X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy nadal kciuki! A ty jak sie czujesz? Jak brzuch?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch czuje, ale chyba jest lepiej niz wczoraj.
    Dzieki Mala za kciuki, przydadza sie! ;)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 głowa do góry, nic nie jest przesądzone. Trzymam kciuki!

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    W drugiej dobie jeden zarodek niestety nie dal rady. Mamy 3.
    Zaczyna sie jak poprzednio...

Nie sadzilam, ze kiedys to powiem, ale niech juz bedzie poniedzialek i praca, bo oszaleje!

Trzymam kciuki za pozostałą Trójkę! &&&
    Praca czasem faktycznie pozwala się oderwać na chwilę :)

Czekam też z niecierpliwością na <3 które sie mają pokazać w tym tygodniu na USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:36

gabrysia111 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 trzymam kciuki! Niech już żaden nie odpada!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a ty kiedy wizyta?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mysza a ty kiedy wizyta?

niedziela 28.05 czyli cały czas jestem 2-3 dni za Gabrysią :)

mimo tego że wszelkie plamienia ustały to bardzo się boję przed USG... ta moja niska beta (mimo że przyrastająca prawidlowo i te incydentalne plamienia) nie pozwalają mi się jeszcze cieszyć i nazwać pozytywnego transferu słowem na "C"... ;p

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja plamien nie miałam i moja beta była wysoka a i tak czułam się tak samo jak ty ;) to normalne w naszej sytuacji

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, pozwol zatem, ze zrobie to za Ciebie: Jestes W CIAZY Wariatko! ;)
    Wymarzonej, upragnionej, zdrowej CIAZY!
    :P

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 pocieszę Cię, że 3 to dużo :) u nas od początku jeden i codzienny strach przez telefonem. :( Ostatnio dobra passa, więc się uda. :)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Mysza, pozwol zatem, ze zrobie to za Ciebie: Jestes W CIAZY Wariatko! ;)
    Wymarzonej, upragnionej, zdrowej CIAZY!
    :P
    Dziekuje Ci, kochana jestes ale zawsze jak juz zaczynam sie do tej mysli przyzwyczajac to jakis incydent sie wydarza ( dzis znow jakies brazowe nitki) dr nie odpisuje, a ja procz odpoczynku nie moge nic wiecej zrobic, szkoda ze to usg tak pozno, oszaleje przez tydzien

Jest i różowy śluz- dziewczyny jechać na Polną na izbę przyjęć? nie wiem co robić... dr od kliku godzin nie odpisuje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 20:58

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Pani dr ma wolny weekend i dlatego nie odpisuje... A próbowałaś przez rejestrację o nią podpytać? Kurczę no, mam nadzieję, że nie jest mocne to plamienie? Zauważyłaś kiedy się to najczęściej zdarza? Może okazjonalnie spada Ci po prostu progesteron

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Może Pani dr ma wolny weekend i dlatego nie odpisuje... A próbowałaś przez rejestrację o nią podpytać? Kurczę no, mam nadzieję, że nie jest mocne to plamienie? Zauważyłaś kiedy się to najczęściej zdarza? Może okazjonalnie spada Ci po prostu progesteron

To jest tylko zabarwiony śluz, i drugi raz zdarza się pod wieczór co dziwne bo ok 20:30 biorę progesteron (prolutex+ duphaston).

Niedziela wieczór więc recepcja też nie odbiera, ja umieram ze strachu, jutro chyba na hama wbiję tam do nich na to usg... to już 7 tydzień będzie od jutra, więc moze coś będą w stanie zobaczyć i powiedzieć

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza w szpitalu i tak Ci zrobią usg, dadzą progesteron i Cię poloza. Na tym etapie chyba nic więcej zrobić się nie da. Ale jeśli mocno się martwisz to jedź. Albo jutro do kliniki. Jeśli nie pani dr to Ż przyjmie Cię na pewno.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, pojdę jutro do kliniki, boję się jakby mnie na Polnej potraktowali, jak powiem, że po IVF.

Szkoda, że w MedArt nie mają żadnego dyżuru telefonicznego choćby położnej...

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może Twój organizm tak reaguje na dużą dawkę progesteronu, bo zapewne Duphaston też jesz?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża po ivf nie różni się niczym od ciąży naturalnej. Nie jesteśmy wysokiego ryzyka. W szpitalu nawet nie musiałabyś o tym mówić. Jesteś w ciąży i tyle, kogo obchodzi jak w nią zaszłas ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    To może Twój organizm tak reaguje na dużą dawkę progesteronu, bo zapewne Duphaston też jesz?

Tak, wszystko razem..., co dziwne to się dzieje jak jestem w domu, nie w pracy (może w domu za dużo łażę? nie widze żadnej zalezności) ja wiem, że to może naczynko, krwiaczek etc. że to nie musi byćnajgorsze, ale uważam że wtakm przypadku P dr powinna mnie szybciej "zbaczyć" zamiast kazać mi czekać prawie do 8 tyg.

MałaHD- ciekawe jak wytłumaczyłabym liczbę leków które przyjmuję (estrofem np.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 21:25

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem każde krwawienie powinno być skonsultowane. Chociażby dla Twojego spokoju. Może masz krwiaczek i będziesz krwawic nim on się nie wchłonie ale wtedy też powinnaś leżeć więc warto by było o tym wiedzieć

Ainaa lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ż od jutra nie ma, nie wiem tylko czy tylko jego, czy Dr K tez

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ