X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Znam 2 przypadki z taka beta w 13dpt i obydwa to blizniaki. Za to nie kojarze tak wysokiej w pojedynczej ciazy ;)
    No ale...moze to wyjatkowy silacz.
    Pod koniec tygodnia powinno byc widac pecherzyk/i

Dr Ż mówił że wartość bety nie ma znaczenia w określeniu czy będą bliźniaki. Ja już nie pamiętam jaką miałam ale wysoką i dr mówił że świadczy to o dobrym zagniezdzeniu i ładnym rozwoju zarodka.
    I tak ładnie się mój zarodek rozwijał że miał 3920 w dniu urodzenia ;)

Mada29, Alberta lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly to czekamy piątkowego USG.:)
    Jeszcze Susełek będzie miała crio w listopadzie.
    Latam 14 lat co 2-3 miesiące bo jestem blisko z mamą. In vitro jest o połowę tańsze w Polsce. Ostatnio widziałam Muzułmankę z mężem w klinice. Domyślam się, że dr K zna angielski.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na dniach pojawi się Zuza. Anntona jak się miewasz?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta to ty tak od 14 lat w tę i z powrotem?! Szacun! Serio ;) wiem, że to niby podróż samolotem, która trwa w zasadzie podobnie co mój dojazd do kliniki ale i tak jestem pod wrażeniem!
    A klinika obsługuje chyba wszelkie narodowości i pół Polski ;) bo auta na niemieckich rejestracjach to tam standard.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miliony ogólnie wyemigrowało i większość lata często do kraju z różnych stron. Oprócz rodziny, odwiedza się dentystów i innych lekarzy. Lot rzeczywiście 1.5h ale ogólnie 6 godzin dla mnie od drzwi do drzwi. Autokarem natomiast 22 godziny, nie polecam. Sporo jeździ osobowymi. Ja raz tirem w tą i z powrotem po znajomości. Wygodnie i wesoło bo przaz CB radio nabraliśmy kolegów kierowców, że jestem zainteresowana. Takie życie w trasie potrzebuje żartów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 17:28

Imbirek91, susełek lubią tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a Ty kiedy ruszasz? Przeczytałam na stronie szpitala na Polnej, że 5tys dokłada miasto parom, które oświadczą pisemnie, że mieszkają w Poznaniu. Miłe zaskoczenie, że wiek kobiety do 43 lat.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek wybraliście imiona już dla chłopców?
    Koleżanka pochodzenia greckiego modliła się do świętej w religii ortodoksyjnej w tłumaczeniu Walentyna i urodziła Valentynkę po 40stce. AMH miała 0.01

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ta muzulmanka to moze byla moja kolezanka z pracy. Zarowno dr Z jak i dr K mowia po angielsku. Gorzej natomiast umowic sie na wizytę ;-) Oby sie im powiodlo :-) O dziwo ich religia akceptuje in vitro - pod warunkiem, ze komorka jest zony, a plemnik męża. A jak maz ma kilka zon to te zony nie moga sobie dac swoich komórek.

U mnie ok. Nie mam zadnych oznak zblizajacego sie porodu. Tydzien temu szyjka miala 4 cm ;) ale cos dzis za duzo zjadlam, bo mnie zoladek boli :( oby przeszlo

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta fajne takie pozytywne nastawienie. Gratuluje blastki niech to będzie ta szczęśliwa.

Niestety muszę zdementować moje listopadowe crio, bo dr K chce najpierw zrobić jeszcze raz scratching. Więc najwcześniej będę na grudzień. W piątek odbieram wyniki dna odnośnie glutenu, a czytałam gdzieś na forum, że jak wyjdą pozytywnie to znowu się wszystko przeciągnie o kolejne 3 miesiące.
    Także uzbrajam się w cierpliwość i kibicuje innym :).

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka po polsku nie mówi chyba. Bo ta para po angielsku do recepcjonistki młodej się zwróciła.
    Fakt parking zawsze pełen w klinice i poczekalnia też w połowie.
    Susełek, ma sens scratching jak endo niesubordynowane. Daj znać jak wyniki.

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mowi po polsku :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie perspektywy są piękne więc podoba mi się zarówno teoria o bliźniakach czy dobrym zagnieżdżeniu i ładnym rozwoju zarodka :) W każdym razie czuję, że "ktoś" się tam nieźle mości i piersi skoczyły mi chyba o 2 rozmiary jak nie więcej ;)

dr B. też po angielsku mówi bez problemu, bo parę lat się w Stanach edukował :)

Alberta ja też podziwiam, bo my dojeżdżamy 2-2,5h i czasami już miałam dość jak było kilka wizyt w tygodniu i wracaliśmy po nocy.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly dokładnie to samo pomyślałam czytając posty dziewczyn - obie wersje dobre :)
    U mnie sprawdziło się to co napisała dżdżownica - bardzo wysoka beta ( powyżej normy laboratoryjnej dla danego tygodnia ) a ciąża pojedyncza.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Mysza a Ty kiedy ruszasz? Przeczytałam na stronie szpitala na Polnej, że 5tys dokłada miasto parom, które oświadczą pisemnie, że mieszkają w Poznaniu. Miłe zaskoczenie, że wiek kobiety do 43 lat.

Teraz czekamy na decyzję Urzędu Miasta - dostarcza się dokumenty (mailowo), i oni wtedy w ciągu ok 3 tyg albo proszą o uzupełnienie, albo wydają pozytywną decyzję.

Po pozytywnej decyzji możemy startować- chciałabym w połowie grudnia, żeby pobranie wypadło w okolicach święta- sylwester, bo to jedyny termin kiedy możemy zgrać się z Mężem.

Trzymam kciuki za Twój i Anakondy crio!

anakonda, Mada29, Alberta lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie mi proszę jak to wygląda finansowo tzn kiedy trzeba miec grubszą kasę przy sobie ...

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Elelinka Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeszcze 10 tabletek antykoncepcyjnych i 11 listopada jedziemy na wizytę, jestem tak bardzo ciekawa co nas czeka dalej, teraz już odliczam dni a co dopiero później. Czy któraś z Was też będzie zaczynała stymulację w połowie listopada?

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 14tego jadę na wizytę po tabl anty :)Z jednej strony jestem podekscytowana a z drugiej się boję

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Elelinka Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się też mam mieszane uczucia, ale myślę, że nie ma się czego bać. Dla nas to ostatni krok, pokładam duże nadzieję w tej procedurze, bo jeśli teraz się nie uda to na dalsze leczenie na tą chwilę nie będzie nas stać. Jakoś próbuje sobie poukładać to wszystko w głowie, jest bardzo ciężko, bije się z myślami...

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne,ale damy rade :) A jaki u was problem i ile masz lat jeśli można wiedzieć ?

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj dostałam Puregon, ale miałam "mały wypadek" z wkładem i połowę zmarnowałam :( Zostało mi tylko na 2 zastrzyki (czyli do dziś)...
    Jak myślicie nie będzie problemu z wystawieniem recepty ?

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ