MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady ja mam tylko jeden zarodek po raz trzeci i jak mówi dr Ż jeden wystarczy.
Rozumiem że myślisz na zapas i też dr Lewandowskiego bym wybrała nad Bocianem.
Anakonda liczę że jeszcze w tym roku będzie crio.
Imbirek super ciekawe są informacje o Twoich chłopcach. Mają już imiona?Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Witaj Ankabe, ja też krwawiłam po scratchingu. Ale umiarkowanie, wszelkie mocne należy konsultować.
Dziś pani dietetyk mi powiedziała, że kobiety starające się oraz w ciąży nie powinny jeść cytrusów.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
nick nieaktualnyAlberta napisała:
Dziś pani dietetyk mi powiedziała, że kobiety starające się oraz w ciąży nie powinny jeść cytrusów.
Świetnie bo zjadam codziennie kilogram mandarynek ... eh
LAdy bardzo mi przykro. Ściskam mocno oby ten zarodek, który został był tym jedynym.
-
Jasia no to amh musisz mieć na pewno do refundacji
Immunologii i tak bym nie ruszała bez konsultacji z dc Paśnikem, bo jeśli chcesz się tym zająć tak na serio i na sto procent to wydaje mi się bez sensu chodzenie do jakiekolwiek lekarza ale to już twoja decyzjabo nawet jeśli zrobisz sobie badania to wszyscy lekarze w medarcie je oleją bo immunologia jest be! A z kolei jak pójdziesz do Paśnika to nie wiem czy zaakceptuje ci badania które sobie zrobisz i czy po prostu nie stwierdzi że 'Pani to bez sensu robiła i tak musi Pani zrobić to i to i tamto i wyjdzie 6 stówek' ale pytanie własnie sprowadza się do tego czy chcesz rzeczywiście zająć się na poważnie immunologią czy zrobić sobie badania bo tak
bo Paśnik zleca tak naprawdę każdemu inne badania po zapoznaniu się z twoją historią - ja na przykład miałam zupełnie coś innego niż anakonda. Jedyne pewne co możesz zrobić to helicobakter pyroli bo to zleca każdemu
Alberta a ty znalazłaś się nagle u Żaka z powrotem czy coś przeoczyłam? By byłam pewna że ty u młodego B jesteśM&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualnyJasiaaa ja też mam pakiet w medicover i miałam podobny pomysł do twojego. Poszłam do internisty, a ta zasłaniała się, ze nie nie może dać mi skierowania ot tak sobie. Tylko musi podać uzasadnienie. Więc wyciągnełam tylko skierowania na tarczycę tsh, tf4 i anty-tpo i anty-tg oraz glukozą. Według medicover problemy z zajściem w ciąże to nie choroba.
Ale spróbuj, może trafisz na bardziej przychylnego lekarza. Daj znać jak Ci poszło i u kogo, to może i ja się przejde jeszcze raz -
nick nieaktualny
-
Jasia amh musisz mieć zbadane do refundacji leków, przynajmniej ja musiałam mieć bo bez tego bym nie dostała leków z refundacją bo tam jest/było jakieś kryterium że jak amh jest bardzo, bardzo niziutkie to refundacji nie ma bo i tak są marne szanse na uzyskanie komórki, bo to znaczy że rezerwa ci się wyczerpała ale to było ponad 2 lata temu to może teraz cos się zmieniło
Jasia rozumiem wszystkie inne badania tylko nie Immunologia, bo to jest naprawdę wąska dziedzina w której mamy raptem w Polsce kilku specjalistów, którzy ukierunkowani są równocześnie na niepłodność i jeśli chcesz się za to zabrać na sto procent to czeka cię wycieczka do Łodzi (w Poznaniu chyba też jest jakiś immunolog ale jednak wszyscy jakoś lecą do tej Łodzi) i obawiam się że i tak wydasz koło 6 stówek na badania na miejscu, ale jak masz okazję to sobie trzaśnij te badania, najwyżej będziesz musiała dorobić lub zrobić od nowa już w ośrodku specjalizującym się w immunologiipytanie tylko czy rzeczywiście chcesz się zacząć w to bawic bo jeśli tak to same wyniki nie powiedzą ci absolutnie nic bo są tak złożone że muszą być zinterpretowane przez immunologa bo tak jak mówię w medarcie nawet na nie nie spojrzą. Ale pytaj myszy i anakondy co one robiły może akurat coś znajduje się z tych badań w twoim pakiecie
Ja miałam helicobakter pyroli, przeciwciała przeciwjadrowe ana, przeciwciała antykardiolipinowe igg/igm i cytokiny ze współczynnikiem th1 i th2Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 18:37
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualnyJasia ja też miałam badane amh do refunadacji purgeonu. Dr K mówiła, że już na usg widzi, że mam jeszcze dużo jajeczek, ale badanie musimy zrobić zeby było w papierach do refundacji.
kornelkornel napisała:
W tym cyklu na pewno nie będzie transferu, bo grozi mi hiperstymulacka...
Więc w którym dniu cyklu będzie ( mam nadzieje ) wykonany transfer ?
Ja miałam crio w 20 dniu cyklu. -
Witajcie dziewczyny
Chciałabym Was o coś spytać, bo zależy mi na wiedzy jak to widzą lekarze z Medartu i jak Wy miałyście bo moja Pani dr chyba nie bardzo się na tym zna. Aktualnie jestem w 21tc, pisałam Wam że mam mutację MTHFR i wysoką homocysteinę ( dowiedziałam się o tym dzięki wizycie u dr Kubiaczyk, bo mieliśmy podchodzić do in vitro ale udało się naturalnie). W związku z tym biorę Clexane 0,4 i Acard. Jednak kilka dni temu zemdlałam i trafiłam do szpitala, gdzie zrobili mi m.in: APTT które wynosi 22,7 s ( 26-38) i INR 0,85 (0,8-1,3) więc wychodzi na to, że pomimo brania leków krew bardzo szybko krzepnie, a myślałam, że będzie odwrotnie zwłaszcza, że kiedy leżałam z plamieniem w 5tc te parametry były wyższe, a wtedy nie brałam nawet Clexane. Lekarz ze szpiatala twierdzi, że jest ok, że ciąża zwiększa krzepliwość niemniej jednak mnie to zaczęło martwić. Dlatego też chciałabym Was zapytać, co o tym myślicie, czy powinnam może poprosić o zwiększenie dawki Clexane? I czy wykonać to badanie anty-Xa o którym pisałyście ( gdybyście mogły przypomnieć zasady i w jakim tc miałyście je wykonywane) ? I czy miałyście w trakcie ciąży zwiększaną dawkę Clexane ? Nawkręcałam sobie że może się zrobić jakiś zakrzep.. Nie umiem się cieszyć z ciąży jak nie czekam i boje się usg genetycznego, to potem połówkowego a teraz zakrzepów
Nie zdążyłam przed ciążą zrobić już innych mutacji w kierunku trombofili. A w jakiej dawce stosowałyście kwas acetylosalicylowy ? I kiedy według lekarzy z Medartu należy odstawić acard ? Po artykule mamaginekolog boję się jakiegoś przedwczesnego zamknięcia przewodu Bottala a z drugiej stronu jak odstawię w 34 tc to będę się bała, że do porodu zdążą się zrobić zakrzepy? Spotkałam się już z opiniami że lepiej 150mg niż 75, teraz kupiłam aspirin cardio i chyba zacznę brać bo tam jest 100 mg a w acardzie 75. I ostatnie pytanie, czy do końca ciąży dawałyście clexane w brzuch ? Położna w szpitalu mówiła, że lepiej niż w udo a mi już coraz ciężej w brzuch i boję się żebym się gdzieś nie przebiła.Przepraszam, że mam tyle pytań, ale moja ginekolog i tak poszła mi na rękę wypisująć Clexane i czasem patrzy jak na wariatkę jak o coś pytam, zwłaszcza, że byłam na konsultacji u genetyka i on też twierdzi, że przy mutacji MTHFR nie trzeba Clexane. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 20:08
-
Semi, z mutacjami nie pomogę, ale u mnie przed i w trakcie ciąży APTT i INR zawsze ma tą najniższą wartość z granic normy i Clexane 0,6 nie pomaga. Brałam do 34tc Aspirin Cardio 100mg.
Zastrzyki daję mniej więcej od II trymestru w udo, moja koleżanka robiła sobie w ciąży w ramię. Nie bałam się w brzuch, ale nie chciałam, żeby były na nim siniaki
Edit: dr Kru z Medartu powiedział, że kwas acetylosalicylowy odstawia się między 34 a 36tcWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 20:17
semi123 lubi tę wiadomość
-
Semi u mnie też APTT i INR w dolnej granicy i jestem na Clexane 0.6 ( jeszcze jest dawka 0.8 w razie czego
Anty Xa robiłam w 1 trymestrze ( krew trzeba oddac 4-4,5h po podaniu Clexane ) i wyszło w normie. Biore Acard 75, w 1 trymestrze brałam Aspirin Cardio 100mg. Acard mam wlasnie odstawic ( zalecenie dr K )- czyli w 28tc. APTT i INR badam raz w miesiacu. Clexane robie cały czas w brzuch chociaz faktycznie coraz cięzej uchwicić fałde
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 20:35
semi123 lubi tę wiadomość
-
Mi spadło Aptt w ciąży i zwiększyłam clexane do 0,6. Aptt wzrosło do górnej granity normy i wróciłam znów do 0,4. Więcej nie badałam. Jak już brzuch był duży to zastrzyki robiłam w boczki ale bardo bolało, teraz robię w biodro/pośladek i jest ok
Acard 75 do 34 czy 35 tcsemi123 lubi tę wiadomość
-
Alberta wrote:Lady ja mam tylko jeden zarodek po raz trzeci i jak mówi dr Ż jeden wystarczy.
Rozumiem że myślisz na zapas i też dr Lewandowskiego bym wybrała nad Bocianem.
Anakonda liczę że jeszcze w tym roku będzie crio.
Imbirek super ciekawe są informacje o Twoich chłopcach. Mają już imiona?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]