X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana a jesteś na diecie bezglutenowej? I suplementy jak witamina D, E, jod, koenzym Q10, kwas foliowy łykasz? Może relanium po transferze by pomogło?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta - na diecie bezglutenowej jestem od kilku miesięcy. Suplementuje m.in. vit D, ubiquinol, folian (mutacja MTHFR). Relanium po transferach lykam 3 x dziennie. Jedyne co mi chodzi po glowie to roznica w lekach pomiedzy IUI (przy ktorych zachodzilam w ciaze) a in vitro to Jodid i Euthyrox 25 bo raz TSH wyszlo ciut powyzej 2 jednostek. Ale nie wiem czy te 2 leki moga wplynec negatywnie na zagniezdzanie - wiecie moze??

• Alberta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel ja do teraz rozmyślam o wykryciu zespółu Downa. W młodym wieku teraz się zdarza i że nie wolno pozbyć się wadliwych zarodków, szok.
    Można spytać co było nie tak z drugim?
    Ogólnie zaskoczenie że tak dużo jest nieprawidłowych. Chemia w jedzeniu, powietrzu, wodzie nas tak niszczy.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Kornel ja do teraz rozmyślam o wykryciu zespółu Downa. W młodym wieku teraz się zdarza i że nie wolno pozbyć się wadliwych zarodków, szok.
    Ogólnie zaskoczenie że tak dużo jest nieprawidłowych. Chemia w jedzeniu, powietrzu, wodzie nas tak niszczy.
    Mozna zniszczyc nieprawidlowe genetycznie zarodki.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana wrote:
    Super! a wczesniej robiliscie IUI czy od razu in vitro?

Robiliśmy 2 IUI ale u zwykłego ginekologa ( teraz wiem że to był błąd :/ ). Jak trafiliśmy do Medartu to od razu byliśmy zdecydowani na IVF .

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Mozna zniszczyc nieprawidlowe genetycznie zarodki.

Nie, nie można zniszczyć - dr mi mówiła że w myśl obecnej ustawy kliniki są zobowiązane przechowywać wszystkie zarodki nawet te zbadane i nieprawidłowe. Tak przynajmniej mówiła mi dr 3 czy 4 msc temu ;)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:

Ciężko stwierdzić, nawet lekarz nam nie chciał powiedzieć.
    Dziś dostałam "zdjęcia" naszych zarodków, łzy same lecą :(

klz9krhmyflvohw4.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel - nie myśl o tym . Zobaczysz zaraz będziesz w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 20:52

kornelkornel, Alberta lubią tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki - słyszałyście coś o tym, że kobiety które całą ciąże są na Clexane rodzą duże dzieci?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna myślę, że to bzdura ;)

Imbirek91 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana wrote:
    Alberta - na diecie bezglutenowej jestem od kilku miesięcy. Suplementuje m.in. vit D, ubiquinol, folian (mutacja MTHFR). Relanium po transferach lykam 3 x dziennie. Jedyne co mi chodzi po glowie to roznica w lekach pomiedzy IUI (przy ktorych zachodzilam w ciaze) a in vitro to Jodid i Euthyrox 25 bo raz TSH wyszlo ciut powyzej 2 jednostek. Ale nie wiem czy te 2 leki moga wplynec negatywnie na zagniezdzanie - wiecie moze??
    Immnunologie i genetykę badałaś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 06:24

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Anna myślę, że to bzdura ;)

Też mi się tak wydaje - bo z medycznego punktu widzenia nie widzę powiązania ;) ale takie informacje krążą, wiec wolałam Was ekspertki zapytać :)

• Campari Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna-b- wiele z nas tutaj jest cała ciażę na clexane. Ja nic takiego nie slyszałam, sama byłam od poczatku do dnia porodu i mały urodził się calkiem normalnej wielkości, gdyby doczekał do terminu miałby pewnie koło 3,5kg. Przychodzi mi do głowy tylko taki związek, że dzieki clexane są lepsze przepływy w naczyniach i być może dziecko jest lepiej odżywione/dotlenione...ale to chyba głupota :-) swoją drogą, duże, male, chude czy grube-wszystko jedno-byle zdrowe :-)

r9bzabd.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Nie, nie można zniszczyć - dr mi mówiła że w myśl obecnej ustawy kliniki są zobowiązane przechowywać wszystkie zarodki nawet te zbadane i nieprawidłowe. Tak przynajmniej mówiła mi dr 3 czy 4 msc temu ;)
    Ustawa nakazuje przechowywac "zarodki zdolne do prawidłowego rozwoju" - nieprawidlowe genetycznie zarodki nie sa do tego zdolne.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja dr a zarazem współwłaścicielka kliniki mówiła mi że muszą przechowywać każdy zarodek póki co, również te przebadane i nieprawidłowe ale ja nie badałam więc kłócić się nie będę ;) rozmawiałam z dr na ten temat tylko i mówiła że nie wolno im zniszczyć żadnego zarodka szczególnie że obecna władza ma fioła na tym punkcie i bardzo mnie to zdziwiło że nie mogłabym zadecydować o swoim własnym osobistym zarodku, ale to pewnie bardziej w temacie są dziewczyny które robiły to badanie ;)
    Ale pamiętaj że żyjemy w kraju w których chcą zakazać badań prenatalnych żebyś nie miała podstaw do usunięcia ciąży choćby twoje dziecko nie miało czaszki czy innych organów - masz urodzić i juz! A co dopiero taki ngs/pgs no fanaberia! Chcesz sobie wybierać dziecko że na przykład nie wezmiesz zarodka z zespołem Downa - no przecież to życie jest! Wiecie, żebym nie było ja jestem za pełną liberalizacją tej kwestii i pozostawieniu decyzji rodzicom ale takie jest stanowisko naszej władzy i tyle. Co i rusz próbują zakazać aborcji i w końcu niestety pewnej nocy obawiam się że to uchwalą a skoro nie będzie aborcji to pod to można podciągnąć już wszystko i zakaz badań prenatalnych bo przecież i tak nie mozesz usunąć i zakaz badań zarodków bo jakie masz prawo do decydowania o swoim ciele...?
    Także trzeba szybko w te ciążę zachodzić bo moze jeszcze ta kadencja dla nas kobiet nie będzie taka zła ale jak w następnych wyborach wygrają i to przewagą jaką mają dziś to różnie może być...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 11:20

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Elelinka Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mam dziś do Was pytanie czy w klinice stosuje się embryo glue. Dużo czytałam pozytywnych opinii i jestem ciekawa jest to wygląda technicznie i finansowo. Pozdrawiam Was cieplutko :-)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Bella moja dr a zarazem współwłaścicielka kliniki mówiła mi że muszą przechowywać każdy zarodek póki co, również te przebadane i nieprawidłowe ale ja nie badałam więc kłócić się nie będę ;) rozmawiałam z dr na ten temat tylko i mówiła że nie wolno im zniszczyć żadnego zarodka szczególnie że obecna władza ma fioła na tym punkcie i bardzo mnie to zdziwiło że nie mogłabym zadecydować o swoim własnym osobistym zarodku, ale to pewnie bardziej w temacie są dziewczyny które robiły to badanie ;)
    W jakim celu? Przeciez nic nie mozna z nimi zrobic...ani transferowac ani oddac do adopcji.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a5459772cfb.png
    W mojej klinice niszcza, a jak widac sa mega dokladni nawet w kwestii lekow.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari dzięki za informację. Oczywiście że najważniejsze żeby było zdrowe ! Zastanawiałam się tylko czy nastawiać się na cc .

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja nie wiem, być może w mojej klinice była kontrola która im się tego przyczepiła a do twojej jeszcze nie dotarła? Nie mam pojęcia, zresztą czy mogą zniszczyć czy muszą mrozić to i tak nie mamy na to wpływu żadnego bo to nie my decydujemy niestety... Ale są tu dziewczyny które badały to może one znają odpowiedź na to pytanie co aktualnie robią z zarodkami nieprawidłowymi po BADANIU NGS, nie po spojrzeniu na szkiełko gdzie widzisz od razu że zarodek do dupy. 3 czy 4 msc temu dr mi mówiła że po Ngs nie ma niszczenia a jakoś chyba na początku roku mieli kontrolę.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elelinka wrote:
    Dzień dobry, mam dziś do Was pytanie czy w klinice stosuje się embryo glue. Dużo czytałam pozytywnych opinii i jestem ciekawa jest to wygląda technicznie i finansowo. Pozdrawiam Was cieplutko :-)

Embryo glue jest w standardzie i w cenie.

‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ