MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygabrysia nie wiedziałam, że później testy mogą już nie wychodzić. Całe szczęście, że u mnie była piękna krecha, bo jakbym zobaczyła biel to nawet nie chcę myśleć o panice w jaką bym wpadła
Witaj kolejnaszansa, powodzenia w 2018
Lizzinka bardzo mi przykro. Z tym puregonem to jest ogólnie kiepska sprawa. Mi po każdej stymulacji (miałam 3) zawsze zostawało całkiem sporo, bo trochę żonglowaliśmy dawkami i przy refundacji kupowałam na zapas. Niestety przy przebitym korku puregon można wykorzystać tylko 28 dni potem jest bezużyteczny, a czasami miałam 3 fiolki połową leku. Musisz szukać kogoś po stymulacji, często też dziewczyny ogłaszają się, że mają na sprzedaż puregon w cenie refundowanej. -
Moly wrote:gabrysia nie wiedziałam, że później testy mogą już nie wychodzić. Całe szczęście, że u mnie była piękna krecha, bo jakbym zobaczyła biel to nawet nie chcę myśleć o panice w jaką bym wpadła
Witaj kolejnaszansa, powodzenia w 2018
Lizzinka bardzo mi przykro. Z tym puregonem to jest ogólnie kiepska sprawa. Mi po każdej stymulacji (miałam 3) zawsze zostawało całkiem sporo, bo trochę żonglowaliśmy dawkami i przy refundacji kupowałam na zapas. Niestety przy przebitym korku puregon można wykorzystać tylko 28 dni potem jest bezużyteczny, a czasami miałam 3 fiolki połową leku. Musisz szukać kogoś po stymulacji, często też dziewczyny ogłaszają się, że mają na sprzedaż puregon w cenie refundowanej.Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
Lizzinka,Kochana, tez wykorzystalam refundacje na leki do iui. Ostatnia juz mialam bez refundacji wiec stymulacja do iui wyniosla mnie ponad 700 zl. W lutym podchodze do ivf, niestety za leki musze placic:( zaluje okropnie, ale w ciaze zaszlam w medarcie przez iui. Myslalam, ze znowu sie uda, a tu d..pa
-
nick nieaktualny
-
My mieliśmy to samo. Żałuję tych iui, naprawdę... Ale moje wyniki były ok I liczyliśmy, że się uda. A teraz jesteśmy w kropce
Ile miałaś Moly komórek pobranych? Wszystkie zapłodnili? Nam nie chcieli zapłodnić wszystkich, przez co teraz jesteśmy trochę na straconej pozycjiale dr B tłumaczył, że nie ma medycznych wskazań i dlatego nie zaplodnia wszystkich.
Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
nick nieaktualnyTeż trochę żałuję IUI, ale nie było przeciwwskazań żebym zaszła w ciążę w taki sposób i przy pierwszej próbie się udało, niestety ciąża biochemiczna. Druga IUI nie doszła do skutku, bo dzień przed wypadło jajeczko więc stymulacja na darmo.
Pobrali 10, nie zapładniali wszystkich, bo także nie miałam medycznych wskazań.
Miałam 5 prawidłowo zapłodnionych do 5 doby przetrwały 3. Jeden bąbel jutro skończy 13 tydzień, a dwa mrozaki czekają.
Od początku jestem pacjentką dr B.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 12:13
-
U nas taka sama sytuacja, tylko, że do 5 doby dotrwały 4. A transfer miałaś świeżego zarodka?
Ja byłam też na polnej, po 2. nieudanym transferze, zrobił mi histero, biopsję i scratching.
To też czekają na Ciebie komórki? My mamy ogromny dylemat, ale chyba wolę dołożyć trochę kasy i mieć pełną szansę od nowa... Z tymi komórkami to nie wiadomo, jak się rozmrożą, jak zapłodnią... Mamy tylko 5 i chyba bym nie dała rady psychicznie gdyby znowu coś się nie udałoA wtedy to na pewno nie mielibyśmy ani grosza, żeby startować od zera. Eh... Nie sądziłam, że kiedykolwiek takie decyzje będę musiała podejmować
nick nieaktualnyTransfer był odroczony ze względu na słabe endometrium, miesiąc po punkcji miałam crio. Zamrożone mamy tylko 2 zarodki w stadium blastocysty, komórek nie. Nie wiem od czego to zależy, bo my nawet nie wiedzieliśmy o opcji mrożenia komórek, dr o tym nie wspomniał.
-
nick nieaktualny
-
Mamy pecherzyk kolejne usg 4 stycznia niech rosnie kruszynka czekamy na serduszko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 15:10
Dominique1995, antonna, Mada29, gabrysia111, Lizzinka, Moly, susełek, JaMama84, kornelkornel, anna_b, MalaHD, Ainaa lubią tę wiadomość
Wiwi92 -
Do nas B. Dzwonił w dzień punkcji (w sierpniu) i mówił, że taką opcję proponuje. Tylko to jest opcja, która średnio się opłaca (jak się teraz okazuje...), więc może Wam już nie proponował. Nie wiem, czy na nas chce eksperymentować czy co
Super wieści Wiwi92!! Oby tak dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 16:04
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Oj to za mało. Ale najważniejsze jak się czujesz? Masz mutacje mthfr?
Nic mi o tym nie wiadomo żeby taka mutacja u mnie była. Dr nic takiego mi nie zlecił.
Dziwne jest to ze cały czas było Ok ewentualnie trochę niżej a teraz aż tyle ;0 -
A ja jestem na siebie zła, bo strasznie nie ogarnęłam
Po jednym opakowaniu przestałam brać tabsy anty i teraz dupa wielka i muszę czekać miesiąc. Od nowa cała prodedura
Nie miałam pojęcia, że bierze się ciągiem, pisałam smsa do Ż przed końcem, ale mi wtedy nie odpisał, to założyłam, że cykl tabletek, to 28dni.
CZAS w tym wszystkim jest najgorszy -
nick nieaktualny
-
Dominique daj znać co na Twój wynik powie lekarz i czy zaleci Ci większą dawkę Clexane. Ja miałam taki sam wynik też w 21 tc ( wcześniej było ok) i lekarz w szpitalu powiedział że wszystko w porządku i że ciąża ogólnie tak działa, nie przekonało mnie to więc byłam na konsultacji u hematologa i tam też usłyszałam że to nie ma znaczenia klinicznego, że nie powinnam brać większej dawki Clexane ( biorę 0,4). Mój ginekolog natomiast też powiedział że wszystko okej, że nie zwiększy mi dawki. Ja też znalazłam w internecie w jakimś opisie leku Clexane że nie wpływa on na parametry krzepnięcia więc chyba nie ma co oczekiwać że dzięki clexane ten czas się wydłuży ? I co ciekawe powtórzyłam wynik za 2 tyg i już wynosił 29 s więc trochę lepiej ale robiłam badanie rano a wtedy miałam pobierane wieczorem. Generalnie odpuściłam temat ale teraz się zastanawiam, zwłaszcza że mam więcej opakowan Clexane i myślę czy samodzielnie nie zwiększyć dawki