Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika &&& za pozytywną bete

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, dołączam do trzymających kciuki :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, z jakiego powodu dostajecie Clexane? Czy dostajecie standardowo po punkcji, czy na podstawie jakiś wyników?

• kika123 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety wynik negatywny:( dziękuję za kciuki, widocznie nie jest mi pisane zostać mama przynajmniej nie teraz. Trzymam za Was mocno kciuki,oby Wam się udalo:)

kika
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, przykro mi... Jeśli masz siły, to walcz dalej. Jak potrzebujesz odpoczynku, to daj sobie czas i wróć silniejsza. Wiem, co czujesz, u mnie też 3 nieudane transfery na Polnej, potem jeden nieudany w Medart, a dopiero kolejny szczęśliwy. Nie poddawaj się.

Lena1, zazwyczaj na podstawie wyników krzepnięcia (by uniknąć mikroskrzepów w macicy po transferze)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika przykro mi :( musisz walczyć dalej!

Clexane dostałam profilaktycznie, bez żadnych badań. Potem się okazało, że mam MTHFR i mimo iż nie jest to wskazaniem do hrparyny to przy tej mutacji dużo łatwiej o zakrzepice więc się z clexane "zaprzyjaznilismy" na całe 9 miesiecy

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moje gratulacje dla Was! Wyobraźcie sobie że spóźniła mi się @@ i tak zrobiłam test. Wyszedł pozytywnie. Zrobiłam dziś też betę od razu bo nie wytrzymałabym . Czekam ba wyniki z polnej bo będą dziś po południu. Ciekawe czy potwierdzi mi ciążę. Jestem w szoku :P

Mysza1986, Alberta, antonna, dżdżownica lubią tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaN wrote:
    Hej dziewczyny moje gratulacje dla Was! Wyobraźcie sobie że spóźniła mi się @@ i tak zrobiłam test. Wyszedł pozytywnie. Zrobiłam dziś też betę od razu bo nie wytrzymałabym . Czekam ba wyniki z polnej bo będą dziś po południu. Ciekawe czy potwierdzi mi ciążę. Jestem w szoku :P

Agnieszka- gratulacje! czy to tzw. "naturals"? dawaj znać jak po becie :)

bv5tg9v.png
  • AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 665,1 mIu/mL wooow!!! U mnie świeżo po leczeniu paciorka w sumie jestem. I pełny naturals . Aż niedowierzam !!

MedA, antonna, MalaHD, Mysza1986, anakonda lubią tę wiadomość

• kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka a ktory to tydzień?wysoka beta gratulacje!!!!!

w57v3e3kt53bmubr.png
  • AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypada na 5 tydzień , ale bolą mnie mięśnie brzucha i troszkę na dole. Nie wiem czy to normalne czy mam już się martwić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja z kolei się martwiłam i zresztą nadal martwię bo nie mam/nie miałam żadnych objawów ;) ale jak cię coś niepokoi to spokojnie możesz brać no-spę max 3x1 (ja biorę jak zaczynam czuć ciągnięcia, tak profilaktycznie, czyli srednio 1 tabletkę dziennie lub co 2 dni) lub dr mówiła, że najlepiej brać relanium, bo jest najbardziej przebadane pod kątem podawania ciężarnym ;) no ale ja póki co jeszcze normalnie pracuję i funkcjonuję więc nie chcę się przymulać i czasem mi się zdarza że tylko na noc wezmę ;)

• AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też nie mam żadnych objawów. Myślałam że mam zakwasy bo byliśmy w górach i jedyne co to @ spóźniona . Mówię sobie a sprawdzę co mi tam . No i wyszło. Przez to też szybko na betę pojechałam. Jutro robię powtórkę . Wczoraj bolały mnie piersi dziś już nie :) jedyne co to dokucza mi ból mięśni brzucha . Za tydzień w poniedziałek mam wizytę więc się pewnie wszystko okaże. Dziś już patrzę na wszystko trzeźwo bo wczoraj to była euforia :P mało tego.znalazłam nową pracę i w mojej obecnej do końca msc muszę dać wypowiedzenie bo od sierpnia miałabym zacząć pracę w nowej firmie. T7akże mam.nadzieję że za tydzień sytuacja będzie klarowna już jeśli mogę tak to nazwac hehe :) właśnie chyba wezmę nospeę sobie. Masz rację.

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, gratulacje.
    Dziewczyny, mam pytanie. Pamiętacie jak nazywa się to badanie droznosci jajowodow i budowy macicy, które jest robione w klinice?
    Nie jest to hsg. Sama Pani dr mówiła, że to badanie jest często mylone z hsg.
    Może HyFoSy? Robi się to przez usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 21:56

l22nej28tcppkg68.png
  • AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie dostanę duphatson i w jakiej cenie?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, Duphaston powinnaś dostać w każdej aptece. Jak ja kupuję, to cena waha się między 25 a nawet 50 zł, więc warto poszukać gdzie taniej (szczególnie przy dużej dawce)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 07:13

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Agnieszka, gratulacje.
    Dziewczyny, mam pytanie. Pamiętacie jak nazywa się to badanie droznosci jajowodow i budowy macicy, które jest robione w klinice?
    Nie jest to hsg. Sama Pani dr mówiła, że to badanie jest często mylone z hsg.
    Może HyFoSy? Robi się to przez usg.
    Jasiaa moje badanie nazywało się sono-hsg od zwykłego różni się właśnie tym, że nie wyginasz się tyłkiem przed rentgenem, tylko masz to robione pod kontrolą usg - podają kontrast i patrzą przez usg jak przepływa, no ale może ty będziesz miała jeszcze inne badanie, nie wiem ;)

• Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie w sono hsg podaja sol fizjologincza a nie kontrast:) i jest USG zamiast rentgena.

• Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Jeszcze czekam na okres. A juz bym chciała mieć to za sobą i zacząć leczenie.
    Tu ma być podana jakas pianka. I właśnie przez usg. Okaże sie niedlugo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 08:45

l22nej28tcppkg68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_NE wrote:
    Wg mnie w sono hsg podaja sol fizjologincza a nie kontrast:) i jest USG zamiast rentgena.
    No właśnie jeśli mamy być tacy dokładni, to dr mówiła, że podaje mi, tak jak wspomniała Jasia jakąś piankę :) Jasia ja myślę, że będziesz miała sono-hsg właśnie, a jeśli nie to i tak na tej samej zasadzie - wsadzą ci cewnik, coś podadzą, czy piankę, czy sól, czy co tam jeszcze mają w zanadrzu i będą obserwować pod kontrolą usg jak przepływa :) Nie wiem jaki macie problem, ale moja znajoma zrobiła sobie właśnie sono-hsg jakoś w okolicy tego 14 dc, 2 dni wcześniej i 2 dni później przytulała się z mężem i teraz mają już rocznego syna :) I jak czytałam dużo jest historii, że od razu w cyklu z badaniem się udało więc nie zaszkodzi być dobrej myśli :)

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ