MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Tiliana a jesteś na diecie bezglutenowej? I suplementy jak witamina D, E, jod, koenzym Q10, kwas foliowy łykasz? Może relanium po transferze by pomogło?Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Alberta - na diecie bezglutenowej jestem od kilku miesięcy. Suplementuje m.in. vit D, ubiquinol, folian (mutacja MTHFR). Relanium po transferach lykam 3 x dziennie. Jedyne co mi chodzi po glowie to roznica w lekach pomiedzy IUI (przy ktorych zachodzilam w ciaze) a in vitro to Jodid i Euthyrox 25 bo raz TSH wyszlo ciut powyzej 2 jednostek. Ale nie wiem czy te 2 leki moga wplynec negatywnie na zagniezdzanie - wiecie moze??
-
Kornel ja do teraz rozmyślam o wykryciu zespółu Downa. W młodym wieku teraz się zdarza i że nie wolno pozbyć się wadliwych zarodków, szok.
Można spytać co było nie tak z drugim?
Ogólnie zaskoczenie że tak dużo jest nieprawidłowych. Chemia w jedzeniu, powietrzu, wodzie nas tak niszczy.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Alberta wrote:Kornel ja do teraz rozmyślam o wykryciu zespółu Downa. W młodym wieku teraz się zdarza i że nie wolno pozbyć się wadliwych zarodków, szok.
Ogólnie zaskoczenie że tak dużo jest nieprawidłowych. Chemia w jedzeniu, powietrzu, wodzie nas tak niszczy. -
Bella93 wrote:Mozna zniszczyc nieprawidlowe genetycznie zarodki.
Nie, nie można zniszczyć - dr mi mówiła że w myśl obecnej ustawy kliniki są zobowiązane przechowywać wszystkie zarodki nawet te zbadane i nieprawidłowe. Tak przynajmniej mówiła mi dr 3 czy 4 msc temuM&K2017
M 😍 2020 -
Alberta wrote:Kornel ja do teraz rozmyślam o wykryciu zespółu Downa. W młodym wieku teraz się zdarza i że nie wolno pozbyć się wadliwych zarodków, szok.
Ogólnie zaskoczenie że tak dużo jest nieprawidłowych. Chemia w jedzeniu, powietrzu, wodzie nas tak niszczy.
Ciężko stwierdzić, nawet lekarz nam nie chciał powiedzieć.
Dziś dostałam "zdjęcia" naszych zarodków, łzy same lecą -
Tiliana wrote:Alberta - na diecie bezglutenowej jestem od kilku miesięcy. Suplementuje m.in. vit D, ubiquinol, folian (mutacja MTHFR). Relanium po transferach lykam 3 x dziennie. Jedyne co mi chodzi po glowie to roznica w lekach pomiedzy IUI (przy ktorych zachodzilam w ciaze) a in vitro to Jodid i Euthyrox 25 bo raz TSH wyszlo ciut powyzej 2 jednostek. Ale nie wiem czy te 2 leki moga wplynec negatywnie na zagniezdzanie - wiecie moze??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 06:24
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Anna-b- wiele z nas tutaj jest cała ciażę na clexane. Ja nic takiego nie slyszałam, sama byłam od poczatku do dnia porodu i mały urodził się calkiem normalnej wielkości, gdyby doczekał do terminu miałby pewnie koło 3,5kg. Przychodzi mi do głowy tylko taki związek, że dzieki clexane są lepsze przepływy w naczyniach i być może dziecko jest lepiej odżywione/dotlenione...ale to chyba głupota
swoją drogą, duże, male, chude czy grube-wszystko jedno-byle zdrowe
-
Imbirek91 wrote:Nie, nie można zniszczyć - dr mi mówiła że w myśl obecnej ustawy kliniki są zobowiązane przechowywać wszystkie zarodki nawet te zbadane i nieprawidłowe. Tak przynajmniej mówiła mi dr 3 czy 4 msc temu
-
Bella moja dr a zarazem współwłaścicielka kliniki mówiła mi że muszą przechowywać każdy zarodek póki co, również te przebadane i nieprawidłowe ale ja nie badałam więc kłócić się nie będę
rozmawiałam z dr na ten temat tylko i mówiła że nie wolno im zniszczyć żadnego zarodka szczególnie że obecna władza ma fioła na tym punkcie i bardzo mnie to zdziwiło że nie mogłabym zadecydować o swoim własnym osobistym zarodku, ale to pewnie bardziej w temacie są dziewczyny które robiły to badanie
Ale pamiętaj że żyjemy w kraju w których chcą zakazać badań prenatalnych żebyś nie miała podstaw do usunięcia ciąży choćby twoje dziecko nie miało czaszki czy innych organów - masz urodzić i juz! A co dopiero taki ngs/pgs no fanaberia! Chcesz sobie wybierać dziecko że na przykład nie wezmiesz zarodka z zespołem Downa - no przecież to życie jest! Wiecie, żebym nie było ja jestem za pełną liberalizacją tej kwestii i pozostawieniu decyzji rodzicom ale takie jest stanowisko naszej władzy i tyle. Co i rusz próbują zakazać aborcji i w końcu niestety pewnej nocy obawiam się że to uchwalą a skoro nie będzie aborcji to pod to można podciągnąć już wszystko i zakaz badań prenatalnych bo przecież i tak nie mozesz usunąć i zakaz badań zarodków bo jakie masz prawo do decydowania o swoim ciele...?
Także trzeba szybko w te ciążę zachodzić bo moze jeszcze ta kadencja dla nas kobiet nie będzie taka zła ale jak w następnych wyborach wygrają i to przewagą jaką mają dziś to różnie może być...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 11:20
M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:Bella moja dr a zarazem współwłaścicielka kliniki mówiła mi że muszą przechowywać każdy zarodek póki co, również te przebadane i nieprawidłowe ale ja nie badałam więc kłócić się nie będę
rozmawiałam z dr na ten temat tylko i mówiła że nie wolno im zniszczyć żadnego zarodka szczególnie że obecna władza ma fioła na tym punkcie i bardzo mnie to zdziwiło że nie mogłabym zadecydować o swoim własnym osobistym zarodku, ale to pewnie bardziej w temacie są dziewczyny które robiły to badanie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a5459772cfb.png
W mojej klinice niszcza, a jak widac sa mega dokladni nawet w kwestii lekow.
-
Bella ja nie wiem, być może w mojej klinice była kontrola która im się tego przyczepiła a do twojej jeszcze nie dotarła? Nie mam pojęcia, zresztą czy mogą zniszczyć czy muszą mrozić to i tak nie mamy na to wpływu żadnego bo to nie my decydujemy niestety... Ale są tu dziewczyny które badały to może one znają odpowiedź na to pytanie co aktualnie robią z zarodkami nieprawidłowymi po BADANIU NGS, nie po spojrzeniu na szkiełko gdzie widzisz od razu że zarodek do dupy. 3 czy 4 msc temu dr mi mówiła że po Ngs nie ma niszczenia a jakoś chyba na początku roku mieli kontrolę.M&K
2017
M 😍 2020 -
Elelinka wrote:Dzień dobry, mam dziś do Was pytanie czy w klinice stosuje się embryo glue. Dużo czytałam pozytywnych opinii i jestem ciekawa jest to wygląda technicznie i finansowo. Pozdrawiam Was cieplutko
Embryo glue jest w standardzie i w cenie.