X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MAGEDU Znajoma

Wysłany: 18 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Po chwilowej nieobecności wróciłam w trójpaku ;)
    w sensie w końcu, po 2-tygodniowym koszmarze z poronieniem, potem walką z tarczycą i wysoką proalktyną udało nam się zrobić 2 podejście do IVF. We wtorek miałam transfer 2 5-cio dniowych zarodków 5AAA i 4AAA, 3 blastki są zamrożone :)
    Dostałam od Doktorro w zaleceniach 3x1 Lutinus i 1 zastrzyk z Prolutexu dziennie. Droga to zabawa, ale jak ma pomóc w zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży to mówi się trudno :)
    W zwiazku z tym mam pytanie - wiem, ze ten temat juz nie raz się pojawiał na forum, ale za licho nie mogę znaleźć - w których aptekach mogę kupić leki taniej niż w Med Art? trzeba zamawiać czy wystarczy podjechać? Z góry dzięki za pomoc.
    Aha - gratuluję wysypu ciąż ! w końcu przyszła wiosna, przyleciały bociany i ogólnie jest lepsze nastawienie do życia wiec rozmnażajmy się na potęgę :)

gabrysia111, MalaHD, antonna, kasiula2122, AnnaNata. lubią tę wiadomość

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magedu, trzymam zatem mocno kciuki!

Lutinus był najtaniej na Polnej (139 zł, powinni mieć od ręki), a Prolutex ja kupiłam w Gemini w Gnieźnie (149,99 zł, musiałam tel. zamówić). Dziewczyny pisały, że jest też tanio w DOZ w Poznaniu (154 zł)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magedu swietnie Cie znów widzieć :* trzymam mocno za was kciuki!
    Prolutex najtaniej w med dom na slowianskiej 149 zl chyba. Trzeba zamawiać. Ale tam kolejka jak za komuny więc ja kupuje w dozie za 158, zamawiam u nich na stronce i dobieram w aptece.
    Ja biore zwykła lutke zamiast lutinusa. Dr nic nie mówił, że nie może być.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, mysle o Was cieplutko!
    A czy ktoras z Was brała tylko prolutex? Poprzednim razem tylko wlasnie ten zastrzyk raz dziennie, nic doustnie, nic dowcipnie. Nie za malo?

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam przy pierwszym transferze i mimo ujemnej bety progesteron miałam prawie 70. Teraz też miałam brać tylko prolutex ale ja w tym cyklu byłam wyjątkowo nieusluchana a że miałam lutke w domu to tak zostało :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Mysza, mysle o Was cieplutko!
    A czy ktoras z Was brała tylko prolutex? Poprzednim razem tylko wlasnie ten zastrzyk raz dziennie, nic doustnie, nic dowcipnie. Nie za malo?

Ja brałam tylko 1 zastrzyk prolutexu:)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała teraz w med dom obsłuza Ciebie bez kolejki :)

1JyDp2.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przepraszam że długo się nie odzywałam ale u mnie kiepsko. Zaraz po świętach mój narzeczony mnie zostawił. Z dnia na dzień. Mój świat zawalił się. Na dodatek okazało się że mam zmiany w piersiach. Czekam na wizytę u onkologa ale mam nadzieję że zmiany będą łagodne. Nie wiem czy jeszcze komuś uwierzę ale na pewno wierzę w Was. Dziękuje za wszystko co od Was dostałam. Trzymam za Was kciuki.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn przykro mi :( Nie układało wam się czy tak po prostu odszedł? Jeszcze się pojawi taki który będzie Ciebie wart :* Mam nadzieję, że te zmiany to nic groźnego. Daj znać jak będziesz coś wiedziała

Dżdżownica jak widzę te mohery to na prawdę wolę postać albo przepłacić tą dychę, chociaż nawet nie bo tam muszę specjalnie jechać więc i paliwo a doz mam pod nosem spacerkiem. Pewnie wyjdzie podobnie :)
    Ostatnio byliśmy na kościelnej na lodach, i właśnie pomyślałam, że się wcisnę na ciążę po czym zobaczyłam, że przed mną w kolejce grzecznie stoją 2 ciężarne z dość pokaźnymi brzuszkami i po mnie też weszła jeszcze jedna i stała więc uznałam, że byłoboby to trochę bezczelne

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn tak mi przykro... jest jeszcze szansa? Chciałabyś żebyście się zeszli? A byc może tak miało być, może nie było Wam po drodze. Nie ma pewnie odpowiednich słów pocieszenia. Trzymaj się dziewczyno, wiele przeszłaś, przejdziesz i to. Dasz radę.

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn ;( czy to juz ostateczna decyzja? Moze przerosly go troche starania i potrzebuje tylko czasu, zeby to sobie poukladac?
    Lagodne zmiany w piersi tez przechodzilam, jesli masz jakies pytania, to daj znac, moze bede umiala pomoc

• iwonn Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdziwe źycie nie jest idealne ale to nie powód źeby odwracać się od kogoś. Ufałam Jemu. Moģł zawsze na mnie liczyć. Zachował sie bardzo nie ładnie. Zostawił mnie z górą kłopotów. Tak się nie postępuje. To był dla mnie szok. I ma mnie za przeproszeniem głęboko w dupie. Tyle lat...przykro bardzo.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    dwie blastki zamrożone
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn przykro mi... Trzymam kciuki, by wszystko szybko się dobrze poukładało

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis 20dpt beta 1322,0 mlU/ml widze ze dziewczyny mialy wyzsza ale ja startowalam z 15 w 7dpt, czekam na odp. Od dr czy jest ok za bardzo sie stresuje zeby sama wyliczac...

antonna lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonn wrote:
    Prawdziwe źycie nie jest idealne ale to nie powód źeby odwracać się od kogoś. Ufałam Jemu. Moģł zawsze na mnie liczyć. Zachował sie bardzo nie ładnie. Zostawił mnie z górą kłopotów. Tak się nie postępuje. To był dla mnie szok. I ma mnie za przeproszeniem głęboko w dupie. Tyle lat...przykro bardzo.
    Iwonn olej go ! wiem wiem tyle lat razem od tak nie da sie zapomnieć ale jeśli nie możesz na niego liczyć " w potrzebie " to nie jest Ciebie wart ! Jeszcze ułożysz sobie życie bez niego , kto wie może będzie idealne tego Ci życzę . A teraz ściskam Cię mocno i pamiętaj liczysz się teraz tylko TY ! A kłopoty hm zawsze jest jakieś wyjście pamiętaj zawsze możesz ze mną porozmawiać ;/

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, wg moich obliczeń przyrost prawidłowy. Nie martw się!

Mysza1986 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest szansa ze widzimy sie na porodowce ;)

Iwonn bardzo mi przykro, z powodu tej sytuacji, sciskam Cie wirtualnie.

gabrysia111 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn bardzo mi przykro :( Popieram anakondę, nic dobrego z niego nie będzie :/ Mam nadzieję, że los się wkrótce odmieni i znajdziesz kogoś komu będziesz mogła zaufać i kto Cię nie zawiedzie!

Mysza wg mnie przyrost też ok! Bardzo się cieszę :) Daj znać co Pani dr odpisała.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jesteście naprawdę super. Dbajcie o siebie. I trzymam kciuki. 7 czerwca mam wizytę u onkologa. Odezwę się.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    dwie blastki zamrożone
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc MAGEDU.Ja mialam transfer w poniedzialek jednego zarodka 5AA. To jest nasze pierwsze podejscie do IVF ale tez przeszlam miesiac przed poronienie wiec dokladnie wiem co czujesz.Trzymam kciuki za Ciebie? Kiedy betujesz? Ja juz mam robic we wtorek srode.obawiam sie ze moze to byc troche wczesnie ale tak dr Zak kazal.a Ty u jakiego jestes dr?ja tez biore 3x1 lutinus i rzeczywiscie droga zabawa.dobrze ze dziewczyny podpowiedzialy gdzie mozna kupic taniej bo ja kupilam w Medarcie :( na co jest ten Prolutex?mi tego dr nie przepisal

w57v3e3kt53bmubr.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ