MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wy też tak macie, że jecie te ciasta, chociaż już nie ma gdzie wepchnąć i płaczecie, że jecie?
Brałam teraz tabletki anty, które zaczęłam w 3dc, liczyłam, że będzie cykl 28-30dni, trwał tylko 25. Nie było jak iść do Ż przez święta, wizytę mam na to wychodzi w 8dc. Czy przez to, że nie było badań z 3dc, nie mam już szansy na IVF w tym cyklu?
PS jestem pół pierogiem po swiętach -
nick nieaktualnyMada29 wrote:Moly no to fajne mieliście święta!
gratulacje dla brata i bratowej
bo ja to wpadłam w panikę. Ale miałam prezent usłyszeć serduszko
my narazie trzymamy to w tajemnicy...
A Ty kiedy masz badania prenatalne?
Pewnie ciężko nie chwalić się taką nowiną ale my też woleliśmy poczekać. Ja to bym chciała mieć swoje usg w domu i codziennie sprawdzać czy bąbel ma się dobrze
Badania mam w piątek i staram się o tym nie myśleć, bo nie ma co się oszukiwać, że po prostu się boję. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i w sylwestra będę mogła wypić bez stresu kupionego już Piccolo (chociaż wątpię czy wytrwam do północy) -
klopsik wrote:Czy Wy też tak macie, że jecie te ciasta, chociaż już nie ma gdzie wepchnąć i płaczecie, że jecie?
Brałam teraz tabletki anty, które zaczęłam w 3dc, liczyłam, że będzie cykl 28-30dni, trwał tylko 25. Nie było jak iść do Ż przez święta, wizytę mam na to wychodzi w 8dc. Czy przez to, że nie było badań z 3dc, nie mam już szansy na IVF w tym cyklu?
PS jestem pół pierogiem po swiętach
Raczej w przyszłym.
-
nick nieaktualny
-
Dominique1995 wrote:A dr Kru tez robi połówkowe?
Mam termin na 5.01 ale obawiam się ze nie dam rady dotrzeć
A u dr Kru termin na piatek -
gabrysia111 wrote:Alberta przykro mi, trzymaj się...
Świeże ciężarówki, polecam Wam zakup detektora tętna - może Was uspokajać dopóki nie poczujecie ruchów. Na mnie przynajmniej tak działałgabrysia111 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny:)
2 m-ce temu trafiliśmy do dr Ż.
i dopiero tu mam wrażenie, że ktoś się nami zajął.
Do tej pory, przez 2 lata nasze niepowodzenia były zrzucane na niewyregulowane Hashimoto a potem na torbiel na jajniku.
Robiąc laparoskopie zrobiono mi w szpitalu drożność, której wynik wyszedł ok, więc stwierdzono, że u mnie problemu nie ma.
U męża wyszła słaba morfologia.
Doktor zlecił nam wszystkie badania których brakowało, łącznie z ponowną drożnością HSG.
Ostateczny werdykt- tylko IVF, choć przyszliśmy tam z nadzieją na IUI:(
I tak w styczniu zaczynam łykać Marvelon i zaczynamy naszą przygodę.
Trzymam za Was kciuki i podobnie jak Dr Ż życzę wszystkim owocnego roku!
Wszelkie porady mile widziane:)
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
nick nieaktualny
-
Ja mam ten http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6890855232
Ani razu nie zdarzyło się, żebym nie znalazła tętna, ale zaczynałam jakoś chyba koło 16 czy 18tc -
nick nieaktualnygabrysia111 wrote:Ja mam ten http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6890855232
Ani razu nie zdarzyło się, żebym nie znalazła tętna, ale zaczynałam jakoś chyba koło 16 czy 18tc
Super, dziękuję. Partner mnie namawiał, ale ja bałam się, że może to przynieść więcej strachu niż spokoju. Poczekam jeszcze miesiąc niech maluch podrośnie i wtedy zdecyduję się na zakup -
Kaya85 wrote:Cześć Dziewczyny:)
2 m-ce temu trafiliśmy do dr Ż.
i dopiero tu mam wrażenie, że ktoś się nami zajął.
Do tej pory, przez 2 lata nasze niepowodzenia były zrzucane na niewyregulowane Hashimoto a potem na torbiel na jajniku.
Robiąc laparoskopie zrobiono mi w szpitalu drożność, której wynik wyszedł ok, więc stwierdzono, że u mnie problemu nie ma.
U męża wyszła słaba morfologia.
Doktor zlecił nam wszystkie badania których brakowało, łącznie z ponowną drożnością HSG.
Ostateczny werdykt- tylko IVF, choć przyszliśmy tam z nadzieją na IUI:(
I tak w styczniu zaczynam łykać Marvelon i zaczynamy naszą przygodę.
Trzymam za Was kciuki i podobnie jak Dr Ż życzę wszystkim owocnego roku!
Wszelkie porady mile widziane:)
Cześć !
To dobrze trafiliście też jesteśmy u Ż od sierpnia i za sobą mam 2 IVF.
Na pewno doktor mówił Wam o badaniach zarodków nie zastanawiajcie się czy robić czy nie, bo przy morfologi 0 % wręcz konieczne jest z własnego doświadczenia wiem
Życzę wytrwałości i powodzenia !
-
kornelkornel wrote:Cześć !
To dobrze trafiliście też jesteśmy u Ż od sierpnia i za sobą mam 2 IVF.
Na pewno doktor mówił Wam o badaniach zarodków nie zastanawiajcie się czy robić czy nie, bo przy morfologi 0 % wręcz konieczne jest z własnego doświadczenia wiem
Życzę wytrwałości i powodzenia !
Pytaliśmy właśnie czy przy tak słabych wynikach jest w ogóle szansa to wtedy doktor powiedział o tych badaniach zarodków.
Dzięki za opinię zawsze lepiej też usłyszeć od kogoś w temacie:)
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
nick nieaktualnyDziewczyny mam problem z Clexane 60. Pani z apteki powiedziała, że brak go w hurtowni ale jest zamiennik neoparin. Ponoć to samo tylko tańsze. Czy któraś z was to brała?
Bo ja się zastanawiam. Moly może ty? Bo wiem że dr B stosuje tańszą luteine a nie ten cholernie drogi lutinus?
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Dziewczyny mam problem z Clexane 60. Pani z apteki powiedziała, że brak go w hurtowni ale jest zamiennik neoparin. Ponoć to samo tylko tańsze. Czy któraś z was to brała?
Bo ja się zastanawiam. Moly może ty? Bo wiem że dr B stosuje tańszą luteine a nie ten cholernie drogi lutinus?
Dr Z nie pozwala brać neoparin. Ja brałam przy pierwszej ciąży i ją straciłam, a dr mówi że oni tego zamiennika nie znają i nie wiedzą jaki ma wpływ na ciąże.
Ja już żadnych zaminników w ciąży nie będę brać.
Moly bierze clexane z apteki gemini.
Zobacz na stronie ktomalek, może Ci pomoże i przedzwoń po aptekach.
Ja się uparłam i ściągają mi z innych swoich aptek.
Choć dr mówił ostatnio że jak co to mogę kupić clexane 0,8 ale wstrzyknąć sobie 0,4 bo tam jest miarka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 15:25
susełek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygabrysia111 wrote:Alberta przykro mi, trzymaj się...
Świeże ciężarówki, polecam Wam zakup detektora tętna - może Was uspokajać dopóki nie poczujecie ruchów. Na mnie przynajmniej tak działał
Dzięki Gabrysiu! Wiem, pamiętam wasze początki i jak się właśnie wymieniałyście tymi informacjami na temat detektora
Gdyby to już u mnie działało to bym dawno to kupiła a tak muszę jeszcze poczekaćMoly jeszcze trochę i będziesz mogła słuchać
Trzymam za Was kciuki w piątek! Musi być dobrze!
gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMada29 dzięki za szybką odpowiedź. Już właśnie kupiłam Clexane. Okazało się, ze było pod domem. Ja mieszkam w centrum Poznania i aptek koło siebie mam chyba z 7. Więc Pani w jeden mnie nastraszyła, że nie ma. A w innej było bez problemu.
Mada29 lubi tę wiadomość