X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy nadal kciuki! A ty jak sie czujesz? Jak brzuch?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch czuje, ale chyba jest lepiej niz wczoraj.
    Dzieki Mala za kciuki, przydadza sie! ;)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 głowa do góry, nic nie jest przesądzone. Trzymam kciuki!

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    W drugiej dobie jeden zarodek niestety nie dal rady. Mamy 3.
    Zaczyna sie jak poprzednio...

Nie sadzilam, ze kiedys to powiem, ale niech juz bedzie poniedzialek i praca, bo oszaleje!

Trzymam kciuki za pozostałą Trójkę! &&&
    Praca czasem faktycznie pozwala się oderwać na chwilę :)

Czekam też z niecierpliwością na <3 które sie mają pokazać w tym tygodniu na USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:36

gabrysia111 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 trzymam kciuki! Niech już żaden nie odpada!

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a ty kiedy wizyta?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mysza a ty kiedy wizyta?

niedziela 28.05 czyli cały czas jestem 2-3 dni za Gabrysią :)

mimo tego że wszelkie plamienia ustały to bardzo się boję przed USG... ta moja niska beta (mimo że przyrastająca prawidlowo i te incydentalne plamienia) nie pozwalają mi się jeszcze cieszyć i nazwać pozytywnego transferu słowem na "C"... ;p

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja plamien nie miałam i moja beta była wysoka a i tak czułam się tak samo jak ty ;) to normalne w naszej sytuacji

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, pozwol zatem, ze zrobie to za Ciebie: Jestes W CIAZY Wariatko! ;)
    Wymarzonej, upragnionej, zdrowej CIAZY!
    :P

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 pocieszę Cię, że 3 to dużo :) u nas od początku jeden i codzienny strach przez telefonem. :( Ostatnio dobra passa, więc się uda. :)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Mysza, pozwol zatem, ze zrobie to za Ciebie: Jestes W CIAZY Wariatko! ;)
    Wymarzonej, upragnionej, zdrowej CIAZY!
    :P
    Dziekuje Ci, kochana jestes ale zawsze jak juz zaczynam sie do tej mysli przyzwyczajac to jakis incydent sie wydarza ( dzis znow jakies brazowe nitki) dr nie odpisuje, a ja procz odpoczynku nie moge nic wiecej zrobic, szkoda ze to usg tak pozno, oszaleje przez tydzien

Jest i różowy śluz- dziewczyny jechać na Polną na izbę przyjęć? nie wiem co robić... dr od kliku godzin nie odpisuje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 20:58

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Pani dr ma wolny weekend i dlatego nie odpisuje... A próbowałaś przez rejestrację o nią podpytać? Kurczę no, mam nadzieję, że nie jest mocne to plamienie? Zauważyłaś kiedy się to najczęściej zdarza? Może okazjonalnie spada Ci po prostu progesteron

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Może Pani dr ma wolny weekend i dlatego nie odpisuje... A próbowałaś przez rejestrację o nią podpytać? Kurczę no, mam nadzieję, że nie jest mocne to plamienie? Zauważyłaś kiedy się to najczęściej zdarza? Może okazjonalnie spada Ci po prostu progesteron

To jest tylko zabarwiony śluz, i drugi raz zdarza się pod wieczór co dziwne bo ok 20:30 biorę progesteron (prolutex+ duphaston).

Niedziela wieczór więc recepcja też nie odbiera, ja umieram ze strachu, jutro chyba na hama wbiję tam do nich na to usg... to już 7 tydzień będzie od jutra, więc moze coś będą w stanie zobaczyć i powiedzieć

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza w szpitalu i tak Ci zrobią usg, dadzą progesteron i Cię poloza. Na tym etapie chyba nic więcej zrobić się nie da. Ale jeśli mocno się martwisz to jedź. Albo jutro do kliniki. Jeśli nie pani dr to Ż przyjmie Cię na pewno.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, pojdę jutro do kliniki, boję się jakby mnie na Polnej potraktowali, jak powiem, że po IVF.

Szkoda, że w MedArt nie mają żadnego dyżuru telefonicznego choćby położnej...

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może Twój organizm tak reaguje na dużą dawkę progesteronu, bo zapewne Duphaston też jesz?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża po ivf nie różni się niczym od ciąży naturalnej. Nie jesteśmy wysokiego ryzyka. W szpitalu nawet nie musiałabyś o tym mówić. Jesteś w ciąży i tyle, kogo obchodzi jak w nią zaszłas ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    To może Twój organizm tak reaguje na dużą dawkę progesteronu, bo zapewne Duphaston też jesz?

Tak, wszystko razem..., co dziwne to się dzieje jak jestem w domu, nie w pracy (może w domu za dużo łażę? nie widze żadnej zalezności) ja wiem, że to może naczynko, krwiaczek etc. że to nie musi byćnajgorsze, ale uważam że wtakm przypadku P dr powinna mnie szybciej "zbaczyć" zamiast kazać mi czekać prawie do 8 tyg.

MałaHD- ciekawe jak wytłumaczyłabym liczbę leków które przyjmuję (estrofem np.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 21:25

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem każde krwawienie powinno być skonsultowane. Chociażby dla Twojego spokoju. Może masz krwiaczek i będziesz krwawic nim on się nie wchłonie ale wtedy też powinnaś leżeć więc warto by było o tym wiedzieć

Ainaa lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ż od jutra nie ma, nie wiem tylko czy tylko jego, czy Dr K tez

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ