Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly a to nie bierzesz sobie recepty na prolutex? W aptekach masz za mniej niż 150 zł - ja akurat płacę bodajże 153 ale to dlatego że nie chce mi się latać gdzieś dalej, ale wiadomo i tak 50 zł do przodu na jednym opakowaniu a ile tych opakowań już było...

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek po transferze dostałam receptę i myślałam, że muszę wykupić w klinice tak jak puregon i takim sposobem zapłaciłam 600zł za 3 opakowania. Potem recepty mam dosyłane pocztą, bo nie mieszkam w Poznaniu i trochę się zdziwiłam jak w Gemini zapłaciłam 149zł za opakowanie. Miła niespodzianka ale gdybym wiedziała w dniu transferu to byłabym jedno opakowanie do przodu ;)
    A tak jak pisałam biorę 2 zastrzyki dziennie więc kwota nie jest mała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 16:30

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ważne że już wiesz ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly jak długo trzeba estrogeny kontynuować po pozytywnej becie?
    Mi pani Iza w lipcu powiedziała, że nie ma już opcji płatności 2 tys a reszta później. Lepiej z lekarzem ustalić. Dr Ż sam zaproponował mi w marcu widząc dwa pęcherzyki.
    W klinice leki tylko refundowane i gdy nie ma opcji apteki, maja 30-50zł drożej.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno można dopłacić 500zł za transfer w jego dniu. Czyli 6 tys gdy pobranie.
    Dr B nie mówił mi o badaniu hormonów na sztucznym cyklu bo wiedział, że będę za granicą a tu nie ma laboratoriów jak u nas. Albo rodzinny albo polskie kliniki, gdzie czeka się parę dni.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Co jakiś czas wchodzę na forum i zerkam jak układają się losy pascjentek MedArtu i całkiem ładnie to wyglada ;) coraz więcej dziewczyn z piękna beta. Ja niestety nie mam tego szczęścia. Od 2 lat staramy się z mężem i dr K rozgryźć moj organizm ale bezskutecznie. Choć pani dr dużo serca, czasu i cierpliwości nam poświęciła. Czy któraś z Was miała in vitro z ngs i za którym razem Wam się udało?

• anakonda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Jak stosować Estrofem i Divigel? Nie spisałam z recepty. I czy na sztucznym ważne są hormony z 3 dnia tj. estriadol i progesteron w ustaleniu dawki? Dziękuję.
    Teraz estrofem jest 2x1 i divigel 2x2 ja wmasowuje w brzuch co nie ukrywam wkurzajace to było. Kiedy zaczynasz ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana wrote:
    Cześć Dziewczyny! Co jakiś czas wchodzę na forum i zerkam jak układają się losy pascjentek MedArtu i całkiem ładnie to wyglada ;) coraz więcej dziewczyn z piękna beta. Ja niestety nie mam tego szczęścia. Od 2 lat staramy się z mężem i dr K rozgryźć moj organizm ale bezskutecznie. Choć pani dr dużo serca, czasu i cierpliwości nam poświęciła. Czy któraś z Was miała in vitro z ngs i za którym razem Wam się udało?
    Hej a zwykle ivf mieliście? Czy to wasze 1 podejście? Ja z racji tego że uzyskujemy mało zarodków raczej bym nie robiła ale to ja . Nie znam waszej historii by coś doradzić.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel - no to trzymam kciuki !
    Faktycznie przy 3 refundacjach gonadotropin trzeba się nad każdą stymulacją zastanowić. Imbirek fajnie że jeszcze się załapałaś na 5 refundacji bo to duża oszczędność :)

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana wrote:

Ja miałam IVF z ngs. Udało się za 1 razem. Dr K mówiła że z ich obserwacji wynika, że szanse na ciąże przy prawidłowym zarodku są 80%.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b- dziękuję :)

anna_b lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana napisała:

hej ja też miałam in vitro z ngs, ale niestety się nie udało.
    Plusem tego badania jest oprócz oczywiście wysokiej skóteczności (nam mówiono 82%) to, że nie można powiedzieć, że niepowodzenie to wina zarodka. I wtedy trzeba szukać dalej. U mnie dr K zleciła nowe badania. Czekam na wyniki.

A w jakim sensie nie może rozgryźć twojego organizmu? Bo z moim też nie jest łatwo :)

• Alberta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tiliana dr K proponuje badanie zarodków gdy się nie udaje. Koszt 5 tys za dwa odstrasza, ale jak możecie finansowo to warto.
    U mnie objawy @ nieodparta chęć czekolady, czipsów, napoju gazowanego oraz zatrzymanie wody w piersiach. Lada dzień i muszę USG mieć by dr B dał zielone światło.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy badania genetyczne i na całe szczęście je zrobiliśmy, bo jeden zarodek niestety miał zespół Downa, który bez badań mógłby być mi podany... :(

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Moly jak długo trzeba estrogeny kontynuować po pozytywnej becie?
    Mi pani Iza w lipcu powiedziała, że nie ma już opcji płatności 2 tys a reszta później. Lepiej z lekarzem ustalić. Dr Ż sam zaproponował mi w marcu widząc dwa pęcherzyki.
    W klinice leki tylko refundowane i gdy nie ma opcji apteki, maja 30-50zł drożej.

Alberta jutro idę na usg więc wszystkiego się dowiem :)
    I faktycznie jest tak jak piszesz, że za wszystko (oprócz mrożenia) płaciłam w dniu punkcji więc edytuję żeby w błąd nie wprowadzać :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogło się zmienić, ja miałam punkcje w marcu.

Alberta na sztucznym cyklu Ż nie kazał mi robić żadnych badań hormonów. Twierdzi, że on wszystko widzi z usg

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Ja miałam IVF z ngs. Udało się za 1 razem. Dr K mówiła że z ich obserwacji wynika, że szanse na ciąże przy prawidłowym zarodku są 80%.

Super! a wczesniej robiliscie IUI czy od razu in vitro?

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Hej Tiliana dr K proponuje badanie zarodków gdy się nie udaje. Koszt 5 tys za dwa odstrasza, ale jak możecie finansowo to warto.
    U mnie objawy @ nieodparta chęć czekolady, czipsów, napoju gazowanego oraz zatrzymanie wody w piersiach. Lada dzień i muszę USG mieć by dr B dał zielone światło.

U nas własnie jest taki problem ze wczesniej przy IUI zachodzilam w ciaze - predzej czy pozniej, ale niestety 2 zakonczyly sie poronieniem. A teraz przy NGS nie moge zajsc :( nie wiadomo dlaczego..

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Tiliana napisała:

hej ja też miałam in vitro z ngs, ale niestety się nie udało.
    Plusem tego badania jest oprócz oczywiście wysokiej skóteczności (nam mówiono 82%) to, że nie można powiedzieć, że niepowodzenie to wina zarodka. I wtedy trzeba szukać dalej. U mnie dr K zleciła nowe badania. Czekam na wyniki.

A w jakim sensie nie może rozgryźć twojego organizmu? Bo z moim też nie jest łatwo :)

A mozesz powiedziec jakie badania dodatkowe zleciła Ci dr K?

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek ja jestem po kilku IUI, 2 zakonczone poronieniem. I od roku walczymy z in vitro bezskutecznie. A co tam u Ciebie?

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ