X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już nie biorę tak dużo, ale już mam tak dość łykania, że nie mam ochoty niczego dokładać :) Każdy lek biorę osobno i popijam sporym łykiem wody (niektóre jakby utykają mi w gardle i już wolę je mocniej przepchnąć). Biorę Letrox, Duphaston 2x2, Aspirin Cardio, Sanprobi 2x1, Omegamed, wit. D, Clexane. No przeżyję oczywiście :) Kobieta czasem musi pomarudzić ;)

Imbirek, a ten Prolutex to u Ciebie konieczny? Przecież to majątek...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie, kiedy zwiększyć DHA z 250 do 500? Bo ja mam zapas Omegamed Start do końca sierpnia (niestety z datą ważności do jesieni), które ma DHA 250, a na potem kupiłam wersję z DHA 500, czyli jakieś 4 ostatnie miesiące ciąży. Wystarczy? Czytałam, że 500 to już się zaleca w celu zapobiegania przedwczesnemu porodowi u kobiet ze zwiększonym ryzykiem, a tak normalnie na ciążę to 250. Jak Wy bierzecie, brałyście, będziecie brać?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie teraz czuję się taka "opuszczona" jak biorę tak mało tych tabletek, biorąc pod uwagę, że do stymulacji i kriotransferów łykałam bez przerwy coś, całymi garściami :)
    Wiesz, dr mówiła, że możemy schodzić na jeden prolutex już dawno, ale jak zbadałam progesteron bodajże w 10 tc to był żenujący + te bóle brzucha, dlatego nie zdecydowałam się na odstawienie i dr o tym wie, czekam teraz na wizytę u niej to sobie z nią o tym porozmawiam, ale tak czy siak mówiła, że przy chłopcach nie mogę brać za długo syntetycznego proga więc zostanie lutinus albo prolutex a to już cenowo podobnie... Pewnie od następnej wizyty będę właśnie schodzić z dupka, to żeby maluchy nie doznały szoku jeszcze zostawię ten prolutex 2x.... Zobaczymy, no muszę z nią pogadać :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • aura Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dziewczyny jak jest z tym prolutexem? Wczoraj miałam transfer i poprosiłam doktorka o zmianę lutimusa na prolutex (mam dość wyciekania). I wlasnie sie zdziwiłam, ze nie ma strzykawek, nikt nic na ten temat nie powiedział. Jakie strzykawki trzeba kupić? Na YouTube cos tam mieszają itp. Nie ogarniam tematu :)

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura nic mieszać nie trzeba :) Kupujesz sobie strzykawki 2, igły 0,7 do wyciągania leku z fiolki i igłę jakąś cieniutką - ja używam 0,4 do zastrzyku :) Wyciągasz lek tą większą igłą, wymieniasz na mniejszą i robisz zastrzyk w okolicach pępka, aczkolwiek ja robię w szeroko pojętych okolicach pępka :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, zenujacy prog tzn ile?

Ja jestem po pierwszym sprawdzeniu proga po przejsciu z Prolutexu na luteine. Z 85 skoczyl na 90. Troche mi ulzylo, ale nadal musze monitorowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura, jutub dobry na wszystko, pani bardzo ladnie obrazuje jak podawac proga.

https://youtu.be/NTpRiFcuYmU

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 to twój jest piękny :) ja miałam 27, ale plamień nie mam żadnych i nie miałam (odpukać) więc widocznie taka już moja natura, że znajduję się w tych niższych normach biorąc 2x prolutex i 4 dupki (które wiadomo, w badaniu nie wyjdą :)). Dr widziała ten wynik ale nie zareagowała więc uznałam, że jest ok, ale nie zeszłam z tego prolutexu jednego :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia Pani dr miała na myśli na 100% skończony 15 tc czyli od 15+0 :) jednak że względu na to, że to tylko magnez, to jak zaczniesz brać od 14 tc (14+0) nie zaszkodzi :)
    Ja od 15 tc biorę chela mag b6 i Omegamed Optima Forte DHA i tam jest 500 mg DHA. Od kilku tyg dodatkowo Asparginian Extra plus Diohespan Max. Prolutex odstawiłam całkowicie ok 17 tc (od 15 tc brałam co 2 dni). No i cały czas san probi, a teraz też no spa max. Do tego od początku clexane i euthyrox

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 15:53

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore evital pregnal (nie ma w składzie zwykłego kwasu tylko metyle), leteox, B-complex, acard, luteine, clexane i teraz jeszcze dostałam sorbifer bo hemoglobina i hematokryt leci na łeb na szyję.

Imbirek prolutex do końca? Uuu nie zazdroszczę. Przede wszystkim kosztów bo to sam prolutex 600 zl miesięcznie :/ a x2 to 1200, masakra.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja nie wiem jak długo będę brała w kazdym razie na pewno będę musiała skończyć dupka i jesli będę potrzebowała jakiegoś progesteronu to będę mogła brać tylko naturalny ;) dr mi tak wspominała jak juz wychodzilam z ostatniej wizyty że jak będą chłopaki to dupka trzeba ograniczyć ;)
    A kasa no cóż, wolalabym ja wydać na coś innego ale jak trzeba to trzeba ;)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może luteina? To naturalny prg

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i za 8 zika :P

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co dr powie na następnej wizycie ;) jako że będziemy schodzić pewnie z tego dupka to prolutex 2x jeszcze potrzymam jakiś czas (nawet jak dr powie że można odstawić ;)), żeby nie zaszkodzić dzieciakom tym odcięciem ich od progesteronu a w zasadzie żebym to ja miała spokojną głowę ;)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mie dziwie ci się kochana, ja wcale nie chcialam nic odstawić :P ale mój portfel jednak odczuł znaczna ulgę bez prolutexu. I brzuszek też, że zastrzyk mniej

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio chyba dżdżownica pisała o super ekskluzywnym porodzie organizowanym przez MedArt. Opcja wydaje się fantastyczna, jednak ze względu na cenę raczej zrezygnuję :D Za to chciałam wynająć położną. Myślałam o szpitalu Św. Rodziny, ale okazuje się, że tam położnych już od lutego wynajmować nie można :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 22:27

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam się pochwalić, że jednak dr orzekł, że moje maluszki są dwukosmówkowe :)
    Widzę, że Św. Rodzina zyskuje tu u nas poparcie niesamowite :) U mnie pewnie ze względu na bliźniaki wyboru nie będzie i pozostanie Polna :)

MalaHD, kiciakocia, antonna, dżdżownica, anakonda, gabrysia111 lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję polna. Może się spotkamy w grudniu na porodowce :)

Imbirek91 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek Polna to świetny szpital i nie masz czego żałować. Ja akurat o SW.Rodziny nie mam najlepszego zdania, nie rodziłam tam, ale ostatnio wybrało ten szpital kilka osób z mojego najbliższego otoczenia z mojego otoczenia. Nie wszystko było tak, jak powinno, tyle że nie miały swojego lekarza ani położnej stamtąd

Imbirek91 lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też rozważam Polną, skoro w ŚR nie można mieć swojej położnej :> A Ty Kicia rodziłaś na Polnej z opłaconym lekarzem/położną, czy na żywioł?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ