X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dzwoń jutro do kliniki i poproś, żeby ktoś Cię przyjął. Ja na pierwszej wizycie byłam 4 tyg po transferze, ale 2 dni później byłam na kolejnej, bo mnie brzuch mocno bolał :> Niech zobaczą skąd to krwawienie może być. A Ty będziesz spokojniejsza jak zobaczysz pęcherzyk :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 21:57

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale podbarwiony śluz to nie krwawienie. Mysza leż, nie chodź jak nie musisz i weź no spę no i zapisane leki. Wiesz, to że dr Cię zobaczy za wiele nie zmieni. Ja miałam przyspieszoną wizytę dopiero jak pojawiła się żywoczerwona krew.
    7 tydzień i jeszcze nie miałaś wizyty? Zwykle dr umawia ok 6+4.

• antonna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Ż od jutra nie ma, nie wiem tylko czy tylko jego, czy Dr K tez

No ja mam nadzieję, że ona będzie, bo mam mieć wizytę w tym tygodniu :D Zresztą nie tylko ja z naszego zacnego grona :D

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda jest taka, że na tym etapie niewiele da się zrobić. Leżenie w przypadku podbarwionego śluzu to lepsze wyjscie niż jeżdżenie po izbach czy siedzenie w poczekalni, a na usg na tym etapie to widać jedynie albo zarodek na miejscu albo jego brak. Jesli dr Żaka nie ma to możesz spędzić jutro w poczekalni kilka godzin. Mysza a masz jakies skurcze, bóle??

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, a Clexane też bierzesz? Może za bardzo masz krew rozrzedzoną i faktycznie naczynka delikatne pękają? Dzwoń jutro i nie przejmuj się proszę na zapas

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atak paniki mam za soba, znow incydent juz normalnie... tez mi sie wydaje (nie wiem dlaczego) ze to cos okolo ciazowego nie sam zarodek... I to prawda... to nigdy nie bylo krwawienie to zawsze podbarwiony sluz. Jakby pojawila sie krew to jednak bym popedzila na ip, tak to wiem ze nic nowego nie powiedza... ps clexane biore ps2 dziekuje za wsparcieee macie niesamowita moc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 22:40

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co nas tu wszystkie stresujesz wariatko ty jedna :D

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas miala juz tu chyba bardziej lub mniej uzasadnione ataki paniki, ale po to tu przeciez jestesmy, zeby miec sie komu sie wygadac ;)
    Nasi mezowie pewnie tez sie ciesza, bo im wiecej emocji upuscimy tutaj, tym spokojniej i ciszej dla nich :P

• antonna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 i jak zarodki dzisiaj? :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal 3!!!!!!!!
    Jaram sie jak glupia, bo do tej pory jeszcze nie bylo doby, zebysmy zaczynali kolejny dzien w tym samym skladzie :)))))))

MedA, dżdżownica, gabrysia111, kiciakocia, antonna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mysza, jak tam dzis? Dzwonilas do kliniki?

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Nadal 3!!!!!!!!
    Jaram sie jak glupia, bo do tej pory jeszcze nie bylo doby, zebysmy zaczynali kolejny dzien w tym samym skladzie :)))))))

Super! cieszę się razem z Tobą!

ja dziś popołudniu na usg do Andrzeja Brębowicza ...niech już wiem co tam się dzieje i dostanę zalecenia, bo znów pół dnia sucho, popołudniu podbrudzony śluz

bv5tg9v.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za wizyte! Daj znac co i jak po :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza Andrzej to młody :D Trzymam kciuki!

a88 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjemne z pożytecznym :D

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No I po wizycie. Zarodek prawidlowo zagniezdzony, dr "wydaje sie" ze slyszy echo serduszka ale jeszcze wolno I slabo bo to troche za wczesnie... dostalam mimo wszystko lutinusa 3x dziennie no I powiedzial prawde: ciaza albo sie utrzyma albo nie, my mozemy tylko ładowac progesteron I czekac. Mam nie lezec,normalne funkcjonowanie jest wskazane.

MalaHD, antonna, Bella93, dżdżownica lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, no to pięknie! Niedzielna wizyta bez zmian? Wtedy już będzie serduszko. Cieszę się :)

Ps. Zazdroszczę, że już jesteś krok dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 18:31

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to sama widzisz, nie ma powodów do obaw :) jakby coś było nie tak kazałby Ci keżeć.
    Mogę wiedzieć ile dr B bierze za wizytę?

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    250zl czyli tak jak pozostali,ja widze ze Wy to zupelnie inaczej odbieracie ze jest ok, a mi zostalo w pamieci "ciaza albo sie utrzyma albo nie" I "no krwawienia nie sa normalne sklamalbym gdybym powiedzial ze sa, kazde plamienie moze grozic poronieniem." Takze ni y ciesze sie ze zarodek jest, ale wiem ze w kazdej sekundIe moze go nie byc... ps niedzielna wizyta u mojej Pan dr bez zmian

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 18:52

bv5tg9v.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co on pie*doli takie głupoty :/ No wiecie co...
    Każda z nas jest przecież świadoma, że w każdym momencie może pójść coś nie tak ale staramy się o tym nie myśleć a lekarz wyskakuje z takim tekstem :/

Kochana nie przejmuj się, oni gadają co na język im przyjdzie mając w dupie czy nam będzie z tym źle czy nie. Ż też nie raz mnie zatkał i wbił w ziemię mój entuzjazm. Najważniejsze, że jest maluszek, nie myśl o tym co "może" wydarzyć się złego bo nie masz na to wpływu. Limit nieszczęść wyczerpany, teraz musi być tylko dobrze! :) Tak musimy myśleć żeby nie zwariować

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ