X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana a jesteś na diecie bezglutenowej? I suplementy jak witamina D, E, jod, koenzym Q10, kwas foliowy łykasz? Może relanium po transferze by pomogło?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta - na diecie bezglutenowej jestem od kilku miesięcy. Suplementuje m.in. vit D, ubiquinol, folian (mutacja MTHFR). Relanium po transferach lykam 3 x dziennie. Jedyne co mi chodzi po glowie to roznica w lekach pomiedzy IUI (przy ktorych zachodzilam w ciaze) a in vitro to Jodid i Euthyrox 25 bo raz TSH wyszlo ciut powyzej 2 jednostek. Ale nie wiem czy te 2 leki moga wplynec negatywnie na zagniezdzanie - wiecie moze??

• Alberta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel ja do teraz rozmyślam o wykryciu zespółu Downa. W młodym wieku teraz się zdarza i że nie wolno pozbyć się wadliwych zarodków, szok.
    Można spytać co było nie tak z drugim?
    Ogólnie zaskoczenie że tak dużo jest nieprawidłowych. Chemia w jedzeniu, powietrzu, wodzie nas tak niszczy.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Kornel ja do teraz rozmyślam o wykryciu zespółu Downa. W młodym wieku teraz się zdarza i że nie wolno pozbyć się wadliwych zarodków, szok.
    Ogólnie zaskoczenie że tak dużo jest nieprawidłowych. Chemia w jedzeniu, powietrzu, wodzie nas tak niszczy.
    Mozna zniszczyc nieprawidlowe genetycznie zarodki.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana wrote:
    Super! a wczesniej robiliscie IUI czy od razu in vitro?

Robiliśmy 2 IUI ale u zwykłego ginekologa ( teraz wiem że to był błąd :/ ). Jak trafiliśmy do Medartu to od razu byliśmy zdecydowani na IVF .

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Mozna zniszczyc nieprawidlowe genetycznie zarodki.

Nie, nie można zniszczyć - dr mi mówiła że w myśl obecnej ustawy kliniki są zobowiązane przechowywać wszystkie zarodki nawet te zbadane i nieprawidłowe. Tak przynajmniej mówiła mi dr 3 czy 4 msc temu ;)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:

Ciężko stwierdzić, nawet lekarz nam nie chciał powiedzieć.
    Dziś dostałam "zdjęcia" naszych zarodków, łzy same lecą :(

klz9krhmyflvohw4.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel - nie myśl o tym . Zobaczysz zaraz będziesz w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 20:52

kornelkornel, Alberta lubią tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki - słyszałyście coś o tym, że kobiety które całą ciąże są na Clexane rodzą duże dzieci?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna myślę, że to bzdura ;)

Imbirek91 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana wrote:
    Alberta - na diecie bezglutenowej jestem od kilku miesięcy. Suplementuje m.in. vit D, ubiquinol, folian (mutacja MTHFR). Relanium po transferach lykam 3 x dziennie. Jedyne co mi chodzi po glowie to roznica w lekach pomiedzy IUI (przy ktorych zachodzilam w ciaze) a in vitro to Jodid i Euthyrox 25 bo raz TSH wyszlo ciut powyzej 2 jednostek. Ale nie wiem czy te 2 leki moga wplynec negatywnie na zagniezdzanie - wiecie moze??
    Immnunologie i genetykę badałaś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 06:24

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Anna myślę, że to bzdura ;)

Też mi się tak wydaje - bo z medycznego punktu widzenia nie widzę powiązania ;) ale takie informacje krążą, wiec wolałam Was ekspertki zapytać :)

• Campari Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna-b- wiele z nas tutaj jest cała ciażę na clexane. Ja nic takiego nie slyszałam, sama byłam od poczatku do dnia porodu i mały urodził się calkiem normalnej wielkości, gdyby doczekał do terminu miałby pewnie koło 3,5kg. Przychodzi mi do głowy tylko taki związek, że dzieki clexane są lepsze przepływy w naczyniach i być może dziecko jest lepiej odżywione/dotlenione...ale to chyba głupota :-) swoją drogą, duże, male, chude czy grube-wszystko jedno-byle zdrowe :-)

r9bzabd.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Nie, nie można zniszczyć - dr mi mówiła że w myśl obecnej ustawy kliniki są zobowiązane przechowywać wszystkie zarodki nawet te zbadane i nieprawidłowe. Tak przynajmniej mówiła mi dr 3 czy 4 msc temu ;)
    Ustawa nakazuje przechowywac "zarodki zdolne do prawidłowego rozwoju" - nieprawidlowe genetycznie zarodki nie sa do tego zdolne.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja dr a zarazem współwłaścicielka kliniki mówiła mi że muszą przechowywać każdy zarodek póki co, również te przebadane i nieprawidłowe ale ja nie badałam więc kłócić się nie będę ;) rozmawiałam z dr na ten temat tylko i mówiła że nie wolno im zniszczyć żadnego zarodka szczególnie że obecna władza ma fioła na tym punkcie i bardzo mnie to zdziwiło że nie mogłabym zadecydować o swoim własnym osobistym zarodku, ale to pewnie bardziej w temacie są dziewczyny które robiły to badanie ;)
    Ale pamiętaj że żyjemy w kraju w których chcą zakazać badań prenatalnych żebyś nie miała podstaw do usunięcia ciąży choćby twoje dziecko nie miało czaszki czy innych organów - masz urodzić i juz! A co dopiero taki ngs/pgs no fanaberia! Chcesz sobie wybierać dziecko że na przykład nie wezmiesz zarodka z zespołem Downa - no przecież to życie jest! Wiecie, żebym nie było ja jestem za pełną liberalizacją tej kwestii i pozostawieniu decyzji rodzicom ale takie jest stanowisko naszej władzy i tyle. Co i rusz próbują zakazać aborcji i w końcu niestety pewnej nocy obawiam się że to uchwalą a skoro nie będzie aborcji to pod to można podciągnąć już wszystko i zakaz badań prenatalnych bo przecież i tak nie mozesz usunąć i zakaz badań zarodków bo jakie masz prawo do decydowania o swoim ciele...?
    Także trzeba szybko w te ciążę zachodzić bo moze jeszcze ta kadencja dla nas kobiet nie będzie taka zła ale jak w następnych wyborach wygrają i to przewagą jaką mają dziś to różnie może być...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 11:20

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Elelinka Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mam dziś do Was pytanie czy w klinice stosuje się embryo glue. Dużo czytałam pozytywnych opinii i jestem ciekawa jest to wygląda technicznie i finansowo. Pozdrawiam Was cieplutko :-)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Bella moja dr a zarazem współwłaścicielka kliniki mówiła mi że muszą przechowywać każdy zarodek póki co, również te przebadane i nieprawidłowe ale ja nie badałam więc kłócić się nie będę ;) rozmawiałam z dr na ten temat tylko i mówiła że nie wolno im zniszczyć żadnego zarodka szczególnie że obecna władza ma fioła na tym punkcie i bardzo mnie to zdziwiło że nie mogłabym zadecydować o swoim własnym osobistym zarodku, ale to pewnie bardziej w temacie są dziewczyny które robiły to badanie ;)
    W jakim celu? Przeciez nic nie mozna z nimi zrobic...ani transferowac ani oddac do adopcji.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a5459772cfb.png
    W mojej klinice niszcza, a jak widac sa mega dokladni nawet w kwestii lekow.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari dzięki za informację. Oczywiście że najważniejsze żeby było zdrowe ! Zastanawiałam się tylko czy nastawiać się na cc .

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja nie wiem, być może w mojej klinice była kontrola która im się tego przyczepiła a do twojej jeszcze nie dotarła? Nie mam pojęcia, zresztą czy mogą zniszczyć czy muszą mrozić to i tak nie mamy na to wpływu żadnego bo to nie my decydujemy niestety... Ale są tu dziewczyny które badały to może one znają odpowiedź na to pytanie co aktualnie robią z zarodkami nieprawidłowymi po BADANIU NGS, nie po spojrzeniu na szkiełko gdzie widzisz od razu że zarodek do dupy. 3 czy 4 msc temu dr mi mówiła że po Ngs nie ma niszczenia a jakoś chyba na początku roku mieli kontrolę.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elelinka wrote:
    Dzień dobry, mam dziś do Was pytanie czy w klinice stosuje się embryo glue. Dużo czytałam pozytywnych opinii i jestem ciekawa jest to wygląda technicznie i finansowo. Pozdrawiam Was cieplutko :-)

Embryo glue jest w standardzie i w cenie.

‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ