X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Znam 2 przypadki z taka beta w 13dpt i obydwa to blizniaki. Za to nie kojarze tak wysokiej w pojedynczej ciazy ;)
    No ale...moze to wyjatkowy silacz.
    Pod koniec tygodnia powinno byc widac pecherzyk/i

Dr Ż mówił że wartość bety nie ma znaczenia w określeniu czy będą bliźniaki. Ja już nie pamiętam jaką miałam ale wysoką i dr mówił że świadczy to o dobrym zagniezdzeniu i ładnym rozwoju zarodka.
    I tak ładnie się mój zarodek rozwijał że miał 3920 w dniu urodzenia ;)

Mada29, Alberta lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly to czekamy piątkowego USG.:)
    Jeszcze Susełek będzie miała crio w listopadzie.
    Latam 14 lat co 2-3 miesiące bo jestem blisko z mamą. In vitro jest o połowę tańsze w Polsce. Ostatnio widziałam Muzułmankę z mężem w klinice. Domyślam się, że dr K zna angielski.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na dniach pojawi się Zuza. Anntona jak się miewasz?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta to ty tak od 14 lat w tę i z powrotem?! Szacun! Serio ;) wiem, że to niby podróż samolotem, która trwa w zasadzie podobnie co mój dojazd do kliniki ale i tak jestem pod wrażeniem!
    A klinika obsługuje chyba wszelkie narodowości i pół Polski ;) bo auta na niemieckich rejestracjach to tam standard.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miliony ogólnie wyemigrowało i większość lata często do kraju z różnych stron. Oprócz rodziny, odwiedza się dentystów i innych lekarzy. Lot rzeczywiście 1.5h ale ogólnie 6 godzin dla mnie od drzwi do drzwi. Autokarem natomiast 22 godziny, nie polecam. Sporo jeździ osobowymi. Ja raz tirem w tą i z powrotem po znajomości. Wygodnie i wesoło bo przaz CB radio nabraliśmy kolegów kierowców, że jestem zainteresowana. Takie życie w trasie potrzebuje żartów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 17:28

Imbirek91, susełek lubią tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a Ty kiedy ruszasz? Przeczytałam na stronie szpitala na Polnej, że 5tys dokłada miasto parom, które oświadczą pisemnie, że mieszkają w Poznaniu. Miłe zaskoczenie, że wiek kobiety do 43 lat.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek wybraliście imiona już dla chłopców?
    Koleżanka pochodzenia greckiego modliła się do świętej w religii ortodoksyjnej w tłumaczeniu Walentyna i urodziła Valentynkę po 40stce. AMH miała 0.01

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ta muzulmanka to moze byla moja kolezanka z pracy. Zarowno dr Z jak i dr K mowia po angielsku. Gorzej natomiast umowic sie na wizytę ;-) Oby sie im powiodlo :-) O dziwo ich religia akceptuje in vitro - pod warunkiem, ze komorka jest zony, a plemnik męża. A jak maz ma kilka zon to te zony nie moga sobie dac swoich komórek.

U mnie ok. Nie mam zadnych oznak zblizajacego sie porodu. Tydzien temu szyjka miala 4 cm ;) ale cos dzis za duzo zjadlam, bo mnie zoladek boli :( oby przeszlo

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta fajne takie pozytywne nastawienie. Gratuluje blastki niech to będzie ta szczęśliwa.

Niestety muszę zdementować moje listopadowe crio, bo dr K chce najpierw zrobić jeszcze raz scratching. Więc najwcześniej będę na grudzień. W piątek odbieram wyniki dna odnośnie glutenu, a czytałam gdzieś na forum, że jak wyjdą pozytywnie to znowu się wszystko przeciągnie o kolejne 3 miesiące.
    Także uzbrajam się w cierpliwość i kibicuje innym :).

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka po polsku nie mówi chyba. Bo ta para po angielsku do recepcjonistki młodej się zwróciła.
    Fakt parking zawsze pełen w klinice i poczekalnia też w połowie.
    Susełek, ma sens scratching jak endo niesubordynowane. Daj znać jak wyniki.

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mowi po polsku :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie perspektywy są piękne więc podoba mi się zarówno teoria o bliźniakach czy dobrym zagnieżdżeniu i ładnym rozwoju zarodka :) W każdym razie czuję, że "ktoś" się tam nieźle mości i piersi skoczyły mi chyba o 2 rozmiary jak nie więcej ;)

dr B. też po angielsku mówi bez problemu, bo parę lat się w Stanach edukował :)

Alberta ja też podziwiam, bo my dojeżdżamy 2-2,5h i czasami już miałam dość jak było kilka wizyt w tygodniu i wracaliśmy po nocy.

kornelkornel lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly dokładnie to samo pomyślałam czytając posty dziewczyn - obie wersje dobre :)
    U mnie sprawdziło się to co napisała dżdżownica - bardzo wysoka beta ( powyżej normy laboratoryjnej dla danego tygodnia ) a ciąża pojedyncza.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Mysza a Ty kiedy ruszasz? Przeczytałam na stronie szpitala na Polnej, że 5tys dokłada miasto parom, które oświadczą pisemnie, że mieszkają w Poznaniu. Miłe zaskoczenie, że wiek kobiety do 43 lat.

Teraz czekamy na decyzję Urzędu Miasta - dostarcza się dokumenty (mailowo), i oni wtedy w ciągu ok 3 tyg albo proszą o uzupełnienie, albo wydają pozytywną decyzję.

Po pozytywnej decyzji możemy startować- chciałabym w połowie grudnia, żeby pobranie wypadło w okolicach święta- sylwester, bo to jedyny termin kiedy możemy zgrać się z Mężem.

Trzymam kciuki za Twój i Anakondy crio!

anakonda, Mada29, Alberta lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie mi proszę jak to wygląda finansowo tzn kiedy trzeba miec grubszą kasę przy sobie ...

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Elelinka Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeszcze 10 tabletek antykoncepcyjnych i 11 listopada jedziemy na wizytę, jestem tak bardzo ciekawa co nas czeka dalej, teraz już odliczam dni a co dopiero później. Czy któraś z Was też będzie zaczynała stymulację w połowie listopada?

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 14tego jadę na wizytę po tabl anty :)Z jednej strony jestem podekscytowana a z drugiej się boję

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Elelinka Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się też mam mieszane uczucia, ale myślę, że nie ma się czego bać. Dla nas to ostatni krok, pokładam duże nadzieję w tej procedurze, bo jeśli teraz się nie uda to na dalsze leczenie na tą chwilę nie będzie nas stać. Jakoś próbuje sobie poukładać to wszystko w głowie, jest bardzo ciężko, bije się z myślami...

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne,ale damy rade :) A jaki u was problem i ile masz lat jeśli można wiedzieć ?

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj dostałam Puregon, ale miałam "mały wypadek" z wkładem i połowę zmarnowałam :( Zostało mi tylko na 2 zastrzyki (czyli do dziś)...
    Jak myślicie nie będzie problemu z wystawieniem recepty ?

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ