X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Haha mój partner się śmieje, czy nie chce zmienić lekarza, bo jak idzie to mało co mi oczy nie wypadną :)
    Z bliska zdecyowanie jeszcze bardziej zyskuje:)i jak tu sie rozebrac do badania!? Hi hi hi

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, jest przystojny, skubany :-D
    Nam było szkoda tych 5 komórek, więc zdecydowaliśmy się zamrozić... może kiedyś po nie wrócę... dr mówił, że u nas nie jest to jeszcze powszechna metoda, ale np. W stanach robią to na porządku dziennym. Może u nas kiedyś też tak będzie, to wtedy zdecydujemy się na ich rozmrożenie i zapłodnienie. Póki co boimy się eksperymentu :-( przecież to tyle kasy...

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziękuję bardzo za wsparcie. Nie odstawiłam leków jeszcze do jutra czyli 11dpt. Pomyślicie desperatka szalona. "Czucie i wiara silniej mówią do mnie niż mędrca szkiełko i oko". Okres pojawia się mimo dwóch Proluteksów i 4 Duphastonów prawda?
    Susełek 2 stycznia wypadnie 7dpt czy później betujesz?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze kazał odstawiać proga, dopiero po kilku dniach miałam @. Nie jestem pewna czy na wysokim progu się @ pojawi? Może ktoś mądrzejszy się wypowie ;-)
    Trzymaj się mocno Alberta!

Alberta lubi tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr B nie odezwał się do mnie a robiłam betę jeszcze w klinice 8dpt. Też była zero, a wiecie, że lekarze widzą wyniki gdy oddajemy krew w klinice. Zajęty bo dr Ż i K na urlopie i pewnie pomyślał, że jestem na tyle doświadczona, że wiem co robić.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś też nie odpisał od południa, może w szpitalu jest? Na pewno się odezwie. Wczoraj biedny dopiero o 21:30 do mnie się odezwał. Na pewno dostaje w kość teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych, bąbel ma 8cm i wyprzedza swój wiek o tydzień. Anatomicznie wszystko ładnie wygląda, oddałam krew na Pappę i czekam na telefon z kliniki w późniejszym czasie. Podczas samego usg się spłakałam, jak dr pokazywał wszystko w takim zbliżeniu,po kolei narządy, przepływy itd, a jak śmiesznie fikał w środku :) Chyba dzisiaj tak naprawdę uderzyło we mnie co tam się dzieje w środku i emocje mnie zalały, bo wyłam jeszcze w samochodzie :)
    I chyba nie powinnam nazywać go bąblem tylko bąbelką (na 70%) więc jeżeli to się potwierdzi to kolejne marzenie spełnione ;)
    dr Szymański bardzo fajny lekarz :)

Czytałam, że się rozpływacie na dr B, wizualnie kompletnie nie mój typ więc majtki ściągam na wizycie bez problemu ;) Nie twierdzę jednak, że nie jest przystojny, nawet mój partner na początku trochę się śmiał, że doskonale wie dlaczego tak bardzo chciałam chodzić do dr B ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:07

Lizzinka, Mada29, antonna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 12 widziałam dr B w klinice, czekaliśmy za wizytą prawie 40 minut i było naprawdę dużo par czekających i wchodzących do niego więc trochę ma teraz na głowie, bo nawet nie miał czasu z nami pogadać. Dodatkowo miał dzisiaj transfery, bo podsłuchałam jak receptę wypisywał ;)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly- ale Ci zazdroszczę też bym chciała już mieć swój suwaczek :) Super, że wszystko z Bąbelką dobrze !
    Myślicie już nam imionami ? My już nawet mamy wybrane :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel imiona to ja już mam wybrane od kilku lat ;)
    dziewczynka Lilianna, chłopiec Filip, a Wasze wybrane ? :)

Edit, piękne zarodki już masz więc niedługo będziesz szukała ładnego suwaczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:31

kornelkornel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niedawno wróciłam z badań połówkowych u dr Kru. Niestety nie dam rady do dr Sz na początku stycznia.
    Super lekarz z dr Kru, już wiem do kogo pojde na następna wizytę. Pod koniec stycznia idę jeszcze do dr Sz bo mam w rodzinie przypadek przemienienia pni wielkich serca( czy jakos tak ) i dr mówi ze wszystko jak być powinno ale dr Sz to specjalista od serduszek i lepiej dmuchać na zimne.
    U Nas nic się nie zmieniło od 17tc i Hania będzie Hania i ma już całe 379g :)

Lizzinka, Mada29, antonna lubią tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly- Antosia lub Layla, a chłopiec Tymoteusz podobają mi się jeszcze Gniewko lub Mieszko, ale narzeczony jest na nie :)

Moly lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale świetne wieści :-) bardzo sie cieszę Moly i Dominuque!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995, Moly super wieści :)

My imiona też mamy juz wybrane od 4 lat, teraz tylko czekamy na pozytywną betę 2 stycznia :). Ja jak sobie myśle zeby się udało to już czasami mówię sobie Eryk/Oliwia trzymaj się tam, bądz razem z nami. Chciaciaz jak się uda to pewnie będzie dziewczynka, bo u mnie w rodzinie same uparte babki.

Moly lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek ja mam cztery siostry dwóch siostrzeńców i dwie siostrzenice :)
    W pierwszej próbie mieliśmy 2 chłopaków więc mam nadzieje, że trafi nam się dziewuszka :)

Trzymam mocno kciuki za maluszka !

susełek lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel ty teraz zbijasz prolaktynę? Kiedy transfer?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze i gratuluje Coreczki! Ja plyte z usg genetycznego otwarzalam codziennie do 20 tc poki nie mialam kolejnego nagrania i wylam jak bobr! :)
    Susełek, kuruj sie Kochana! W sierpniu przechodzilam okropne zapalenie ucha zewnetrznego i dostalam zakaz ogrzewania ucha, w tym spania na nim, czy trzymania nawet reki na nim. Mam nadzieje, nowy rok przywita Cie, piekna beta! Zycze Ci z calego serca!
    Klopsik, to co w lutym zaczynsz stymulacje do ivf? Ja 5 lutego mam wizyte u dr Z i licze, ze od razu wystartujemy bez przeciagania antykoncepcji! Juz sie nie moge doczekac!

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z brzuszkami mam pytanko macie jakies dobre i skuteczne sposoby na mdlosci chetnie cos wyprobuje?

Wiwi92
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    kornelkornel ty teraz zbijasz prolaktynę? Kiedy transfer?

W następnym cyklu niby ...
    Zbijam nie stresując się :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Dziewczyny z brzuszkami mam pytanko macie jakies dobre i skuteczne sposoby na mdlosci chetnie cos wyprobuje?

Na mnie nie działało nic, ale mdłości całkowicie minęły na początku 3 miesiąca.

‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ