X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 chyba nie doczytałam tego :( bo nie przypominam sobie. A w Medarcie można mrozić dodatkowe komórki? Oferują taką usługę? Jestem zła na siebie za moje gapiostwo :(:(:(

w57v3e3kt53bmubr.png
  • Niunia06 Nowa

Wysłany: 10 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 16 komórek pobranych i nikt mi nie proponowal tego ze moge mrozic dodatkowo.

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórka bety : 212,9. Na razie do przodu, ale dla pewności powtórzę za tydzień.
    A od kiedy ewentualne Clexane ?

We, AnnaNata., AnaC, MalaHD, dżdżownica, MedA lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Lena, piękna beta, gratuluje. Ale tu ostatnio owocnie :) co bardzo mnie cieszy :)
    Dziewczyny, a gdzie zniknęła Anakonda? Wiecie co u Niej?
    Dziękuje kochana za pamięć ostatnio nie mam czasu się udzielać zresztą za bardzo nie mam co pisać bo mamy przerwę czekamy na badanie i wynik więc odpoczynek pełną parą :)

Gabi , Mysza Lena gratuluję i trzymam kciuki za serduszka :)

Witam nowe koleżanki , chociaż nie zostałam sama na polu bitwy ;)

Co do posiewu hmm to ja za każdym razem miałam co innego i zawsze mi jakiś kwiatek wyrósł :/

gabrysia111, Mysza1986 lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 jaa nic takiego nie podpisywałam. Czytalam dokladnie i nie bylo wzmianki o nadliczbowych komórkach było tylko napisane że zaplodnia max 6 wg ustawy.

Lena gratulacje :) teraz dluuugie oczekiwanie na serducho :)

Mysza trzymam kciuki za powtórkę bety!

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieraz czytałam, że komórki jajowe zdecydowanie gorzej się mrożą niż zarodki, sporo też nie rozmraża się prawidłowo. Być może ze względu na te słabe statystyki w MedArt nie proponują mrożenia komórek?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nam jeszcze przed punkcja mowili, ze jeszcze po pobraniu, jak juz bedzie wiadomo ile jest pobranych, to mozna bedzie ostatecznie zdecydowac czy mrozimy czy nie.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nikt nie pytał, ale też nie zależało mi na mrożeniu komórek...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się modliłam żeby w ogóle mieć 6 dojrzałych bo w pierwszej procedurze miałam 3 więc w ogóle nie myślałam o nadprogramowych. Ale miło by było gdyby o tym poinformowali wcześniej co się z nimi stanie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrote:
    Antonna umawialas się już na polowkowe? Będziesz robić?

Jeszcze się nie umówiłam, ale mam zamiar. Póki co się wściekam, bo wciąż czekam, aż przygotuje mi te prawdopodobieństwa z USG+Pappa. Noszzz tyle się płaci i tyle to trwa :/

Mnie się Pani dr pytała, czy chcę mrozić.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • We Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja pewnie też sporo poczekam bo byłam teraz w poniedziałek dopiero :)

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Jeszcze się nie umówiłam, ale mam zamiar. Póki co się wściekam, bo wciąż czekam, aż przygotuje mi te prawdopodobieństwa z USG+Pappa. Noszzz tyle się płaci i tyle to trwa :/

Mnie się Pani dr pytała, czy chcę mrozić.

A dr Sz. mówił żebyś robiła pappa czy sama chciałaś? Nam mówił że jak chcemy to możemy zrobić ale on po usg nie widzi wskazań.

1JyDp2.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A dr Sz. mówił żebyś robiła pappa czy sama chciałaś? Nam mówił że jak chcemy to możemy zrobić ale on po usg nie widzi wskazań.

Mówił, że nie widzi potrzeby, ale ja chciałam ;) Przedwczoraj do mnie dzwonili, bo się kazał zapytać ile ważę. No ale od tego czasu nie dostałam info, że jest gotowe. Moim zdaniem to nie powinno tyle trwać, szczególnie, że ona ma do tego program, który mu to liczy - a przynajmniej tak mi się wydaje, może się mylę i robi to ręcznie.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wrote:
    A to ja pewnie też sporo poczekam bo byłam teraz w poniedziałek dopiero :)

I jak było? Wszystko z dzidzią oki?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mówił, że nie widzi potrzeby, ale ja chciałam ;) Przedwczoraj do mnie dzwonili, bo się kazał zapytać ile ważę. No ale od tego czasu nie dostałam info, że jest gotowe. Moim zdaniem to nie powinno tyle trwać, szczególnie, że ona ma do tego program, który mu to liczy - a przynajmniej tak mi się wydaje, może się mylę i robi to ręcznie.

Napewno ma program, bo ma certyfikat. My się w końcu nie zdecydowaliśmy bo się bałam że z racji wieku wyjdzie mi podwyższone ryzyko. A z usg 1:9120 chyba na zd.
    A teraz w dzień matki mamy połówkowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 11:58

1JyDp2.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dostalam prawdopodobiestw z USG samego. Pewnie skoro wiedzial, ze robie Pappa to mi nie dawal tylko czekal na wyniki z krwi.

Ja okolo 26 maja mam wizyte :) a polowkowe miesiac pozniej.

dżdżownica lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu dżdżownica ja pamiętam Twoją betę a tu już połówkowe...

Powiedzcie mi il kosztują prenatalne u Sz? pewnie pytałam ale nie pamiętam. I pappa ile? To się później zbiera do kupy i wylicza? jestem w tym zielona

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jezuuu dżdżownica ja pamiętam Twoją betę a tu już połówkowe...

Powiedzcie mi il kosztują prenatalne u Sz? pewnie pytałam ale nie pamiętam. I pappa ile? To się później zbiera do kupy i wylicza? jestem w tym zielona

Czas leci :)
    U dr Sz. 300 zł a pappa chyba 180.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję wynik podstawowy z samego wieku, a potem wylicza z usg albo z usg i pappa.
    I trzeba poprosić o płytę z filmikiem :)

1JyDp2.png
  • We Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja byłam trochę lepiej potraktowana przed doktorka :) weszliśmy raz doktor zrobił USG ale chciał jeszcze dokładnie sprawdzić kark o ile się nie mylę i kazał mi coś zjeść i znowu robił mi USG żeby było wszystko dokładnie wiadomo, z USG wszystko wyszło super, mówił że nie ma potrzeby robienia badania z krwi ale jak chce mogę. Opisy z USG dostałam od razu, doktor zbadał mnie bardzo dokładnie i długo, dał mi skierowanie na krew i od razu bez mojego proszenia dał nam płytkę i zaprosił na badania polowkowe. Krew oddałam i będę czekać na opis, ale nie obawiam się bo doktor badał dokładnie i mówił że wszystko jest w porządku jak najlepiej a dzidzia moja jest większa, jakby termin wskazywał o tydzien :)

antonna lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem

Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
    Córka październik 3260g.
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ