MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasiaaa wrote:Miałam juz refundowane leki a amh nie badalam. Może coś się zmieniło. Planuję wycieczkę do Łodzi ale to w przyszłym roku. A do tego czasu muszę coś ze soba robić bo nie wysiedze.
Jasiaaa lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
MalaHD wrote:Mi spadło Aptt w ciąży i zwiększyłam clexane do 0,6. Aptt wzrosło do górnej granity normy i wróciłam znów do 0,4. Więcej nie badałam. Jak już brzuch był duży to zastrzyki robiłam w boczki ale bardo bolało, teraz robię w biodro/pośladek i jest ok
Acard 75 do 34 czy 35 tc
Dzisiaj 1 raz spróbowałam w boczek - ta lokalizacja zdecydowanie odpada, bolało jak cholera
-
Jutro zapytam o powód unikania cytrusów. Wiem, że ta pani medycyną chińską się zajmuje w przepisaniu diety. Pewnie chodzi o wychładzanie. A w necie radzą ograniczyć w ciąży bo uczulają, są pryskane a także szkodzą szkliwiu ciężarnych.
Imbirek u dr Ż drugie IVF i beta 7, 3 i 4 u dr B. Jutro rano pewnie znowu mu pobrudzę krwią podłogę. Długo ją wycierał, aż mi było głupio.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Padło tu pytanie o immunologię, po pierwszej nieudanej procedurze i poronieniu pojechałam do doc. Paśnika i dostałam listę badań za ok 750 zł (poniżej), sama dopiero się uczę tego o co w tym wszystkich chodzi... będę czerpać z wiedzę z wątku o immunologii
Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma
TNF alfa
Interleukina 10
Interleukina 4
Interleukina 5
Interleukina 2
Wskaźnik IFN/IL4
Wskaźnik TNF/IL4
Wskaźnik IFN/IL10
Wskaźnik TNF/Il10
Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T %
Limfocyty B %
Limfocyty helper CD3+/CD4+ %
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ %
Współczynnik (h/s) CD4/CD8
Komórki NK %
P.ciała przeciwjądrowe (ANA)
-
No niestety nasza jedyna komórka się nie zapłodniła... Znikam na parę miesięcy. Pod koniec @ jadę jeszcze do Żaka bo chce z nami pogadać. Dużo ciąż i spokojnych porodów życzę
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:No niestety nasza jedyna komórka się nie zapłodniła... Znikam na parę miesięcy. Pod koniec @ jadę jeszcze do Żaka bo chce z nami pogadać. Dużo ciąż i spokojnych porodów życzę
lady E- dawaj znać jakie działania, badania, co zamiersza dalej... no i nie poddawaj się! -
Mysza1986 Pewnie dam znać co Żak powie i co działamy dalej. To moge Ci obiecać
Nigdy sie nie poddam!!!
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Mysza1986 wrote:Padło tu pytanie o immunologię, po pierwszej nieudanej procedurze i poronieniu pojechałam do doc. Paśnika i dostałam listę badań za ok 750 zł (poniżej), sama dopiero się uczę tego o co w tym wszystkich chodzi... będę czerpać z wiedzę z wątku o immunologii
Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma
TNF alfa
Interleukina 10
Interleukina 4
Interleukina 5
Interleukina 2
Wskaźnik IFN/IL4
Wskaźnik TNF/IL4
Wskaźnik IFN/IL10
Wskaźnik TNF/Il10
Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T %
Limfocyty B %
Limfocyty helper CD3+/CD4+ %
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ %
Współczynnik (h/s) CD4/CD8
Komórki NK %
P.ciała przeciwjądrowe (ANA)
Mysza, gdzie wykonalas te badania? Tam na miejscu u dr? Po wizycie można na miejscu zrobic wszystko? Jak to wygląda?
Lady, ściskam mocno. Nie opuszczaj nas całkowicie. -
Jasiaaa, na miejscu- tuż po wizycie.
Ważne: żebyś do tygodnia przed nie brała żadnych sterdydów ani antybiotyków, bo badania źle wyjdą.
Lekarz przecudowny, woli jeśli pojawiacie się we 2. Mi nawet trochę nakazał, żeby następnym razem być we dwoje, mówi że leczy parę, nie osobę w takich przypadkach.
Dość długie terminy czekania na wizytę, ale czasem dziewczyny coś "zwlaniają" i można "wskoczyć" na inny termin. Czas oczekiwania na wyniki badań od 14-21 dni zwykłych.