X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w drodze do Poznania jestem. Wizytę mam na 19, więc niedlugo sie odezwe☺

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Mada29 dzięki za szybką odpowiedź. Już właśnie kupiłam Clexane. Okazało się, ze było pod domem. Ja mieszkam w centrum Poznania i aptek koło siebie mam chyba z 7. Więc Pani w jeden mnie nastraszyła, że nie ma. A w innej było bez problemu.

Spoko :) wolałam Cię uprzedzić bo ja byłam nieświadoma wtedy a nikt mnie nie uprzedził i też usłyszałam w aptece "że neoparin to to samo co clexane"no to wzięłam. Dr mi mówił że jak zapisuje clexane to mam to brać. U mnie to wyszło przy drugim transferze bo miałam go jeszcze na zapasie. Teraz najchętniej to bym to wyrzuciła do śmieci.

Mała8 czekam na info! :)

Mała8 lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta szybciutka, jajniki jeszcze sie do konca nie wyczyscily, teraz dalsza kontynuacja tabletek antykoncepcyjnych i kolejna wizyta 22 stycznia. Tym razem doktor chce mnie lepiej przygotować i miec pewność, ze jajniki są gotowe na następną stymulacje. Mowi, ze skoro przy pierwszym podejsciu wszystko było niestety wadliwe to teraz nie bedziemy sie spieszyć. To ja się grzecznie podporządkuje

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada a Ty jak się czujesz? Wszystko ok u Was?

202312226851.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly ja też mam jumpera. Używałam już od 8tc i ani razu mi się nie zdarzyło nie znaleźć.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Mada a Ty jak się czujesz? Wszystko ok u Was?

Odpukac narazie tak. Bąbel mi zaczyna dawać popalić i mam nudności, ale przynajmniej wiem że jest :) dużo śpimy :) ale w wigilię trafiłam do szpitala bo miałam brązowe plamienie. Na szczęście Bąbel miał sie dobrze. Nie ukrywam, że się strasznie boję o niego ale taki nasz urok.

Przeczytalam, że dr na styczeń Cię przełożył.my też tak działalismy co dwa miesiące, więc tylko zaufac dr i będzie dobrze. Wiem najgorsze to czekanie ale to wszystko Tobie się wynagrodzi :) będziemy kibicować i czekać na dalsze info ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Moly ja też mam jumpera. Używałam już od 8tc i ani razu mi się nie zdarzyło nie znaleźć.

Tak szybko mogłaś usłyszeć tętno? :)
    Ale mi dajesz nadzieję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

To chyba jednak przyspieszę swój zakup ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly jeszcze trochę i będziesz mogła słuchać :) Trzymam za Was kciuki w piątek! Musi być dobrze! :)

dziękuję, jeszcze tylko jutro niech szybko przeleci i w piątek przed 11 będzie wszystko wiadomo :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj caly dzien probuje sie dodzwonic do kliniki i nikt nie odbiera, o co chodzi? Okres nie przyszedl, chyba podzialam sama z tym duphastonem.
    MalaHD, powiedz mi prosze jakie dawki i przez ile dni?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie! Niestety nie dr Z, ale do dr A. B, byla ktoras z Was u niego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Udalo sie! Niestety nie dr Z, ale do dr A. B, byla ktoras z Was u niego?

Ja do niego chodziłam od samego początku :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr A.B to mlody, blondyn z zarostem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Dr A.B to mlody, blondyn z zarostem?

Si :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Moly. Ja to jak ten kon z klapkami na oczach wbiegam do klinki do dr Z :)
    Dzisiaj znowu zrobilam test-wynik wiadomy. Obiecuje sobie, ze jak uda mi sie drugi raz zajsc w ciaze to kupie ze 20 testow i naciesze oko druga kreska. W pierwszej ciazy zrobilam tylko dwa-zdecydowanie za malo! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ! można dołączyć ?

w 2018 roku mamy plan podejść kolejny raz do ivf u doktora Ż.

1 IVf i strzał w 10 był w 2015 roku pewnie wiele się zmieniło od tego czasu :)
    słyszałam że inna siedziba jest? coś jeszcze nowego?
    gratuluje wszystkim, które doczekały się fasolek i trzymam kciuki za resztę!

JaMama84, Mada29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Dzieki Moly. Ja to jak ten kon z klapkami na oczach wbiegam do klinki do dr Z :)
    Dzisiaj znowu zrobilam test-wynik wiadomy. Obiecuje sobie, ze jak uda mi sie drugi raz zajsc w ciaze to kupie ze 20 testow i naciesze oko druga kreska. W pierwszej ciazy zrobilam tylko dwa-zdecydowanie za malo! :)

Życzę Ci żebyście szybko uwinęli się z rodzeństwem dla synka :)
    Przy pierwszej ciąży biochemicznej mimo pozytywnej bety test sikany mi nie wyszedł i chyba miałam uraz, bo teraz badałam tylko kolejne przyrosty bety. Dopiero dzień przed Wigilią będąc w 12 tygodniu kupiłam test, bo wpadł mi w oko przy okazji zakupów w Rossmannie. Pierwszy raz w życiu zobaczyłam dwie kreski i mimo tego, że ciąża trwa już prawie 3 miesiące to frajdę miałam ogromną ;)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, znam to. Też kupiłam sikany dopiero przy kilkutygodniowej ciąży, żeby mieć na pamiątkę taki z wyraźną kreską :) Ale z tym trzeba uważać, bo przy bardzo wysokiej becie test sikany już może nie wychodzić (tak słyszałam) :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy zrobilam tylko dwa testy, za to bete oznaczalam co 48 h, az uslyszalam serduszko :)

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... My w MedArt od końcówki kwietnia. Przeszliśmy 3 IUI, a w sierpniu punkcja... 11 komórek było dojrzałych, 6 zaplodnili, zostały 4 zarodki. Niestety, pierwsze dwa pojedyncze transfery były nieudane, ostatni się udał, ale poroniłam w 7 tyg ;-(
    Nie mamy już refundacji, bo korzystaliśmy z puregonu już przy IUI;-( bez sensu zupełnie, ale nie byliśmy świadomi, że taki będzie problem... jesteśmy u dr B. Po punkcji nie zdecydowali się zapłodnić wszystkich komórek, więc mamy jeszcze 5 zapłodnionych. Niestety koszt zapłodnienia jest taki sam, jak całej nowej procedury ;-( chcielibyśmy podejść do nowej procedury, ale nie mamy kasy. Tym bardziej, że leki bez refundacji.
    Czy ma któraś z Was zbędny puregon? Może chociaż część by nam się udało zdobyć za mniejszą cenę? ;-(
    Jesteśmy ogólnie mega rozbici, poroniłam 16.12, kilka dni wcześniej było serduszko, mieliśmy w święta podzielić się wiadomością z rodziną... musiałam leżeć przez kilka dni od wizyty serduszkowej, bo lekko krwawiłam. No i w sobotę 16.12 wszystko runęło... W poniedziałek 18.12 byliśmy u dr B i potwierdził, na usg nie było już śladu fasolki ;-( sami nie wiemy co robić... u mnie wyniki ok, problem jest po stronie męża.
    Myślę, czy zostać u dr B, czy przenieść się do innego lekarza... chociaż czy to coś zmieni? Sama nie wiem :-(
    Gdyby miała któraś z Was zbędny puregon to plis, dajcie znać, uratujecie nas. Chociaż i tak będziemy musieli pewnie się gdzieś zadłużyć żeby podejść do pełnej procedury. ;-(

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ