X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Haha mój partner się śmieje, czy nie chce zmienić lekarza, bo jak idzie to mało co mi oczy nie wypadną :)
    Z bliska zdecyowanie jeszcze bardziej zyskuje:)i jak tu sie rozebrac do badania!? Hi hi hi

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, jest przystojny, skubany :-D
    Nam było szkoda tych 5 komórek, więc zdecydowaliśmy się zamrozić... może kiedyś po nie wrócę... dr mówił, że u nas nie jest to jeszcze powszechna metoda, ale np. W stanach robią to na porządku dziennym. Może u nas kiedyś też tak będzie, to wtedy zdecydujemy się na ich rozmrożenie i zapłodnienie. Póki co boimy się eksperymentu :-( przecież to tyle kasy...

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziękuję bardzo za wsparcie. Nie odstawiłam leków jeszcze do jutra czyli 11dpt. Pomyślicie desperatka szalona. "Czucie i wiara silniej mówią do mnie niż mędrca szkiełko i oko". Okres pojawia się mimo dwóch Proluteksów i 4 Duphastonów prawda?
    Susełek 2 stycznia wypadnie 7dpt czy później betujesz?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze kazał odstawiać proga, dopiero po kilku dniach miałam @. Nie jestem pewna czy na wysokim progu się @ pojawi? Może ktoś mądrzejszy się wypowie ;-)
    Trzymaj się mocno Alberta!

Alberta lubi tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr B nie odezwał się do mnie a robiłam betę jeszcze w klinice 8dpt. Też była zero, a wiecie, że lekarze widzą wyniki gdy oddajemy krew w klinice. Zajęty bo dr Ż i K na urlopie i pewnie pomyślał, że jestem na tyle doświadczona, że wiem co robić.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś też nie odpisał od południa, może w szpitalu jest? Na pewno się odezwie. Wczoraj biedny dopiero o 21:30 do mnie się odezwał. Na pewno dostaje w kość teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych, bąbel ma 8cm i wyprzedza swój wiek o tydzień. Anatomicznie wszystko ładnie wygląda, oddałam krew na Pappę i czekam na telefon z kliniki w późniejszym czasie. Podczas samego usg się spłakałam, jak dr pokazywał wszystko w takim zbliżeniu,po kolei narządy, przepływy itd, a jak śmiesznie fikał w środku :) Chyba dzisiaj tak naprawdę uderzyło we mnie co tam się dzieje w środku i emocje mnie zalały, bo wyłam jeszcze w samochodzie :)
    I chyba nie powinnam nazywać go bąblem tylko bąbelką (na 70%) więc jeżeli to się potwierdzi to kolejne marzenie spełnione ;)
    dr Szymański bardzo fajny lekarz :)

Czytałam, że się rozpływacie na dr B, wizualnie kompletnie nie mój typ więc majtki ściągam na wizycie bez problemu ;) Nie twierdzę jednak, że nie jest przystojny, nawet mój partner na początku trochę się śmiał, że doskonale wie dlaczego tak bardzo chciałam chodzić do dr B ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:07

Lizzinka, Mada29, antonna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 12 widziałam dr B w klinice, czekaliśmy za wizytą prawie 40 minut i było naprawdę dużo par czekających i wchodzących do niego więc trochę ma teraz na głowie, bo nawet nie miał czasu z nami pogadać. Dodatkowo miał dzisiaj transfery, bo podsłuchałam jak receptę wypisywał ;)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly- ale Ci zazdroszczę też bym chciała już mieć swój suwaczek :) Super, że wszystko z Bąbelką dobrze !
    Myślicie już nam imionami ? My już nawet mamy wybrane :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel imiona to ja już mam wybrane od kilku lat ;)
    dziewczynka Lilianna, chłopiec Filip, a Wasze wybrane ? :)

Edit, piękne zarodki już masz więc niedługo będziesz szukała ładnego suwaczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:31

kornelkornel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niedawno wróciłam z badań połówkowych u dr Kru. Niestety nie dam rady do dr Sz na początku stycznia.
    Super lekarz z dr Kru, już wiem do kogo pojde na następna wizytę. Pod koniec stycznia idę jeszcze do dr Sz bo mam w rodzinie przypadek przemienienia pni wielkich serca( czy jakos tak ) i dr mówi ze wszystko jak być powinno ale dr Sz to specjalista od serduszek i lepiej dmuchać na zimne.
    U Nas nic się nie zmieniło od 17tc i Hania będzie Hania i ma już całe 379g :)

Lizzinka, Mada29, antonna lubią tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly- Antosia lub Layla, a chłopiec Tymoteusz podobają mi się jeszcze Gniewko lub Mieszko, ale narzeczony jest na nie :)

Moly lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale świetne wieści :-) bardzo sie cieszę Moly i Dominuque!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995, Moly super wieści :)

My imiona też mamy juz wybrane od 4 lat, teraz tylko czekamy na pozytywną betę 2 stycznia :). Ja jak sobie myśle zeby się udało to już czasami mówię sobie Eryk/Oliwia trzymaj się tam, bądz razem z nami. Chciaciaz jak się uda to pewnie będzie dziewczynka, bo u mnie w rodzinie same uparte babki.

Moly lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek ja mam cztery siostry dwóch siostrzeńców i dwie siostrzenice :)
    W pierwszej próbie mieliśmy 2 chłopaków więc mam nadzieje, że trafi nam się dziewuszka :)

Trzymam mocno kciuki za maluszka !

susełek lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel ty teraz zbijasz prolaktynę? Kiedy transfer?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze i gratuluje Coreczki! Ja plyte z usg genetycznego otwarzalam codziennie do 20 tc poki nie mialam kolejnego nagrania i wylam jak bobr! :)
    Susełek, kuruj sie Kochana! W sierpniu przechodzilam okropne zapalenie ucha zewnetrznego i dostalam zakaz ogrzewania ucha, w tym spania na nim, czy trzymania nawet reki na nim. Mam nadzieje, nowy rok przywita Cie, piekna beta! Zycze Ci z calego serca!
    Klopsik, to co w lutym zaczynsz stymulacje do ivf? Ja 5 lutego mam wizyte u dr Z i licze, ze od razu wystartujemy bez przeciagania antykoncepcji! Juz sie nie moge doczekac!

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z brzuszkami mam pytanko macie jakies dobre i skuteczne sposoby na mdlosci chetnie cos wyprobuje?

Wiwi92
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    kornelkornel ty teraz zbijasz prolaktynę? Kiedy transfer?

W następnym cyklu niby ...
    Zbijam nie stresując się :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Dziewczyny z brzuszkami mam pytanko macie jakies dobre i skuteczne sposoby na mdlosci chetnie cos wyprobuje?

Na mnie nie działało nic, ale mdłości całkowicie minęły na początku 3 miesiąca.

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ