X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak macie, że jecie te ciasta, chociaż już nie ma gdzie wepchnąć i płaczecie, że jecie? :D

Brałam teraz tabletki anty, które zaczęłam w 3dc, liczyłam, że będzie cykl 28-30dni, trwał tylko 25. Nie było jak iść do Ż przez święta, wizytę mam na to wychodzi w 8dc. Czy przez to, że nie było badań z 3dc, nie mam już szansy na IVF w tym cyklu? :(

PS jestem pół pierogiem po swiętach

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly no to fajne mieliście święta! :) gratulacje dla brata i bratowej :) bo ja to wpadłam w panikę. Ale miałam prezent usłyszeć serduszko :) my narazie trzymamy to w tajemnicy...
    A Ty kiedy masz badania prenatalne?

Pewnie ciężko nie chwalić się taką nowiną ale my też woleliśmy poczekać. Ja to bym chciała mieć swoje usg w domu i codziennie sprawdzać czy bąbel ma się dobrze ;)

Badania mam w piątek i staram się o tym nie myśleć, bo nie ma co się oszukiwać, że po prostu się boję. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i w sylwestra będę mogła wypić bez stresu kupionego już Piccolo (chociaż wątpię czy wytrwam do północy) :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Czy Wy też tak macie, że jecie te ciasta, chociaż już nie ma gdzie wepchnąć i płaczecie, że jecie? :D

Brałam teraz tabletki anty, które zaczęłam w 3dc, liczyłam, że będzie cykl 28-30dni, trwał tylko 25. Nie było jak iść do Ż przez święta, wizytę mam na to wychodzi w 8dc. Czy przez to, że nie było badań z 3dc, nie mam już szansy na IVF w tym cyklu? :(

PS jestem pół pierogiem po swiętach

Raczej w przyszłym.

klz9krhmyflvohw4.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta przykro mi, trzymaj się...

Świeże ciężarówki, polecam Wam zakup detektora tętna - może Was uspokajać dopóki nie poczujecie ruchów. Na mnie przynajmniej tak działał :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dr Kru tez robi połówkowe?
    Mam termin na 5.01 ale obawiam się ze nie dam rady dotrzeć :(
    A u dr Kru termin na piatek

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    A dr Kru tez robi połówkowe?
    Mam termin na 5.01 ale obawiam się ze nie dam rady dotrzeć :(
    A u dr Kru termin na piatek
    Wydaje mi się, że tak, bo u mnie zawsze sprawdza te same rzeczy, którym przyglądał się dr Sz. A w razie potrzeby, to wiem też, że może wątpliwości z Sz konsultować

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:

Świeże ciężarówki, polecam Wam zakup detektora tętna - może Was uspokajać dopóki nie poczujecie ruchów. Na mnie przynajmniej tak działał :)
    O tak! Tez mialam i bardzo polecam, uzywalam nawet gdy akcja porodowa sie rozpoczęła. Wykorzystany w 100% u mnie od 12 tc do rozwiazania!

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

2 m-ce temu trafiliśmy do dr Ż.
    i dopiero tu mam wrażenie, że ktoś się nami zajął.
    Do tej pory, przez 2 lata nasze niepowodzenia były zrzucane na niewyregulowane Hashimoto a potem na torbiel na jajniku.
    Robiąc laparoskopie zrobiono mi w szpitalu drożność, której wynik wyszedł ok, więc stwierdzono, że u mnie problemu nie ma.
    U męża wyszła słaba morfologia.
    Doktor zlecił nam wszystkie badania których brakowało, łącznie z ponowną drożnością HSG.
    Ostateczny werdykt- tylko IVF, choć przyszliśmy tam z nadzieją na IUI:(
    I tak w styczniu zaczynam łykać Marvelon i zaczynamy naszą przygodę.

Trzymam za Was kciuki i podobnie jak Dr Ż życzę wszystkim owocnego roku! :)

Wszelkie porady mile widziane:)

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie ten detektor tętna, waham się trochę, bo czytałam, że czasami może nie wyłapać malucha i wtedy panika. Gabrysia, JaMama84 U Was zawsze był niezawodny?
    Jakiej marki macie swoje?

Witaj Kaya85 i powodzenia :)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6890855232
    Ani razu nie zdarzyło się, żebym nie znalazła tętna, ale zaczynałam jakoś chyba koło 16 czy 18tc

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez byl niezawodny, bardzo podobny mialam co Gabrysia. Szybko zaczelam uzywac i poczatki byly trudne, ale zawsze znalazłam tetno! Bardzo polecam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Ja mam ten http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6890855232
    Ani razu nie zdarzyło się, żebym nie znalazła tętna, ale zaczynałam jakoś chyba koło 16 czy 18tc

Super, dziękuję. Partner mnie namawiał, ale ja bałam się, że może to przynieść więcej strachu niż spokoju. Poczekam jeszcze miesiąc niech maluch podrośnie i wtedy zdecyduję się na zakup :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaya85 wrote:
    Cześć Dziewczyny:)

2 m-ce temu trafiliśmy do dr Ż.
    i dopiero tu mam wrażenie, że ktoś się nami zajął.
    Do tej pory, przez 2 lata nasze niepowodzenia były zrzucane na niewyregulowane Hashimoto a potem na torbiel na jajniku.
    Robiąc laparoskopie zrobiono mi w szpitalu drożność, której wynik wyszedł ok, więc stwierdzono, że u mnie problemu nie ma.
    U męża wyszła słaba morfologia.
    Doktor zlecił nam wszystkie badania których brakowało, łącznie z ponowną drożnością HSG.
    Ostateczny werdykt- tylko IVF, choć przyszliśmy tam z nadzieją na IUI:(
    I tak w styczniu zaczynam łykać Marvelon i zaczynamy naszą przygodę.

Trzymam za Was kciuki i podobnie jak Dr Ż życzę wszystkim owocnego roku! :)

Wszelkie porady mile widziane:)

Cześć !
    To dobrze trafiliście też jesteśmy u Ż od sierpnia i za sobą mam 2 IVF.
    Na pewno doktor mówił Wam o badaniach zarodków nie zastanawiajcie się czy robić czy nie, bo przy morfologi 0 % wręcz konieczne jest z własnego doświadczenia wiem :)
    Życzę wytrwałości i powodzenia !

klz9krhmyflvohw4.png
  • Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Cześć !
    To dobrze trafiliście też jesteśmy u Ż od sierpnia i za sobą mam 2 IVF.
    Na pewno doktor mówił Wam o badaniach zarodków nie zastanawiajcie się czy robić czy nie, bo przy morfologi 0 % wręcz konieczne jest z własnego doświadczenia wiem :)
    Życzę wytrwałości i powodzenia !

Pytaliśmy właśnie czy przy tak słabych wynikach jest w ogóle szansa to wtedy doktor powiedział o tych badaniach zarodków.
    Dzięki za opinię zawsze lepiej też usłyszeć od kogoś w temacie:)

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem z Clexane 60. Pani z apteki powiedziała, że brak go w hurtowni ale jest zamiennik neoparin. Ponoć to samo tylko tańsze. Czy któraś z was to brała?
    Bo ja się zastanawiam. Moly może ty? Bo wiem że dr B stosuje tańszą luteine a nie ten cholernie drogi lutinus?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny mam problem z Clexane 60. Pani z apteki powiedziała, że brak go w hurtowni ale jest zamiennik neoparin. Ponoć to samo tylko tańsze. Czy któraś z was to brała?
    Bo ja się zastanawiam. Moly może ty? Bo wiem że dr B stosuje tańszą luteine a nie ten cholernie drogi lutinus?

Dr Z nie pozwala brać neoparin. Ja brałam przy pierwszej ciąży i ją straciłam, a dr mówi że oni tego zamiennika nie znają i nie wiedzą jaki ma wpływ na ciąże.
    Ja już żadnych zaminników w ciąży nie będę brać.
    Moly bierze clexane z apteki gemini.
    Zobacz na stronie ktomalek, może Ci pomoże i przedzwoń po aptekach.
    Ja się uparłam i ściągają mi z innych swoich aptek.
    Choć dr mówił ostatnio że jak co to mogę kupić clexane 0,8 ale wstrzyknąć sobie 0,4 bo tam jest miarka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 15:25

susełek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:

Dzięki Gabrysiu! Wiem, pamiętam wasze początki i jak się właśnie wymieniałyście tymi informacjami na temat detektora :)
    Gdyby to już u mnie działało to bym dawno to kupiła a tak muszę jeszcze poczekać ;) Moly jeszcze trochę i będziesz mogła słuchać :) Trzymam za Was kciuki w piątek! Musi być dobrze! :)

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 dzięki za szybką odpowiedź. Już właśnie kupiłam Clexane. Okazało się, ze było pod domem. Ja mieszkam w centrum Poznania i aptek koło siebie mam chyba z 7. Więc Pani w jeden mnie nastraszyła, że nie ma. A w innej było bez problemu.

Mada29 lubi tę wiadomość

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik jak tam juz po wizycie? Co dalej u Ciebie?

202312226851.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8, mam jutro wizytę (8dc), tak jak pisałam wyżej, skrócił mi się cykl na tabsach do 25 dni, więc przepadnie mi chyba IVF w tym miesiącu :/ a tak się nastawiałam już...
    A Ty miałaś dzisiaj prawda? Jak dalej?

Mała8 lubi tę wiadomość

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ