ciąży? Będziesz rodzić w Św. Rodziny tak? Masz tam opłaconą jakąś położną czy salę?[/QUOTE]

Końcówka coraz trudniejsza zaczęłam puchnąć i mam problemy z jelitami przez coraz mniej miejsca w brzuchu. Mecze się szczególnie w nocy.
    Będę rodzic w św. Rodzinie z lekarzem poleconym mi w klinice. Moja szyjka trzyma i wszystko wskazuje ze będzie cc. Dr mi mówił ze jak nie ma skurczy porodowych i szyjka trzyma to trudno o SN nawet przy ich staraniach. Tak wiec czekam już last week z brzuchalem:)

Co do ciuszkow straszą ze lipiec i sierpień ma być chłodny a Body i śpiochy to głównie bawełna chyba ze masz jakieś wersje dresowe i cieplutkie tylko.

Trzymam za was kciuki Babeczki dla mnie każdy moment ciąży powodował i stres i radość a każde dziecko inaczej się w brzuchu zachowuje i robi z matka co chce.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• antonna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a co to znaczy, że będziesz rodzić z lekarzem? Płaciłaś mu za to? I np. gdyby akcja zaczęła się nagle to on by przyjechał jakby nie miał dyżuru? Ile ma Twoja szyjka?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyłącznie bawełniane ubranka tyle że na długi rękawek. W weekend będę się starać porobić zdjęcia i je wystawię.

r9bzabd.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lekarz przyjął mnie na wizytę po 35 tc. Takich wizyt zaplanował 4 z czego 2 w szpitalu. Gdybym zaczęła rodzic mam dzwonić nawet w nocy on przyjedzie. Jak będzie szybki porod to SN. A jak nic się nie stanie do 40 tc to cc. Tak jest opłata za ta opiekę ale myśle ze do przyjęcia i nizsza niż słyszałam na Polnej. Jak ktoś będzie chętny to po porodzie mogę pisać na priv. Póki co jestem zadowolona ze współpracy kultury tego lekarza i fajnego podejścia.

Szyjka ma ok 2 cm. Przez 2 tyg zmniejszyła się o 2 mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 17:27

AnaC lubi tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny, czy mogę dołączyć? Szukam jakiejś dobrej duszy,która pozytywnie przeszła IUI w Medarcie i zechciałaby ze mną pogadać.
    W wielkim skrócie: mąż ma słabe nasienie i zastanawiam się co dalej. Jesteśmy po wizycie u urologa/androloga i w trakcie suplementacji. Gratuluję Wszystkim Szczęściarom! :)

rfxg43r8qq0glx30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Nula, jeśli możecie podejść do IUI, to nasienie musi być tylko trochę słabsze, niż powinno, więc Ty głowa do góry, a my trzymamy kciuki! :)

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, mamy 53mln w całości, 3% morfologię, ruch całkowity 36% (postępowy 14%).
    Mój gin i urolog męża twierdzą,że to jest ok do IUI...Wg jednego lekarza od niepłodności jest nawet szansa na naturalną ciazę,ale ja już mam dość tej niepewności czy i kiedy się uda (jeśli w ogóle). Zaczytuję się na forum i zaczynam mieć wątpliwości,co do tych parametrów odnośnie IUI.
    Dziękuję za dobre słowo :) Tobie również powodzenia życzę! ;)
    a88 wrote:
    cześć Nula, jeśli możecie podejść do IUI, to nasienie musi być tylko trochę słabsze, niż powinno, więc Ty głowa do góry, a my trzymamy kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 18:06

rfxg43r8qq0glx30.png
  • AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    No właśnie nie wiem :D Ale myślałam, że w każdym szpitalu można sobie zapłacić za lepszą salę (o ile jest dostępna) :D To jest temat, który będę dopiero zgłębiać :)

W Sw.Rodzinie wszystkie sale są takie same ( dopiero od ok roku oddane do użytku).
    Rodzilam w tym szpitalu, również miałam opłaconego lekarza którego polecił mi Szymański. Zaczęłam rodzic w nocy i nie było problemu z odebranie telefonu przez lekarza i przejechaniu do kliniki odebrać porod.
    Wcześnie można było sobie opłacić położna, ale teraz w Sw.Rodzinie mają one najwyraźniej zakaz umawiania się prywatnie poza dyzurami. Ogólnie położne służą pomocą przy maluszkach w dzień i w nocy, przez cały pobyt spotkałam tylko 2-ch nie zbyt miłych, a reszta to naprawdę super babki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 18:22

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula, ja jestem po w sumie 8 IUI, z których dwie zakończyły się ciążą biochemiczną. Co prawda nie w Medart, a na Polnej, ale jestem potwierdzeniem, że tak da się zajść w ciążę. Parametry męża były takie sobie (przede wszystkim nie miał w ogóle plemników o ruchu tego pierwszego typu), ale wystarczające do inseminacji. Dziś wiem, że to raczej nie miało szans się udać, bo mam polipowate endometrium, ale uważam, że warto spróbować tej metody. Trzymam za Was kciuki!

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula ja jestem przykładem, że można zajść naturalnie nawet jak wszystko i wszyscy mówią że szanse zerowe. Trzeba wierzyć, walczyć. Ledwo patrzę na oczy ze zmęczenia, mój maluch jest bardzo wymagający, ale warto dziewczyny, warto. Walczcie.

Nula30 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaNata. wrote:
    W Sw.Rodzinie wszystkie sale są takie same ( dopiero od ok roku oddane do użytku).
    Rodzilam w tym szpitalu, również miałam opłaconego lekarza którego polecił mi Szymański. Zaczęłam rodzic w nocy i nie było problemu z odebranie telefonu przez lekarza i przejechaniu do kliniki odebrać porod.
    Wcześnie można było sobie opłacić położna, ale teraz w Sw.Rodzinie mają one najwyraźniej zakaz umawiania się prywatnie poza dyzurami. Ogólnie położne służą pomocą przy maluszkach w dzień i w nocy, przez cały pobyt spotkałam tylko 2-ch nie zbyt miłych, a reszta to naprawdę super babki.

A sale takie same to znaczy? Ilu osobowe? Z łazienką? Ja będę chętna do wszystkich informacji :)

1JyDp2.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ